Şimdi Ara

Soğutma Sorunu ve Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
407
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba. Bende Fujitsu Siemens Amilo ProV2045 notebook var. Benim de sorunum soğutma konusunda. Sıcaklığı Notebook Hardware Control 2.0 ile devamlı kontrol altında tutuyorum ve bilgisayarın normal çalışma sırasında sıcaklığı 60°C civarında ve bu değer oyun ya da bilgisayarı zorlayan program falan olduğunda 80°C civarlarına kadar çıkıyor. Sizce bu değerler normal mi yoksa teknik servise götürmeli miyim??
    Sistemim;

    Intel Centrino 1.86GHz
    Ati X300 128MB (Paylaşımsız)
    1GB Ram
    15.4"

    (Bu arada odanın sıcaklığı da 25°C-30°C civarlarında onun da bir etkisi olabilir diye düşünüyorum...)

    Şimdiden teşekkürler, iyi çalışmalar...



  • Bence biraz fazla. teknik servislerinde çok fazka çözebilecekleri bir durum yok notebooklar çok ince pasif soğutucuların ucuna uzanan 40 lık fanlarla soğutulmaya çalışılıyor ama bazen işte senin notebookda olduğu gibi pek tat vermiyor. Ayrıca tümleik kartlar kullandığı için her yeri aşırı ısınabiliyor. Bence en makul çözüm elinden geliyorsa alüminyum bir plaka kestir ve fanla destekle alttan. Yapamam ya da görüntüyü çizer dersen hazır bir notebook soğutucu al..
    http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=TTC-G2TZ/D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kurabiyevanavarı -- 13 Kasım 2006; 1:49:35 >
  • Teşekkürler. Herhalde dediğin gibi bir şey yaptırmak zorunda kalacağım ama bu fanlara nereden enerji vermemi tavsiye edersin. Aklıma ayrı bir güç kaynağından güç vermek geliyor ama o zaman da bir güç kaynağı ve bir kaç tane de fan almam gerekecek. O sorun değil ama bu sefer de fanlara 12V enerji gelecek ve gürültü de artacak haliyle. Bunun bir çözümünü biliyorsan tavsiye eddebilir misin???
  • yani şöyle, eski kullanılmayan bir güç kaynağı kullanırsan tabii ki fanlara enerji verirsin, 10 dolara güç kaynağı alıp 10 liraya levha kestirip 10 dolarada iki fan alabilirsin ..sana linkte önerdiğim titan soğutucudan daha ucuza mal edebilirsin ama ne var ki yanında taşıyamazsın ve ergonomik olmaz yani devamlı prize yakın olup saçma bir düzenek ile kalabalık olur ama ucuz br yöntem olur ya da biraz paraya kıyıp linkteki soğutucuyu alırsın, usb porttan enerji çektiği için sorun olmaz ve heryere götürürsün ergonomik olur seççim senin kardeş..
  • evet iyi bir fikir ama bir de araştırmalarıma göre bu soğutucuların çok da fazla bir etkisi de olmuyormuş. ya da bazıları da usb porta zarar verebiliyormuş. çok sinir bozucu bişey ya üstelik bu aleti de alırken sordum ısınma sorunu var mı diye ama biraz da suç bizde ki. adam demez ki bize şusorundan şikayet geldi diye sonra ürünü satamaz. nerde bizde dürüst satıcılar... hele hele bilgisayar piyasasında dürüstünü bulmak daha da zor sanırım. yine de çok teşekkürler. artık bunlardan birini deneyeceğim. iyi geceler...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.