Şimdi Ara

Siz olsanız ne yapardınız

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
1.725
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar elimde yaklaşık olarak 1 milyon bütçe var. Şu an ki aracımıda satarsam yaklaşık 2 olacak. Ev falan almayı düşünmüyorum. Asıl amacım parayı korurken eşiminde sağa sola gideceği benden bağımsız olarak haftada 20-30 km yapacağı bir araç almak ,


    birinci seçenek :

    İkinci el 2022 - 2023 model otomatik egea ( giriş seviyesi olabilir ) piyasa garip ağır kaydı hariç, hasar kaydına pek bakmıyorum, kendi aracım kalacak. Bu operasyonu 650-750 bandında bitirip, geri kalan ile çekme karavan almak. Bu noktada aracı belli bir süre kullanıp satıp başka bir otomatikle değiştirmek


    İkinci seçenek: 120 bin %0 faiz 12 ay 850 bine sıfır citroen c3 otomatik(feelbold donanım) almak, kalan ile çekme karavan almak. Bu durumda c3 5-6 yıl kullanılacak.


    Üçüncü seçenek: sıfır c5 aircross almak takas desteği ile 1,4 milyon, kendi aracımı satmak kalan 600 bin ile ikinci el işlerimde bana yardımcı olacak doblo vs gibi bir araç almak. Karavan iptal bu durumda


    Benim aracım amarok hem işte hem özel hayatımda kullnıyorum. Ama eşim otomatik harici kullanamıyor. Bu noktada


    dördüncü seçenek : 2 milyon bandında otomatik pick up almak. Fakat pick upın şöyle bir dejavantajı var motor hacmi yüksek 4x4 otomobil vergisi üzerinden hesaplanıyor. Hız sınırları düşük, her yıl vize, yüksek yakıt tüketimi 10 LT / 100 km dizel.


    Bilemedim yani kafam çok karışık belki yardımınız dokunur. Teşekkürler şimdiden.








  • Cheryler de çok güzel . Onlara da bakın . 1,5 milyona tiggo 8 pro alır kalan parayla ikinci el fiorino gibi bir araç alabilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Moueson kullanıcısına yanıt

    Öneriniz için teşkkürler, ama Cherry düşündüğüm bir araç değil. Belki markadan dolayı ön yargım var. Çünkü şu an an ki aracım neredeyse 300 bin km de periodik bakımlar hariç bir masraf çıkartmadı. Mal da taşıdım, çamur kar dağ bayır dolaştım. Üzerinde hala fabrikasyon amortisörleri var mesela.

  • Seçenekleri çok kısıtlamışsınız ben 3 planı da çok mantıklı bulmadım. Özellikle karavana para bağlamayın derim.

    Parayı illa arabaya bağlayacaksanız 2 araç alma fikri daha akıllıca olur. Muhakkak düşünmüşsünüzdür ancak Amarok'tan sonra Doblo sizin işinizi gerçekten görecek mi? Buna cevabınız evet ise Doblo'ya düşünebilirsiniz.

    İkinci araç için de hem bayanlar için kullanım kolaylığı olan hem de ikinci elde daha az değer kaybeden bir araca yönelin derim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Acil Stop kullanıcısına yanıt

    Seçenekleri şöyle sınırladım, mesela 750 bin bandında , tailant ve clio falan vardı, clioyu eşim şirket aracı olarak kullandı ( ikon donanım ) sinir edici detaylardan dolayı eledim, en sinir edicisi dikiz aynasından bakınca ortada sallanan emniyet kemeri mesela. Tailanta baktım işçilik kötüydü, lineayı o yüzden düşünüyorum hemde ikinci elde daha hızlı gider diye.


    Benimde aklıma yatan 3 , tek problem off road maceramız olmayacak. Çünkü c5 her ne kadar SUV olsada 4x4 amarokun sunduğu arazi keyfini vermeyecek. Doblo işimi görür bu arada, tabi kapalı kasa düşünüyorum. Paletle mal yükleme falan açısından.

  • Citroen almayın. Ustası yok. Genel ifade ile ülkemizde ustası olmayan markayı almayın. Kararınız ne ise şimdiden hayırlı olsun.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • muRTah kullanıcısına yanıt

    Bu bahsettiğiniz konu yeni nesil citroenler için mi geçerli ? Çünkü 1 sene kadar 2011 c3 1,4 HDI kullanmıştım ( sene 2015falan tam hatırlamıyorum ) usta konusunda pek sıkıntı yaşamamıştım. Sormamın nedeni siz bir sıkıntı yaşadınız ondan dolayı mı böyle bir mesaj yazdınız.

  • 2000 yılında 0 km Citroen Xsara aldım. 13 yıl kullandım. Az problem çıkarırdı ama çıkardığı problemi kendi yetkili servisi değil, benim sanayideki ustam çözerdi. (Yetkili servis dediğim de İstanbuldan yani. Öyle taşrada, küçük şehirde falan değil). Kendilerini geliştirmiş olabilirler ama ben bir daha almam.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muRTah -- 6 Aralık 2023; 0:16:10 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • aslinda haftada 30km icin araba almak ekonomik olarak mantikli degil

    onun haricinde bence 1. belli ki amaroktan memnunsunuz en azindan gecis surecinde kalabilir. egea her turlu is gorur

    eger c3u sevdiyseniz uzun vadeli almak soru isareti degilse o da mantikli bir secenek.

  • muRTah kullanıcısına yanıt

    Genel olarak eski jenerasyonlar öyle, yenilerde pek sıkıntı yok deniyor ama klasik fransız problemleride çıkabilir. Ben C3 ten sonra alfa almıştım aman allahım c3 sorunsuz gelmişti :=)

  • Bence arabanızı satın... Eşinize roadster alın kırmızı... Orijinal ve havası olur.

    Kendinize de 1 tane smart fortwo + 750 kg altı çekme karavan alın. Smart + çekme karavan müthiş rahat kullanırsınız. Bana bu fikir için dua edersiniz.

    Uzun yol içinde bir "towbox" alın ve smartın arkasına bağlayın... Qasqaiden bile fazla bagajınız olur. Ama ondan daha küçük...

    Baktınız ileride size küçük geliyor yetmiyor. O zaman çekme karavanı satıp motokaravan alırsınız. Ancak bu sefer motokarvan ile arkadan smartı çekersiniz. Yine bu fikir içinde bana dua edersiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rhodium kullanıcısına yanıt

    komik olduğunuzu sanıpta bunları yazmanız üzücü sizin adınıza. Lütfen konuyu bu tarz mesajlar ile sulandırmayın, bu şekilde saçma fikirleriniz varsa kendiniz uygulayabilirsiniz. Liseliler(bu bile fazla ama iyimser davrandım, seviye ilkokul aslında) gibi yorumunuz için teşekkürler.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dj_Gençkan -- 6 Aralık 2023; 0:36:49 >
  • Dj_Gençkan D kullanıcısına yanıt
    İtalyan arabaları (ferrari, lambo falan değilse) hiç alınmaz zaten. Büyük maceraya girmişsiniz. Dünyanın en çok yolda kalan araçları İtalyan menşeeli olanlardı bir ara. 🙂

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • muRTah kullanıcısına yanıt

    Sormayın hocam sanayide dükkan açsam ALFA üzerine daha az para öderdim o kadar yani. Sattım da kurtuldum valla.

  • Eşinize 2017 seat leon veya alfa romeo 159 bakabilirsiniz
    Leonun piyasası hareketli bu aralar düştü ama daha sonra kalan parayla kendinize chevrolet captiva alabilirsiniz işinizi görür bence hocam

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Mfaa kullanıcısına yanıt

    Yorumunuz için çok teşekürler ama düşündüğüm model yılı 2022 max.

  • Dj_Gençkan D kullanıcısına yanıt
    İki araç içindemi

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Evet, kendi aracım kalacaksa ki memnunum o 2014 model. Sanırım eşimin sağa sola gitmesi çiin linea otomatik en mantıklı duruyor hem onarımı diğer modellere göre kolay olur hemde hızlı satılır. birde çekme karavan alırım.

  • Dj_Gençkan D kullanıcısına yanıt
    İnşallah en doğrusunu yaparsınız hocam kalınsağlıcakla

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hayret toyotacı uğramamış konuya.

    Bana kalırsa c5ac alın geçin derim. Karavan özgür hissettirsede içinde 2 gün kalınca hapishane gibi geliyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.