Şimdi Ara

Sıyırmak üzereyim, tavsiye lütfen. 15000 :/

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
2.259
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 8-9 bin TL'ye ne alsam diye başladığım yolculuk artık son noktalarına geldi. Üstlimit 15000'e geldi tırmandı...
    Seçenekler arasında kafayı yemek üzereyim. Bu bağlamda yardımlarınızı rica ediyorum... Bugün çıktığım araba pazarları sonrasında aklıma yatan araçlar şu şekilde: -Kemalpaşa ve Gaziemir pazarlarında-

    2006 Fiat Palio 1.4 16V:
    66000 km.
    Active
    15500 TL.
    Yorum: İşte bilindik palio. Zamanında arkadan biraz dokunmuşlar, arka tampon değişmiş, stepne yuvası çok hafif içeriye doğru yamulmuş durumda.

    2002 Skoda Fabia
    49000 km.
    Comfort 1.4 MPI 16V motor
    15300 TL.
    Yorum: Allah için tertemiz araba. Skoda kalitesi felan. Ama bu paraya 2005-2006 model arabalar alabilirken bu alınır mı, 3-4 yıl sonra satarken sorun yaşanır mı benim için büyük merak konusu.

    2007 Chevrolet Aveo
    24000 km.
    1.2 8V motor S -en aksesuarsız- modeli :/
    15000 TL. (pazarlık yapılacak gibi daha 3-5 iner)
    Yorum: Öncelikle lütfen gelip "yaaav kalas işte yaaav" tarzı yorumlar yapmamanızı rica ediyorum. Bence çok güzel araba. Tek sıkıntım 8V olması. Malesef izmir'de ya da çevre illerde 15000 dolaylarında 16V'lik bulamadım. Çok mu yakar? Klima açınca çok mu pısar? Öyle aman hız yapayım diyen bir adam da değilim ama aldığım duyumlar hep 8V 1.2 motor çok yakar şeklinde. Bu fiyata bu model ve bu km., ki gayet güzel araba olduğunu düşünüyorum. Bu modellerde devir göstergesi olmaması ise ayrı bir handikapı. Bir de kaput boyalı, kıllanmadım değil. Baktırıp da alacağız tabi ki...

    2005 Chevrolet Kalos
    43000 km.
    1.2 8V motor SE -orta- modeli
    13800 TL. (pazarlık yapılacak yine hala)
    Yorum: Evet kalosları seviyorum ;). Yine 8V fakat en azından devir göstergesi var. Bir yukarıda aveo'daki endişelerim bunun için de geçerli. Açıkçası her ne kadar 15500 dolaylarına çıkmış olsam da biraz daha az kredi çekmem hiç fena olmayacak diye düşünmekteyim.

    Evet arkadaşlar, durum böyleyken böyle. Arabayı tahminen 3-4 yıl kullanacağım. Yaklaşık 3 haftadır yaptığım araştırmalardan sonra, bu hafta özellikle bu 4 araba arasında kaldım. Bir zahmet yardım edin bu garibe çünkü hakikaten kafayı yemek üzereyim. Nedenlerinizle beraber lütfen hangi seçimin daha iyi olacağını yazar mısınız? Yukarıdaki 3 modelin de tipini beğendiğimi (belki palio'yu biraz daha az beğeniyorum :/) de belirteyim. Şimdiden teşekkür ederim.







  • chevrolet tutmaz,
    palio'da hasarlı olduğu için tutmaz,
    skoda da evet eski..

    bence bahsettiğin paraya orjinal- temiz accent-clio-palio-albea bakabilirsin..
    devir saatini çok dert etme bence... sese alışınca, devire bakılmaz oluyor :)

    ya da c veya d sınıfı biraz eski de olsa rahat-komforlu başka bir araç bakmanızı tavsiye ederim.
  • chevrolet kullanıyorum şahsen memnunum,sahibinden.com adresinden aratırsan izmir de seçenekler mevcut,değerlendirirsin,ben chevrolet tavsiye ediyorum.. Bu marka hakkında soruların varsa bu adresten cevaplarını alabilirsin. http://www.chevroletkulubu.org/index.php
  • quote:

    Orijinalden alıntı: talatcaner

    chevrolet kullanıyorum şahsen memnunum,sahibinden.com adresinden aratırsan izmir de seçenekler mevcut,değerlendirirsin,ben chevrolet tavsiye ediyorum.. Bu marka hakkında soruların varsa bu adresten cevaplarını alabilirsin. http://www.chevroletkulubu.org/index.php

    opel corsa bakabilirsin

    bak bu örnek

    http://www.sahibinden.com/58_500km_de_2004_model_1_4_twinport_enjoy-27WQQaXQQ24862196WQQpXQQdisplayitem




  • 15000 lik bütçeyle hyundai getzleri de incelemeni tavsiye ederim
  • 2004-2005 Admirelere de bakabilirsin.
  • bu fiyata en mantıklı seçenekler 1.0 motorlu opel corsa,toyota yaris.Üzmezler sakin sakin giderler ve nerdeyse yakmazlar.
    Palio falan geçin o kadar para etmez.
  • Focus,Astra,Golf IV bulursun o paraya niye bu arabaları düşünüyorsun ki?
  • bunları bilmiyorum ama bu kasa lancer hem sorunsuz,hem konforlu hemde ekonomiktir.aklınıza bulunsun

     Sıyırmak üzereyim, tavsiye lütfen. 15000 :/
  • 2007 Chevrolet Aveo için tek sıkıntısı 8 valf olması demişsin ancak; dikkatini çekerim Fiat Palionun 1,4 motoru da 8 valfli.
  • Öncelikle sedan araba tercih etmiyorum. Bu yüzden Albea, Admire gibi arabalar malesef seçenekler arasında değil malesef.

    @Kanky: Evet seçeneklere bir de Getz'i ekledim. Aslında tip olarak pek hoşuma gitmiyor ama sanırım bu fiyata alınacak en mantıklı araç Getz gibi. Bakalım akşama bir Getz bir de 16V Kalos bakacağız. İkisi de 15.500 civarlarında.

    @@levent@: Çok teşekkür ederim bilgi için. Galerici bize 16v gibi anlatmıştı (ki aradığımda farkettim ki kendisi de bilmiyormuş). Hakikaten 8v'miş, arayıp kendisine de sordum, ruhsattan bakıp da söyleyebildiler ancak.

    Kalos güzel araba hakikaten fakat 3 aydır sahibinden.com'da ilanı olan Kalos'ların hala satılamamış olması pek bir işkillendiriyor beni. Yarın öbürgün araba değiştirecek olduğumda sorun olacak gibi görünüyor :(.

    Pfff araba almayıp en iyisi bir mobilet alayım da kurtulayım bu dertten ya :(

    Edit: Bu fiyata düşük km.'de focus, golf IV, astra bulabileceğimi düşünmüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eled -- 3 Mayıs 2010; 13:11:48 >




  • kusura bakmayın ama 8v olduğu için tercih edilmemesi kadar komik bişey yok.volkswagen senelerce 8v motor üretmiştir.16v ile aralarında yakıt olarak pek bir fark yoktur.8v motorlar 0-100km arasında daha iyi tork üretirken 16v olanlar 100km den sonra daha güçlüdürler.
    bence klima ve abs varsa chevrolet alınır niye alınmasın.Palio ya 15.500 verilmez gerçekten.Chevrolet in tek kusuru diğerlerinden biraz daha zor satılmasıdır.
    fabiada öneririm bi ara çok kovalamıştım.15000 liraya daha yüksek model fabia alınabilir bence.
    sıralama olarak chevrolet ardından fabia dır
  • Arkadaşım 3 ay önce kalos aldım.2 parça çizikten boyası var.Ağır bakımları yapılmış ve sıfır lastik takılmış.(13700)

    Sana şunu rahatlıkla söyleyebilirimki eğer sadece ulaşım amaçlı araba alacaksan bu parayı sonuna kadar hakediyor.Motorunu 8v olmasını takma kafana.arabanın performans yönünden hiçbir sıkıntısı yok.Yani vitesi doğru kullanırsan sorun yok.Daha dün 4 yetişkin 2 çocuk klima açık yolculuk yaptık hiçbir sıkıntı yaşamadım.5. vites 110-120 km hızlarda rahatlıkla gidiyor.eğer gaza yüklenirsen çoğu aracıda geride bırakıyor.Motor güçsüz ama kasa hafif.(Tabi belli sınırlar içinde). yani bu arabayla 130-140 a kadar sıkıntı yaşamazsın.haa zorlarsan 170-180 de yapar ama yapılmasını tavsiye etmem.Çünkü en ufak hatada gidersin.

    aracın konforu ve yalıtımı sınıfına göre iyi.genişliği ise muhteşem.İlk bindiğimde şok olmuştum.




    Şu sınıfta yine araba alacak olsam kalos alırım.Eğer fabia temizse onuda öneririm güzel araçtır.




  • burakerenn;

    Bence sen 8 valf olayına çok takıyorsun. Çok ta önemli bir konu değil. Hatta düşük devirlerde çekişi daha iyidir 8 valflerin. Ayrıca Türkiyede satılmayacak araba yoktur merak etme. Benim elimden bir spring geçti(evlere şenlik başıan gelmeyen kalmamış) ki o satıldıysa kalos hayde hayde satar. Üstelik vergi avantajını da yabana atma.
  • o fiyatlara temiz 03 04 model corsa bulursunuz 1.4 16 v motorlu sorunsuz ve sağlam araçlardır
  • Sabır selamet... Fabia'yı alalım dedik. Bir baktım galericinin 16v diye anlattığı araba ilanında 68 bg olarak görünüyor. Bu bağlamda 8v sanırım. Yarın her ne kadar arayıp, doğrulayıp ağzıma geleni söylemeye çalışacak olsam da elde var 0'a döndük. Ya da 8v alıp rahatlayacağım.

    @Warrior Sako: Malesef bu fiyata 03 04 model corsa en azından İzmir'de satılmamakta. Düşük km.'li clio bile yok. Yaz geldi diye fiyatların maşallahı var.

    Edit: Bu fiyatlar ne zaman düşer peki? :(



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eled -- 3 Mayıs 2010; 23:29:42 >
  • hocam ben de izmirde oturuyorum, bizim burada 2. elde araba degil altın satıyorlar, diger illerde 15 bin tl etiketlenmiş aracı 20 hatta 22 binlere görmeniz olası, bana kalırsa masraf cıkacak dahi olsa istanbul ve çevresi illere de bakın. Son 2-3 haftadır arkadaşlarım için 4 araç aldık pahalı olmalarına ragmen onlarca araca yılmadan baktık ama istanbul araçlarından hiçbir farkı yok, çogunlukla kilometreleri ile oynanmış bikaç yaşında komple boyalı, hava yastıkları degişmiş araçlar var. İstanbulun en azından kötü şöhreti belli, kötü bir araç alsanızda içinize oturmaz, bile isteye aldıgınızı bilirsiniz. İzmirde 5 bin lira fazla verip yine istanbuldan gelmiş 35 plakaya çevirilmiş araç almanın pek mantıgı yok.








  • quote:

    Orijinalden alıntı: Details

    hocam ben de izmirde oturuyorum, bizim burada 2. elde araba degil altın satıyorlar, diger illerde 15 bin tl etiketlenmiş aracı 20 hatta 22 binlere görmeniz olası, bana kalırsa masraf cıkacak dahi olsa istanbul ve çevresi illere de bakın. Son 2-3 haftadır arkadaşlarım için 4 araç aldık pahalı olmalarına ragmen onlarca araca yılmadan baktık ama istanbul araçlarından hiçbir farkı yok, çogunlukla kilometreleri ile oynanmış bikaç yaşında komple boyalı, hava yastıkları degişmiş araçlar var. İstanbulun en azından kötü şöhreti belli, kötü bir araç alsanızda içinize oturmaz, bile isteye aldıgınızı bilirsiniz. İzmirde 5 bin lira fazla verip yine istanbuldan gelmiş 35 plakaya çevirilmiş araç almanın pek mantıgı yok.


    Aynen

    izmir uçmuşşşşş

    bende artık izmire bakmıyorum

    ankara bölgesi izmirden ucuz...




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.