Şimdi Ara

Sitem suspend edilmiş? yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.675
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • iyigünler arkadaşlar.
    host firmamdan şöyle bir mail aldım anlayamadım. sitemde kapatılmış yardım edermisiniz?


    " Siteniz ft çekirdekli server iþlemcisinin %30 unu harcamaktadýr.Serverdaki diðer sitelerin zarar görmemesi için siteniz suspend edilmiþtir. Bir önlem almanýzý rica ediyoruz.Ekte konu ile ilgili resim gönderilmiþtir. Hassasiyet göstermenizi rica ediyoruz.


    ben bişey anlayamadım? sizce hostçuların böyle diyerek sitemi kapatması ne kadar yasal? ne yapmalıyım.



  • %30 çok ciddi bir orandır. Bu orana gelmiş her site nerde barınırsa barınsın kapatılır. Çünkü bir sunucuda bunun gibi 3 site olsa sunucu uçar. 4. bir siteyi kaldırmaz, bu bakımdan siteniz için VPS alın,

    Eğer gerçektende %30 larda ise hiçbiryerde barınamazsınız, en azından bir VPS şart, kimse bir siteey %30CPU değeri kullandırmaz.

    Saygılar.
  • Kapatan yer kesinlikle doğru olanı yapmış. Serkan kardeşimin dediklerine katılıyorum %30 ciddi bir orandır ve kim olursa olsun kapatır. VPS almanızı öneririm bende size dedicated fazla gelir çünkü.

    Bu arada kapatan yer ile yeni çalışmaya başladıysanız eğer (1 ay yada daha az bir süre) geri iade yapmaları gerekir bence. Çünkü biz öyle yapıyoruz. Bu her firmanın sözleşmesinde yazar cpu miktarı yada illegal içerik hakkında ne yapılacağı. Ama tabi sözleşmelerinde aykırı birşey yazıyorsa ona uyarlar. Sözleşmeleri yok derseniz orasını bilemicem artık

    Saygılarımla ,
  • peki bu neden kaynaklanmıştır. çünkü ilk defa böyle bişey oluyor. ve VPS almamı önermişisiz. bu konu hakkında biraz bilgi veririmisiniz.
  • Siteniz nedir, eğer forum falan ise, özellikle php destekli forum ise sebebi budur.

    VPS ise sanal sunucudur. ve vaktim olmadığı için uzun uzun yazamayacağım onun yerine Radminın yazdığı makaleyi ekliyorum.

    --------------


    VPS nedir ?
    Açılımı Virtual Private Server olan ve share hosting ile dedicated hosting karışımı olan bir hosting şeklidir.
    Konuya anlatmaya şöyle başlasak daha iyi olacaktır sanırım;
    Günlük 100 hiti olan bir siteniz vardır.İşler zamanla ilerler, hitiniz 1000 olur, bir süre sonra hitiniz 10.000 ve artık dertler başlar. Artık hosting şirketiniz mırın kırın etmeye başlar doğal olarak.
    Yada hiti 2000 olan siteniz bile bazen çok fazla upload yada download olayları yüzünden aşırı Cpu tüketmeye başlayabilir.Çünkü siteniz aynı makinedeki diğer sitelerin hakkını yemeye başlar.Sunucudaki bir CPU'yu 100 site kullanırken, sizin site tek başına sunucu işlemcisinin %25 bölümünü kullanmaya başlar. O andan itibaren size ya dedicated makine almanızı önerirler yada kapının yolunu gösterir hosting firmasının yetkilisi...
    Bu hosting firması dandikmiş ben en iyisi başka hosting arayayım dersiniz.Pılınızı pırtınızı toplayıp başka bir hosting firmasının müşterisi olursunuz.Bir müddet geçtikten sonra yeni hosting firmanızda aynı şeyleri söylemeye başlar. Çok Cpu tüketen bir siteyi hiç kimse share hosting içinde barındırmak istemez.Bir yol ayrımına gelirsiniz ya siteyi kapatmak yada paraya kıyıp dedicated sunucu almak ama 2.000 hitli siteniz için 100$-150$ civarı bir paraya dedicated sunucu almak gözünüze gelir hele ki siteden kazancınız yoksa, sitenizi kapatmakta işinize gelmez o kadar emek verip bir yerlere getirdiginiz sitenizi kapatmaya gönlünüz razı olmaz. Hosting firması sizi share hosting müşterisi kategorisine almak istemez, dedicated hosting satmak ister ama sizin paranız yoktur.İşte bu anda imdadınıza VPS hosting girer. Çeşitli yazılım firmaları, durumu böyle olan websitesi sahipleri için VPS programları yazmışlardır. Piyasada bu işi yapan en iyi 3 VPS programı Virtuozzo, Wmware ve Microsoft Virtual Server 2005.
    Peki bu programlar ne işe yarar ?
    Hosting firması dedicated makinaya temiz bir linux kurulumu yapıp hazırladıktan sonra Virtuozzo programını kurarak sanal olarak bilgisayarı parçalar.Örneğin dedicated makinenin 1gb ram belleği vardır.Virtuozzo programı ile bu 1gb ram belleği 256mb olarak 4 eşit parçaya böler ve 100$ olan dedicated makine maliyetini 4 eşit parçaya bölerek 4 farklı müşteriye daha rahat şekilde 25$ gibi bir fiyata satabilir.Aynı şekilde Virtuozzo programı bilgisayarın işlemcisini ve harddiskinide 4 eşit parçaya böler.
    Siz bu şekilde 25$ vererek, sunucu işlemcisinin %25 dilimini kullanma hakkına sahip olursunuz.
    Dedicated sunucuda işlemcinin %100lük dilimini siz kullanırken VPS sunucuda sadece %25lik dilimini kullanabiliyorsunuz.İşte bu sebepten dolayı VPS sunucular ucuzdur.
    Vps Sunucunu Artı yönleri:
    1- Dedicated kadar pahalı degildir ama kısmi olarak kendi sunucunuz olur.
    2- Makinenin size ayrılan bölümüne istediğiniz programı kurabilirsiniz.
    3- Sunucu bakımınız dedicated kadar zahmetli olmaz.
    4- Kendi sunucunuz oldugundan dolayı istediginiz kadar site barındırabilirsiniz.Hosting satışı yapabilirsiniz.Para kazanabilirsiniz.
    Vps Sunucunu Eksi yönleri:
    Piyasada gördüğünüz ucuz dedicated veren hosting firmalar genellikle vps sunucularını millete dedicated diye satmaya çalışırlar. 25$lık maliyeti olan sunucuyu size 50$ a dedicated sunucu satıyoruz diye geçirmeye çalışırlar.
    VPS sunucu alacaksanız gerçekten güvendiğiniz hosting firmalarından alın yada mutlaka o firmadan vps hizmeti almış birine sorun.Üçkağıtçılık yapmaya çok müsait bir Hosting dalıdır VPS işi.
    Hosting işi yapan firmalar 1 dedicated makinayı 4 degilde 8 parçaya bölüp size 4 parçaya böldük diye satmayada çalışabilirler.
    Virtuozzo programı ile illa 4 parçaya bölünür diyede bir kaaide yok tabii ki.
    4gb ram bellegi olan dual xeon makinayıda 4 parçaya bölmek kardan çok zarar getirir hosting firmasına.
    Böyle güçlü makinaları 6 ila 8 parçaya bölüp satan yerlerde var.Özetle bir makinanın Ram bellegi yettigi kadar sayıya bölünebilir dedicated makina.
    Bizim burada dikkat edecegimiz nokta hosting firmasının bize vaad ettigi ram ve cpu kullanma yüzdesidir.
    100mb Ram satan yerlerden uzak durun, bunu satan adam o makinayı en az 10 parçaya bölüp satmaya çalışıyordur.
    Bir makinada ne kadar çok site olursa, sorun yaşama olasılığınız o oranda artar çünkü VPS programları tam olarak donanımsal parçaları bölemediginden bazen makinanın kilitlenmesine yol açıyor ve Virtuozzo programıda çalışmak için ram ve cpu gücü tüketiyor.

    Alıntıdır. Kaynak :http://www.r10.net/vps-hosting/17022-vps-nedir.html




  • türkiye şartlarında yüzde 10 geçen siteler kapatılır hosting firması yine iyi idare etmiş sizi iyi günler..
  • arkadaşlar haklısınız. ben xoops tabanlı portal sistemi kullanıyorum. fakat şuana kadar benden başka kullananlarrda böyle bir sorun olmadı. benim sitemin neyi fazlaydıda bu sorunla karşılaştım anlamış değilim. son zamanlarda sitemde flatcast.com dan radyo eklemiştim. onun bir etkisi olmuş olabilirmi? yardımlarınız için çok teşekkürler...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MuHaRiPTuRK -- 17 Haziran 2007; 0:30:50 >
  • Sevinç Hosttanmı almıştın hostunu, Yusuf bey ile iletişime geç yardımcı olur sana :)

    Sunucudan bakabilirsiniz ayrıntılı duruma.

    Saygılar.
  • Merhaba

    Sorun kısmende olsa çözüldü. Ayrıntıları müşterimizle bizim aramızda olduğu için pek açıklayamıyorum. İyi geceler
  • Kolay gelsin :)

    Gececisin bakıyorumda
  • quote:

    Orjinalden alıntı: bLuEbLooD®

    Kolay gelsin :)

    Gececisin bakıyorumda


    Uyku tutmadı çok sıcak Serkan.

    Suspend olayı çok zor ya. İnsan emek veriyor site oluşturuyor. Onları hiç kimse suspend etmek istemiyor ama %30 işlemci harcayıca server load 9-10 larda gezinince diğer müşteriler etkileniyor. Tüm hostçularda diğer 100 lerce site etkilenmesin diye suspend ediyor. Tabi webmaster sitesine pc yi açınca bi bakıyor beyninden vurulmuşa dönüyor. Bizde böyle olsun istemiyoruz ama böyle işte yağcak bir şey yok. sonuçta bende webmaster sayılırım. Web sitelerimin sayılarını hatırlayamıyorum artık. Zaten arasıra canımız sıkılınca bayilerimi konferansa çağırıp birlikte site yapıyoruz.

    Bu arada yarın össye gireceklere başarılar. Gerçi onlar uyuyodur şimdi. Tabi stresten uyuyabilirlerse.




  • Mecburuz abi kapatmaya sonuçta bir site yüzünden diğer sitelerin etkilenmeside hoş olmaz :)))

    Neyse uykum geldi benim uyuyorum, sende yat dinlen :)

    hadi görüşmek üzere.

    iii geceler
  • kardeşlerim iyi güzel hoş kapatılsında. bana asıl koyan birçok xoops sitesi var onlarda böyle bi sorun olmadı. bende neden oldu. ve yeni bir hosta geçmek istiyorum bu kadar emeğim var sitede gitsin istemiyorum. xoops kuruluma uygun sadece xoops siteleri barındıran bazı host firmaları var onlaramı gideyim? yoksa bütün varımı yoğumu sileyim sıfırdanmı başlayım? siz benim yerimde olsanız ne yapardınız?
  • Eğer sitendeki sorunu düzeltemezsen hiç biryerde barınamazsın adam mesela sunucuya ayda 400.-YTL paar veriyor sende CUP=30 yiyorsun ve yılda diyelim 50.-YTL ödüyorsun senin gibi 3 site yapar 150.-YTL yılda sunucuya ödenen para ceptenmi çıkın birde öle bak çünkü sen bu kadar cpu tüketince diğer insanların sitesi nolcak onlarda rahatsız olup başka yerlere gidecekelr. Hiçbiryer bu kadar CPU vermez, bir an önce sitenizi kontrol edin, modüller, eklenti olarak forum varsa onu falan bir gözden geçirin, En çok CPU yu neresi yiyor sunucudan onlara bakın.

    Saygılar.
  • bilinçli bir coder olmadıktan sonra modul vs eklenti yapmayın en ufak degişiklik hata kodları cıkarabilir bu sitede farkedilmez ama servera devamlı sorgu yollar buda cpu yu yükseltir bunun dışında serkan a katılıyorum % 30 ciddi bi oran maximum sınır % 10 dur üstüne geçen her yerde uyarılır veya geri ödemesi yapılıp yollanır. Hatayı firmada degil kurdugunuz sistemde arayın bence
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.