Şimdi Ara

SISTEM TAVSIYESI AMD or INTEL

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
590
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhabalar üzülerek sattığım ama alıcısına ömürlük olan bilgisayarımı Mayıs ayında satmış bulunuyorum.

    Sistem toplama konusunda kötü biri sayılmam ama ben sizlerinde fikir ve görüşlerine değer verdiğim için buraya bu konuyu açmaya karar verdim.

    Öncelikle söyleyeyim eskisi gibi fazla oyun ve program meraklısı biri değilim zaten çalışan biri olduğum için hafta içi 4 saatten fazla bilgisayarım açık olmuyor hafta sonları bazen abartıp oyun geceleri yapıyoruz ve haftada 2-3 defa film veya dizi seyrediyorum. Arkadaşlarımla beraber oynadığım oyunlar LOL, CS:GO, Pubg gibi orta seviye oyunlar bazen tek başıma FM2019 ve DIRT 4 oynuyorum.

    5500-(max)6000 tl gibi bi bütçem var Anakart İşlemci Ram ve M2 SSD tavsiyelerinize ihtiyacım var ben aşağıdaki gibi bir liste çıkarmıştım. (henüz fiyatlarına bakmadım)

    AMD Ryzen 5 2600
    MSI B450 gaming pro carbon ac
    16(8x2) GB 3200MHz DDR4 ram
    Samsung 970 Evo Plus Nvme M2 Ssd 500 GB

    İşlemci olarak her zaman AMD kullandım INTEL performansı hakkında bi bilgim yok. Artık Overclock yapmayı düşünmediğim için "X" serisi alıp boşuna para vermek istemedim. Anakart ta ilk defa MSI seçimi yaptım veya yapacağım normalde ASUS dan şaşmam MSI seçmemin nedeni wifi bağlantısı olması ve Youtube da ki video larda "B450" yongasına sahip en iyi anakart olarak görülmesi. Ram olarak uyumluluk birinci planda görüntü çok umrumda değil çünkü eski kasamı kullanacağım. Ekran kartı olarak 3 gün mining yapılmış sağlam ve 64 dereceyi geçmeyen ASUS ROG STRIX GTX 1070 Ti GAMING var. Depolama olarak çok seçeneğim mevcut. Soğutucu olarak yine eski bi sistemimden kalma Thermalright Silver Arrow var AM4 uyumlu değil ama Thermalright firmasından isteyeceğim. Kesinlikle AIO su suğutma önermeyin çok fazla problem yaşadım ve yaşayanları gördüm. PSU Seasonic 850w m12ii bronze var ve yanında 2kva lık Tunçmatik kesintisiz güç kaynağım var. Monitör olarak ASUS VG248QE ve Samsung S24B350H kullanacağım.

    Son olarak bu da olmalı veya şöyle yaparsan daha iyi olur veya veya benm gözümden kaçan başka ve sizin önerebileceğiniz bişey varsa lütfen bu konu altında paylaşmayı unutmayın herkese sabrı ve cevabı için teşekkür ederim iyi forumlar..







  • Merhabalar iyi forumlar hocam bana kalırsa sadece dahili wifi ı var diyerek b450 chipset anakarta o parayı vermek mantıksız en iyi b450 anakartta olabilir ama overclock yapmayacagım diyorsunuz bana kalırsa 1070 ti gibi bir kart ile 2600 kullanmak pek dogru değil özellikle multıplayer oyunlar oynuyormuşsunuz ve cs-go pubg battlefield gibi multi oyunlarda kartı tam anlamıyla kullanamıyor olacaksınız intel cephesinde 9600k+b360 bir anakart ile işlemci+anakart için 200-300 lira gibi bir fark vererek ortalama yüzde 20 daha fazla fps değerlerine ulaşabilirsiniz 9600k nın yanında sogutucu gelmıyor lakin elinizdeki sogutucuyu kullanabilirsiniz 115x olan tüm sogutucular birbiri ile uyumlu kullanılabilir

    144hz 1 ms monitör ile kullanacagınızı söylemişsiniz o yüzden intel bir sistem kurmak daha mantıklı olabilir lakin amd sistem kesinlikle daha ileriye dönük olacakdır orası kesin 1 ay sonra tanıtılacak olan yeni 3.nesil ryzen işlemcileri beklemek onların oyun performansını görmekde bir seçenek ama ben olsaydım o anakart + işlemci kombinasyonunu satın almazdım

    m2 ssd olarak samsungun çözümleri piyasanın lideri konumdalar direk alın kullanın




  • bu sistem işini görür

    İşlemci İntel İ3-8100
    Anakart ASUS PRIME H310
    Bellek DDR4-2400Mhz 8GB

    SSD sabitdisk ; 480/500/512GB SSD fiyatına bak
    Ekran kartı; .....
    Kasa 600W 80+ PSU'lu mid tower : fiyatına bak

    Ekran kartı RX 580 8GB : fiyatına bak




  • Anakarta ve belleklere bu kadar para vermenin hiç bir anlamı yok. İhtiyaç duyarsan 8GB bellek daha alıp eklersin.

    SISTEM TAVSIYESI AMD or INTEL
  • Arkadaşlar merhabalar,

    Cevaplarınız için teşekkür ederim elimde zaten eski Cooler Master HAF 912 Advanced kasa mevcut onunla idare edicem, depolama birimleri, ssd ler ve psu olduğunu belirtmiştim sadece anakart işlemci ram ve m2 ssd alıcam. Sistemi AMD Ryzen 3000 serisini bekleyip İntel ile karşılaştırma video larını izledikten sonra almaya karar verdim..

    Herkese bol şans ve iyi forumlar..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.