Şimdi Ara

Sistem Stabilite Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
437
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba değerli forum üyeleri,

    Aşağıda sistem özelliklerini yazdığım bilgisayarımda ciddi bir stabilite sorunu olduğunu düşünüyorum. Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum. Zaman ayırıp cevap veren arkadaşlarıma şimdiden çok teşekkür ediyorum.

    Sistem Özelikleri


    İŞLEMCİ:INTEL Core i7 4790K Soket 1150 4.0GHz 8MB Cache 22nm İşlemci

    ANAKART: GIGABYTE G1.Sniper Z97 Intel Z97 Soket 1150 DDR3 3000MHz(O.C) HDMI&DVI Anakart

    RAM: CORSAIR 16GB (2x8GB) Vengeance Pro DDR3 2400MHz CL11 Kırmızı Soğutuculu Ram

    sistemin diğer özelliklerini gerek olmadığını düşünerek yazmıyorum. Eğer diğer donanım elemanlarından kaynaklandığını düşünüyorsanız ekleyebilirim.

    Sorun

    Bilgisayarımda eskiden GSKILL 16GB (2x8GB) RipjawsX DDR3 2133MHz CL10 Dual Kit Ram vardı. Birgün PC'nin açılmaması ve arızalanması sonucunda teknik servise götürdüm ve yaptıkları denemeler neticesinde sorunun RAM'den kaynaklandığını buldular. PC Ram değiştirince açılıyor, diğer türlü anakart başlangıç ekranı gelmeden restart atıyordu. Sonuç olarak yukarıda yazdığım RAM'ler ile değiştirdim. bir süre sorunsuz şekilde kullandım. yaklaşık son 6 aylık süreçte ise bol bol mavi ekran hataları ile (herseferinde verdiği hata kodu farklı olduğu için hepsini yazamıyorum) boğuştum. Buna ek olarak kullandığım programlar ve oyunlar sürekli olarak "not responding"e düşerek kapandı. Bu süreçte yazılımsal olabileceği düşüncesi ile 2 kez format attım ve driverlerımı güncelledim. Fakat bu stabilite problemi devam ettiği için RAMleri 2400mhz yerine 2133mhz hıza çektim. 2133mhz ile henüz herhangi bir programda "nor responding" hatası ile karşılaşmadım fakat PC yi her açmaya çalışmamda Anakartım RAMlerimin uyumsuz olduğunu bu nedenle 1133Mhz de çalıştığını söylüyor ve ben seçenek olarak BIOS'a girerek yeniden 2133Mhz'ye çekiyorum. Genel olarak 1-3 tekrardan sonra sistemim windows'u sorunsuz boot edebiliyor ve sorun yaşamadan kullanıyorum fakat her açılışta bu ritüeli gerçekleştirmem gerekiyor.

    Sorunumun RAM veya anakart kaynaklı olabileceğini düşünüyorum fakat hem DDR3 ram bulmak hemde z97 anakart bulmak şuan için neredeyse imkansız. Ayrıca işlemciminde güçlü olduğunu ve işlerimde yeterli olduğunu düşündüğüm için masraf yapıp yeni sistem toplamak istemiyorum.

    Yukarıda anlattığım sorunları çözme konusunda öneri/fikir veya başınıza geldiyse çözüm yollarınız varsa ve paylaşırsanız çok sevinirim.

    Saygılarımla







  • Konu hakkında bilgisi olan yok mu?
  • up
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.