Şimdi Ara

Sistem Geri Yükleme Tarihi ve Dosya Kurtarma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
3.222
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam arkadaşlar, merhabalar.
    Büyük bir sıkıntı çekiyorum.Bilgisayarımda önemli birkaç dosyayı ( RAR içinde resim dosyaları)
    sildim ve ardından bilgisayarıma format attım.Dosyalarımı harici harddiskime kopyaladım.Ve o da bad sector hatası verdi.Harici harddiskimden de kurtaramadım dosyaları.Bilgisayarıma Recuva ve Recovery My Files dosyalarını kurdum.Onlar ile sildiğim dosyayı geri alayım dedim.Dosyayı buldum ama boyut yokdu.Bu da bir işe yaramadı.Sistem geri yüklemeyi deneyeyim dedim.Sistem geri yükleme de tarih arasında formattan önceki tarihler yok. Ne yapacağımı bilmiyorum. Dosyalar çok değerli, kaybetmek benim için aşırı derecede büyük bir kayıp olmasına neden olacak. Her türlü yardımlarınızı bekliyorum..

    Ve ayrıca aklıma şöyle bir fikir geldi. Dosyası nedir bilmiyorum ama sistem geri yükleme dosyasını Recovery My Files ile bulsam ( formattan önceki tarihin sistem geri yükleme dosyası ) ve onu bulsam. Sistem geri yükleme tarihi arasına istediğim tarih gelir mi ? Bu işlemi yapacaktım fakat, sistem geri yükleme dosyası nerede saklanır ve ismi nedir bilmiyorum.
    ACİL YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM. Saygılarla, şimdiden teşekkür ederim.







  • Merhaba;

    Oncelikle geri yukleme ile ilgili microsoftun sitesinden:
    "Sistem Geri Yükleme, kişisel dosyaları yedeklemeyi hedeflemediğinden silinmiş veya hasar görmüş bir kişisel dosyayı kurtarmanıza yardımcı olamaz. Kişisel dosyalarınızı ve önemli verilerinizi bir yedekleme programı kullanarak düzenli olarak yedeklemelisiniz. Kişisel dosyaları yedekleme hakkında daha fazla bilgi için bkz. Dosyalarınızın yedeğini oluşturma."


    Gelelim sizin icin yapabileceklerimize.
    Rar dosyalarinin boyutlari cok buyuk degilse yani disk icerinde farkli bolumlere parcali olarak yazilmamissa dosya uzantisina gore diski taratip bu dosyalari kurtarmaniz mumkun olabilir. Veri kurtarma programlarinda genelde iki secenek olur bunlardan birinde dosya uzantilarini secersiniz jpg avi gif gibi. Iste bu secenek ile rar dosyalarini taratmaniz gerekiyor. Ama buldugunuz rar dosyalari isimlerinden bagimsiz sekilde gelecek. Bu nedenle programin diskten tespit ettigi binlerce rar dosyasinin arasindan bulmaniz gerekiyor. Rar dosyalarinin tamamini toplu acip windows arama ozelligini kullanarak aratabilirsiniz.

    Ikinci alternatif harici diskinizden kurtarmak. Harici diskinizi kutusundan cikarip dogrudan pc anakartina baglarsaniz dosyalariniza ulasabilmeniz mumkun. Cunku usb baglantisi duzgun calismayan disklerde iletisim saglamakta basarili degildir. Eger yine olmazsa baska alternatifler de var yeterki dogru adimlari sirasiyla uygulayalim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Öncelikle teşekkür ederim, RAR Dosyası olarak arattım Recovery My Files ile, Dosya boyutu 6.2 gb idi.Fakat dosyayı buluyor. Boyutu 0bayt. Dosyayı buldu ( FOTOLAR.rar).Fakat içiboş. İkinci alternatif bilgisayar üzerinde hdd yi takma şansım yok. Sistem geri yükleme tarihini manuel olarak seçemez miyiz ?
  • Sistem geri yukleme ozel dosyalarinizi saklamiyor diye biliyorum ozellikle yedekleme yapmadiysaniz. Sadece kurulu programlar sistem ayarlari vs. bulunuyor.

    Rar dosyasini dogru sekilde goruntulemek icin baska bi programla taratin bence. R-studio veya easeus olabilir.

    Bir prensip olarak veri kurtarma yapilacak disk uzerinde degisiklik olmamasi icin disk baska sisteme baglanarak taratilir. Cunku siz disk uzerinde program kurup kaldirdikca sistem calismaya devam ettikce diskte milyonlarca sektor degisiklige ugruyor. Bu da diskteki silinmis alanlarda bulunan verilerinizin, yani kurtarmak istedigimiz verilerin uzerine yazilma ihtimalini artiriyor. O nedenle bu diski taratirken baska bi sisteme haricen baglayip taratmanizi tavsiye ederim. Su an o imkaniniz olmayabilir. Baska bi gun baska bir yerde yapin. Diskiniz bi kac gun daha beklese icindekiler bir yere gitmez ama yaptiginiz basit bir hata verilerinizi tamamen silebilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.