Şimdi Ara

Şimdi Intel düşünsün! AMD Ryzen 9 3900X incelemesi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
87
Cevap
1
Favori
6.449
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tobepeople

    Tamam işlemci iyi olmuş, alternatifleri severim fiyatı düşürür. Ancak 7nm de +4 çekirdek ve +4 sanal çekirdek olmasına rağmen; yaklaşık iki katı voltaj istemes çok garipo değil mi? Cache de çok fazla Amd de ama performans olarak hala da geride bence bu mimari de hala oturmamış çok şey var. Intel sorunlarla boğuştuğu halde...Piyasanın ucuzlamasına yarar bu o yüzden işime gelir. Ancak Mark3d testlerini genel olarak beğensem de AMD için ayrıcalık yaptığına yemin edebilirim , yani işlemciyle fark atıyor ama Nvidia kartlarla fark kapanıyor.https://www.3dmark.com/compare/spy/1639072/spy/7682601/spy/7678655/spy/7682941/spy/6085835/spy/7102866/spy/6333105/spy/5326353#
    Aynı fikirdeyim. 12 çekirdekli işlemci, 8 çekirdekli işlemci ile neden yapay testler dışında aynı kulvarda? Çekirdek, cache, bellek kullanımında AMD hala bu mimarinin negatifliklerini yaşıyor.

    Ama herşeye rağmen çok büyük yol katettiler, çok başarılı işlemciler. Beklediğim kadar ucuz olamadılar ama olsun.




  • oyunlarda çok yakın birbirine performanslar. ama iş video edit vs . gelince amd uçmuş gitmiş. ayrıca fiyat ve sıcaklık konusundadada intelden iyi. daha ne yapsın?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: CoreXXX

    oyunlarda çok yakın birbirine performanslar. ama iş video edit vs . gelince amd uçmuş gitmiş. ayrıca fiyat ve sıcaklık konusundadada intelden iyi. daha ne yapsın?
    Nvidia kartlarla uyumlu yapsın yeter başka bir şey istemiyorum , şuan için uyumlu yapmadığı bariz ortada.... Kendi ekran kartımı satayım derken kendini tepe taklak etmezse iyi!
    https://www.3dmark.com/compare/spy/5326353/spy/7682941/spy/7102866/spy/7678655#



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tobepeople -- 8 Temmuz 2019; 17:35:48 >
  • Ben simdi hem is icin hem oyun icin ortak kullanim islemci anakart alicam elimde gigabyte 2070 windforce ekran karti var 16(2x8) ram 500 gb 3500 3200 ssd 3 fanli sivi sogutma var hangi islemci ve anakarti onerirsinz

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • cronus75 C kullanıcısına yanıt
    Kim mimari karşılaştırma yapıyor bilmiyorum ama son kullanıcı elbette fiyata göre karşılaştırma yapar, her markanın aynı fiyat aralığındaki ürünleri karşılaştırılır. Çekirdek sayılarının farklı olması sadece değişkenlerden ufak bir tanesi. Ona bakılırsa mimari olarak bir tanesi 7nm, diğeri 10 küsür nm. Mimari olarak zaten intel amd nin rakibi bile değil ona bakılırsa. Dolayısıyla power consumption olarak rakibi bile değil, aralarda dağlar var. 3700x full load da sadece 65w iken, 7700k 125w. 2 katı gibi. Biri son teknoloji ram hızlarını destekliyor, son teknoloji pcie destekliyor. Siz ne açıdan kıyaslanmasını yanlış buldunuz tam anlayamadım ama bence de komple karşılaştıracak bir şey yok ortada. Yani her yönden aşırı rakipsiz bir ürün var şuanda. En azından üst düzey kullanıcılar için 3600mhz ram li, pcie4 bordlu sistem toplamak varken bir o kadar parayı, hatta daha fazlasını çok daha eski teknolojiye, single da aynı, multi de çok daha güçsüz bir sisteme kim verir bilemiyorum.




  • Brother ToLGa B kullanıcısına yanıt
    Sizin 8700K'nın dalga geçilecek bir tarafı yok. Bu amd nin güçlü işlemcilerinin çıkmasıyla beraber sadece sizin işlemcinin 2. el değeri daha bir düşektir. Yani hazır boardu falan olmadığı sürece kimse 3600 varken, 8700K'ya yönelmeyecektir ya da yönelecekse çok daha ucuz bir fiyat bekleyecektir. Onun dışında bu forumda işte hala intel iyiymiş falan yazanlar var ama onları ben anlayamadım. Zaten yakında güvenilir son benchler çıkacaktır. Benim gördüğüm 3700x açık arayla 9700K'yı, 3900x ise açık arayla 9900K yı geçmiş. Userbenchmarks ortada. Reklam yok, taraflı sonuç yok. Açık aradan kastım oyun performansı değil sadece. Oyunda %1 geride, %3 ileride. Multide %30 lara varan ileride. Powerconsumption çok daha iyi, teknoloji çok daha iyi yeni.(Pcie4 ler, 3600mhz ram lere 1:1 destek), Fiyat çok daha iyi. Yani burada ama olay 8700K ile dalga geçmek değil, ya da 9700K ile dalga geçmek değil. Kısmet 1-2 hafta önce alan varsa yazık olmuş denir tabi. Şimdi aynı paraya çok daha iyi, gelişmiş amd sistem toplanabiliyor diyebiliriz. Ama 1-2 sene önce alan ne güzel hayırlı uğurlu kullanmıştır tabi ki. Sonra sistem geliştirmek isterse amd ye geçebilir. Ha ama bakarsınız 1-2 seneye intel yine daha avantajlı olur. Ya da baktı daha iyi işlemci çıkartamıyor fiyat kırar, rekabeti sağlar elbette. Bugüne kadar 27 senedir intel kullanmış olarak ilk kez ben de inteli bırakıp 3700x ya da 3800x e geçeceğim. Çünkü ciddi fark var. Ama her kullanıcıya kendi işlemcisi hayırlı olsun. Mesela aşağıda da görüyorum 9700K sını savunmaya çalışıyor, artık 2. elde yüksekten elden çıkartmayı mı planlıyor bilemiyorum :) ama burada yazmakla o işlemcilerin değeri kurtulmaz ne yazık ki, artık herkes user benchlere girip gerçek değerleri görüyor.




  • Sıfırdan sistem dizicek insanlar için mükemmel işlemciler , ryzen 2700x falan kullanan kişinin geçmesi saçma olur sanki yada 8700K , 9700K , 9900K up yapmak biraz saçma olur , render , yayın ve ağır iş yükleri için f/p olarak anternatifleri yok . İntel bu seride yine ucundan yırttı gibi ama 4... serisi geldiğin intel güzel bir atılım yapmazsa bitikleri oynamaya başlar ,
    Rekaber her zaman güzeldir artık kafasına göre at koşturan bir intel göremeyecez . İntelde fiyatların düşmesi şart oldu artık

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AMD sever olarak dikkatimi çekti
    9900k yaklaşık 5ghz
    3900x 4.35ghz olur herhalde max
    neden ram ve cpu frakanslarını eşitliyorsunuzki hem default hem günlük kullanımda güvenli oc limitlerinde test etseniz daha iyi anlasak ne aldığımızı ipc başarımını mı test ettiniz sadece
    birde belli başlı oyunlarda altta yayın/kayıt programları açıkken test görsek eminim AMD daha başarılı olur ama keşke görsek böyle testleri
    mümkün olduğunca çok şey kapatıp odaklanmış test yapmanın faydası yok



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H34RTL3SS -- 9 Temmuz 2019; 0:11:29 >
  • bir sorum var. amd yeni işlemcilerini o/c yaparak mı intel işlemciyle kıyaslıyoruz?
  • Garip bir şekilde oyun testlerinde fps çok yakın dh'nin testlerinde, başka hiçbir sitede bu kadar yakın değil sonuçlar, nedir bu olay?!
  • ibo-wan kullanıcısına yanıt
    Youtube da bazı testlerde de cok yakın...biraz zaman geçsin oturacak incelemeler.mesela msi bios güncellemesi yapacaktı.yeni anakartları için 2haftaya herşey belli olur fiyatlarda sabitlenir

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kime inanacağımızı şaşırdık resmen. Hayırlısı bakalım...
  • H34RTL3SS kullanıcısına yanıt
    3.35 ghz yi 4.35 demek istedin sanırım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mito1172

    3.35 ghz yi 4.35 demek istedin sanırım
    düzeltme için teşekkürler yanlış yazmışım :)
  • H34RTL3SS kullanıcısına yanıt
  • ibo-wan kullanıcısına yanıt
    Dh test için amdinin 5700xt gpusunu kullandı ve ultra ayarlarda test yaptı. Diğer tarafta ise gamers nexus rtx2080ti kullandı oyun ayarları ise medium high seviyesinde olduğundan işlemci yükünü daha da arttırdı. Seçilen ayarlara göre bazı sapmaların olması normal. Ancak şunu belirtmek gerekir ki 1080p de kullanılan mantık çerçevesine uygun en üst seviye kart için (rtx 2070 super maksimum bence ya da 5700xt) en tepe işlemciler arasındaki fark gerçekten oldukça az.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • brokengineer kullanıcısına yanıt
    Bana en ters gelen şey yıl 2020 olacak halen 1080p testlerinin yapılması. Rekabetçi fps oyuncuları dışında kim 2k'nın altında çözünürlük kullanıyor şu senede halen anlamak mümkün değil.

    Bu kadar iyi ekran kartın ve cpu varken 1080p test yapmanın amacı sadece hangi oyunun hangi cpu'yu desteklediği görmekten daha ileriye gitmiyor. E zaten bu donanıma sahip birisi en kötü 2k oynayacak ve 2k'da bile cpu'lar birşey ifade etmemeye başlıyor yavaş yavaş.

    Daha da komiği şu; 4k'da 10 senelik 2500k işlemci bile aynı fps'yi veriyor en üst işlemcilerle onu napacaz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibo-wan -- 9 Temmuz 2019; 2:26:2 >
  • 80-90 fpslere çıktıktan sorna 5 fps aşağı, 3 fps yukarı diye yaptığınız şu tartışmalar çoğu siyasi tartışmalar kadar gereksiz. Eğitim sisteminin olumsuz etkilerini üzerinizden bir atın arkadaşlar. Adı üstünde cihaz/araç bu, işinizi görür, istediğiniz seviyede görür, profesyonel oyuncu olursunuz gözünüz ile en ufak farkı hissedersiniz eyvallah deriz, ama farkedemediğiniz fark için boşa uğraşmayın. Gidin kodunuzu hızlı mı derliyor yavaş mı derliyor, gömülü cihaz yapınca performans/GÜÇ oranı iyi mi, arabaya takınca aküyü bitirir mi olsun derdiniz. Yok Intel fanboyu, yok AMD reklamcısı, geçin bunları.
    Gidin RISC-V'nin kodları açık, scala öğrenirpbir iki katkı da siz yapın. Belki yıllık işlemci tasarımcısı olursunuz da en son çıkan işlemciyi bakkaldan ekmek alır gibi alırsınız.

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.