Şimdi Ara

Silinsin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
11.088
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ker10kelecik -- 19 Kasım 2014; 0:26:11 >



  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ker10kelecik -- 22 Ekim 2013; 15:06:06 >
  • Arkadaşlar bence iyi araştırırsanız tercihiniz daha farklı olur kesinlikle.Aslında araştırırken ders saatini dikkate alın derim ben.Ben justenglish mecidiyeköy şubede eğitim aldım.Bütün kurslaRIN 120 saatte verdiği eğitimi ben Justenglishte 160 saatte aldım.
    Onun dışında çok da memnun kaldım.İlk başta zamanımın ve tabi paramında boşa gitmemesi için çok araştırma yaptım.
    Benim için en önemlisi de boşa zaman kaydı yaşamaktı.Bu endişeyle gittim Justenglishe.Ama zamanımı en verimil şekilde kullandığımın farkındayım şuanda.Doğru tercihti Justenglish. Bence şuanda var olan bir çok dil okulundan çok daha iyi eğitim veriyorlar.Eğitmenleride ciddi anlamda ilgili ve tecrübeliler.Karar vermeden önce bi Gidip görüşün derim..
  • british ve english time dan memnun olan pek kimseyi gormedım.. öneremicem.. snmsryr nin dedıgı gıbı just ve ayrıca amerıkan kultur merkezını onerebılırım...
  • 2010 yılında birtish time 3 kur satın aldım.(Haftasonu kursu) Kurlara devam ederken iş nedeniyle zaman zaman devam edememe sıkıntısı yaşadım. Kısaca şöyle anlatıyım. Kursa yazılırken tüm isteklerimi devam problemi yaşabileceğimi bunların ilerde herhangi bir sıkıntı yaratıp yaratmayacağı konusunda bilgi almıştım. Bana vaad ettikleri sözlerin %70 tutmadılar. Ve tüm sozlerini tutacaklarını vaad ettiler.

    Varan 1: Kur devam ederken 2 kere eğitimcinin değişmesi... (Senin eğitimini her yönden olumsuz etkiliyor.)
    Varan 2: İş nedeniyle zaman zaman gelemediğimi belirtiğim halde sorun çıkarttılar. (%10 Devamsızlıkta kur tekrar alınmıyor.) KUrsa ilk yazıldıgımda konuşmuştum.
    Varan 3: Yonetimin ögrencilerin tüm istek ve ihtiyaclarını kesinlikle karşılamamaktadır. (Etüt , speaking vb...)
    Varan 4: Satın almış oldugun kurların kesinlikle iadesi olmamakla birlikte imzalandıgın sözlemeyle kendilerini garantiye alıyorlar.( Avukatlarlada görüştüm)
    Varan 5: Ögrencileri her halikarda ayaklı banka olarak görürler. Taki sözleşme imzalana kadar.

    British TIME marka yapmış bir firmadır. Ama kesinlikle tavsiye etmiyorum. Oncelikle kaydolan ögrencilerle konuşmanızı tavsiye ederim.

    Benim görüşüm




  • Sakın ha Sakın!!!Kapıda gördüğünüz güzel görünümlü kızlara kapılmayın..Yada sizi ikna edemedikten sonra çağırdıkları söz de Genel koordinatörlerine kanmayın.
    Hiç gitmediğiniz kurs için sizden 400 milyonluk icra gelirse;siz benden daha sinirlenirdiniz...

    BİR KERE İMZAYI ATTINIZ MI GITSENIZ DE GITMESENIZ DE KAYIT PARASININ YUZDE YIRMISINI VERMIS KABUL EDILIYORSUNUZ YADA SONRADAN VERMEYI USTLENIYORSUNUZ.

    VELHASIL BEN 400 MILYON LA YIRTTIM.SIZ DE KANMAYIN.IMZA ATMAYIN BIR SAAT LAFA TUTUN...
  • cevaplara bak ya

    benim kızkardeşim gitti.. valla benm gözüm kaldı ama ben daha uygun fiyata başka yere kayıt oldum
    hem amerikan kültür de hem de english time da(şuan ilk kurum bitiyor)

    ama kız kardeşimin defteriyle bnm defterimi karşılaştırdığımda aşmışlar ya diyorum
    tamam çok uçuk ötesi değil ama benm defterlerimden çok daha doluydu örnekleri vs...
    ki ben öyle not falan tutmayan biri değilim yani.... hatta bir konuda az örnek varsa netten o konuya boş zamanımda videosuna bakarım oradanda not tutarım....
    ayrıca kız kardeşimle hani nasıl konuştular bilemem ama bende fiyat almak için gitiğimde bana söylediler 8 mi 12 miydi neydi saat gelmezseniz ücretsiz tekrar etme hakkınız olmayacaktır. diye... çalışıyorum diye.....

    ama hani eğitimi nasıldır hiç görmediğim için yani speaking clupları falan yani ücretsiz aktiviteleri ne kadar sıklıkta yapılır bilemem

    ama bu kadar sert olacak ne var

    iptal ettirmeler falan hakkında bilgim yok




  • quote:

    Orijinalden alıntı: yse 4 ever

    Arkadaşlar uzun zamandır araştırdım ve karar verdim bakıköydeki british time a gidicem

    Nedenleri:

    Üniversite öğrencisine yuzde 35 indirim sağlaması
    3-4-5 inci kurlarda yabancı hoca olması
    Vede ücretsiz tekrar dersleri ve de ulaşım kolaylığı


    Aslında iş sizde bitiyor her yerde öğretmen var heryerde ingilizced eğitim var önemli olan kişinin kendisinin istemesidir diye düşünüyorum


    Arkadaşlarınızıdan giden veya siz gitdiyseniz yorum yapmanızı rica edebilirmiyim acaba


    İyi Forumlar!!

    Konu hortlatma amacım değil.


    Britişh time mağduruyum,sözleşme iptal gibi durumunuz varsa nasıl yaptığınızı anlatırmısınız.

    quote:

    GESTAPO_82




  • Sözleşmeyi iptal etmek için kurs ücretinin %20 sini ödemenizi istiyorlar. Sözleşmede de böyle bi ibare varsa yapacak bişey yok sanırım. Ben ödemiştim. Kurtulayım gitsin diye
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tolgahanbag

    Sözleşmeyi iptal etmek için kurs ücretinin %20 sini ödemenizi istiyorlar. Sözleşmede de böyle bi ibare varsa yapacak bişey yok sanırım. Ben ödemiştim. Kurtulayım gitsin diye

    Evet %20 sini ödemem gerekiyor o sorun değil.%20 sini düşünce geri almam gereken 2100 Tl küsür para kalıyor..
    2 Dilekçe gönderdim,birini MEB kadıköy'e , diğerini flaşh bil eğt hiz British Time'a..Cevap ne zaman gelir bilmiyorum.
  • Bence genel merkeze gidip yüzyüze görüşmenizde fayda var. Sıkıntılı bir firma çünkü. inşallah bir an önce halledip kurtarırsınız kendinizi. Ben kimseye tavsiye etmem zaten orasını. Gitmeye kalkan olursa bile çeviririm.
  • Ben culture ların daha iyi olduğunu duydum ingiliz kültüre giden bir arkadaşım var çok memnun
  • BRITISH TIME GERÇEĞİ

    Size British Time ile ilgili başımdan geçen, kanunlara göre yasal ama meslek etiği ve iş ahlakı olarak son derece yanlış olan ve tarafıma yapılan bir çirkinliği anlatacağım. Umarım İngilizce öğrenmek için para ve zaman harcayacağınız sizlere doğru dil okulunu seçmede veya en azından yanlışı seçmemenizde bir yardımım dokunur.
    İstanbul’a yeni gelen kardeşim diyebileceğim bir yakınım, daha geldiğinin ilk haftası bir hevesle Kadıköy’e gider. Tabi bu şehrin nasıl simsarlarla dolu olduğundan habersizdir. Eline bir ilan tutuştururlar ve büyük ısrarlarla British Time’ın ofise getirirler. Tabi bu kişiler insan sarrafı olduğu için doğru kişiyi bulmuşlardır. Daha sonra bol laf yaparak ona göre uygun bir kurs olduğunu ve fiyatının uygun olduğuna inandırırlar. (Uygun fiyat 3000 TL’dir daha sonra öğrendim ki zaten en pahalı kur buymuş.) Kardeşim ailesini aramasını gerektiğini söyler ve üstünde kredi kartı veya o kadar nakit para olmadığını belirtir. Ama kötü niyetli insanlar iş başındadır ve hemen bir oldubittiye getirerek kendisine 13 tane senet imzalattırılır. Bu arada kardeşim daha önce hiç senet görmemiştir. Açıkçası ben bile 30 yıllık hayatımda bir kere imzaladım. Burada amaç ailesini aramasını engellemek ve işlerini garantiye almaktır.
    Sonra akşam eve geldiğinde bize olayı anlattı ve hemen akabinde ben devreye girdim. Ertesi gün dil okulunu arayarak sözleşmeyi feshetmek istediğimizi bildirdim ve kardeşimin eğitimlere katılmayacağını belirttim ama bana sözleşme gereği 600 tl para ödememi yoksa sözleşmeyi feshetmeyeceklerini söylediler. Bu ülkede asgari maaşın 846 tl olduğu ve bunun için insanların Soma’da, Ermenek’te madenlerde hayatlarını verdiği düşünülürse bazı kişilerin ne kadar kolay para kazandığını anlayabilirsiniz. Burada benim için 600 tl önemli bir para değil, benim karşı olduğum haksız kazanç, meslek etiğinin hiçe sayılması ve koskoca bir kurumun çalışanlarının bu kadar bir tutar için çirkinleşmesi.
    Daha sonra Pazar günü adı geçen kurumu gittim gayet kendimden emin ve problemi konuşarak halledebileceğimi düşünüyordum. Kadıköy Şubesinde Fatoş hanımla görüştüm. Kendisine gayet nazikçe kardeşimin çekingen bir yapısı olduğunu ve üzerine gelindiğinde hayır diyemediğini, bu özelliğini kullanarak kendisine sözleşmenin imzalattırıldığını, bu arada kendisinin ailesini araması gerektiğini söylediği halde bunun laf arasında geçiştirildiği ve direk senetlerin imzalattırıldığını anlattım. Daha eve geldiği gibi imzaladığına pişman olduğunu ve kurum bir gün sonra aranılarak sözleşme feshedilmesiyle ilgili bilgi verdiğimi söyledim. Sonuç olarak sözleşmeyi feshetmek istediğimi bildirdim. Kendisinin bana verdiği ilk cevap muhasebe şurada gidin 600 TL’nizi verin ve sözleşmeyi feshedelim oldu. Bende kurumdan hiç eğitim alınmadığını ve alınmayacağının da bir gecikmeye mahal vermeksizin bildirildiğini bu cezai yaptırımın sözleşmede yer almasına karşın, eğitim kurumu olmanın bilincinde ve iyi niyet kapsamında alınmamasının doğru olacağını ve eğer bu yapıldığı takdirde buradan mutlu ayrılacağımızı söyledim. Ayrıca her sözleşmede bir bedelsiz cayma hakkının olması gerektiğini en basitinden bir kıyafet aldığımızda bile bir ay içerisinde iadesinin yapılabildiğinden bahsettim. Fakat kendisi ücret ödemeden feshedilemeyeceğini söyledi. Bende bu tutarı vermek istemediğimi ve gerekirse bunu mahkeme kanalıyla benden almasını söyledim ve yapılan senetleri şahsıma vermesini talep ettim ama kendisi bana senetleri vermedi.
    Ben yine tüm iyi niyetimi kullanarak yapılanın yanlış olduğunu aynı şeyin kendi başına gelse nasıl hissedeceğini ve biraz empati kurmasını istedim. Ayrıca kardeşimin hiçbir gelirinin olmadığını, herhangi bir burs almadığını ve bu parayı nasıl ödeyeceğini sordum. Çünkü tek dayandıkları yasal dayanak 18 yaşında reşit olması ve seneti imzalamaya ehliyetinin olmasıydı. Kendisi bana hayatımda duyduğum en çirkin cevabı verdi ve dedi ki “nereden bulacağı beni ilgilendirmez ben burada senet imzalatırken gelir durumuna bakmıyorum ister ailesinden alsın ister part-time çalışsın” ve bunu söylerken kardeşim yanımdaydı. Bunun daha 18 yaşına gelmiş ve sorumluluk almak isteyen, kendi ayakları üzerinde durabileceğini ispatlamaya çalışan bir çocuğu (bu bir genç kız) psikolojik olarak nasıl etkileyeceğini siz düşünün. Fatoş hanımın bu söyleminden sonra benim için artık konuşma bitti. Çünkü artık gözümde bir eğitimci değil sadece gözünü para hırsı bürümüş bir tefeci vardı. En çok üzüldüğüm ise bu kişilerin öğretmen eğitimci gibi sıfatları kullanmalarıydı. Ulu önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ün öğretmenler ve eğiticimler için söylediği “Öğretmen bir kandile benzer, kendini tüketerek başkalarına ışık verir.” dediği kişilerin bunlar olmadığı aşikârdı. Bu kişilerin amacı kendilerini tüketmek değil, üç kuruş burs alan öğrencilerin ceplerine göz dikerek onları tüketmek psikolojilerini bozmaktı.
    Daha sonra kurstan ayrılmak istediğimizi belirten bir dilekçe yazıp teslim ederek oradan ayrıldık. British Time kurumu’da belki bizden 600 TL kazanmış olacak ama bence kaybettiği çok büyük bir değer var oda insanlık ve meslek etiği. Bunu bir daha kazanması içinde 600.000 TL harcaması gerekir.
    Gelişmiş ülkelerde böyle bir olay yaşansa bırakın 600 tl’yi istemeyi, verecekleri 4 kuru parasız hediye ederlerdi. Ama burası Türkiye, haklı olmanız önemli değil güçlü olun yeter!!!




  • Arkadaşlar ben bir dilekçe hazırlayıp konuyu BİMER başbakanlık iletişim merkezine bildiricem, kurumun kayıt prosedürlerinin incelenmesine ilişkin bir arkadaşım bu kanalı kullandı çok etkili, size de aynı şeyi yapmanızı tavsiye ederim.

    kolay gelsin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dennis_sat

    Arkadaşlar ben bir dilekçe hazırlayıp konuyu BİMER başbakanlık iletişim merkezine bildiricem, kurumun kayıt prosedürlerinin incelenmesine ilişkin bir arkadaşım bu kanalı kullandı çok etkili, size de aynı şeyi yapmanızı tavsiye ederim.

    kolay gelsin.

    hocam yukarida paylastiklarinizi bence butun dil forumlarında paylasin en azindan millette bunlarin ne tur yapida oldugunu görsün

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dennis_sat

    Arkadaşlar ben bir dilekçe hazırlayıp konuyu BİMER başbakanlık iletişim merkezine bildiricem, kurumun kayıt prosedürlerinin incelenmesine ilişkin bir arkadaşım bu kanalı kullandı çok etkili, size de aynı şeyi yapmanızı tavsiye ederim.

    kolay gelsin.

    Yazıklar olsun ya insanın gidip kursu dağıtası gelmez mi bu durumda...

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • miozgur M kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım bende aynı dertten muzdaribim.sen Nasıl kurtuldun yardımcı olabilir misin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dennis_sat D kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım bende aynı dertten muzdaribim.nasıl kurtuldun yardımcı olabilir misin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dennis_sat D kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım bende aynı dertten muzdaribim.nasıl kurtuldun yardımcı olur musun @dennis_sat

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.