Şimdi Ara

Sıfır HDD Laptop Görmüyor !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
8.645
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar arakadaşlar ,
    Elimde Acer aspire bir laptop var önceki hdd arızalandı bende yeni bir hdd alıp taktım ancak bios ekranında hdd gözükmesine rağmen pc açılırken pos ekranından sonra siyah ekranda hdd yok hdd takın tarzında ingilizce bir uyarı çıkıyor pc hiçbir şekilde açılmıyor hdd masaüstü pc'ye bağladığımda ise sorun yok hatta masaüstü pc'den format attım hdd'ye ve sorunsuz kullanıyorum , sizce sorun neden olabilir ?



  • Öncelikle biostan hdd ayarlarından ahci -ide ayarını değiştirip bir deneyin.Olmuyorsa
    laptop model ve bios sürümü ile hdd modelini ve kurmak istediğiniz işletim sitemini yazarsanız daha uygun olur yardımcı olmaya çalışırım.

    Kurulum yapmak için xp ise şahyet nlite programı ile xp isonun içine sata sürücüleri ekleyip öyşe sisem kurmanız gerekir.
    https://forum.donanimhaber.com/nlite-programi-ile-sata-driver-eklenmis-xp-cd-si-olusturmak--8409507

    Windows sevsen ve daha yenilerinde ilk kurulum ayarında sürücü yükle seçeneğini seçip ( hdd görsün diye sata sürücülerini vs ,raid ve ahci ide son sürücüleriniyüklemeniz gerekiyor.)Aksi halde kurulum bittiğinde "Windows Kur, Windows'u bu bilgisayarın donanımı üzerinde çalışacak şekilde yapılandıramadı"




  • okidoki64 kullanıcısına yanıt
    Sata mode ayarında sadece ahci mode var başka seçenek yok ;

    Laptop modeli : Acer aspire E1-572G

    HDD markası : Seagate 2.5 1Tb Sata 3.0 128Mb St1000Lm048

    Eski bozuk olan HDD : WD blue 1 TB (direk taktığımda görüyordu)

    Bios modeli : insydeh20 versiyon 3.7 (sanırım bunu diyorsun )

    Yüklemek istediğim işletim sistemi Windows 7 home basic

    Aslına bakarsan ben HDD sıfır olduğu için masaüstü pc'ye takip biçimlendirme ve format işlemini yaptım yani masaüstü PC de sorunsuz açılıyor hdd sadece laptopda bir sıkıntı var açılmıyor WD açılıyordu direk laptopda da sorun olduğunu zannetmiyorum ama nedendir ki PC açılırken post ekranından sonraki siyah ekranda resimdeki gibi takılıp kalıyor

    Sıfır HDD Laptop Görmüyor !!!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bu arada bu bios'u advanced ayarlara nasıl alabilirim bilginiz var mıdır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bios ayarlarindan onceligi Hdd'ye verin. (En uste cikartin)Ssd takarken ayni sorunu bende yasamistim :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bayramcontay kullanıcısına yanıt
    O bios verisiyonu malesef çok kısıtlı.

    Öncelikle windows 7 yi sp1 li kurmanız lazım.

    2. Olarak intel raid sürücülerini bir fat32 biçimlenmiş usb atın ve sürücü yükle kısmında yüklemeniz lazım şayet usb içinde ki dosyaları görmezse



    bu bilgisayar için uygunsuz olan sürücileri gizle seçeneğini kaldırıpta yüklemeniz lazım.



    Ben bu bios türü ile çok uğraştım.Bu bilgisayar için uygun olmayan sürücüleri gizle seçeneğini kaldırmadan bir türlü yapamadım.



    https://downloadcenter.intel.com/product/55005/Intel-Rapid-Storage-Technology-Intel-RST-



    Zip şeklinde rar şeklinde koymayın dosyaları açıpta usb atın.



    Yüklemeye başlamadan önce sürücü yükşeden tek tek seçip yükleyin zaten 7.2 magabyt.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • erendpt kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için teşekkürler ama onu denedim biosta görüyor zaten orada sıkıntı yok üste alıyorum açılırken siyah ekranda kalıyor.
  • okidoki64 kullanıcısına yanıt
    bilgisayar hiç açılmadığı için hdd yi de görmediği için flash'ı boot ekranında üste aldığımda yükleyecek bir yer bulamadığı için yine aynı uyarıyı veriyor sizin dediğiniz " bu bilgisayar için uygunsuz olan sürücüleri gizle seçeneğini kaldırıpta yüklemeniz lazım " kısmını nerden yapıcaz biostan yapılıyorsa tam olarak nerden yapılıyor yardımcı olabilir misiniz.
  • bayramcontay kullanıcısına yanıt
    Usb den veya cd den windows 7 sp1 işletim sistemi yüklemeye çalışın.Şimdi yükle seçeneğinden sonra gelişmiş seçenekleri seçip sürücü yükleden yükleme yapmalısınız, sürüci yükleyi seçtikten sonra sürücüleri usb den gösterdiğiniz halde görmeyecektir büyük ihtimalle o zaman bu bilgisayar için uyhunsuz sürücüleri otomatik gizle seçeneğini kaldırıp sürücüleri tek tek kurmanız gerek.



    Sıfır HDD Laptop Görmüyor !!!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • okidoki64 kullanıcısına yanıt
    yani buralara hiç gelmiyor zaten üstteki attığım resimdeki yerde takılıyor post ekranı geliyor siyah ekrandan ileri gidemedim post ekranını daha geçemedim
  • bayramcontay kullanıcısına yanıt
    Şimdi usbden windowsu veya dvd den windowsu nasıl boot edemiyorsunun? Boot option seçeneğinden f9 veya f10 dan usb veya dcd deki windows kurulumunu göstermeniz lazım.



    Gerekirse hdd sökün önce windowsu boot edin sonra hdd takın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bayramcontay kullanıcısına yanıt
    Yeni hdd boş olduğu için boot edemiyor. Windows 7 sp1 kurabilirsiniz. Driver gömmeye gerek yok, Windows 7 nin içinde ahci driveri var(msahci.sys).

    Yine tanımazsa internetten ahci driveri indirip ikinci bir Flash belleğe atıp kurulumun disk seçme ekranında sürücü yükle ye tıklayarak deriverı yükleyebilirsiniz.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • okidoki64 kullanıcısına yanıt
    Şuan için işteyim akşam eve geçince hdd söküp flash bellek üzerinden açmayı açılırsa sorun hdd mi sizce bence o şekildede açılmayacak bios ayarlarında bir sorun olabilir mi diye düşünüyorum çünkü başka bir laptobun daha var samsung marka hdd taktım diğer leptop çalışıyor buna taktığımda çalışmıyor.
  • hdd'yi masaüstü pc'ye bağlayıp windows 7 kurdum zaten masaüstü pc'de açıyor sorunsuz ancak laptop'a takdığımda açılmıyor burada sorunu anlayamadım ben
  • bayramcontay kullanıcısına yanıt
    Masaüstünde yaptığınız kurulum donanım farklılığı nedeniyle başka pc de açılmaz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bayramcontay kullanıcısına yanıt
    Sorun biosun hdd dorunsuz tanımamasımda şahet biosta achi -ide ayarını değiştirebilseniz sorunsuz kurulum yapardınız ama biosunuz kısıtlı ve biosunuzu güncellesenizde bu kısıtlılık büyük ihtimalle devam edecek tek çare bir usb veya dvd den sp1 li seven yüklerken iilk badamaklarda sürücü yükleden son sürüm intelin sürücülerini yüklemek.Başka çözümü yok Sorun çözülsede Neticede taktığınız hdd sata 3 ama kullandığınız pc de bağlantı sata 2 bı farklılıktan dolayı hdd tam performans kullanamayacaksınız ama genede kullanabilmeniz için sürücü harici yükleyip deneme yapmanız lazım.



    Daha geçenlerde hp g62 laptopa ssd yi tanıtana kadar akla karayı seçtim 10 kusurkez sistem kurdum her kurulumun sonunda kur bu donanımı çalışacak şekilde yapılandıramadı şwklinde hata aldım.Sonunda bu bilgisayar için uyumsuz sürücüleri otomatik gizle seçeneğini kaldırıp sürücüleri yükleyip kurulumu sorunsuz gerçekleştirdim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Anladım , şuan tam olarak ne yapmalıyım peki çünkü dediğim gibi leptop'da o siyah ekranı atlayamadım hangi adımları sırasıyla izlemeliyim.
  • Öncelikle (USB üzerinden yükleyecekseniz usb takılıyken) bios'tan boot sırasında dvd ya da usb yi öne alın. Hangisi ile yükleyecekseniz. Quick boot ve secure boot seçenekleri varsa disable(kapalı) yapın. Kaydedip çıkın.
    USB den boot edecektir. Ardından ekrandaki yönergeleri takip edin. Disk seçme ekranında HDD görünmüyorsa,
    İkinci bir flash belleğe sata driverlarını kopyalayıp bilgisayara takın. Sürücü yükle seçeneğinden sürücüleri yükleyin. Sürücü bulamazsa uyumsuz sürücüleri gizle seçeneğinin onayını kaldırıp yükleyin. Ardından diskiniz listede görünecek, seçip devam edin.

    Alternatif yol sata modunu ide yapıp kurmaktır, ama sata'nın avantajlarından yararlanamazsınız. Bir miktar performans düşüşü de cabası.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 17 Ağustos 2017; 13:17:30 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler yardımlarınız için çok teşekkürler , quick boot ve secure boot seçenekleri disable yaptım boot menüsünde legacy ve uefi olarak iki seçenek vardı legacy olarak ayarladım elimdeki win7 format flash'ım ntfs biçimliydi onu fat32 biçimlendirip microsoft'un sitesinden win10 indirip flashımı windows 10 boot usb olarak ayarladım bios'da flashı üste alıp bu şekilde denediğimde format ekranına girdi normal şekilde şekilde formatımı attım sorunsuz şekilde çalışıyor yardımlarınız için tekrardan teşekkürler iyi günler dilerim.
  • bayramcontay kullanıcısına yanıt
    Sorununuz çözülmesine çok sevindim.[



    Benzer sorunlar için rehber niteliğinde oldu bu konuda.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.