Şimdi Ara

Sıfır Ford Fiesta 1.25 TrendX Mi, İkinci El Fiat Bravo 1.4 Turbo Dynamic Mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
1
Favori
1.816
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Abilerim amcalarım kardeşlerim...

    İçinden çıkamamakta olduğumuz bi mevzuda akıl danışmak istedim. Elimizde 32bin TL civarında hazır para var. 93 model Skoda Forman'ı sıfırdan beri kullanıp ömrünü tükettiğimiz için aileye yeni bi araç almanın vakti geldi diye araç almaya niyetlendik.
    Fakat aile içi bir çıkmaz düştük. Ben ikinci el 2011 model 30bin km'de boyası değişeni olmayan 34bin liraya 1.4 turbo Fiat Bravo Dynamic almak taraftarıyım. Tabiri caizse gırtlağına kadar dolu bi araç buldum(cam tavan hariç). Ki kendisine gerçekten aşık oldum :)

    Babam ise sıfır her zaman sıfırdır diyerek Yeni kasa sıfır km 1.25 fiesta trend x alalım diye tutturdu(Gerçi Hyundai i20 istiyor daha çok ama kasa değiştireceği için ona kesinlikle karşıyım.) Onun için de 12 bin lira civarı bi borca girmek gerekecek. Bende bankacıyım. 1500 lira maaşımın yarısını araba taksidi ve yakıtına gömmek istemiyorum açıkcası. Alıp da kapının önünde yatıracak olduktan sonra ne anlamı var diye düşünüyorum.

    Bravo'ya ekstra bi borca girmeyeceğimiz için en kalitelisinden lpg kitini taktırmak sorun olmayacak bana. İkinci elde daha da değer kaybedeceğinin farkındayım. Ama işte hayallerimen arabasına kavuşmak ihtimali de içimi kemiriyor. Diğer yandan festa da uzaktan bi göz kırpmıyor değil :)

    Şu aşamada sizlerden fikir almak istedim. Sizce mantıklı olan hangisidir? Başka bi araç düşünmüyoruz. Fiyatta da daha fazla çıkamayız. Borçda boğulmak değil araba kullanmak istiyorum. Ve artık bıkkınlık geldi. Bir an önce karar verip uygulamaya geçmek gerek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi e_karaca -- 26 Ağustos 2014; 1:58:26 >







  • bravo'yu zaten ikinci el alacaksınız ve yaşadığı değer kaybını yaşamış. Fiesta neticede b sınıfı araç ve o kadar değerini koruyacak bir araç değil. Ben direk bravo derim eğer bahsettiğiniz gibi temiz bir araba bulduysanız. Ayrıca sanırım uzun süre kullanmak niyetindesiniz, eğer öyleyse şu araca da bir bakın isterseniz. Bütçe müsaitse fena araç değildir;
    http://www.sahibinden.com/seat-exeo
  • dusau kullanıcısına yanıt
    exeo'lar gerçekten çok hoşuma gidiyor. Ama 40 bin bandına sadece ford'daki sıfır faiz kampanyasıyla çıkabiliriz. 30-40 bin km'den yüksek de düşünmüyoruz. 100bini devirmeden elden çıkarmak istiyorum çünkü.

    Yaş daha 25. Şöyle gençlik hevesini alacak kadar daha spor bişeyler hevesinde olduğum için fiestayla bravo arasında kaldım. Gerçi benim gönlüm bravodan yana ama işte evli değilim. Arada aileyle kullanmak gerekecek. Onun içinde babanın onayı önemli. O da sıfır derdinde.

    Kronik bi arızası var mıdır bravo'nun, alınca yürütebilir miyim vs konularından emin olsam gözümü karartıp bravoya yönelicem zaten. Ama yine de sıfır arabanın cazibesi insanı düşünmeye sevk ediyor.
  • e_karaca kullanıcısına yanıt
    parayı kim koyuyorsa arabayı o alır, eğer parayı babanızla ortak koyuyorsanız yarın evlenince sıkıntı olur eğer tek çocuk değilseniz. Fiat marka araç sonuçta yürütmesi ne kadar sıkıntılı olur? ancak kronik arıza konusunda modellere özel açılmış forumları incelemenizi öneririm.
  • bravo yani bu da sorumu
  • DrHw D kullanıcısına yanıt
    Ona şüphe yok zaten hocam

    Ama işte fiestanın sıfır olma durumu vs. Garantisi bitmiş 3 yaşında araç en nihayetinde. Tanıyan, bilen kullananlardan şöyle cesaret verici cevaplar gelir inşallah.
  • e_karaca kullanıcısına yanıt
    bizim adli tıp hocamızda vardı bravo tjet getz den geçti anlata anlata bitiremiyordu. c segmenti diğer araçları beğenmiyordu
  • up
  • Fiesta'mı ikinci elde değerini koruyacak araç değil ? Ayrıca ikinci elde değer korumak argümanını kullanıp da üstüne Exeo bak diyenler var forumda! Kimler akıl veriyor ya..

    Dostum bende My Fiesta var, o Trend X dediğinin iki sene önceki adı! Titanium kadar ilgi çekmedi o model, ayrıca satacağız diye de uğraşmadılar, fazla da ithal etmediler yani piyasada bu yüzden çok az My Fiesta var.. Motor yılların klasik Ford 1.25 atmosferik motoru; tam şehir içi motoru ama çok hantal onu bilesin.. Klasik klima açık, yokuş yukarı muhabbetlerini yapmaya gerek yok biliyor olman lazım zaten, dediğim gibi şehir içi motoru otoban seyahatleri dışında uzun yola gelmez bu motor onun dışında da pek de üzmez, tabi alışkın değilseniz küçük hacimli motora, bu ne yaa falan dedirtir 2.000 devirde vites değiştirmek hala bazı insanlar için yadırganacak bir şey olabilir, misal babam benim aracı bariz kullanamıyor..

    Donanım; eh işte.. En azından dışarıdan bakınca bir şeye benziyor; alaşım jant, sis farı var sende üzerine piyasadan krom cam aksesuarlarını alıp takarsın kurtarır işte.. İç donanımda hız sabitleyici fazlası var.. Boş araba değil, farkı hak ediyor mu; o senin bileceğin iş..

    İç hacim; e şimdi küçük araba yani çok şey bekleme zaten neredeyse tüm b sınıfı araçların iç hacimleri ve bagaj hacimleri düşük.. Jazz ile Rio biraz farklı diğerleri aynı.. Kaç kişilik bir aile bilmiyorum ama 4-5 kişilik bir aile için sürekli kullanıma gelmez bu kadar küçük arabalar.. Haa ben bekar adamım bana büyük bile geliyor orası ayrı..

    Malzeme kalitesi de ortalama ama yine diyorum B sınıfı araç abi hepsi aynı zaten.. Fazladan içeride yumuşak plastik kullanılmış; bazıları takıyor buna, yazayım dedim..

    2,5 sene de 25.000 km yaptım; iki kere yıllık bakıma girdi, ve her şey yolunda.. Tekleme tıklama vs. maşallah hiç bir şey yok.. Ama dikkatli ve özenli kullanırım.. Biraz da bu işler şans işi..

    Son olarak ben sıfır araba ile ikinci el arabayı farklı değerlendiririm.. Bir de B sınıfı ile C sınıfı ayrımı falan zaten zor o iş.. Yani Fiesta ile Bravo farklı arabalar.. Sen olsan ne tercih edersin diye sorsan; sıfır derim Fiesta demem..




  • 40 bin tl ödeyip arka camları manuel araç almak saçma geliyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eyvallah hocam.
    Gerçekten emek verip anlatmışsınız artısı ve eksileriyle. Çok teşekkürler. Ben zaten Brovoyu C segmentinde ve gerçekten dolu olması nedeniyle istiyordum. Ayrıca görünüşü de on numara beş yıldız bana göre. Açıkcası gönlüme düşen bravo.

    Ama işte babayla ortak alacak olmamız nedeniyle, onun da sıfır istemesi nedeniyle fiestaya mecburi dönüş yaptık. Ki son geldiğimiz yer çok daha rezalet bi durum.

    Güvenlik paketli TrendX Fiesta bizim buralarda yok. 2 aya gün veriyor adamlar. Baba da aceleci. Bekleyelim desem de dinlemiyor. Dacia'da girmişler aklına. Sıfır 1.5 Dci Sandero Stepway alalım diye tutturdu.

    Şu araç alım sürecinde arabalara dair herşeyden nefret etme seviyesine geldim. 30-40 bin bandında gönül rahatlığıyla alacak bi araba bulamadık. Bravo'yla başlayıp Sandero Stepway'de biten acıklı bi son oldu benim için.

    dusau'nunda dediği gibi oldu. Aileyle de olsa ortak araç her zaman sıkıntı. Allah herkese tek başına alabileceği ve onu da gönlünce alıp kullanableceği bi araç nasip etsin. Otomobil işi gerçekten zor.

    Herşey bi yana Bravo hakkında bilgi sahibi olmadan, alıp kullanmadan yok şöyle yok böyle diye kafa karıştırıp, bilgi sahibi olmayan insanları(Babam) saçma sapan araçlara yöneltip, şu sancılı süreci çok daha sancılı hale getiren insanlara da diyecek birşeyim yok artık. Piyasa araçları hariç araç almak gerçekten çok zor. Psikolojik baskılar inanılmaz düzeylere çıkıyor.




  • Allah sabır versin size zor iş. Napın edin dacia aldırtmayın.
    Fiesta güzel ama fazla küçük araba.
    Bravo çok güzel araba.
    Ben alcak olsam bravo alırdım fiesta titanyum olsaydı fiesta alırdım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DEMBELE1234 kullanıcısına yanıt
    Bana kalsa bravo'dan başka araç bile bakmam. Aşık oldum resmen o araca. Ama işte babayla ortak almak meselesi. Ki olay asla sadece para değil. Onun hayır dediğini istemek/almak onu ezip geçmek gibi oluyor. Sözü dinlensin istiyor adam. Taa 93'te sıfır aldığı Skoda Forman'ı hala kullanıyoruz. İkinci el arabaya ezelden beri karşı. Aile içinde huzur kalmadı hemen alınsın istediği için. Artık "Lanet olsun. Dacia mı ne alınacaksa alınsın da kurtulalım şu süreçten" havasındayım.
  • Fiesta bildigin cok yakar az kacar bir araba. Ben kullandim biliyorum. Asiri hantal kullanirken sövüyordum resmen gitmiyor diye. Ama isin icinde baba olunca.. onlari ikna etmek güç. Ben her halükarda bravo derim. Hayirlisi olsun hocam.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • tabii ki bravo. bu da sorulur mu
  • 33.500 seat ibiza al lpg ye full uyumlu motor yokus kalkis destegi esp lastik basinc standart ayrica kasasida 2016 degisecek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • napın edin dacia almayın, pişman olursunuz. Babamda 2012 duster var ön camlar orta konsoldan açılıp kapanıyor, yan aynalar şahininki gibi ayarlanıyor. Hadi diyelimki boş aracı aldık arkada bir yerlerden kışın buz gibi hava alıyor araba. Arkada oturmak mümkün değil soğuk havada o yüzden uzun yola çıkarken battaniye alıyoruz
    Sandero parasına bunlarıda veriyorlar;
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-2013-model-sifir-kilometre-opel-astra-1.6-16v-115bg-176798403/detay
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-sifir-2013-opel-astra-1.6-16v-essentia-hb-classic-ekstrali-175540692/detay
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-opel-astra-classic-1%2C6-115-beyaz-arac-sifirdir-164826373/detay




  • Fiat Bravo oldukça keyifli ve sorunsuz bir makinadır, en büyük sorunu markasının tabularını yenemeyen geniş bir kesim tarafından sevilmemesidir lakin Alman menşeili otomobil firmalarınca yapılan uzun dönem testinin sonucunda bugüne kadar test edilmiş en sorunsuz araçlardan bir olmayı başarıp testin sonunda "Bu Fiat bir kaya kadar sağlam" sözüyle testi özetlemiştir.
  • napın edin dacia almayın, pişman olursunuz. Babamda 2012 duster var ön camlar orta konsoldan açılıp kapanıyor, yan aynalar şahininki gibi ayarlanıyor. Hadi diyelimki boş aracı aldık arkada bir yerlerden kışın buz gibi hava alıyor araba. Arkada oturmak mümkün değil soğuk havada o yüzden uzun yola çıkarken battaniye alıyoruz
    Sandero parasına bunlarıda veriyorlar;
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-2013-model-sifir-kilometre-opel-astra-1.6-16v-115bg-176798403/detay
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-sifir-2013-opel-astra-1.6-16v-essentia-hb-classic-ekstrali-175540692/detay
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-opel-astra-classic-1%2C6-115-beyaz-arac-sifirdir-164826373/detay




  • quote:

    Orijinalden alıntı: dusau

    napın edin dacia almayın, pişman olursunuz. Babamda 2012 duster var ön camlar orta konsoldan açılıp kapanıyor, yan aynalar şahininki gibi ayarlanıyor. Hadi diyelimki boş aracı aldık arkada bir yerlerden kışın buz gibi hava alıyor araba. Arkada oturmak mümkün değil soğuk havada o yüzden uzun yola çıkarken battaniye alıyoruz
    Sandero parasına bunlarıda veriyorlar;
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-2013-model-sifir-kilometre-opel-astra-1.6-16v-115bg-176798403/detay
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-sifir-2013-opel-astra-1.6-16v-essentia-hb-classic-ekstrali-175540692/detay
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-opel-astra-classic-1%2C6-115-beyaz-arac-sifirdir-164826373/detay


    Çok iyi bir tercih olur.
    Akşam akşam iyi güldürdün.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.