Şimdi Ara

Sıfır Auris Alacak olsanız ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.868
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar, kız kardeşim auris almak istediğini söyledi ve olayı bana havale etti. Bugün biraz incelemekle birlikte konu hakkında çok fazla bilgi sahibi olduğumu düşünmüyorum. Haliyle yıl sonu kampanyaları bekleyen ve bu modeli almak isteyen bir çok arkadaş içinde bu başlık faydalı olacaktır.

    Auris kullanan arkadaşlar şimdi sıfır alıyor olsanız hangi paketi ve özellikleri tercih ederdiniz. Para limitimiz istediğimiz özelliği almaya yetiyor. Olaya böyle bakıp kullanışsız ve anlamsız özelliklere çok para vermekte istemiyorum. Verilen paraya değecek özellikte bir araba almak istiyorum. Tabiki tercihim öncelikli olarak dizel olması ve otomatik olması.

    Aurisin kötü bir tercih olduğunu düşünüyorsanız lütfen onuda paylaşın. Tam olarak hangi noktalarda zayıf. Servis giderleri pahalı mı mesela. Ya da çokfazla teknoloji kullanıp sürekli masraf mı çıkartıyorlar. Şimdiden teşekkürler. Şu an liste fiyatı olarak en donanımlı auris

    Auris Dizel 1.4 D-4D Premium M/M 78,550 TL olarak görünüyor. Alırken başka nelere dikkat etmek lazım. sigorta ve kasko için öneri ve uyarılarınız var mı ?







  • 2012 yani bir önceki kasayı da kullandım, yeni kasayı da. Şu an Advance Skypack 1.4 d-4d m/m kullanıyorum. Eskisi de dizel otomatikti.

    Eski kasayı 35000'de alıp yeni kasanın cazibesine dayanamayıp 40000'deyken sattım. Yeni kasa gerçekten çok güzel. Fakat nedense eski kasadaki ekonomiyi bir türlü yakalayamıyorum :) Araç 9500 km'de şu an.

    Geri görüş kamerası sadece advance ve premium paketinde var sanırım. Normalde yağmur, far ve park sensörü gibi donanımları pek önemsemem. Yani donanım meraklısı değilim. Bluetooth ile handsfree benim için yeterlidir bir araçta. Fakat artık buna geri görüş kamerasını da ekledim :)

    Bu ikinci dizel aracım. Daha önce düşük performanslı (corsa, astra) benzinli kullandığımdandır belki ama dizel beni benzinli araçtan daha fazla tatmin ediyor performans konusunda. Belki yeni nesil benzinliler hatta uzağa gitmeyeyim auris'in benzinli modeli şu an kullandığım dizelden çok daha atik ve performanslıdır ama 320ied almazsam daha da benzinliye dönmem diye düşünüyorum.

    Lafın kısası araç gayet güzel. M/M vitesin inceliklerini öğrenince kullanması da oldukça zevkli. Ama dediğim gibi ekonomi yapamadım. Çünkü bastıkça gidiyor. İstanbul-Edirne otobanını sık kullanırım. Eski auris ile 120-130 bandını geçmezdim. Fakat bunda sık sık farkında olmadan 160-170 bandında gördüm kendimi. Hız sabitleyici şart ve sanırım dizel 2014 modellerde artık var.

    Şu an rahatsızlığımdan dolayı evdeyim. Bir an önce işbaşı yapsam da aracıma kavuşsam diyorum.

    ---

    Trafik sigortasını bayiye yaptırtmaya bakın :) Allah kaza bela vermesin elbette ama olası bir kaza durumunda sizin işinizi çabuk çözecek sigorta şirketleriyle çalışın derim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reguse -- 23 Ekim 2014; 17:42:49 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >




  • Teşekkürler. Ben de aynı donanımı beğendim. Fiyat performans olarak mantıklı geldi. Sanırım bu hafta alacağız. Fiyat kısmında biraz pazarşık yapmamız gerekecek ankara da sadece 2 tane toyota bayii olması çok kötü :(((
  • Arkadaşlar arabayı aldık 1.4 dizel advance skypack aldık. Şimdilik bir kaç kez kullandım vites geçişlerine biraz takıldım ama daha adam akıllı bir yola çıkma fırsatım olmadı. Hoş kardeşimin olduğu için ben hiç çıkamayabilirim :))) güzel araba. Bence pahalı ama bu bütün sıfır araçlar için geçerli maalesef :(( konu hakkında soru sormak isteyen varsa bu ara olaya hakimim çekinmesin sorsun :))
  • 1.4 dizel motor corolla da olduğu gibi yokuşlarda çok güçten düşüyor mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dostum ben konya yolunda kullandım. Orana doğru çıktım o yolu biliyorsan sonu biraz yokuş. Arabada iki kişiydik. 100 km civarına çıktım radardan sonra, bir sorun hisssetmedim. Birkaç kere daha kullanırsam burdan yazarım. Bana çekişi fena gelmedi sadece vites geçişlerine takıldım ama dediğim gibi bir daha nedeyemedim. İlk fırsatta dener yazarım.
  • ali_pasha A kullanıcısına yanıt
    2014 1.4 dizel düz vites active paketi+2500₺ farkla navigasyon paketi aldık.

    -Navigasyon olayı rezalet. İgo primo toyotanın kendi arayüzünden başlatılamıyor.MapNAV tuşundan değil de flaşör dörtlülerin 1 cm altın da görünmez gizli bir buton la aktif oluyor pardon olmuyor.
    -Hava kanallarının yuvarlak ve yekpare parçadan olması sebebiyle 1-2 cm aralıkla kapatmaya çalıştığınız da hava sesi çok fazla oluyor özellikle yazın klima çalışırken kafa ütülüyor.
    -Hemen her hatchback de olan ön sağ ve sol kapılar yüksek kaldırımlar da açılamıyor (sıfır yanaşıldığın da bir çok araçta mevcut)
    -Uzu yol da mesela bolu sarota giderken virajlı yollar da arka yolcular süspansiyonun azizliğine uğruyor tabiri caizse G kuvveti sağ sola fazla biniyor belki üst paketler de tam bağımsız süspansiyon varsa durum değişebilir
    ve bu konu paketler de öncelik sırasın da olmalıdır ama fiyat artabilir.
    -Orta konsol da bardak tutucu yeri çok geri de, navigasyon ekranı 5 cm daha yüksek olsa çok daha iyi olacakmış. Klima ayarları basit ama çok altta kalmış.
    -Golfe göre biraz fasla basık ama şoför görüşü çok iyi,yalnız koltuk çok yükseltirseniz binerken ve inerken kafayı vurmamaya dikkat etmek lazım,
    beraberin de arka cam çok ufak ve ek olarak yan aynalar da kör nok dış bükey özelliği yok. arka camın görüşü dar olmasında dolayı dikiz aynasın dan takip etmek bazen zorlaşıyor.
    -Ön cam fazla basık ve dikiz aynası özellikle sağ ön camı görmekte zorlaştırıyor.
    -Eğer fan açıksa ve silecek suyu deterjan kokuluysa her cam temizleme de içeriye o koku mutlaka giriyor.
    -Lastik arkasın da ki elastik çamurluk ya da her neyse kaldırımı çarptı yerinden çıktı. Tabi çıkarken vidalar tampona bağlıydı servis komple tampon değişir dedi yan sanayi de 50 liraya yaptırdık.

    + 1.4 Dizel motor da 200nm torkun avantajı araç 5 kişi full yükle bile fazlasıyla hissediliyor.Bu dolulukla istanbul-Bolu Taşkesti arası ortalama 120km hızla klima kapalı 100km de 6.6 litre mazot yaktı. (euro dizel)
    yaz boyu hergün klima kapalı 100km yol yapıldı 1-2 kişi şoför dahil 100km/5,9lt yaktı. Şehiriçi karışık ortalama 100km 6.6₺klima kapalı.
    +Aracın hızlanması çok iyi ama geçişler fazla hissediliyor.
    +Basık olmasına rağmen kullanımı sıkmıyor.
    +Arka kamera gayet başarılı,radyo&bt sistemi kafa karıştırmayacak kadar yalın bence çok iyi


    Gerçi aracın sigortası farklı ama olabiliyorsa ergo tercih edin. yanılmıyorsam 500₺ ya akadar mini onarım hizmetleri var ve kasko delinmeden sizi yönlendirecekleri tamir yerinde hallediliyor.
    Kişisel görüşüm bir bayan arabası olmaktan uzak bir araç.

    Dizelin yakıt tüketimi orta da ne iyi ne kötü buna 200nm lik tork gücünü katarsak iyi bir izlenim bırakıyor.
    Bunu daha çok babam kullanıyor çok fazla km de yapmıyoruz. Şu an araba alacak olsam otomatik vitesli orta-SUV dan başka bir araç almam.Varsın 1.5 lt fazla yaksın. Ama torku önemli özellikle rampa da hissediliyor.
    Benim gönlüm Tiguan da.Ama VW nin daha doğrusu doğuşun cins tavrı hoşuma gitmiyor.Qashgai de iyi ama Nissan servisi hem kazık hem de işini iyi yapmıyorlar.
    Bakım da çıkmış 2012 micra 3 gün sonra şansıman arızası veriyor bir de özellikle söylüyoruz uzun yol yapacağız diye Nissan Park.

    Teknoseyir de bir konu vardı. Full paket orta segment mi yoksa Giriş paket premium otomobil mi diye.
    Bence Toyota Aurisin full paketli alınacak bir araç değil.Tabi burada firmaların uyanıklığı paket seçimini etkiliyor.
    Adamlar öyle bir liste hazırlıyorlar ki mesela sizin önceliğiniz de atıyorum yağmura duyarlı silecekler veya ısıtmalı koltuk olsun istiyorsunuz.Bir bakıyorsunuz bu üst paketler de...




  • 1.4 dizel motor araç yüklü olduğu haldeyken de tork değerleri yüksek olduğu için herhangi bir güç kaybı yaşatmaz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.