Yüzbaşı
Tarihinde Katıldı
Toplam: 175 (Bu ay: 0)
Arkadaşlar Superbox kullanıyorum, rakamlar gereksiz şekilde çok yükseldi. Eskiden 20 mbit alt yapı vardı şuan 70 mbit gösteriyor alt yapım.
Sanırım bu durumda 55-60 civarı rahat alırım.
Hangi firmayı seçmeliyim bunu bilmiyorum, biraz forumlarda gezineyim dedim aklım daha da bulandı.
Tecrübeleriniz ve tavsiyelerinize açığım.
Şimdiden herkese teşekkür ederim.
Geçiçi Kayıt / Süre Uzatma Hakkında
Arkadaşlar selam,
Öncelikle geçici kayıt işleri bitti mi? Bu bittiyse süre uzatımları yapılıyordu işte 1 ay 250 lira 3 ay 500 lira falan gibi bunlar bitti mi?
Bu süre uzatma konusu için iPhone 11-12 üzeri modeller de halen yaptığını söyleyen yerler var, instagram da olan dolandırıcılardan bahsetmiyorum.
İşte r10 vb. forumlarda aktif eski üyeliği olan ve referans mesajı olan konular gördüm. Benim 4 aylık fiziki sim bitti, dün itibariyle esime geçtim 200 lira bayıldım, 4 ay sonra bu da bitecek.
Bunun yerine süre uzatma mümkün mü? Nasıl yapsak etsek bilgisi (ama kulaktan doğma değil adam akıllı bilgisi olan) belgesi fikri tecrübesi olan var mı?
r10 da olan arkadaşlardan bir kaç tanesine yazdım (ben de orada 13 yıllık üyeyim) hem yaptıranlar (en son bir arkadaş 2 ay olmamış yaptıralı) hem yapanlar yapıldığını söylüyorlar.
Şimdiden cevaplar için teşekkürler
Dün Vodafone'da 107 liraya 16 GB kampanyası vardı kaçırdık, bugün bakıyorum hiç bir yerde 15 GB + 500 dk (Min) için 150 lira altı bir teklif yok.
Ben bu hattı nereye taşıyacağım? Mevcut operatör Turkcell ve sanırım üstüme şirketi de devredecekleri için 15 GB + 1000 DK için 170 TL çıkıyor.
Hattı 6 yaşında kızım için kullanıyorum, yerini takip etmek görüşmek vs için.
Şimdi ben bu hattı uygun bir rakam nereye taşıyacağım?
Faturalı olmalı, ev elektrik aboneliği benim üzerime değil (Ayedaş önerecek arkadaşlar için söylüyorum), bunun dışında tüm operaötrler ve ptt bana çok yakın.
İhtiyacım olanlar 10-15 GB internet ve 750 dk falan konuşma.
En Ucuz VDSL Nerede?
Arkadaşlar yeni bir yere taşınıyorum merkezi olmasına rağmen (İstanbul Tuzla Cami Mahallesi - Sahilde hemen) alt yapılar kötü sanırım maksimum 40mbit veriyor sorgulamalarımda.
Turknet, Superonline, Millenicom vb. bir sürü yerden sorgulama yaptım.
Fiyat olarakta hemen hemen hepsi aynı gibi. En düşük 110 TL Buldum 35mbit taahhütsüz olarak, sizin bildiğiniz daha iyisi var mı?
Yoksa direk bunu alıp geçeyim mi?
Bu arada eve TV de lazım uydu ile uğraşmak istemiyorum, acaba Turkcell TV+, Tivibu, Kablonet i-Kutu falan kullanan kimse var mı acaba kombo şekilde bir paket mi alsam?
Arkadaşlar hali hazırda Turknet kullanıcısıyım, VDSL ile modemde 85mbit ama reelde aktif kullanımda 30-40 mbit hız alıyorum. Bugün binaya bir kutu takılmış, heyecanlanmalı mıyım sizce? Binaya fiber mi geliyor?
Herhangi bir kazı vs. yok, normal sokak içi 8 daireli düz bina, sokakta superonline altyapısı da yok, telekom alt yapısı olarakta fiber yok, kısa sokakta fiber yok. Telekom santraline yaklaşık mesafemiz 80metre civarı, bu santralden yer altından geliyor altyapılar, bizim binanın önünde de bir telekom logar girişi var.
Bu kutu acaba yanlışlıkla mı takıldı yoksa yakında superonline fiber mi geliyor binaya anlam veremedim, aktif kullanan arkadaşlar, alt yapının çekilmesine şahit olanlar deneyimi olanlar bir şu durumu bilen varsa söylerse çok memnun olurum.
Boşa mı heyecan yapıyorum yoksa 10-15 güne sanki fibere mi geçeceğim.
Bu arada ben oturduğum ilçede altyapıya baktım hep sitelere verilmiş superonline fiber altyapısı ama kutu fiber kutu.
Takılan kutu bu:
Normalde bina içi bakır telefon ankastre kutumuz da bu:
Bina girişi de bu şekilde (Solda yeni takılan Superonline kutusu, sağda dışarıdan gelen telekom telefon hatlarının olduğu kutu):
|
|
Asus ROG G73VW Alacağım ne düşünüyorsunuz?
|
|
AUDI A4 QUATTRO B6 2002+ Önerileriniz Lazım
|
Meslek: Bilgisayar Mühendisi
İlgi Alanları: Retro & Vintage Electronics, Web Hosting Systems, Electronic Repair, Some Cars
Opel Vectra 2.5 CDX - 98 Opel Vectra 2.0 GT - 93 Opel Vectra 3.2 GTS - 04 Opel Frontera 3.2 - 01 Citroen C4 VTS - 06 BMW 730 Ld - 08 |
Benimle Alışveriş Yapan Arkadaşlar: kebab, frequen z, qzwxec, feritkacar, ermanbey, forest-mb, alperen18, costatruck, delibey, efemert , plextor , drekeskin , cesar_ , solti |
🎓 PhD Security Sciences (Up. Krakow Uni.) 🎓 MSc Computer Engineer (GAU) 👔 Linkedin ozgurbulut 🙏 1881-∞ Mustafa Kemal ATATÜRK 💙💛www.ozgurbulut.com.tr |
Son Giriş: 3 gün önce
Son Mesaj Zamanı: 4 hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 2.437
İkinci El Bölümü Mesajları: 725
Konularının görüntülenme sayısı: 26.310 (Bu ay: 527)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 424 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: İkinci El - Ödüllü Anket