Şimdi Ara

Shin Megami Tensei İmagine

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
7.224
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Genel olarak megaten ismiyle billlinen bir jrpg oyun serisinin mmorpg uyarlaması. Oyunlar temel olarak kötü sonuçlanan bir takım bilimsel deneyler nedeniyle başka boyuttan demon'ların dünyaya sızıp büyük bir yıkım meydana getirmesini konu alıyor.
    Oyunda konu olarak Home II denen Tokyo'da sağ kalan insanların oluşturduğu sığınaklardan birinde başlıyoruz. Training evresi olarak gelişen olaydan sonra Snakeman isimli npc bizi kurtarıp Home III'e götürüp Demon Buster olarak eğitilmemize yardımcı olmaya başlıyor.

    Demon Buster'lar genel olarak 3 sınıfa ayrılıyor. Bunlar swordman, gunner ve mage. Oyun içinde training evresinde hangi sınıf için hangi statların gerekliliği anlatılıyor. yakın dövüşte için str ve vit, menzilli silahlar tabanca ve tüfek için speed, healer için int, büyücü için magic statları önemli. Skilleri geliştirmek için expertise kısmında o skill bloğunu aktiflemek gerekiyor ve bu aktifleşmeyi istediğimiz zaman kapayıp açabiliyoruz. expertise'lar combat skilleri olarak: attack (yakın dövüş skilleri, str etkili), spin (yakın dövüş area skilleri, str etkili ), rush (guard durumundaki düşmanın defansını kıran skiller, str etkili), counter ( yakın veya menzilli karakterlerinde kullanabileceği, yakın dövüş saldırısı yapan düşmanlara karşı saldırı yapabilmeyi sağlayan skilller str veya speed etkili), guard (yakın dövüşte guard alma skilleri), dodge (menzilli büyü ve ok gibi saldırılardan kaçınma skilleri), shot( menzilli silah saldırıları, speed etkili), rapid(yakına gelen düşmanların üzerine seri bir şekilde menzilli silahlarla saldırma, speed etkili), curative ( healing skilleri, int etkili), destructive (elemantel, orta mesefeli, aoe veya tek düşmana yapılan büyü skilleri, magic etkili), Support(buff skilleri), curse (debuff skilleri) olarak ayrılıyor. bunun yanında passif skill olarak veya aktif oyun içinde craft yapmayı, demonlarla iletişimi güçlendirmeyi vb. biçok skill bloklarıda bulunmakta. maximum skill point ilk başta 18.000 ile sınırlı. Her 10 lvl de bin puan daha ekleniyor ve aktifleştirdiğimiz skill bloğu rankı artıp lvl10 rank olunca bir class atlamakta. Bloklarda class ve class içindeki ranklara göre bir skill dağılımı bulunmakta ve buradan istenilen skill seçilip öğrenilmekte bunun için ekstra bir skill point harcaması yapılmıyor. mesela bazı durumlarda class1 rank beşte iki skill bulunuyor fakat bunlardan birini seçmenize izin veriliyor gibi. bu şekilde seçimlerle diğer karakterlere göre farklı ve karaktere özgü bir yapılandırma oluşabiliiyor.

    Gelelim asıl konuya megaten oyunlarının en önemli karakterleri aslında demonlardır. Bunlar oyun içinde sürekli karşılaşacağımız düşmanlar yada konuşup, ikna edip kendi tarafımıza çekebileceğimiz varlıklar. İkna işlemi için talk kullanıyoruz her bir konuşma 3mp alıyor ve ikna edene kadar sürekli denenebiliyor, bazen kesinlikle olmuyorlar, bazen hediye verip çekip gidebiliyorlar, bazense iyi vakit geçirdim deyip çekip gidiyorlar(demonlarla konuşup ikna yeteneğinizi arttırmak için talk expertise bloğunu aktifleştirmek yararlı, ilerde demonlara para teklifi, item teklifi ederek kolay yolla ikna etmek için kullanılan yeni skiller kazanılıyor). Demonlarında kendine özgü skilleri vardır ve lvl atladıkça yenilerini öğrenebilmekte. Karşınızdaki düşmanlar gerçekten uğraştırıcı olabliyor. büyü yapabiliyor, counter, guard, dodge kullanabiliyor, yani oyuncuların yapabileceği bir çok şeyi yapabiliyor, neyseki çoğunun zayıf yönleri oluyor. genelinde zayıf yönlerini bulunca onları kesmek kolaylaşıyor. Oyunda karşılaştığımız bosslar dışındaki tüm demonları ikna edip yanımıza alabiliyoruz, lvleri bizimle eşit veya düşük olması durumunda (yani isimlerinin yanında mavi işaret olmalı) yoksa konuştuğunuzda tersleyip saldırıyorlar (kırmızı işaretli olanlar). Bir demonu gelmeye ikna ettiğimizde kontrat bırakıyor ve burada kabul edip istediğimiz zaman gerekli magnetite'ı ödeyip çağırabiliyoruz. Magnetite'lar demonlardan düşen bir çeşit kristal ve onları çağırmak için kullanılıyor. ilk başta 6 demonu stoklanabiliyor, fakat başka bir demon isteniyorsa kontrat yaptığımız demonlardan biri ile kontratı bozmak gerekiyor. Lvl 20 de bir quest yardımıyla demonların üstüne binip seyahat edebileceğimizi öğreniyoruz, ilk olarak bir mount için eğitlimş cerberus(demon) ve mount yüzüğü hediye ediyor npc bize. daha sonra belirli demonları questi aldığımız npc ye götürüp bu mount işlemi için eğittirebiliyoruz.

    Demon skilleri yakın dövüş, büyü, uzak dövüş, buffer, heal, debuff gibi birçok çeşit olabliyor demiştim. Bir demon aktif olarak 8 skill kullanabliyor. skill listesinde öğrendiği skilleri kullanmak için ilk olarak aftifleştirmeliyiz. 8 aktif skilimiz varsa öğrenilen skillerden birini aktifleştirmek için aktif skillerden birini feda etmek gerekiyor.

    Demon Fusion: double ve triple olarak ikiye ayrılıyor fakat lvl 40'a kadar triple fusion yapamıyoruz. Demon fusion'da amaç iki demonu feda edip diğer boyuttan farklı bir demon çağırma işlemi. Yararları oyundaki bazı demonlar sadece fusion ile sahip olunabiliyor. Feda ettiğimiz iki demonun skillerini çağırdığımız demon inherid skill olarak alıyor ve böylece farklı skillere sahip özgün demonlar elde edilebiliyor ve genelde lvleri feda ettiğimiz demonlardan yüksek olarak geliyor. Dezavantajı genelinde yeni gelen demon sizin ölmenizi istiyor. söylemeyi unuttuğum birşey demonların birde oynadığınız karakterle uyum durumu var ve buna göre statlarına + ve - ler alıyor ve yanınızda auto bırakıldığında davranışlarınıda etkiliyor. ölmenizi isteyebilir, köle gibi kullandığından yakınabilir, iyi arkadaşınız veya size güven duyabilir. Arayı iyi tutmak için ölmesine göz yummamalı, yanınızda lvl atlatmalı ve günde bir kez care etmelisiniz(care action skillerden biridir ve demonunuz ile aranızı güçlendirir.)

    not: daha yazacak çok şey var ama bende yazma isteği kalmadı. bir kaç resim ekleyip bırakıyorum.
    ilgilenenler için linkhttp://megaten.aeriagames.com

     Shin Megami Tensei İmagine

     Shin Megami Tensei İmagine

     Shin Megami Tensei İmagine



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noxel -- 12 Mart 2009; 23:40:19 >







  • oyunu cbsinde oynadım oynanış fln gsl ama bana eğlence açısından çok donuk ve boğuk bi havası varmış gibi geldi(japon filmlerine benzio )
  • Diğer oyunlara göre oldukça akıcı ana hikayesi var ve sinematik olarak işleniyor. Donukluk belki atmosferin post apocalyptic mekanlar olması nedeniyle olabilir fakat bir çok megaten oyunu böyledir. Megaten oyunu atlus şirketinden çıkma. Bir çok iyi jrpg bu şirketten çıkmıştır, hatta devil may cry karakterleri yine bu şirketin elinden çıkma ve demon hikayesinde de megaten oyunlarının katkısı var. Amerika'da bir çok kişi megaten oyunlarının ingilizceye çevrilmesini istemiş ve 3-4 yıl sonra isteklerine kavuşmuş. Aslında ingilizceye çevirmek istememelerinin nedeni tepki almaktan korkmaları olduğu söylenliyor. Örnek olarak bazı demonların oldukça seksapel çizilmiş olması ve mitoloji, dini kavramların fazlaca kullanılması gibi. Divine sınıfındaki demonlar melek ve benzeri, seraph sınıfında 4 büyük melek olarak bildiklerimiz demon olarak karşımıza çıkıyor. Benzeri dünya üzerindeki bir çok mitolojide (hint, iskandinav, yunan, japon, çin) geçen isimler Lilith, loki, odin, pixie, shiva, hatta William Shakespeare'in eserinden alınma peri kralı Oberon ve kraliçesi Titania bile var. Aslında oyun pokemona benzetilebilir fakat büyükler için yapılmış hali gibi. Atlus-Cave ortak yapımı olan shin megami tensei imagine'lede mmorpg'ye geçiş yapmış oldular. Global olarak yayımcı bir şirket bulmaları beni sevindirdi açıkçası (aeria-games), ben online oyununun japonya dışına çıkacağını pek sanmıyordum.




  • oyun benim hoşuma gitti en azından yanlız kalmıs hissetmiyorum kendimi demon olunca yanımda eglenceli geldi oyun oynayanlar varmı suan sadece 10 lvlim en ygun karakter olarak gunner geldi bana :D
  • Karakter ismi Sanger geneli channel 1 de oluyorum. Beni arkadaş listene ekle. yardımcı olurum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noxel -- 21 Şubat 2009; 20:27:43 >
  • güzel :D simdi onlineyim hafta ici 4 ten sonra online olurum hafta sonları 9 10 saat online olabilirim :D benim nick te Osman :D
  • acıkcası daha online göremedim seni ne zmnlar online oluosun
  • Bende indiriyorum...
  • cok güzel :D nick ne olucak devamlı oyniyacakmısın yoksa sadece önizlenim mi yaptın :D
  • tamam Kurdum oynuyorum fakat geniş bi açıkLama lazım ya güzel oyun leader pixilere gid dio gidiom hadda giddim bidene leader pixi yakaladım ama öLdü :D canLandıramadım yaf :D windows 7 de denendi çaLışıo
  • sitesi kapalı azcık oyun içi ss atsanız
  • quote:

    Orjinalden alıntı: sLeight

    tamam Kurdum oynuyorum fakat geniş bi açıkLama lazım ya güzel oyun leader pixilere gid dio gidiom hadda giddim bidene leader pixi yakaladım ama öLdü :D canLandıramadım yaf :D windows 7 de denendi çaLışıo

    revive bead isminde itemlar var onunla canlandırabilirsin. Bolca yere düşüyor eğer elinde yoksa healing itemleri satan npc ler satıyor. Leader pixie act görevi için yakalnıyordu birde. Snakeman act görevi için wounded Cerberus veriyor ardından. O demon area heal falan yapsada, üstüne fazla düşmeyin bir kaç act sonra o demonu geriye alıyor, fakat Brave Garm demon hediyesi gayet iyi skiller öğreniyor. Lvl 15-20 arasına kadar brave garm'a lvl atlatmanız iyi olabilir.
  • kusurabakma ama saat geç oldu oyunda pet varmı ve petler işe yarıyomu
  • oyunu öğrenmeye çalışıyorum acıkcası güzeL oyun gercekden ama karışık gerckden
  • Oyundaki damage çeşitliliği:

    yakın dövüş: spin(spin attack), charge(rush ve benzeri), blunt, slash(kılıç ve ona benzer silahlar)
    uzak dövüş: longR(bütün menzilli silahlar), spread(shot gun), Penetrate(rifle türü silahlar)
    magic: ice, electric, fire, force, expel, death, mind, nerve, poison, etc.

    Demonların çoğu bunlara dayanıklı, zayıf veya reflect olma olasılığı var. Zayıf noktaları anlamak için deneme yanılma yolu geçerli. Özellikle büyücü karakterler aşırı damage yapaibliyor ve karşıdaki düşman yaptığı büyüye reflect ise ilk olarak kendini hatta area saldırısında partiyi yere yatırması ihtimali var dikkatli olun.

    Expertise bloklarını lvl atlatmak için mesela shot'ı lvl atlatmak için shot tipi saldırıyı, rush'ı lvl atlatmak için rush tipi saldırıyı kullanmak gerekli. destructive magic için mp ilk başta az olduğu için büyü itemleri satan npc'den agi, bufu vb. magic stoneları alıp onları kullanmanız ve aynı şekilde buff(support) expertise için oradan Sukukaja stone alıp 100-200 kadar kendi üzerinizde kullanarak 1 saat içinde class iki supporter olunabilir3 curse(debuff) magic için Sukunda stone alıp bir mob seçip sürekli üzerine dökebilirsiniz. Curative(healer skilleri) iiçin kullanığınız hp recorvery itemleri yardımcı olmakta.

    Chain Expertise:
    Bazı expertise'lar etkileşip chain expertise skillerini açmakta.
    Demolition Dash - Rush at Class 1-0, Destruction Magic at Class 1-0, Magic Control at Class 1-0.
    Oldukça güçlü element bazlı rush attack yapmayı sağlıyor. Mage'ler için iyi bir seçenek. Fakat saldırı tipinize reflect bir demona saldırdığınız an kendinizi öldürme riskiniz çok fazla. ortalama 300 damage çıkarabiliyor ki bu bazen 1000'i geçebiliyor buff+ kritik hasarla.

    Curse of the Wretched - Destruction Magic at Class 1-0, Curse Magic at Class 2-0, Magic Control at Class 1-0, Bless at Class 1-0. oldukça etkili debuff skilleri.

    Enhancement - Curative Magic at Class 2-0, Support Magic at Class 2-0, Bless at Class 1-0.
    Extra heal skilleri ve kısa sürelide olsa damage'ı iki katına çıkaran veya defansı vb. buff skilleri bulunmakta. Partide bir kişide olması çok işe yarıyor. Mage karakterlerin çoğu bunu öğreniyor.

    Magic bullet - Class 2 Shot Class 2 Curse Magic Class 1 Gun Knowledge Class 1 Magic Control
    Gunnerlari çin iyi bir tercih. force, fire vb gibi elemantal kurşunlar atabiliyor veya posion gibi status etkili saldırılar yapmasını sağlıyor.

    Sharp Shooter - Class 2 Shot Class 2 Demonology Class 1 Gun Knowledge
    Şu ana kdar kullanamadım. Demonlogy expertise Class 1 yapamadığım için. Fakat bir çok gunner gayet iyi olduğunu söylüyor. Demonlogy expertise'ı lvl atlatmak için bol bol yeni demon yakalamalı ve fusion yapmanız gerekiyor.

    Magic Control, Bless expertise larını açmak için Shinjuku Babel'daki bir npc den görevleri almak gerekiyor. Görevi tamamladığınızda otomatikman class 1 olarak açılıyorlar. Ayrıca magic control Class 2 ve üstündeki Destruction magic skillerini kulanarakta geliştirilebiliyor.




  • çok güzel hazırlamışsın :D
    zmanım oldugu için hepsini ögrenmeye vaktim
    msn ni ne ulaşmaya çalışıcam :D
  • bide ayrıca chain expertleri cözememiştim çok yardımcı oldu
    (msn nini bulamadım )):D
  • quote:

    Orjinalden alıntı: noxel


    quote:

    Orjinalden alıntı: sLeight

    tamam Kurdum oynuyorum fakat geniş bi açıkLama lazım ya güzel oyun leader pixilere gid dio gidiom hadda giddim bidene leader pixi yakaladım ama öLdü :D canLandıramadım yaf :D windows 7 de denendi çaLışıo

    revive bead isminde itemlar var onunla canlandırabilirsin. Bolca yere düşüyor eğer elinde yoksa healing itemleri satan npc ler satıyor. Leader pixie act görevi için yakalnıyordu birde. Snakeman act görevi için wounded Cerberus veriyor ardından. O demon area heal falan yapsada, üstüne fazla düşmeyin bir kaç act sonra o demonu geriye alıyor, fakat Brave Garm demon hediyesi gayet iyi skiller öğreniyor. Lvl 15-20 arasına kadar brave garm'a lvl atlatmanız iyi olabilir.

    bbir görevde takıldım act 4 sanırım demon u biyere gönderioruz onu yapmak için ne tür bir demon gerekli cünkü bir cok demon num gitti :D




  • quote:

    Orjinalden alıntı: burak_166

    kusurabakma ama saat geç oldu oyunda pet varmı ve petler işe yarıyomu

    oyunda petler var yani pet değil demon oyunda bosslar hariç neredeyse bütün demonları yani pet leri yanımıza alabiliyoruz ayrıca 2 demon u birleştirip ynie demon elde ediyoruz falan
  • Oyuna daha şimdi başladım başamış olan varsa msn versin öm den ordan konusalım
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.