Şimdi Ara

Ses temizliğinde Pioneer deh 1100=2100=3000=3100 diyebilir miyiz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
8.016
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Aracıma binen herkes "Kapat şu teybi kafamız şişti" diyor.

    Özetle sorum şu: SES KALİTESİnde Pioneer deh 1100=2100=3000=3100 diyebilir miyiz?

    Aracım Palio,
    Teyp: Blaupunkt San diego MP35. (Çıkış gücü: 4 x 25 Watt Sinüs DIN 45 324’e göre 14.4 V’ta 4 x 45 Watt azm. Power) VW'den çıkmaymış.
    Ön Hoparlörler: LG LAS-5220 13 cm 50 watt rms.
    Arka hoparlörler: Pioneer oval.

    Sorunum şu çamur gibi ses var araçta, çok kötü, basları alamıyorum düşük seste, yüksek seste de baslar çok itici oluyor, ara sesler hep karışıyor.

    AMACIM KISIK VE TEMİZ müzik dinlemek. Şimdiye dek golf, focus, corsa gibi araçlarda müzik dinledim orijinal tesisatlarıyla ve en nefret ettiğim şarkıları bile severek dinledim bu araçlarda. Ama ben aracımda severek doldurduğum cd'leri bile dinleyemiyorum başımı ağrıtıyor.

    Pioneer almak istiyorum asla anfi kullanmayacağım (Aracımı satabilirim o yüzden anfiye gerek yok). Hepsiburada.com'a baktım deh 1100, 2100, 3100 var, teknosada da deh 3000 var. Usb'den de şarkı dinlemem. Bu durumda kaliteli bir ses elde etmem için deh 1100 yeterli midir? Lüzumsuz masraf etmek istemem ses temizliği amfisiz kullanıldığında bütün modellerde aynı mıdır?







  • Selamlar. 300 Tl ye Deh-P5150UB var. Önden USB li, 3 Amfi çıkışlı (biri subwoofer), kumandası da var, animasyonlu ekran, vesaire...

    http://urun.gittigidiyor.com/PIONEER-DEH-P-5150-UB-USB-MP3-CD-CALAR-SIFR-ORJ_W0QQidZZ20412215

     Ses temizliğinde Pioneer deh 1100=2100=3000=3100 diyebilir miyiz?


     Ses temizliğinde Pioneer deh 1100=2100=3000=3100 diyebilir miyiz?




  • saydığınız teyplerin anfisiz ses çıkışları aynı.4*22 watt. temiz bir ses dinleyebilirsiniz. usb kullanmayacaksanız en ucuz olanını almanızı tavsiye ederim.
    Ek olarak eski nesil pioneerların anfisiz ses çıkışları daha güçlü (4*27 watt) ve berrak.ben bu yüzden deh-5050Ub yi yok parasına satıp 4700mp aldım.çok memnunum.
  • 7000 ve üstü serilerde en berrak sesi alırsın diye düşünüyorum + kulllanıcağın hoparlörde önemli
  • Sayın Lupara, cevabınız için teşekkürler. Ben bu soruyu sormadan önce forumu ayrıntılı olarak okudum. Evet ses çıkışları hepsinde aynı AMA Pioneer'ın sitesinde 1100, 2100 ve 3100'ü karşılaştırdığımda; audio kısmında 3100'de 1100 modelinde olmayan " Advanced Sound Retriever", "High Pass Filter" ve "Low Pass Filter" özellikleri var. ( İngilizcem bunları anlamaya yetmedi malesef). Ses çıkışları aynı olsa da bu özellikler ses kalitesini etkileyen özellikler midir?

    Sayın Audiocu, konuyla ilgili sizin yazılarınızın da neredeyse tamamını forumdan takip ettim. Gördüğüm kadarıyla siz hep yüksek modelli ama XX50'li serileri tavsiye ediyorsunuz. Fakat yine birçok yerde 50'li serilerin ses kalitesinde 00'lı serilerden bir adım geride kaldığı ve tiz ağırlıklı çaldıkları iddia ediliyor (XX50'li serilerde garanti veya RDS olmaması umrumda değil). Ben de 00'lı seriler daha kaliteli ses veriyor diye onlara yöneldim.




  • High Pass Filter adından da belli olacağı gibi yüksek geçiren filtre demektir. Teypten ayarladığınız frekansın üzerindeki frekansları çıkışlara verir. Orta ses ve tiz için gerekli 1 özelliktir.

    Low Pass Filter, alçak geçiren filtre demektir. Teypten ayarladığınız frekansın altındaki frekansları çıkışlara verir. Subwoofer için kullanılır. Bu ayar sayesinde bass ların sertliğini ve yumuşaklığını ayarlayabilirsin.

    Umarım kafanda 1 şeyler şekillenmiştir. Ucuz olduğu için xx50 li serileri öneririm. Diğerlerine gerek yok bence.
  • 1100 2100 3100 modellerinde Sadece 3100 de kumanda kullanabilirsin. sadece 3100 ipod u tanıyabiliyormuş, 1100 de zaten USB olayı yok. Sadece 3100 de 3 band EQ varmış, diğerlerinde Bass, Mid, Treble şeklinde ayar var. HPF ve LPF sadece 3100 de var. 3100 de CD lerine isim verebilirsin ve teyp her seferinde bu ismi tanır, diğerlerinde bu özellik yok. 3100 ile teybin arka kolon çıkışlarını SW yapabilirsin. 3 modelde de1 tane RCA çıkışı var, 3100 dekini Rear ya da SW olarak kulanabilme seçeneği mevcut. ASR de şey oluyor, araba içindeki ses arttıkça, teyp otomatik olarak sesi yükseltiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MustangGT39 -- 25 Ekim 2009; 16:07:56 >
  • MustangGT39 zahmet edip incelemişsiziniz sağolun cevap için, bu durumda sadece hoparlör ile kullanacak birisi için HPF ve LPF çok da lazım değil. ASR de sizin dediğinize göre bazı araçların orijinal teyplerinde sunulan hoş bir özellik ama o da şart değil benim için. Ama ben pioneer'ın sitesine google çevirici ile girdim ve ASR'nin açıklamasında yarım yamalak Türkçe'yle CD, USB, gibi cihazlarda yapılan kayıtlarda meydana gelen ses kaybını orijinal düzeye getiriyormuş.
    Neyse sonuçta anladığım benim: Ses kalitesi hepsinde aynı.

    Evet audiocu, dediğiniz gibi hoparlör de çok önemli mesela siz olayı bitirmişsiniz. Hert, Jbl, Kicker gibi markalardan bahsediyosunuz. Ama bunlar beni aşar şimdilik. Bi de benim anlamadığım şu: 2001 model Golfün ön kapı hoparlörü sanki kartondan yapılmıştı ama ses benim çok hoşuna gitti üstelik teyp Blaupunkt. Eee benim teyp de Blaupunkt üstelik daha üst model ama olmuyor işte.

    Bu arada ben dağ başında biryerde görev yapıyorum. Git bi tesisatçıya kurtul diyebilirsiniz ama yok. Hem araştırma yapmak hobi oluyor bir taraftan.




  • LPF şimdilik işinize yaramaz. Ama HPF ile bass ları keserek, sesi daha yüksek açabilirsiniz ve daha kaliteli alabilirsiniz. Yani kolonların bass vurmaya çalışıp, sesi bozmasını HPF ile önleyebilirsiniz. Seçim size kalmış.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MustangGT39

    LPF şimdilik işinize yaramaz. Ama HPF ile bass ları keserek, sesi daha yüksek açabilirsiniz ve daha kaliteli alabilirsiniz. Yani kolonların bass vurmaya çalışıp, sesi bozmasını HPF ile önleyebilirsiniz. Seçim size kalmış.


    HPF güzel bir özellik gerçekten.Ama Pioneerin eq ayarlarından bazılarında(natural, flat gibi) ve loud özelliğinin kapalı olması durumunda çıkan teniz ve basssız ses, profesyonel tesisat istemeyen biri için yeterli.
  • Pioneer' in bütün serilerlinin sesi aynidir. bi üst serilerine biraz önem verilir :) Eğer illahaki kalite ariyorsun pioneer prs serilerine önem veriliyor. 80 rs 88rs 90 rs 99rs ses kalitesi ariyorsan :)
  • MustangGT39 arkadaşımın önerdiği teyip sizin işinizi rahatlıkla görür,harika bir ürün bence
  • Fakat o önerilen teyp 5150 yani 50 serisi. Bu durumda forumun çeşitli yerlerinde okuduğum 00'lı serilerin ses bakımından daha kaliteli olduğu iddiası yalan veya yanlış mıdır?

    Yani kumandayı, animasyonlu ekranı, anfi çıkışını, USB girişini bir kenara atarsam (Bunlar benim için anlamlı değil çok fazla) ses kalitesinde 5150; 1100'den daha mı iyidir diyorsunuz?
  • Beyler 1100 alıp geçiyorum.
    Anladığım kadarıyla ses olayında hepsi aynı.
  • Valla yeni 2150 aldım ses temizliği açısından çok memnunum hele gece klasik müzik dinlerken sanki gitarı arabanın içinde çalıyormuşçasına hoş oluyor
  • ATA TEKNOLOJİ CENTER


    TÜM PIONEER SONY JVC KENWOOD KİCKER JBL MARKA OTO TEYP VE MÜZİK SİSTEMLERİ MAĞAZAMIZDA MEVCUTTUR


    Firmamıza Uğramadan Karar Vermeyin.

    Ürün alan herkeze istanbul avrupa ve anadolu yakasında ve çorluda indirimli montaj hizmetimiz vardır.

    Firmamız istanbuldaki MediaMarket'lerin oto grubundada personel bulunduran, (oradaki satıcı arkadaşların T-shirtlerinde Firma ismimiz mevcuttur ATA ELEKTRONİK) Ve mediamarket'den alınan teyiplerin montajını yapan ekip desteğini sağlayan köklü ve profesyonel bir firmadır. Merkezimiz istanbul Eminönün'de.

    EFSANE MODEL PIONEER DEH-7150 STOKLARIMIZDA!!!


    msn: atateknolojicenter@hotmail.com
    Tel: 0212 513 67 23

    Sitemize üye olun kazançlı çıkın.www.atateknolojicenter.com


    Sitemizde direk havale ile çalıştığımız için fiyatlarımız en alt seviyede, Kredi kartı ile alışveriş yapmak isterseniz Gittigidiyor'daki Mağazamızı Tavsiye ederiz. Profilimizdeki yorumları Okuyarak firmamızın güvenilirliği konusundada fikir edinmiş olursunuz.

    Gittigidiyor Mağazamız için

    http://dukkanlar.gittigidiyor.com/ATA_TEKNOLOJI_CENTER/

    Komisyonsuz.com'daki mağazamız için


    http://www.komisyonsuz.com/?s=satici_urunleri&user=atateknoloji

    ''EN ÜNLÜ MARKALAR, EN UYGUN FİYATA''



    http://atateknolojicenter.com

    www.atateknolojicenter.com







  • o modelleri hepsi ses kalitesi olarak aynıdır. farkları sd ve usb girişi, animasyonlu ekran vs. dir.
  • SES TEMİZLİĞİNDE ana ünite + anfi +hoparlör üçlüsü uyumu cok önemlidir sadece ana ünite ile ilgili deildir bilginize modellerde ne kadar yukarı cıkılırsa kalite ve detay coğalır
  • Teknosa, Gold ve Bimeks mağazalarına gittim teyp alayım diye. Pioneerları elime alınca (1100, 2100, 3100) hayal kırıklığı yaşadım. Çünkü hepsi oyuncak gibi duruyordu, malzeme kalitesi çok zayıftı. Ayrıca ya Made in China ya da Made in Thailand yazıyordu. 00'lı seriler Portekiz malı diye okumuştum yanlış mı biliyorum acaba?

    Ayrıca tip olarak LG ve Sony çok daha yakışıklıydı.

    Benim derdim ses kalitesi demiştim en başta, varsın tipsiz dursun Pioneer ama bu Çin Tayland işi kafamı karıştırdı. Ayrıca diğer markalardaki şık ve sağlam duruş kafamı karıştırdı alamadan geldim geri.

    Siz şimdi illaki Pioneer diyorsunuz değil mi Uzman arkadaşlar?
  • ATA TEKNOLOJİ CENTER


    Arkadaşlar PIONEER SONY JVC JBL KİCKER KENWOOD VB Markaların uzakdoğuda üretilmiş olması ürünün kalitesinin düşük olduğu anlamına gelmiyor! örneğin PIONEER Çinde kendi tesislerinde profesyonel işçilere sadece montaj yaptırıyor, çinde işçilik ücreti haftalık 15 - 30 $ arasında, dolayısı ile maliyet düşüyor. Buda ürünlerin fiyatına yansıyor, örnek satışını yaptığımız 50'li seriler çin / tayland / singapur gibi ülkelerde üretiliyor, ürünlerin hepsi %100 orjinal 2 yıl resmi garanti belgeli ve faturalı.

    Bugün avrupa ülkeleride uzakdoğu üretimi ürünler kullanıyor (ABD Başta olmak üzere) markalı ürünün orjinal olduğuna emin olduğunuzda üretim yeri çokda önemli değildir bize göre. sonuçta her marka belli bir standartta üretim yapıyor, bunun için ülke farketmiyor.

    www.atateknolojicenter.com




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.