Şimdi Ara

Ses sitemi konusunda Yardımcı olabilirim (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
611
Cevap
6
Favori
54.709
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hug

    1) Arkadaşlar 2005 avensis aracımın orjinal olan müzik sisteminden pek memnun değilim. Kaç forumda konu açtım bununla ilgili, bana hemen 1000-2000 TL arası masraftan bahsediyorlar. Ses almak bu kadar pahalı mı?

    2) Aracımda ön kapılarda 2 adet 16 cm'lik, arka kapılardakileri bilmiyorum, bir de kapı açma kollarının orda 2 ön - 2 arka olmak üzere toplam 4 tane minicik hoparlör var. Galiba tiz için oluyor onlar. Şimdi ben bu aracın ses kalitesini arttırmak için illa 1000 TL para mı harcamam gerekiyor?

    3) Sadece hoparlör değiştirerek ses kalitesini yükseltmek mümkün müdür?

    4) Piyasada paket sistem olarak satılan 500 TL'lik ses sistemleri aracın orjinal sesinden ne kadar iyi kalite verir?

    Bu sorularımı üst düzey süper ses sistemi meraklı arkadaşlar hariç, benim gibi biraz kaliteli ses isteyen tecrübeli arkadaşlar cevaplarsa sevinirim.

    Not: Bütçem bu aralar hiç uygun değil. Ama önce hoparlör alıp aracıma monte ettirebilirim.

    Selamlar ;
    Öncelikle şunu belirtmek isterim bende orjinal ses sisteminden şikayet ederek paket sistem olarak tabir edilen en uygun fiyatlı setten alarak başlamıştım bu sevdaya :) Aracınızın orjinal teybi en fazla 20-30 watt civarı güç üretebiliyor, piyasadaki en ucuz anfiyi bile kullansanız hoperlörlerinde değişeceğini düşünerek çok farklı tatminkar bir ses alabilirsiniz, bunun toplam maliyeti size montajıyla kablosuyla herşeyiyle 400-500tl civarına gelecektir. Birkaç ay bende bu şekilde kullandım forwell marka anfim vardı.
    İlk başlarda farketmedim ama kulak alışınca seste sürekli bir parazit sesi alıyordum, cep telefonu çaldığında falan korkunç sesler geliyordu, kabloların kalitesiz oyüzden olur demişlerdi, cadence marka kablo seti döşedik, parazit azaldı ama yine geçmedi. mid takımının tizleri yanıyordu birkaç kere değiştirdikten sonra sinirlenip pioneer ts-s20 taktım rahatladım. Son olarak anfiyi Hertz marka ile değiştirerek korkunç paraziterden seslerden kurtuldum, tamamen anfi kaynaklıymış :)
    Şuanda paket sistemle almış olduğum subwooferın tonlamasından pek memnun değilim onu değiştirmeyi planlıyorum.

    ilk başta aldığım paket fiyatı 350tl idi, montajı içinde yanlış hatırlamıyorsam 70-80 gibi birşey vermiştim, ucuza kapattığımı düşünürken sonradan yaptığım masraf yaklaşık 600tl :)

    ucuza kaçarak yapılan sistemi asla tavsiye etmiyorum, satan varsa almayı düşünüyorsanız beklentileriniz anlattığım yönde olsun , benzer sorunlarla karşılaşmanız muhtemel.

    Bu işte kaliteyi herzaman ön planda tutun.

    Tavsiyem:
    -Kablolama çok önemli, mutlaka kaliteli bir kablo seti kullanın.
    -Anfi çok önemli herşey güç demek değil sesi kaliteli olarak verebilmeli.


    Sizin için ön ve arkaya 2 çift mid+tiz takımı olabilir ama maliyeti düşürmek için öne kaliteli bir mid takımı kullanmanızı anfiyi ona bağlamanızı tavsiye ederim arka hoperlör teypten beslenmeye devam etsin.
    Ben bass sesleri çok sevdiğimden subwoofer kullandım. 4 kanal bir anfi alarak arka kanallarını köprüleyip subwoofer besleyebilirsiniz, sub istemezseniz arka kapıya alacağınız midleri beslersiniz.

    600tl gibi bir bütçe yeterli olur sanıyorum.
    uzunca yaşadıklarımı anlattımki sizde ucuza kaçıp sonradan pişman olmayın




  • Merhaba;

    Bende JWIN marka sps 5001 model 5+1 var ve LG 50 PZ 250 modelde plazma Tvim var.ses sistemini Tvye bağlamada yardım rica ediyorum.Üzerindeki çıkışları denedim ama ses gelmiyor.Ayrıca evde D-smart HD+ ve sony s480 model blurayimde var.Lütfen yardım....
  • İyi Günler herkeze
    ben Fatih Adana'da ikamet etmekteyim.
    Foruma Yeni üye oldum ama forum üyelik gerektirmediğinden dolayı yıllardır üye olma ihtiyacı duymadım ama artık merak ettiğim bir konuda yardımınızı istiyorum.
    2006 Model BMW 116i Manuel aracımın ses sistemini biraz daha güzelleştirmek istiyorum. Orjinal teybimi ve orjinal ön hoperlörlerimi değiştirmeden ( Sebebi Teyipten ön arka ayarlarını değiştirdiğimizde ön tarafta son seste cızırtı ve bogulma olmadan bass ve sesi alabiliyor iken sadece arkadaki hoperlörleri çalıştırdıgımda bass ve ses boguluyor bass vururken ses az çıkıyor. ) Sadece arka tarafa 2 veya 3 kompenant ve 1 Kısa tok bass alabileceğim bir Bass istiyorum bu arada amfim yok Sınırım Kablo işçilik Dahil 500-600 Tl arası daha üstünede Çıkmam.
    Marka Takıntım yok sadece sessi berrak net bir şekilde almak istiyorum ayrıca bassıda Kısa tok vuruşlar bana yeter zangır zangır elaleme zorla müzik dinletecek halim yok sonuçta
    Orjinal teybımın çıkış gücü vs nedir bilmiyorum ama aux çıkışı oldugu için bana yetiyor. Ve aracın orjınalliğinide pek bozmak istemiyorum arka tarafta gerekirse ama MDF kestirip kullanabilirim bassıda kutulu bass olarak seçerseniz memnun olurum.
    Ustadım kendi yazdıgımı okur iken aklıma geldi ben bir 4 -5 kanallı düzgün anfi alsam arka tarafta bass kullanmadan sadece hoperlörlerin kendi bass vuruşları bana yetmezmi ? Babamın honda accordunda arkadaki 2 sony hoperlörden çıkan bassla arka koltugumuz masaj koltugu gıbı tıtrıyordu onun basıda yeterde net bir ses acaba verirmi ?? Her neyse ben derdimi yazdım derman olursanız memnun olurum

    Teşekkürler.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: BrAsSs

    quote:

    Orijinalden alıntı: coskunsaglam

    quote:

    Orijinalden alıntı: BrAsSs

    quote:

    Orijinalden alıntı: coskunsaglam

    quote:

    Orijinalden alıntı: BrAsSs

    quote:

    Orijinalden alıntı: coskunsaglam

     Ses sitemi konusunda Yardımcı olabilirim


    iyi forumlar. bu amfiye bi mid bi oval önerisi söyler misiniz ?

    bir takım pıoneer oval 550watt bir adette JBL veya Kicker mid takımı alabilirsiniz bütçeye göre değişir.

    beni tatmin etmicek gibi duruyo :) iki takım için 800 lira limit var amfi fiyatı pek önemli deil iki mid takımı önerseniz. suan jbl gto serisi mid var yeterli değil benim için bende bütçeyi arttırdım amfiyide değiştiricem midlere göre tabi amfi önerisi de söyleyebilirsiniz teşekkürler.

    O kadar bütçeniz varsa o parayı boşuna mid takımına vermeyin bi sistem kurun derim.
    2 veya 4 adet oval kolon alabilrsiniz bass isterseniz 2 kolon bir adet ba şeklinde de olabilir.

    hocam iki tane 35 cm w3v3 jl audio basslarım var jl audio amfisiyle besliyorum. bana iki takım mid yada bi mid bi oval takım birde bunları on numara besliyecek ses amfisi önerisi istiyorum. güzel cevaplarınız için teşşekkürler hocam.

    Pardon o zaman şöyle diyim mid takımından bir yere kadar ses çıkar iki adet bassı bastırabilmek için oval kolon alın derim şarkı sözleri daha iyi güçlü ve net duyulur ama tiz isterseniz mid takımı da alabilirsiniz. Karar sizin mid mi kolon mu yoksa ikisi de mi ne tür zevkiniz varsa ona göre seçin bende ona göre mid-kolon takımı öneriyim.
    Rica ederim ben teşekkür ederim.

    teşekkürler tekrardan hocam. ben yabancının aksine full slow müzik dinlerim yabancı pek nadir ortamına göre. dediğiniz gibi netliği güçlülüğü istiyorum. önerdiğiniz marka modeller var mı kolon ve amfi ?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: coskunsaglam

    teşekkürler tekrardan hocam. ben yabancının aksine full slow müzik dinlerim yabancı pek nadir ortamına göre. dediğiniz gibi netliği güçlülüğü istiyorum. önerdiğiniz marka modeller var mı kolon ve amfi ?

    teşekkürler hocam :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BrAsSs

    Arkadaşlar ses sistemleri konusundaki uzman arkadaşlarımız uzun bir süredir girememiş sanırım bir çoğunuzun sorusu yarım kalmış bende yardımcı oluyım istedim bildiğim kadarıyla.
    Tamir ve kurulumdan çok iyi anlamam pek bilgim yok ama mid takımı-subwoofer-teyp-kolon-kabin ve amfi gibi ses sistemlerinin ana malzemeleri hakkında önerilerde bulunabilirim ve yardımcı olabilirim istediğiniz konuda.

    Sorunu veya sorusu olan arkadaş buraya yazarsa daha iyi yardımcı olabilirim.


    İyi forumlar dilerim

    bana msn adresinizi mesaj atabilirmisin lütfen.bi sistem danışmak istiyorum.
  • Arkadaşlar hepinize yardımcı olucam ama bu aralar çok fazla giremedim özelden atmanıza gerek yok herkese bu konudan cevap vericem kusura bakmayın en geç yarın akşama kadar Allah'ın izniyle pcye bakabilirsem cevap vereceğim.
  • İyi günler
    ses sistemleri hakkında bir bilgim yok açıkcası ama internette wattına göre bakıp beğendiğim bir kaç parça buldum.
    JBL in son yıllarda bozulduğunu okudum bir kaç farklı sitede farklı kişilerden o yüzden JBL seçmedim.
    Müzik olarak genelde yabancı dinliyorum Metalica nothing else matter , link in park ,N.e.r.d. R.e.m nirvana system of a down ve bazende slow türkçe pop falan pek fark etmiyor ama derdimi anlattım

    BASS

    http://urun.gittigidiyor.com/garaj/kicker-comp124-bas-subwofer-bazuka-spl-64903226


    Bassı Değiştirmeyi düşünmüyorum. Tüp Bass Kutu tarzından hoşlanıyorum ve kicker ın bassını dinlemesemde okudugum kadarıyla Kısa Tok bas vuruyormuş o yüzden kickerda karar kıldım. Dinlemedim ama !!!



    Oval Hop.

    http://www.ozguvenelektronik.com/urun/for-x-x-69-1500-watt-anfi-uyumlu-hoparlor/199

    Fiyatı Çok ucuz ve frekans aralıgı ve desibelinin yüksek olmasından dolayı seçtim bir dinlemişliğim iyidir kötüdür diye bir bilgimde yok.


    Anfi Olarak

    http://urun.gittigidiyor.com/garaj/kicker-zx-350-4-4-kanal-oto-anfisi-orjinal-urun-66077884


    İyimidir Kötümüdür bilmiyorum bu olurmu ??? Olmaz ise bass a ve hoperlör e uygun bir şey önerirsen bu fiyatı pek geçmeyen ( + 50 TL ) memnun olurum.



    Ustadım Yardımını istediğim bir konu var

    İlk başta orjinal teyp kullancam diyordum ama Bana 1 Cd çaları 1 de aux girişi olan Teyp ( Mümkünse Pioneer )
    ve aracımdaki ön hoperlör ( pioneer yazıyor ama kodu yazmıyor made in belguim yazıyor ) ve tizleri değiştirmicem orjinal kullancam(orjinallik bozulmasın diye ) sadece For-X leri arkaya MDF ye takacam.

    Aracımın Aküsü 46 Amper ama 72 Amperle değiştirecem yinede Kapasitör Kullanmak istiyorum Düzgün bass almak için Kaç Faradlık Almam lazım
    2 Farad XXX markasının 79 TL ye buldum Yetermi yoksa Dahada üstüne bakimmi ?

    araç BMW 116i
    Ses olarak düzgün cızırtısız bir ses istiyorum benim haricimde yan araba dinlese yeter. Kulaklarım biraz hassas istesemde uzun süre sürekli dumm dumm diye bass sesine dayanamıyorum. Bass bir süre sonra sesin önüe geçiyor gibi hissediyorum.

    ilginizden dolayı şimdiden teşekkür ederim




  • quote:

    Orijinalden alıntı: planet07

    Arkadaşlar aldığım arabada pionner 1450 usb teyp, 1 adet JBL kabinli bass, arkada 2 tane dandik hoparlör ve bir anfi var aldığım adamın söylediğine göre anfi arızalı olduğu için iptal etmiş, dolayısıyla kullanamıyorum.Ben bu teybe uygun bir çift hoparlör birde anfi almak istesem bana ne önerirsiniz acaba? ayrıca önlerde de hoparlör yok.Çok pahalı olmayacak şekilde, amacım iyi ve temiz ses almak...Önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim.

    Arkaya 2 adet pıoneer kolon alın önlere de birer mid takımı, bass ınız kaç watt ona göre bir amfi öneriyim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: rmzngky

    merhabalar arkadaşlar yardımcı olabılırmsn?
    Pioneer MVH 1400UB teyp
    Pioneer TS-G1012i mid+tiz hoparlör 10 cm rms 25w peak 120
    Pioneer TS-G1312i mid+tiz hoparlör 13 cm rms 25w peak 130
    Pioneer TS-A6974S oval hoparlör 6*9 rms 80w peak500 bu takımları Pioneer TS-G1012i amfi ile besleyebilirmiyim?

    amfi özellikleri:
    CEA 2006 Güç (Thd + N = 1%) : 60W RMS X 2
    Sürekli güç çıkışı (RMS) : 14.4V (20Hz-20kHz/4Ω): 2 x 60W / 1 x 175 W (bridged)
    :14.4V (20Hz-20kHz/2Ω): 2 x 85W
    Yük empedans kapasitesi 4Ω

    Bu konuyu çok iyi bilmiyorum ama sanırım 6 adet hoparlörünüz var ve 6 kanallı amfiler çok pahalı olur o yüzden midlerin birini teybe takıp 4 kanallı 1000-1500 watt bir amfi alın işinizi görür.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: evigbrend

    http://forum.donanimhaber.com/m_67002404/tm.htm

    rica etsem bu konuya cevap yazarmısınız

    cevapladım rica ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hug

    1) Arkadaşlar 2005 avensis aracımın orjinal olan müzik sisteminden pek memnun değilim. Kaç forumda konu açtım bununla ilgili, bana hemen 1000-2000 TL arası masraftan bahsediyorlar. Ses almak bu kadar pahalı mı?

    2) Aracımda ön kapılarda 2 adet 16 cm'lik, arka kapılardakileri bilmiyorum, bir de kapı açma kollarının orda 2 ön - 2 arka olmak üzere toplam 4 tane minicik hoparlör var. Galiba tiz için oluyor onlar. Şimdi ben bu aracın ses kalitesini arttırmak için illa 1000 TL para mı harcamam gerekiyor?

    3) Sadece hoparlör değiştirerek ses kalitesini yükseltmek mümkün müdür?

    4) Piyasada paket sistem olarak satılan 500 TL'lik ses sistemleri aracın orjinal sesinden ne kadar iyi kalite verir?

    Bu sorularımı üst düzey süper ses sistemi meraklı arkadaşlar hariç, benim gibi biraz kaliteli ses isteyen tecrübeli arkadaşlar cevaplarsa sevinirim.

    Not: Bütçem bu aralar hiç uygun değil. Ama önce hoparlör alıp aracıma monte ettirebilirim.

    Öncelikle mümkün ama sizin ne istediğiniz önemli eğer güp güp bass vursun diyorsanız 500-600 e mal olur daha ucuzda olur. Ama beni bass la işim yok güzel tane tane ses istiyorum diyorsanız 300-400 e olur tabi duruma göre fiyat düşebilr yine.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: uguricmez

    Merhaba;

    Bende JWIN marka sps 5001 model 5+1 var ve LG 50 PZ 250 modelde plazma Tvim var.ses sistemini Tvye bağlamada yardım rica ediyorum.Üzerindeki çıkışları denedim ama ses gelmiyor.Ayrıca evde D-smart HD+ ve sony s480 model blurayimde var.Lütfen yardım....

    girişlerin resimlerini atarsanız yardımcı olabilirim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: frostbyt88

    İyi Günler herkeze
    ben Fatih Adana'da ikamet etmekteyim.
    Foruma Yeni üye oldum ama forum üyelik gerektirmediğinden dolayı yıllardır üye olma ihtiyacı duymadım ama artık merak ettiğim bir konuda yardımınızı istiyorum.
    2006 Model BMW 116i Manuel aracımın ses sistemini biraz daha güzelleştirmek istiyorum. Orjinal teybimi ve orjinal ön hoperlörlerimi değiştirmeden ( Sebebi Teyipten ön arka ayarlarını değiştirdiğimizde ön tarafta son seste cızırtı ve bogulma olmadan bass ve sesi alabiliyor iken sadece arkadaki hoperlörleri çalıştırdıgımda bass ve ses boguluyor bass vururken ses az çıkıyor. ) Sadece arka tarafa 2 veya 3 kompenant ve 1 Kısa tok bass alabileceğim bir Bass istiyorum bu arada amfim yok Sınırım Kablo işçilik Dahil 500-600 Tl arası daha üstünede Çıkmam.
    Marka Takıntım yok sadece sessi berrak net bir şekilde almak istiyorum ayrıca bassıda Kısa tok vuruşlar bana yeter zangır zangır elaleme zorla müzik dinletecek halim yok sonuçta
    Orjinal teybımın çıkış gücü vs nedir bilmiyorum ama aux çıkışı oldugu için bana yetiyor. Ve aracın orjınalliğinide pek bozmak istemiyorum arka tarafta gerekirse ama MDF kestirip kullanabilirim bassıda kutulu bass olarak seçerseniz memnun olurum.
    Ustadım kendi yazdıgımı okur iken aklıma geldi ben bir 4 -5 kanallı düzgün anfi alsam arka tarafta bass kullanmadan sadece hoperlörlerin kendi bass vuruşları bana yetmezmi ? Babamın honda accordunda arkadaki 2 sony hoperlörden çıkan bassla arka koltugumuz masaj koltugu gıbı tıtrıyordu onun basıda yeterde net bir ses acaba verirmi ?? Her neyse ben derdimi yazdım derman olursanız memnun olurum

    Teşekkürler.

    Demek istediğinizi anladım kısa ve tok bas istiyorsanız Kicker önerebilrm şuanda ben kullanıyorum. Dışarıdan duyulmuyor çok fazla ama içerde heryeri sallıyor. He ama bana kolondan gelen seste yeter derseniz iki adet veya 4 adet 600 watt kolon önerebilirim. Bu konuda karar sizin duymak istediğiniz ses tam olarak nasılsa ona göre öneriyim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: coskunsaglam

    quote:

    Orijinalden alıntı: BrAsSs

    quote:

    Orijinalden alıntı: coskunsaglam

    quote:

    Orijinalden alıntı: BrAsSs

    quote:

    Orijinalden alıntı: coskunsaglam

    quote:

    Orijinalden alıntı: BrAsSs

    quote:

    Orijinalden alıntı: coskunsaglam

     Ses sitemi konusunda Yardımcı olabilirim


    iyi forumlar. bu amfiye bi mid bi oval önerisi söyler misiniz ?

    bir takım pıoneer oval 550watt bir adette JBL veya Kicker mid takımı alabilirsiniz bütçeye göre değişir.

    beni tatmin etmicek gibi duruyo :) iki takım için 800 lira limit var amfi fiyatı pek önemli deil iki mid takımı önerseniz. suan jbl gto serisi mid var yeterli değil benim için bende bütçeyi arttırdım amfiyide değiştiricem midlere göre tabi amfi önerisi de söyleyebilirsiniz teşekkürler.

    O kadar bütçeniz varsa o parayı boşuna mid takımına vermeyin bi sistem kurun derim.
    2 veya 4 adet oval kolon alabilrsiniz bass isterseniz 2 kolon bir adet ba şeklinde de olabilir.

    hocam iki tane 35 cm w3v3 jl audio basslarım var jl audio amfisiyle besliyorum. bana iki takım mid yada bi mid bi oval takım birde bunları on numara besliyecek ses amfisi önerisi istiyorum. güzel cevaplarınız için teşşekkürler hocam.

    Pardon o zaman şöyle diyim mid takımından bir yere kadar ses çıkar iki adet bassı bastırabilmek için oval kolon alın derim şarkı sözleri daha iyi güçlü ve net duyulur ama tiz isterseniz mid takımı da alabilirsiniz. Karar sizin mid mi kolon mu yoksa ikisi de mi ne tür zevkiniz varsa ona göre seçin bende ona göre mid-kolon takımı öneriyim.
    Rica ederim ben teşekkür ederim.

    teşekkürler tekrardan hocam. ben yabancının aksine full slow müzik dinlerim yabancı pek nadir ortamına göre. dediğiniz gibi netliği güçlülüğü istiyorum. önerdiğiniz marka modeller var mı kolon ve amfi ?

    Herkese aynı şeyi öneriyorum gibi oluyo ama en iyisi ve ucuzu başka yok size bütçenize göre 1 veya takım pıoneer oval kolon 600 watt önerebilirim bende sizin gibi slow seviyorum ve oval kolonlarla çok iyi olur tiz cızırtı sesleri gelmez. Kolonları seçtikten sonra amfi öneriyim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: coskunsaglam

    quote:

    Orijinalden alıntı: coskunsaglam

    teşekkürler tekrardan hocam. ben yabancının aksine full slow müzik dinlerim yabancı pek nadir ortamına göre. dediğiniz gibi netliği güçlülüğü istiyorum. önerdiğiniz marka modeller var mı kolon ve amfi ?

    teşekkürler hocam :)

    Mesajlar çok olduğu için cevaplamaya fırsatım olmadı kusura bakmayın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozkan_04

    quote:

    Orijinalden alıntı: BrAsSs

    Arkadaşlar ses sistemleri konusundaki uzman arkadaşlarımız uzun bir süredir girememiş sanırım bir çoğunuzun sorusu yarım kalmış bende yardımcı oluyım istedim bildiğim kadarıyla.
    Tamir ve kurulumdan çok iyi anlamam pek bilgim yok ama mid takımı-subwoofer-teyp-kolon-kabin ve amfi gibi ses sistemlerinin ana malzemeleri hakkında önerilerde bulunabilirim ve yardımcı olabilirim istediğiniz konuda.

    Sorunu veya sorusu olan arkadaş buraya yazarsa daha iyi yardımcı olabilirim.


    İyi forumlar dilerim

    bana msn adresinizi mesaj atabilirmisin lütfen.bi sistem danışmak istiyorum.

    Msn adresimi pek kullanmıyorum size burdan yardımcı olabilrim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: frostbyt88

    İyi günler
    ses sistemleri hakkında bir bilgim yok açıkcası ama internette wattına göre bakıp beğendiğim bir kaç parça buldum.
    JBL in son yıllarda bozulduğunu okudum bir kaç farklı sitede farklı kişilerden o yüzden JBL seçmedim.
    Müzik olarak genelde yabancı dinliyorum Metalica nothing else matter , link in park ,N.e.r.d. R.e.m nirvana system of a down ve bazende slow türkçe pop falan pek fark etmiyor ama derdimi anlattım

    BASS

    http://urun.gittigidiyor.com/garaj/kicker-comp124-bas-subwofer-bazuka-spl-64903226


    Bassı Değiştirmeyi düşünmüyorum. Tüp Bass Kutu tarzından hoşlanıyorum ve kicker ın bassını dinlemesemde okudugum kadarıyla Kısa Tok bas vuruyormuş o yüzden kickerda karar kıldım. Dinlemedim ama !!!



    Oval Hop.

    http://www.ozguvenelektronik.com/urun/for-x-x-69-1500-watt-anfi-uyumlu-hoparlor/199

    Fiyatı Çok ucuz ve frekans aralıgı ve desibelinin yüksek olmasından dolayı seçtim bir dinlemişliğim iyidir kötüdür diye bir bilgimde yok.


    Anfi Olarak

    http://urun.gittigidiyor.com/garaj/kicker-zx-350-4-4-kanal-oto-anfisi-orjinal-urun-66077884


    İyimidir Kötümüdür bilmiyorum bu olurmu ??? Olmaz ise bass a ve hoperlör e uygun bir şey önerirsen bu fiyatı pek geçmeyen ( + 50 TL ) memnun olurum.



    Ustadım Yardımını istediğim bir konu var

    İlk başta orjinal teyp kullancam diyordum ama Bana 1 Cd çaları 1 de aux girişi olan Teyp ( Mümkünse Pioneer )
    ve aracımdaki ön hoperlör ( pioneer yazıyor ama kodu yazmıyor made in belguim yazıyor ) ve tizleri değiştirmicem orjinal kullancam(orjinallik bozulmasın diye ) sadece For-X leri arkaya MDF ye takacam.

    Aracımın Aküsü 46 Amper ama 72 Amperle değiştirecem yinede Kapasitör Kullanmak istiyorum Düzgün bass almak için Kaç Faradlık Almam lazım
    2 Farad XXX markasının 79 TL ye buldum Yetermi yoksa Dahada üstüne bakimmi ?

    araç BMW 116i
    Ses olarak düzgün cızırtısız bir ses istiyorum benim haricimde yan araba dinlese yeter. Kulaklarım biraz hassas istesemde uzun süre sürekli dumm dumm diye bass sesine dayanamıyorum. Bass bir süre sonra sesin önüe geçiyor gibi hissediyorum.

    ilginizden dolayı şimdiden teşekkür ederim


    Öncelikle bayağı uzun bir konu anlatmışsınız cevap vermeyi unuttuğum kısım olursa söyleyin.

    Evet doğrudur kicker sert tok bass sesi verir bende şuanda kicker comp 30 cm kabinli kullanıyorum memnunum ama bass konusu sizin tercihinize bağlı ben olsam JBL alırım çünkü Kicker çok sert vuruyor sesi açarsanız titretiyor çok fazla araçta iyi yalıtım v.s yapmanız gerekir he ama çok açmazsanız sesi pek zararı olmaz.

    Amfi işinizi görür ama bass ve kolonları seçtikten sonra bakın amfiye.

    kolonlara gelince güzel 1500 watt diyor ama ses çıkış gücü o kadar olucağını sanmıyorum size mid takımı da öneririm yabancı şarkılarda daha memnun kalırsınız.

    Kalan kısım olursa daha sonra cevaplarım şuanda çıkmam lazım kusura bakmayın İyi forumlar..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: BrAsSs

    quote:

    Orijinalden alıntı: coskunsaglam

    quote:

    Orijinalden alıntı: BrAsSs

    quote:

    Orijinalden alıntı: coskunsaglam

    quote:

    Orijinalden alıntı: BrAsSs

    quote:

    Orijinalden alıntı: coskunsaglam

    quote:

    Orijinalden alıntı: BrAsSs

    quote:

    Orijinalden alıntı: coskunsaglam

     Ses sitemi konusunda Yardımcı olabilirim


    iyi forumlar. bu amfiye bi mid bi oval önerisi söyler misiniz ?

    bir takım pıoneer oval 550watt bir adette JBL veya Kicker mid takımı alabilirsiniz bütçeye göre değişir.

    beni tatmin etmicek gibi duruyo :) iki takım için 800 lira limit var amfi fiyatı pek önemli deil iki mid takımı önerseniz. suan jbl gto serisi mid var yeterli değil benim için bende bütçeyi arttırdım amfiyide değiştiricem midlere göre tabi amfi önerisi de söyleyebilirsiniz teşekkürler.

    O kadar bütçeniz varsa o parayı boşuna mid takımına vermeyin bi sistem kurun derim.
    2 veya 4 adet oval kolon alabilrsiniz bass isterseniz 2 kolon bir adet ba şeklinde de olabilir.

    hocam iki tane 35 cm w3v3 jl audio basslarım var jl audio amfisiyle besliyorum. bana iki takım mid yada bi mid bi oval takım birde bunları on numara besliyecek ses amfisi önerisi istiyorum. güzel cevaplarınız için teşşekkürler hocam.

    Pardon o zaman şöyle diyim mid takımından bir yere kadar ses çıkar iki adet bassı bastırabilmek için oval kolon alın derim şarkı sözleri daha iyi güçlü ve net duyulur ama tiz isterseniz mid takımı da alabilirsiniz. Karar sizin mid mi kolon mu yoksa ikisi de mi ne tür zevkiniz varsa ona göre seçin bende ona göre mid-kolon takımı öneriyim.
    Rica ederim ben teşekkür ederim.

    teşekkürler tekrardan hocam. ben yabancının aksine full slow müzik dinlerim yabancı pek nadir ortamına göre. dediğiniz gibi netliği güçlülüğü istiyorum. önerdiğiniz marka modeller var mı kolon ve amfi ?

    Herkese aynı şeyi öneriyorum gibi oluyo ama en iyisi ve ucuzu başka yok size bütçenize göre 1 veya takım pıoneer oval kolon 600 watt önerebilirim bende sizin gibi slow seviyorum ve oval kolonlarla çok iyi olur tiz cızırtı sesleri gelmez. Kolonları seçtikten sonra amfi öneriyim.

    İnfinity Reference 6530CS
    JBL GTO938

    tercihim bunlardan yana hocam.




  • ARKADAŞLAR SEDAN ARABAM İÇİN SES SİSTEMİ TAKTIRDIM.FAKAT BASS SESİ DIŞARDAN DUYULMUYOR.NE YAPABİLİRİM.ARKA CAMIN ORADAKİ PANDİZOTLARI DELDİRİRSEM İŞE YARARMI ACİL CEVAP.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.