Şimdi Ara

Ses sistemim Hakkında bazı sorularım olacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.994
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba aracım Chevrolet Cruze 2012 HB Kasa ve 2.el aldığımda üzerinde ufak çaplı ses sistemi ile aldım. Ses sisteminin şöyle bir durumu var; direk teyp arkasından RCA ve tetikleyici kablo çekmemişler. Sanırım bu sebeplede "Deck çevirici" kullanmışlar. Deck çeviriciye bağlanan 4 kablo var aracın orta direklerinden gelen. Ben orta direk kısımlarını söktüm ve orta direklerde bazı kablolara bağlamışlar. Sanırım aracın kapı hoperlör kablolarına bağlamışlar. Çünkü direk bu kabloları hoperlöre bağlarsam müzik sesi geliyor. Tetikle kablosunu da direk deck çeviricinin tetikleme kablo çıkış özelliği olduğu için oradan almışlar.

    Aracımda, 1 adet deck çevirici, 1 amfi, 2 oval hoperlör ve 2 adet oval hoperlör var. Ben bağlantı şeklini aşağı yukarı şema şeklinde çizmeye çalıştım. Bağlantı şemasında ürün marka modelleri ve bazı özellikleride var. Önce onu paylaşıyım, sonrasında sorularıma geçiyim;

    Ses sistemim Hakkında bazı sorularım olacak
    Ses sistemim Hakkında bazı sorularım olacak


    Verdiğim numaraları açıklamak gerekirse;

    1 ve 2.numara: araç orta direklerinden gelen 2+2 yani toplamda 4 kablo. Bu direk deck çeviride R+ R- L+ L- kablolarına bağlı

    3. ve 4.numara: deck çeviricinin R ve L stereo çıkışlarından çıkıyor ve kablo çoklayıcı ile R çıkışı 2 adet stereo girişe, L çıkışıda 2 adet stereo girişine dönüşüyor. amfideki 1, 2, 3, ve 4 numaralı girişlere giriyorlar.

    5.numaralı kablolar: bu kablolardan biri deck çeviricinin (+) sı, diğeri (-) si ve 3.kabloda tetikleme kablosu. Bunlarda amfideki artı, eksi ve remote girişlerine giriyor.

    6.7.8.9.numaralı kablolar: amfide hoperlör çıkışlarına bağlı

    10.11.numaralı kablolar ise: amfiyi besleyen kablolar.


    Sormak istediğim sorular;

    1- Bu şekilde bir bağlantı sess kalitesini farkedilir oranda kalitesizleştirir mi? Yani teyp üzerinde stereo çıkış varsa direk ondan almak mı mantıklı olan?

    2- amfi üzerinde oval hoperlörleri 1 ve 2.numaralı çıkışlara bağladım. Yuvarlak 16cm lik olan 2 adet hoperlörleride 3 ve 4.çıkışa bağladım. oval hoperlörler daha güçlü ve kaliteli oldukları için amfi üzerinden 1-2 ve 3-4 çıkışından volume ayarını eşit yaparsam arkada bulunan oval hoperlörler çok baskın oluyor ve ses sanki arkadan geliyor gibi oluyor. Hatta arkada biri oturdu mu biraz kısar mısın diyor. O yüzden oval hoperlörleri daha güçlü olduğu için amfi üzerinden 1 kademe kıstım. Bu şekilde ön ve arka ses dengesini kurmaya çalıştım. Bu yaptığım doğru mu? Bu şekilde sanki, zayıf halkan kadar güçlüsündür gibi oldu :)

    3- amfi üzerinden 1.2 ve 3.4 çıkış ayarınıda HP ayarına aldım. basswofer takılı olmadığı için hangı ayarda tutmam doğru olur?

    4- amfi üzerindeki dB ayarı kaçta kalmalı?

    5- 4 çıkış kanallı bir amfi olduğu için ohm ayarını düşünmeme gerek var mı?

    6- bu amfiye bu hoperlörler mantıklı mı? en azından ön kolonları değiştirmeme gerek var mı? Bu hoperlörlere bu amfi yeterli mi gibi sorumlarım var kafamda. Genel manada bu sistemde yenilik yapmak isteseniz bir yenilik gerekli mi ufak bütçeylede olsa bir değişiklik yapılabilir mi ses iyileştirmek için.

    Uzun oldu kusura bakmayın farkındayım, ama atlanan bir şey olsun istemedim. Önceliğim elimdeki sistemin doğru bağlantı ve ayarlarda maximum performansını göremek. Baswoffer takıyımda hadi yıksık ortalığı istemiyorum. O yüzden bağlantı ve ayar dışında belki ufak dokunuşlarla şunlarıda yaparsan güzel olur diyebileceğiniz fikirler varsa onlarıda yazarsanız sevinirim. Mesela belki ön kapılardaki16cm lik hoperlörleri yenileyebilirim gibi.

    cevaplarınız için şimdiden teşekkürler







  • Merhabalar sorularınızı madde halinde yanıtlamaya çalışayım.


    1- Orjinal teyplerin genelinde rca ses çıkışı bulunmadığından dolayı deck çevirici kullanmak zorunlu oluyor. Ses kalitesini etkileyen etkenleri kısaca saymak gerekirse bir teybin yani müzik okuyucusunun okuyabildiği frekanslar piyasadaki bir çok cihaz 16 bit ve 24 bit okuma kapasitesine sahip cihazlardır iki ses çıkış voltajları amfili sistemlerde teyp rca ses çıkış voltajı önemlidir piyasadaki bir çok cihaz 2v rca ses çıkış voltajına sahiptir kaliteli cihazlar 3v-3.5v-4v gibi voltaja sahip olabiliyor deck çeviricide de durum yine aynı kaliteli piyasadaki bir çok cihaz 2v çıkş voltajına sahiptir kaliteli deck çeviriciler 5v a kadar çıkabiliyor. Teypte rca çıkışı varsa harici deck çevirici kullanmanın pek bir mantığı yoktur deck çevirici bu voltajı tam tutturamayabiliyor bunun yanı sıra parazitlere yol açabiliyor ayrıca teybin frekans okuma tepkisinide düşürebiliyor. Amfinizde toplam 4 adet yani 2 çift rca girişi bulunmakta deck çevirici yada teyp rca kablolarını y kablo veya benzeri aparatlarla çoğalttığınızda rca çıkış voltajını ikiye bölmüş ve ses kalitesini düşürmüş oluyorsunuz. Bunu önlemek için eğer amfiniz destekliyorsa rca girişini 1 çift olarak çapraz bağlantı şeklinde yapabilirsiniz. Amfiniz desteklemiyorsa 2 çift rca çıkışı olan bir kaliteli bir teyp yada deck çevirici cihaz kullanmak ses kalitesi artırır.

    2- Öndeki coaxial hoparlörleriniz 55-60rms civarı güce sahip arkadaki oval hoparlörleriniz ise 100-110rms güce sahip. Amfiden Gain ayarlarını açıp kısarak ses sahnesini öne vermeniz ve hoparlörler arasındaki dengeyi sağlamanız doğru bir davranış başka türlü güç dengesini ayarlamanız pek mümkün değildir.

    3- Kullanmakta olduğunuz amfide xover yada crossover sistemi bulunmamaktadır. Hoparlörlere göre uygun frekans ayarı yapabilmek için bu iki sistemden birinin amfide bulunması gerekmektedir. Sizin amfinizdeki sistem sabit frekans değerlerine sahip bir sistem hp moduna aldığınızda sistem 80hz frekans altını çalmıyor üst frekansları full çalıyor lp modunda ise tam tersi 80hz üstünü çalmıyor ve altını full çalıyor. Hp hig pass lp ise low pass filtrelerini ifade eder hpf modu mid bas midrange coaxial tweeter gibi hoparlör için kullanılmakta iken lpf modu ise midbas ve subwoofer için kullanılmaktadır. Sizin sisteminize dönecek olursak önlere bağladığınız coaxial hoparlörler için hp modunu kullanabilirsiniz aralara bağladığınız ovaller için ise iyi hp modunu yada off konuma getirerek full modunu kullanabilirsiniz off konuma getirmenizi öneririm kullanmakta olduğunuz oval hoparlörler 80hz frekanstan daha alt frekansları çalabiliyor.

    4- Amfi üzerindeki db ayarı normalde 0 da olmalı fakat coaxial hoparlörlerinizin bulunduğu kanalların desibel ayarını ovallere göre biraz artırıp kullanabilirsiniz bu coaxial hoparlörlerinin daha güçlü çalmasını sağlayabilir fakat ses bozulmaları yaşayabilirsiniz duruma göre bakıp değerlendirmenizi öneririm.

    5- Amfiniz 4 kanal 4 ve 2 ohm empedansta çalışabilen bir amfidir. Hoparlörleriniz 4 ohm ve herhangi bir paralel yada seri bağlantı olmadığı için empedansı düşünmenize gerek yok sisteminiz 4 ohmda çalışır.

    6- Amfi kaliteli fakat aşırı güçlü olmayan bir amfidir. Sisteminize baktığımızda bu amfi ile oval hoparlörleri tam beslemeniz pek mümkün değildir. Coaxial hoparlörleriniz ise yeterince beslenir. Ses sistemlerinde amfi ve hoparlör güç dengesi sistemin sağlıklı çalışması ve ses kalitesi için önemli bir etkendir. Amfi güçsüz hoparlör güçlü olması durumunda ses şiddetinde ve ses kalitesinde kayıplar meydana gelmektedir. Amfi güçlü hoparlör güçsüz olmaıs durumunda ise gain ayarı ses çıkış gücünü kısarak sistemi dengelemeniz mümkün olabiliyor gain ayarı full olduğunda hoparlörler zarar görebiliyor. Sizin sisteminizi ele alacak olursak 1- amfiniz ses kalitesi olarak gayet başarılı bir amfi güç olarak sistemde kaliteli coaxial hoparlör kullanmak mantıklı. 2- coaxial hoparlörleriniz amfinizin gücüne uygun fakat kalite anlamında yetersiz. 3- ses kalitesi beklentisi olma durumlarında oval hoparlörleri önermiyorum sebebi ise hoparlörlerin çalışma şekillerinden kaynaklanmakta duruma açıklık getirmek gerekirse hoparlörlerin tasarlanırken yuvarlak olarak tasarlanmasındaki husus yuvarlak olan bir cismin frekans tepkilerine daha net cevap vermesidir. Oval hoparlörler tasarlanırken bobin mıknatıs gibi yüzeyleri yuvarlak tasarlanıyor fakat koni kısımları oval olarak tasarlanıyor buda frekans tepkisinde hareketi kısıtlıyor ve ses kalitesini düşürüyor. Birde ses kalitesi anlamında yeni model oval hoparlörler eski oval hoparlörlere nazaran daha kalitesizler. Ses kalitesi beklentisi olma durumlarında component takımları 1. tercih olması gerekiyor.


    Size önerim amfiniz kalsın teybinizde rca çıkışı varsa amfinizi diret teybe bağlayın tüm hoparlörlerinizi kaliteli component takımlarıyla değiştirin hem akustik anlamda hemde ses kalitesi anlamında fark yaratır dinlediğiniz müzik keyif verir ve uzun süreli müzik dinlediğinizde başınız kazan gibi olmaz ve ağrımaz. Component takımı olarak Alpine S S65C component modelini öneririm ses kalitesi anlamında gayet başarılıdır. Hoparlör olarak sistemde ister ön arka component takımı ister ön kapılarda component arka kapılarda ise coaxial istersenizde ön arka coaxial hoparlör kullanabilirsiniz bu kapılarınızın hoparlör yuvalarına ve tercihe göre değişir benim tavsiyem önler component arkalar coaxial. Coaxial hoparlör olarak yine Alpine S S65 coaxial hoparlörlerini kullanabilirsiniz.
    Elimden geldiğince açıklayıcı cevaplar yazmaya gayret gösterdim yazıyı tekrar okudum fakat imla ve harf hataları varsa kusura bakmayın gözümden kaçmış olabilir. Hoparlörler önerilerim için bir kaç video linki ekliyorum araştırıp incelemenizi ve canlı dinlemenizi öneririm.

    https://www.youtube.com/watch?v=AkTEUTZ-lhw

    https://www.youtube.com/watch?v=0NmhMzGuNmY

    https://www.youtube.com/watch?v=cVVDYmtTCwI




  • quote:

    Orijinalden alıntı: hakancekic88

    Merhabalar sorularınızı madde halinde yanıtlamaya çalışayım.


    1- Orjinal teyplerin genelinde rca ses çıkışı bulunmadığından dolayı deck çevirici kullanmak zorunlu oluyor. Ses kalitesini etkileyen etkenleri kısaca saymak gerekirse bir teybin yani müzik okuyucusunun okuyabildiği frekanslar piyasadaki bir çok cihaz 16 bit ve 24 bit okuma kapasitesine sahip cihazlardır iki ses çıkış voltajları amfili sistemlerde teyp rca ses çıkış voltajı önemlidir piyasadaki bir çok cihaz 2v rca ses çıkış voltajına sahiptir kaliteli cihazlar 3v-3.5v-4v gibi voltaja sahip olabiliyor deck çeviricide de durum yine aynı kaliteli piyasadaki bir çok cihaz 2v çıkş voltajına sahiptir kaliteli deck çeviriciler 5v a kadar çıkabiliyor. Teypte rca çıkışı varsa harici deck çevirici kullanmanın pek bir mantığı yoktur deck çevirici bu voltajı tam tutturamayabiliyor bunun yanı sıra parazitlere yol açabiliyor ayrıca teybin frekans okuma tepkisinide düşürebiliyor. Amfinizde toplam 4 adet yani 2 çift rca girişi bulunmakta deck çevirici yada teyp rca kablolarını y kablo veya benzeri aparatlarla çoğalttığınızda rca çıkış voltajını ikiye bölmüş ve ses kalitesini düşürmüş oluyorsunuz. Bunu önlemek için eğer amfiniz destekliyorsa rca girişini 1 çift olarak çapraz bağlantı şeklinde yapabilirsiniz. Amfiniz desteklemiyorsa 2 çift rca çıkışı olan bir kaliteli bir teyp yada deck çevirici cihaz kullanmak ses kalitesi artırır.

    2- Öndeki coaxial hoparlörleriniz 55-60rms civarı güce sahip arkadaki oval hoparlörleriniz ise 100-110rms güce sahip. Amfiden Gain ayarlarını açıp kısarak ses sahnesini öne vermeniz ve hoparlörler arasındaki dengeyi sağlamanız doğru bir davranış başka türlü güç dengesini ayarlamanız pek mümkün değildir.

    3- Kullanmakta olduğunuz amfide xover yada crossover sistemi bulunmamaktadır. Hoparlörlere göre uygun frekans ayarı yapabilmek için bu iki sistemden birinin amfide bulunması gerekmektedir. Sizin amfinizdeki sistem sabit frekans değerlerine sahip bir sistem hp moduna aldığınızda sistem 80hz frekans altını çalmıyor üst frekansları full çalıyor lp modunda ise tam tersi 80hz üstünü çalmıyor ve altını full çalıyor. Hp hig pass lp ise low pass filtrelerini ifade eder hpf modu mid bas midrange coaxial tweeter gibi hoparlör için kullanılmakta iken lpf modu ise midbas ve subwoofer için kullanılmaktadır. Sizin sisteminize dönecek olursak önlere bağladığınız coaxial hoparlörler için hp modunu kullanabilirsiniz aralara bağladığınız ovaller için ise iyi hp modunu yada off konuma getirerek full modunu kullanabilirsiniz off konuma getirmenizi öneririm kullanmakta olduğunuz oval hoparlörler 80hz frekanstan daha alt frekansları çalabiliyor.

    4- Amfi üzerindeki db ayarı normalde 0 da olmalı fakat coaxial hoparlörlerinizin bulunduğu kanalların desibel ayarını ovallere göre biraz artırıp kullanabilirsiniz bu coaxial hoparlörlerinin daha güçlü çalmasını sağlayabilir fakat ses bozulmaları yaşayabilirsiniz duruma göre bakıp değerlendirmenizi öneririm.

    5- Amfiniz 4 kanal 4 ve 2 ohm empedansta çalışabilen bir amfidir. Hoparlörleriniz 4 ohm ve herhangi bir paralel yada seri bağlantı olmadığı için empedansı düşünmenize gerek yok sisteminiz 4 ohmda çalışır.

    6- Amfi kaliteli fakat aşırı güçlü olmayan bir amfidir. Sisteminize baktığımızda bu amfi ile oval hoparlörleri tam beslemeniz pek mümkün değildir. Coaxial hoparlörleriniz ise yeterince beslenir. Ses sistemlerinde amfi ve hoparlör güç dengesi sistemin sağlıklı çalışması ve ses kalitesi için önemli bir etkendir. Amfi güçsüz hoparlör güçlü olması durumunda ses şiddetinde ve ses kalitesinde kayıplar meydana gelmektedir. Amfi güçlü hoparlör güçsüz olmaıs durumunda ise gain ayarı ses çıkış gücünü kısarak sistemi dengelemeniz mümkün olabiliyor gain ayarı full olduğunda hoparlörler zarar görebiliyor. Sizin sisteminizi ele alacak olursak 1- amfiniz ses kalitesi olarak gayet başarılı bir amfi güç olarak sistemde kaliteli coaxial hoparlör kullanmak mantıklı. 2- coaxial hoparlörleriniz amfinizin gücüne uygun fakat kalite anlamında yetersiz. 3- ses kalitesi beklentisi olma durumlarında oval hoparlörleri önermiyorum sebebi ise hoparlörlerin çalışma şekillerinden kaynaklanmakta duruma açıklık getirmek gerekirse hoparlörlerin tasarlanırken yuvarlak olarak tasarlanmasındaki husus yuvarlak olan bir cismin frekans tepkilerine daha net cevap vermesidir. Oval hoparlörler tasarlanırken bobin mıknatıs gibi yüzeyleri yuvarlak tasarlanıyor fakat koni kısımları oval olarak tasarlanıyor buda frekans tepkisinde hareketi kısıtlıyor ve ses kalitesini düşürüyor. Birde ses kalitesi anlamında yeni model oval hoparlörler eski oval hoparlörlere nazaran daha kalitesizler. Ses kalitesi beklentisi olma durumlarında component takımları 1. tercih olması gerekiyor.


    Size önerim amfiniz kalsın teybinizde rca çıkışı varsa amfinizi diret teybe bağlayın tüm hoparlörlerinizi kaliteli component takımlarıyla değiştirin hem akustik anlamda hemde ses kalitesi anlamında fark yaratır dinlediğiniz müzik keyif verir ve uzun süreli müzik dinlediğinizde başınız kazan gibi olmaz ve ağrımaz. Component takımı olarak Alpine S S65C component modelini öneririm ses kalitesi anlamında gayet başarılıdır. Hoparlör olarak sistemde ister ön arka component takımı ister ön kapılarda component arka kapılarda ise coaxial istersenizde ön arka coaxial hoparlör kullanabilirsiniz bu kapılarınızın hoparlör yuvalarına ve tercihe göre değişir benim tavsiyem önler component arkalar coaxial. Coaxial hoparlör olarak yine Alpine S S65 coaxial hoparlörlerini kullanabilirsiniz.
    Elimden geldiğince açıklayıcı cevaplar yazmaya gayret gösterdim yazıyı tekrar okudum fakat imla ve harf hataları varsa kusura bakmayın gözümden kaçmış olabilir. Hoparlörler önerilerim için bir kaç video linki ekliyorum araştırıp incelemenizi ve canlı dinlemenizi öneririm.

    https://www.youtube.com/watch?v=AkTEUTZ-lhw

    https://www.youtube.com/watch?v=0NmhMzGuNmY

    https://www.youtube.com/watch?v=cVVDYmtTCwI
    Vallaha çok çok sağolasın, eline sağlık çok detaylı ve güzel anlamışsınız. bazılarını sindirmem gerekicek araştırarak tabi :) ama gerçekten vakit ayırdığınız için çok sağolun.

    component hoperlörler, yüksek fiyatlı coaxial hoparlör lere göre sanırım. Ama kaliteli ses almadıktan sonra da coaxial hoperlöre para vermenin çok manası kalmıyor. Deck çevirici yeni bozulmuştu, keşke hiç yeni alıp takmasaydım da teyp arkasından RCA çekseydim diyorum şimdi. Neyse artık nasip böyleymiş.

    Şuan ki düşüncem, fırsatını bulduğum da dediğiniz gibi teyp arkasından RCA kablo çekicem ve maliyet sebebiyle de en azından ilk etapta sistemi frenleyen 16cm hoparlörleri yenilerim. Companent hoperlör için başka bir alternatif daha önerir misiniz? En azından 2.elini kovalarken hangisi denk gelirse onu almış olurum :)

    Hp ve db ayarını da dediğiniz gibi yapıcam.

    Tek bir soru; benim önceliğim çok çok yüksek sesten ziyade kaliteli ses. Sizinde dediğiniz gibi müzik dinlerken keyif almak ve bir süre sonra kafa ağrıtmaması. Burdan yola çıkıcak olursak baswoffer takmamın bir espirisi olur mu?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: is_system

    Vallaha çok çok sağolasın, eline sağlık çok detaylı ve güzel anlamışsınız. bazılarını sindirmem gerekicek araştırarak tabi :) ama gerçekten vakit ayırdığınız için çok sağolun.

    component hoperlörler, yüksek fiyatlı coaxial hoparlör lere göre sanırım. Ama kaliteli ses almadıktan sonra da coaxial hoperlöre para vermenin çok manası kalmıyor. Deck çevirici yeni bozulmuştu, keşke hiç yeni alıp takmasaydım da teyp arkasından RCA çekseydim diyorum şimdi. Neyse artık nasip böyleymiş.

    Şuan ki düşüncem, fırsatını bulduğum da dediğiniz gibi teyp arkasından RCA kablo çekicem ve maliyet sebebiyle de en azından ilk etapta sistemi frenleyen 16cm hoparlörleri yenilerim. Companent hoperlör için başka bir alternatif daha önerir misiniz? En azından 2.elini kovalarken hangisi denk gelirse onu almış olurum :)

    Hp ve db ayarını da dediğiniz gibi yapıcam.

    Tek bir soru; benim önceliğim çok çok yüksek sesten ziyade kaliteli ses. Sizinde dediğiniz gibi müzik dinlerken keyif almak ve bir süre sonra kafa ağrıtmaması. Burdan yola çıkıcak olursak baswoffer takmamın bir espirisi olur mu?

    Alıntıları Göster
    Kaliteli ses için Component olmazsa olmaz componentler ile coaxialler arasında bazı farklılılar bulunuyor bunlardan 1.si component takımlarında süzücü yani crossover bulunuyor bu süzücünün bir kaç işlevi var bunlardan 1.si mid ve tiz hoparlörleri ayrı ve güç farkı olduğu için bu hoparlörlere giden gücü dengelemek. 2.si mid ve tiz hoparlörlerinin çalışma frekansları birbirinden farklı olduğu için hoparlörlere giden frekansları ayarlamak. 3. sü normal bir mid tiz paralel bağlantı şeklinde hoparlörlerin 4 ohm olduğunu varsayarsak sistem ve hoparlörler 2 ohmda çalışır ve ses kalitesi düşer crossoverın içindeki dengeleyici sistemin ve hoparlörlerin 4 ohmda çalışmasını sağlar. Component takımlarında tweeter ayrı olduğu için akustik ses alabilmek maksadıyla tweeterları öne ve omuz hizasına konumlandırabiliyorsunuz coaxialde ise tweeterlar hoparlörün üstünde olduğu için tiz seslerde boğulmalar meydana gelebiliyor buda ses kalitesini etkiliyor sistemde en azından 1 takım component kullanmak mantıklı olacaktır. Alpine componentlere alternatif olarak Hertz cento serisi yada dieci serisi componentlere bakabilirsiniz onlarda kalitelidir. Aynı serilerin coaxial hoparlörleride bulunmakta. Subwoofer konusuna gelecek olursak subwoofer alt frekansları çalabilen bir hoparlör çeşitidir componentler belli bir alt frekansa kadar çalabiliyor fakat subwooferın gücü ve tonlaması daha farklıdır. Komple sistemler için ufakta olsa bir subwoofer kullanmak ses kalitesini ve dinletiyi artırır. Araç hb sınıfı bir araç olduğu ve iç hacim olarak küçük olduğu için 20-25cm bir subwoofer işinizi görecektir. Sisteminizi şu şekilde kurabilirsiniz ön kapılar için component takımı amfinin 1 ve 2 nolu kanallarıyla beslenecek arka kapılar için coaxial hoparlör teybinizin hoparlör çıkışlarıyla beslenecek 20-25cm 150-200rms gücünde bir subwoofer amfinin 3 ve 4 nolu kanalları köprülenerek beslenecek. Kullanmakta olduğunuz sistemdeki oval ve coaxialleri satıp yerine 1 takım kaliteli component 1 takım kaliteli coaxial 1 adette subwoofer ile sisteminizi tamamlayabilirsiniz. Yada ön ve arka kapılar için component alıp amfinin 1-2-3-4 nolu kanallarıyla besleyebilirsiniz subwoofer olarakta koltuk altı dahili amfili bir subwoofer seçebilirsiniz.




  • Cevaplar için teşekkürler. Dediğiniz ayarlarla ayarlayıp, kısmetse ilk fırsatta companent 2 adet önler için hoparlör alicam. Tekrar tekrar detaylı cevaplar için teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.