Şimdi Ara

Ses sistemi sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
951
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar CREATIVE INSPIRE M5300 5+1 ses sisteminde front left (ön sol) ses çıkışından ses alamıyorum(hoparlöre yaklaşınca çok çok az bi ses var)... İçini açtım ses çıkışının bacağını buldum ve sanırım sesi ona gönderen 220uf 16v kondansatör var ses çıkışının bacağını ek telle kondansatörün bacağına değdirince ses alıyorum fakat kısık seste sorun yokken sesi biraz açtığımda parazit,cızırtı yapıyor...İnşaallah anlatabilmişimdir...sizce sorun nedir?kondansatör görüntü itibariyle sağlam görünüyor acaba değiştirsemmi...
    TEŞEKKÜRLER



  • Dediğiniz gibiyse, aynısıyla değiştirin kondansatörü. içeriden değiştiremem derseniz. içeriden tel atın, dışarıdan kabloya seri bağlayın.Yada en yakın elektronikçi tamirciye götürün, sağdece o parçayı değiştirmesini söyleyin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Emin-Fırtına

    Dediğiniz gibiyse, aynısıyla değiştirin kondansatörü. içeriden değiştiremem derseniz. içeriden tel atın, dışarıdan kabloya seri bağlayın.Yada en yakın elektronikçi tamirciye götürün, sağdece o parçayı değiştirmesini söyleyin.

  • tamam öyleyse...yarın malzemeyi alıp deniyim teşekkürler
  • 16v-25v35v fark etmez. mesela 35v olsaydı, 25v olmazdı. 35v yerine 63v bile olur.
  • yani voltaj azalmadığı sürece sorun yok
  • tekrar merhaba arkadaşlar bugun dediğim gibi değiştirdim kondansatörü fakat ses hala kısık geliyor ve hoparlörün bağlndığı jack'ın bacağını kondansatörün bacağına değdirince yine aynı şekilde oluyor sizce başka ne olabilir acaba entegremi bozuk veya tüm kondansatörleri değiştirsem olurmu???
  • Hoparlorlerin eksisi ortak şaseye bağlıysa, diğer hoparlorun +sını, diğer çıkışa bağlayın. hoparlordenmi-çıkıştanmı.
  • zaten elektronikte acemiyim ama sanırım dediğiniz gibi yapıyorum....bağlantı yeri tos kablolar gibi
     Ses sistemi sorunu
    resimde kutu içine aldığım iki jack (bide bunlara jack'mı deniliyor bilmiyorum :) grup şeklinde plakete lehimlenmiş ve 3 bacak var sanırım biri ortak diğer ikisi sağ ve sol hoparlör olarak plakete lehimli...benim sol hop. sorunlu ve sol jack'ın bacağını sağ jack'ın bacağına veya ona giden kondansatörün -(eksi) bacağına değdirince ses geliyor fakat cızırtı yapıyor...(bide sanırım bu şekilde sağ kanalın sesini alıyorum) yaa benimde kafam karıştı :)
    RESİMDE ORTAK BACAK GÖRÜNMÜYOR PLASTİĞİN ALTINDA

     Ses sistemi sorunu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi creadatron -- 6 Eylül 2013; 13:38:39 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.