Şimdi Ara

Seboreik Dermatit (422. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
21 Misafir (6 Mobil) - 15 Masaüstü6 Mobil
5 sn
8.482
Cevap
199
Favori
1.208.452
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 420421422423424
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Penguen Gunter

    Bu mesaj silindi.

    genetik yollarla aktarılıyor zaten. Çevremizdeki akrabalarda bu hastalığı gözlemlemesek bile şu an hayatta olmayan üst soy akrabalarımızda mevcut bence. Ablamda da mevcut hastalık ama onun sadece saç kısmında var yüzüne yayılmadı. Yine kuzenlerimde de gözlemledim hastalığı. Benim hem saçımda hem de yüzümde mevcut. İki günde bir banyo yaparsam hastalık fena seyretmiyor, her gün banyo yaparsam hiç atak geçirmiyorum ve hayat gayet güzel. Her gün banyo yapmak insanı bazen yoruyor. Her gün banyo yapmanın da pek faydalı bir şey olmadığı da çok açık. Bazen insanın banyo yapmak için vakti de olmayabiliyor sonuçta. Tek umudumuz "ZORYVE" ilacı. Umarım bir an önce Avrupa'ya gelir de kurtuluruz bu illetten.





  • theprotector18 T kullanıcısına yanıt

    Zorveyi kullananlar memnun gözüküyor gibi görünüyor. Fakat henüz Avrupa'ya ne zaman geleceği konusunda bilgi yok. Daha önceden de bahsettiğim gibi bizler içimizde yaşayan bakteri, maya ve fugnalların birer çalisaniyiz, onlar ise patron. Onlar ne derse o olur. Kafa derisinde yaşayan malessezia mayası aslında vücutta doğal olarak bulunan bir maya türüdür, saç derisindeki sebumdan beslenirler. İmmun bu mayaları düzenli olarak sınırlı sayıda tutmakla görevlidir fakat sayıları artarsa kafa derisindeki sebumdan daha çok beslenecekleri için, kafa derisini tahriş edip, kizarlikliga, nemi yok ettikleri için pullanmaya doğru gider. Bu durum tamamen şans eseri de olabilir. Malassezia herkesin kendi kafasındaki floraya özgüdür, başka bir florada yaşayamaz, dolayısıyla seboreik dermatit bulaşıcı değildir, uyum sağlamada bir numaradir mesela, Kafa derisini geçelim.. bağırsak ve midede yaşayan Helicobacter pilori aslında mide asidine karşı savunmasızdir fakat mide asidinde eğer flora kurarlarsa mide asidi onları yok edemez hale gelir. Hatta Helicobacter pilori ilk keşfedildiginde mide asidinde hiç bir canlının yasayamiyacagi varsayiliyordu, fakat artık biliyoruz ki bakteriler müthiş derecede ortama uyum sağlayabiliyorlar ve immundan kolayca kaçıp, flora olusturabiliyorlar. yani anlatmak istediğim durum şu; hiç birimiz suçlu değiliz, hiç birimiz karar vermedik, hiç birimiz bunu seçmedi. Bir şekilde oldu ve bu döngüye girildi. Vücudumuzda yaşayan bakteriler ne isterse o olur..





  • Keevo kullanıcısına yanıt

    İlacı kullanmak için o kadar sabırsızlanıyorum ki. İlacı ABD'den getirtmenin bir yolu olsa keşke. On yıldan fazla bir süredir bu hastalıkla savaşan biri olarak artık gerçekten yoruldum. Vücudum o kadar fazla sebum üretiyor ki bazen nefes alamayacak duruma geliyorum. Yüzümdeki kızarıklıklar da iyice arttı eskiden bu derecede değildi. Yaş aldıkça ızdırap biraz daha artıyor... Kızarıklıklar, yüzde fazla sebumdan oluşan parlamalar umurumda bile değil fakat pul pul dökülmelerden bıktım artık.

  • Ben dutasteride kullanmaya başladıktan sonra saçım ve yüzüm tamamen temizlendi. DHT ve type 1 AR'in kesinlikle seboreik dermatit'in sebepleri olduğunu düşünüyorum. 11 yıl sonra tamamen kurtuldum.

  • Blue cap geri dönmüş. Başkasına gerek yok. Hele bir de Köpük ürünü çıkarmış muhteşemmmmm. Saç, sakal, kaş altına kısacası saçlı ve tüylü deriye uygulanıyor ve çok hızlı etki ediyor.

  • dermooooo D kullanıcısına yanıt
    Hocam link atabilirmisiniz rica etsem
  • 10 sene sonra tekrar geri döndüm. Ve değişen hiçbirşey yok. Yüzüm saçım ve birçok bölgede kızarıklık ve pullanma arttıkça devam etti. Sanırım kızıl gezegene döneceğim.
  • buraya biraz içimi dokucem. bu hastaligi 6 yildir cekiyorum ve saclarim da yavas yavaş dökülmeye basladi. hem mental hem fiziksel olarak tamamen tükendim desem yeridir. sirf bu hastaligi bitirebilmek için 2 ay şekeri komple kestim. ama 2 ay çok güzel giderken 2. ayın son gününde tekrar nüksetti. bu hastaligi yenemezsiniz maalesef. anca mezarda mutlu olurum mk. ne hayallerimiz vardı hepsi ahirete kaldı mk. dünya denen kerhanede mutlu olmak haramdir dostlar. insallah daha fazla bu acıyı cekmeden olur giderim.

  • Merhabalar.


    Ekşisözlük'te gördüğüm kadarıyla seboreik dermatit için en etkili kremlerden biri steroid içermeyen Eucerin krem. Elimde bu krem mevcut. Amerika Amazon'dan alındı. Bazı özel sebeplerle hiç kullanmama kararı aldım. Sebebini çok merak edene, gerek özelden gerek buradan gerek telefonla bile anlatabilirim. Ağzındaki bant bile çıkarılmamış durumda. Ürün sizler de biliyorsunuz ki Türkiye'de bulunmuyor. Şu an 1494 TL'ye Amazon Almanya'dan getirtilebiliyor. Ben bu ürünü gerçekten isteyen birine çok daha uyguna satmak isterim. Hem ben de boşuna getirtmemiş olurum. Her türlü soruyu sorabilirsiniz. Ürün daha yeni elime ulaştı. Bizzat Amazon'da, Amazon satıcısından alındı.


    Tekrar yineliyorum, kafanıza takılan her şeyi sorabilirsiniz. İyi akşamlar.Seboreik Dermatit 

    Seboreik Dermatit



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kanaryafurki -- 13 Nisan 2024; 0:59:8 >




  • Dalin şampuan saç diplerindeki kızarıklığı geçiriyor mu acaba?

  • dermooooo D kullanıcısına yanıt

    Blue cap zaten yıllardır var.

  • theprotector18 T kullanıcısına yanıt

    İlaç gelene kadar Dermovate krem kullanabilirsiniz hocam. Kortizon var içerisinde ama en azından 1 hafta boyunca yüzünüzde kızarıklık olmuyor. Yine de tedavi değil tabii. Bu ilaca ben de bakayım. çok pahalı bir şeye benziyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SkyTech74 -- 18 Nisan 2024; 8:37:50 >
  • sasa_iliç kullanıcısına yanıt

    Hayır, bunun için en kesin çözüm kortizon oluyor maalesef, dermovate saç losyonunu deneyebilirsiniz ama tedavi değildir, çözüm değildir, çok kötü durumdaysanız ve kızarıklık artık sizi çıldırtacak duruma geldiyse kullanmalısınız.


    Diyet deneyen arkadaşlarda var ama dalinin içeriğinde kızarıklığı geçiren bir madde yok.

  • SkyTech74 kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim hocam. Kızarıklık uzun zamandır var, son zamanlarda geçip gitmedi canımı sıktı iyice. Evde Dalin var, bari bunu da denesem mi dedim. Saç dökme yapar mı acaba bu Dalin şampuan bilginiz var mı bu konuda? Sağ olsun OkumadanAlma nickli hocam birkaç şampuan tavsiyesinde bulunmuştu benim Vichy şampuan bitmediği için alamamıştım. Kızarıklığa, saboreik dermatit'e falan iyi gelirse direkt Dalin'e geçeyim demiştim.

  • sasa_iliç kullanıcısına yanıt

    Dalin normalde saç dökmez fakat Seboreik Dermatit nedeniyle kaşıntınız ve pullanmalarınız artabilir. Kızarıklık ise Vichy kullansanız bile olacaktır. Denemek isterseniz bakabilirsiniz. Zaten Vichy ile normal bir şampuan daha kullanılması tavsiye edilir.


    En hızlı çözüm ise bahsettiğim gibi Kortizon tedavisidir fakat kortizon son çaredir. Kortizon malum fazla kullanımda zararlı oluyor. O yüzden bir süre kızarıklığı görmek istemiyorum derseniz Dermovate alabilirsiniz. Pullanmayı, kızarıklığı en azından 3-4 gün görmeyecekseniz ve deriniz normale dönecektir.


    Sektördeki tüm ürünleri kullanmış biri olarak (Coresatin, Bluecap, Vichy. Kanazol vb.) sadece pullanmayı ve kaşıntıyı engelliyorlar. Kızarıklığı gideren çözümler imkansız gibi. Her vücudun reaksiyonu farklı olsa da kortizon herkesçe aynı reaksiyonu veriyor.

  • Şakak bölgesinde ve hemen ön yanlarda sürekli tekrarlayan kızarıklık sivilce icin onerebileceginiz losyon veya krem var mı arkadaslar. Clinical Strenght, Betasalic losyon, Momecon losyon, Bluecap hepsini denedim sonuc alamadım. Biraz gecer gibi oluyor hemen tekrarliyor. Sivilcelenme cok oluyor kizariklikla birlikte cozumunu bulamadim bi turlu asiri rahatsiz ediyor.
  • DeathRazer kullanıcısına yanıt

    Dermovate losyon/krem , ketrol şampuan/ krem

  • Bende saç dökülmesi var kısmen. Daha çok tepeden belli oluyor. Bu hastalıktan olduğunu bilmiyordum. Saç dipleri kaşıntısı dışında çok şikayetim yok. Bazı lokal pullanmalarda oluyor. Dökülen saçların geri çıkması mümkünmü? Benim durumum için en iyi çözüm nedir? Deneyimi olan arkadaşlar cevaplarsanız çok mutlu olurum
    Seboreik Dermatit



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatsa52 -- 20 Nisan 2024; 19:56:52 >




  • SkyTech74 kullanıcısına yanıt

    Yorumunuz için teşekkür ederim hocam. Son zamanlarda kaşıntı da fazlalaştı, geçmiyor desem de yeridir. Vichy ve loprox fayda etmedi. Bi ara ardıç katranı yağı özlü şampuan ayarladım onu kullandım o da fayda etmedi. İyice saç derisini kazıyıp atasım geliyor kaşıntı yüzünden. Kortizon işine girişmek zor, dediğiniz gibi zararı var. Dermovate kaşıntıya da önlem olursa denesem mi diyorum müsait bir zamanda. Evet kortizon zararlı ama bir yanımız da iyileşmiyor hiç..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sasa_iliç -- 20 Nisan 2024; 21:35:36 >
  • Ben bimin kepeğe karşı şampuanını içine elma sirkesi döktüm biraz yüzde 5 10 kadar koydum. baya etkili hale geldi. Yazın saçları sakalları kısa hatta sıfıra vurun egzamaya etkili olsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi glumerna -- 20 Nisan 2024; 21:40:15 >
  • 
Sayfa: önceki 420421422423424
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.