Şimdi Ara

Seboreik Dermatit (140. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
8.482
Cevap
199
Favori
1.208.421
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 138139140141142
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • hll87 H kullanıcısına yanıt
    nasıl gidiyor hocam tedavi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cepAnkara C kullanıcısına yanıt
    2 hafta oldu şimdilik çok bir gelişme yok dudak kuruluğu dışında ama kaşınma falan yok hiç birde bu ilaç kusma yaptığından sakal diplerinde 3-5 tane minik sivilce yaptı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Orada Olmayan Adam

    Arkadaşlar dermatolog bana selyum şampuan yazdı. Var mı aranızda kullanan? Kesinlikle kremli şampuan kullanma dedi. Sırayla başka şampuanlar da yazdı onları da yazarım buraya.

    Baktım Selyum'a. İnternette 28-30 TL gibi fiyatı var üstelik 125 ml. Head&Shoulders Clinical Strength'in 400 ml'ini 40 ya da 42 TL'ye almıştım internetten. Selyum üstelik Türkiye'de üretiliyor bunu hesaba katarsak birşekilde (üretim maliyetleri, kar marjı vs.) çok pahalıya mal oluyor. Amerikandan getirilmiş H&S internette fiyat/miktar olarak yarı fiyatına satılıyor :) Karar senin...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istavrit59 -- 14 Ağustos 2015; 12:12:27 >
  • istavrit59 İ kullanıcısına yanıt
    300 ML yi 37 liraya aldım üstad.Fiyatını takmıyorum yeterki iyi gelsin saçlarıma
  • cepAnkara C kullanıcısına yanıt
    Nasıl dostum? Ekşi'den bir arkadaşta eflatununu almış. 2 senedir sıkıntım yok dedi. Clinical strenght kullanıyorum fakat arada yine kaşınıyor. Tek sorun kaşıntı bende. Kızarıklık falan yok. Kaşıyınca kızarıyor.
  • İnşallah saçlı derideki sorunun bitecek! Sonuçları paylaşursan sevinirim.

    Selenium'u bayağı araştırmış, araştırma sonuçlarını da okumuştum. Öğrendiğim kafarıyla Seboreik karşısındaki en etkili madde. İlk Selsun çıkarmış, sonra H&S zinc phyrotin'in kepek karşısında etkili olduğunu keşmetmiş. Sonra Selenium uzun süre içerik olarak kullanılmamış. Son yıllarda neredeyse tüm markalar 'intensive' sıfatıyla tekrar ürün gamına ekledi.

    Saygılar...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • alcest kullanıcısına yanıt
    kaşıntıya şimdilik etkisi çok olmadı ama zigavus kullanıyordum ona göre gayet temizledi saçımı .ve daha az döküldü. ilk kullanımda bile farkı hissettim ileride daha da işe yarıyacağıni düşünüyorum. tabiiki hastalık bu şampuana da bağımlılık kazanamazsa

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • beende hafifleme var sarımsak yiyorum günlük aradada kefir içiyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: himmet_dal

    beende hafifleme var sarımsak yiyorum günlük aradada kefir içiyorum

    ne kadar diş sarımsak yiyorsunuz günde, birde ne kadar süredir sarımsak tüketiryorsunuz
  • Chris Murphy kullanıcısına yanıt
    3 4 hafta falan oldu 2diş yut suyla

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vende se yıllardır seboreik dermatit hastalığı var. Her doktora gittiğimde çeşitli şampuanlar ve losyonlar veriyor. Tam ulsn bu sefer oldu geçti heralde diyorum ilaçlar bitince tekrar nüksediyor. Sanırım olmaması için bu ilaçları sürekli kullanmak gerekiyorç

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yüzümdeki kızarıklıkları ELİDEL krem ile büyük ölçüde geçti göğsüme de sürüyorum iyi geliyor 2 3 günde bir sürünce sorun olmuyor banyo yaptıkyan sonra cilt kuruduğu için nemli krem niyetine sürüyorum iyi geliyor. kortizon içeren ilaçlar kullanmayın çok zararlı.
    saçımda eskiden yoktu bu sene çıkmaya başladı losyon sürüyorum ve ketoral medikal şampuan kullanıyorum. şampuanın bir faydasını görmedim
    saç için önerebileceğiniz bir şey var mıdır ?
  • Gençler merhaba, üniversiteye gitmeden önceki sene yani 5 sene önce bu illet bende başladı. Kafamın içinde neredeyse yeni bir kafa çıkacak derecede büyük sivilceler çıkıyordu.

    Denizli üzerinde gitmediğim doktor mu kalmadı dersiniz, kullanmadığım ilaç mı, Gastroentolojiye mi gitmedim dersiniz, iç hastalıklarına mı... Hiç bir şekilde ne bulgu bulundu, ne de bir çözüm. Yok yani abi çözümü yok. Devlet hastanesine gidiyorum, adam kan değerlerine bakmadan roaccutane yazıyor. Başka özel doktora gidiyorum, sırf bir daha muayene ücreti almak için 1 ay sonra gel diyor. Moktan püssürük şampuanlar öneriyor. Özel hastane desen zaten şerefli doktorlarla dolu.

    5 senedir midemde aniden ağrı oluşur tuvalete gitme ihtiyacı hissederdim. Genelde sulu bir dışkı bırakır yoluma devam ederdim. Ama bu belirli dönemlerde artardı. Misal yazın sonları gibi. Neyse yine 7-8 sene öncesinde midemdeki inanılmaz bir ağrı sebebiyle doktora gittiğimde bana bağırsaklarında iltihap var demişti. İşin özü, yani sanıyorum ki bu hastalık bağırsaklarda oluşan bir hastalık. Doktora gidiyorum, afedersiniz gaita örneği alıyorlar, yok arkadaş zaten dışarda mıçamıyorum. Tam ishalim, eve gidiyorum mıçacam diye bekliyorum. Yok bu sefer normal dışkı yapıyorum, götürüyorum tahlile bir şey çıkmıyor. Kolonoskopi yaptırmak istemiyorum çünkü tırsıyorum. Ama internet araştırmalarımdan bakılırsa hastalıklarımızın yüzde 90'ı bağırsak kaynaklı sebeplerden ötürü. Mantar olabilir, floranın bozulması olabilir.

    Benim gibi sıkıntıları olanlar varsa yarından itibaren bitkisel çözüme başlıyorum. Aynı Safa mıdır nedir Portakal Nergisi de deniliyormuş. 5 dakika kaynatıp içiyomuşsun 1 ay boyunca iyi geliyomuş. Düzeliyomuş bağırsaklar. Bi deneyelim..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: stxanger

    sarımsak bu kadar iyi mi arkadaş kızarıklıklara ne iyi geliyor kafadaki ?

    coresatin sarı sür geçerse geçer geçmesse kızarır durursun bide kaşıntın varsa elinin altında hiçbişey bulamadın çay sür kaşınan yerlere kaşıntıyı anında kesiyor çay pullanmalara geçici çözüm sarımsak ile pek alakası yok galiba mevsim geçişi kış gelmeye başladı azıttı bendeki ekzamalar gene
  • Doktor'un tavsiye ettiği Kadolin + Sedolin (300ml) şampuanlar var. (kutusunda açılmamış) Elimde fazla olanları uygun fiyattan verebilirim.
  • Bu arada pullanma olan arkadaşlardan yakın çekim alsak.. herkeste ne derece ? bir ara kaşlarıma kadar gelmişti sinir bozucu oldu.... şimdilik geri gitti.
    biraz şampuanlar biraz Momecon eskiye oranla düzeldi.

    Sebamed + Zetion çok etki etmedi.... Credolin ilk şiseden sonra 1 ay sildi attı sonra yine başladı...
  • Arkadaslar merhaballar

    daha önceden head&and shoulder clinical streiht kullanıyordum. simdi bulamiyorum netten alacağım sampuani ama birde Head & Shoulders Clinical MAX Strength ismiyle MAX ibaresi eklenmiş hali var. bu MAX nedir bilgisi olan varmı acaba.

    Arkadaslar sorumun cevabını buldum. altta resmi var. içeriklerinde fark yok. ya kimyasalların miktarları ile oynandı ya da kutudaki etiketle ilgili birsey.


    Seboreik Dermatit



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi winger37 -- 31 Ağustos 2015; 12:39:44 >




  • http://webseyyahi.blogspot.com.tr/2012/06/seboreik-dermatit-tedavisinde-cozum.html

    beyler bu tedaviye başlayacğaım yarın.. ekşi sözlükte "coresatin" diye bir krem önerilmiş göğüs için vs.. deney olmuş mu

    ekşide bir entry:

    orijinal entry aşağıdaki gibi ama okumaya üşenenler için belirtmeliyim ki kafa derim için etkili bir çözüm bulamadım henüz ancak yüzüm için kullanmaya devam ettiklerim işe yarıyor, en azından bende: coreatin ve protopic. detay için entry'yi okuyun, sonunda bir özet kısmı da var.

    -

    yüzdeki ve kafa derisindeki döküntü ve kaşıntıyı önlemek için bugüne kadar bir çok ilaç ve şampuan kullanmama neden olmuş metabolizma rahatsızlığıdır, ki buna hastalık demek pek doğru değil ve kesinlikle bulaşıcı da değil. diğer yandan herhangi bir organa da bağlı değil. yani karaciğer, mide vs rahatsızlığı değil. bir perhizi de söz konusu değil. kafein ve alkol kullanımına bağlı değil. sadece acının çok tüketilmemesi gerekiyor çünkü acı besinler kılcal damarların çatlamasına neden olabiliyor. rahatsızlığın gidişatı ve geleceği hakkında da bir yorumda bulunmak imkansız gibi. yani, bir sene içinde tamamen geçebilir, ilaç kullanımını bırakabilirsiniz ama bundan bir iki sene sonra tekrar ortaya çıkmayacağının garantisi yok. bilinen tek nedeninin de psikolojik olduğu söyleniyor. dermatolojinin, dermatit sahibi bu kadar insan olmasına rağmen neden hala kesin bir çözüm bulmadığı, bulamadığı da ilginç bir durum ve inanın gittiğim 10'a yakın doktorun çok azının yaklaşımı ilgileniyormuş gibi. size krem, şampuan bilmem ne yazıp hemen gönderen doktorlara çok bel bağlamayın derim; araştırın, doktora gittiğinizde sorabildiğinizde çok soru sorun, yorun doktoru, yoksa bugüne kadar kimsede uzun süreli işe yaramamış dandik pomad ve şampuanlarla dolar eviniz. 12 senedir bu dermatiti taşıyorum, bazen eser olmuyor, bazense yüz derimi yüzesim geliyor.

    ----- şampuanlar -----

    zetion: kullanılmaya başlandığı ilk zamanlarda (ilk 1-1,5 ay) etki gösteren ancak daha sonraları pek işe yaramayan şampuandır. uzun süreli ve sık kullanımda saç döküntüsüne neden olduğu gibi bir duyum almıştım, sonrasında işe de yaramayınca bıraktım. eczanelerde bulunması kolay.
    sensun: aynı dertten muzdarip başka bir arkadaşımın kullandığı ve bir yıkamada kullandığım şampuandır. arkadaşım, aşırı faydasını görmediğini ama biraz da olsa rahatlatıcı olduğunu söylüyor.
    seba med anti-dandruff: seboreik dermatit'e karşı etkisiz şampuan, en azından benim için.
    head n shoulders: reklamlarına aldanılmaması gereken şampuan. normal bir deriye sahip kafada işe yarayabilir belki ama seboreik dermatit için değil.
    clear ice cool: duş sonrası kafa derimdeki gerginliği tamamen ortadan kaldıran tek şampuan ancak kepeğe pek fayda etmiyor.
    ketoral: ancak zetion'da olduğu gibi sonradan işe yaramadığı zamanlar olabiliyor ama zetion'a oranla daha faydalı olduğunu deneyim ettim. eczanelerde bulunması da kolay.
    pirdolin: gittiğim üçüncü cilt doktoru olan kolsuz agop'un önerdiği şampuandır. sadece 1 haftadır kullanıyorum ve etkisini görüyorum ama kepek, kaşıntı ve döküntüyü tamamen engellemiş durumda değil henüz. eczacının da dediğine göre düzenli kullanım sonucunda daha etkili olabiliyormuş. tabi daha önceki şampuanlar için de aynı şeyler denmişti.
    sedolin ve kadolin: pirdolin'in kutusunda dönüşümlü kullanılabileceği yazılı olan şampuanlardır. pirdolin bittikten sonra bu ikisini alıp 3 su olarak aynı yıkama içerisinde dönüşümlü kullandım, ilk zamanlarda "ah be, nerdesin pirdolin" dedirttiler bana. ancak daha sonra pirdolin'in performansını yakaladılar. kadolin'in seboreik etkilere karşı deriyi güçlendirdiği, sedolin'in ise antiseboreik etkileri artırdığı bir nebze de olsa doğru.

    bunların yanısıra ısırganotu suyu ile de saçlarımı yıkadım. ısırganotunun hem tazesini hem de kurusunu birer kere denedim henüz. sedolin ve kadolin ile normal bir yıkamadan sonra ısırganotu suyu ile saçlarımı yıkadım. 20 dakika kadar kafamı kurulamadım. sonrasında temiz su ile saçlarımı duruladım. işin kötü yanı, her iki şekilde de yaklaşık 10 saat kadar sonra (gece yıkayıp ertesi sabah uyandığımda) kafamı kaşıdığımda kafa derimin normalden daha hızlı bir şekilde kepek yaptığını gördüm. bu ısırganotu tavsiyesini de ibrahim saraçoğlu'ndan duymuştum.

    doa kozmetik'ten tedarik ettiğim bir şampuan* var, buradaki tavsiye üzerine kullandım, ayrıca saç bakım yağını da kullandım. şampuanın pek faydasını gördüğümü söyleyemem, üstelik çok da büyük beklentiler ile almıştım ama olmadı. köpürmediği için bol kullanmak zorunda kaldım. "3. yıkamadan sonra etkisini göreceksiniz" yazıyor üzerinde ama şişenin yarısını bitirmeme rağmen herhangi bir etki görmedim. saç bakım yağı ise faydalı mı bilmiyorum, 3 defa uyguladım. sadece, ardından sülfürsüz şampuanı kullandığım için yağı tam olarak kafadan atamıyormuşum gibi oluyor. ertesi gün saç derim bir parça rahatlıyor yağı kullandıktan sonra. 2 gün sonra yine kepeklenme başlıyor.

    sebamed children shampoo: "bebek şampuanı iyi geldi bana" diyenleri gördüğüm için 30 küsür lira verip aldığım şampuandır kendisi. inanın bana eksi veya artı bir etkisini görmedim. nadiren kullanıyorum.

    ----- sabunlar -----

    öncelikle, hiçbir normal sabunu seboreik dermatitli alana sürmemeniz gerekiyor, yoksa cildinizi elinize alırsınız. traş köpüğü, kolonya gibi mentol ve alkol içeren şeyleri de kullanmamanız daha iyi olacaktır; en azından bende öyle. traş için makina kullanılabilir, ama düzeltici tarafını kullanmak daha uygun. bu durumda sakalları tamamen kesemiyorsunuz; sakalları gür olan biriyseniz ufaktan sakallarınız belli olacaktır ama cildinizi bir parça korumuş olursunuz. bugüne kadar kükürtlü sabun gibi bir sürü sabun kullandım yüzümde, hiçbirisinin faydasını görmedim, aksine kötüleştirenler de oldu aralarında. ille de yüzümü yıkayacağım diyorsanız, sadece su ile yıkayın, veya seboreik için kullanılan şampuanları kullanabilirsiniz.

    ----- yüz için pomadlar -----

    bepanthene: bu rahatsızlık için önerildiğini duymadım ama deneme amaçlı kullanımım sonucu hiç faydasını görmedim.
    ketoral: bugüne kadar kullandığım ikinci en etkili pomaddır. ancak tabi ki işe yaramadığı kullanımların sayısı da azımsanamaz.
    sebclair: kolsuz agop'un önerdiği pomaddır. yaklaşık bir haftadır düzensiz (ihtiyaç duyduğumda) kullanıyorum ve etkisini görüyorum. ilk sürüldüğü zaman uygulandığı bölgelerde parlaklık (bepanthene sürüldüğü zamanlardaki gibi) oluyor ama kısa bir sürede deriye işliyor. bu pomadı bulmak biraz zor.
    bunların dışında seboreik dermatit'in çok azdığı dönemlerde birkaç gün kullanılıp bırakılacak bir karışım da mevcut. kullandım, faydasını görmedim.

    la'roc ds: kremini kullandığıma bin pişman oldum, kesinlikle tavsiye etmiyorum, insanın yüzünü daha kötü bir hale getiriyor.
    la'roc ds şampuan: pek işe yaramıyor, aslında değişen bir şey olmuyor.

    bioderma sensibio ds+: sebclair'e göre cilde yedirilmesi daha kolay ve kalıntı bırakmıyor. sebclair daha etkili, ama uygulama kolaylığı açısından sensibio bir adım önde.

    doa kozmetik'ten tedarik ettiğim shea butter* bugüne kadar kullandığım tüm kremler arasında iyi olanlardan. kızarıklığı kısa sürede geçirdiğini söylemem yanlış olur, ancak deneyimlerime göre, uygulandıktan sonra 10 saat kadar kalıyor ve oldukça rahatlatıyor. özellikle bu soğuk havaların bitmediği haftalarda ilaç gibi geldi. dermatit'li cilde nemlendirici sürmeniz hiç iyi olmayacağından nemlendirici yerine bu kremi kullanabilirsiniz, iyi bir nemlendirici. abartırsanız cildiniz bir yerden sonra kusmaya başlıyor, ufak tefek sivilce ve yağ noktaları çıkabiliyor; bunlara da dokunmazsanız ve krem sürmeyi keserseniz kısa zamanda (1 gün) geçip gidiyor.

    sebamed güneş kremi: direkt güneş temasının dermatite iyi gelmediğini söyledi bugüne kadar gittiğim doktorlar. ama nedense yaz mevsiminde suratım hep kış mevsimindekine göre iyi durumda oluyor. güneş altında yüzümü kızartıp yakınca dermatit de bastırılıyor. sadece güneş yanığı kızarıklığı oluyor, o da tüm suratta olduğundan görsel bir sıkıntı yaratmıyor.

    advantan: daha önce seboreik dermatit'im dışında birkaç kere kullandığım pomad. dermatit dışı kullanımlarda işe yaradığını deneyim ettim. kortizon içeriyor sanırım, ama haricen alınan kortizon sıkıntı yaratmadığı için doktor bunu da reçeteme ekledi. dermatit nöbetimin 3. gününde kullanmaya başladım, işe yaradı, bir ölçek atarax da içtiğim için bir sonraki nöbeti beklemek durumundayım tam etkisini görebilmek için.

    dermovate: pomad'ı da var ve oldukça etkili. anladığım kadarı ile iyileştirmiyor, süreci hızlandırarak daha çabuk iyileşmesini sağlıyor. ilginç bir özelliği var; kremi sürdüğünüz yerlerde cildinizin rengi beyaza dönüyor, silince gerçek cildin rengine ulaşıyorsunuz. bu nedenle şekilli sürmenizi öneririm yoksa yüzünde beyaz bölgeler olan bir insan gibi olursunuz. ancak doktor "ciltte düzeltilemez hasarlar bırakabiliyor" dediği için bıraktım.
    diğer yandan; saç losyonu var, bir rahatlama veriyor, inanılmaz etkili değil. yüzünüzde de kullanabilirsiniz. içmeyin yeter.

    travocort: ya cildimin kremlere karşı tepkisinin zamanla değişimesinden ya da cidden krem iyi olduğu için bir zamanlar tek geçtiğim kremdi.ancak daha sonra doktordan öğrendiğime göre bu iş için değilmiş bu krem, "kesinlikle kullanma" dedi, bıraktım ben de.

    bioderma photoderm ar spf 50+: güneşten korunmak için yüzünüze sürebileceğiniz başarılı bir güneş kremi. fondoten gibi biraz renkli ama kolayca emiyor cilt. muhtemelen 50 faktör güneş kremi ile aynı görevi görüyordur. ben bunu kullandım deniz kenarında, memnun kaldım.

    excipial hydro: iş arkadaşımın çocuğunun, yeni başlayan seboreik dermatit rahatsızlığı için kullandığı ve fayda gördüğünü söylediği solüsyon. tam nöbet anında bu bilgiyi edindiğim için eczaneden satın aldım. açık konuşmak gerekirse sadece his olarak rahatlatıyor biraz. onun dışında kullanımı rahatsız etmiyor. ama etkili değil. excipial liposu da var, yağ tabanlı. onu henüz denemedim ve denemeyi de düşünmüyorum; yüzümü bedavadan yağa boğmak istemiyorum.

    protopic ve coresatin: protopic raporlu bir ilaç. ikisini karıştırıp uyguluyorum doktor önerisi ile. 3 ayı aşkın süredir kullanıyorum ve bir kere kızarıklık yaşadım yüzümde, o da normal nöbetlerdeki gibi olmadı, yüz derimin rengi kızardı biraz. prospektüsünden anladığım kadarı ile protopic'in etken maddesi takrolimus organ nakillerinde vücut organı reddetmesin diye kullanılıyor. ciltte corestain ile birlikte kullanımı da belki coresatini cilt emsin diye olabilir, bilemiyorum, tamamen mantık yürütme. bir de cildin, takrolimus'u gerektiği kadar aldığı, fazlasını almadığı yazıyor. prospektüsün yalancısıyım.

    ----- diğer -----

    atarax: 3 gündür geçmeyen inanılmaz bir nöbetin ardından doktorun yazdığı şurup. doktorun yaptığı kortizonlu iğneye de yanıt vermedi yüzümdeki kızarıklık. sadece bir kerelik bir ölçek atarax içtim yatmadan önce, 2 gün sabahları uyanmakta güçlük çektim. sadece ağır nöbetlerde kullanmak iyi olur düşüncesindeyim, bu kafayı yaşarken iş falan yapamıyor insan. ama çok büyük bir etkisini beklemeseniz iyi olur.

    psorcutan: kafa derisi için kepek önleyici solüsyon. dermovate gibi yakıyor, hatta daha fazla yakıyor diyebilirim. öyle aman aman bir faydasını görmedim.

    ----- sonuç -----

    * duşlarda şampuan olarak; pirdolin. saçları kuruladıktan sonra saç kafa derisine dermovate.
    * yüzde dermatit olduğunda; şu an net bir şey diyemiyorum. normalde dermovate, advantan derdim ama doktor "bu ilaçlar bu rahatsızlık için değil ve artık kortizonlu kremlerden vazgeçildi" dediği için yeni bir şeyler kullanıyorum doktorun yazdığı. raporlu olarak alınabilen protopic ile coresatin pomadlarının karışımını uyguluyorum. 3 aydır kullanıyorum, başarılı görünüyor. bu soğuk kış zamanlarında kesin iki üç nöbet geçirmem lazımdı ama her şey yolunda. umarım zararsız kesin çözüm olur.

    ben bunları yazdım ama tabi ki iyi bir dermatoloğa görünmek daha mantıklı, sadece bugüne kadar bu konuda yaşadıklarımı paylaşmak istedim çünkü ilk doktorlarımın verdiği ilaçların pek faydasını görmediğimde internet üzerinden araştırma yapma yoluna girmiştim ve şu an kullandığım ilaçlara kesinlikle rastlamadım.

    yaklaşık on iki yıllık deneyimime dayanarak söyleyebilirim ki, hiçbir şey tam anlamıyla etkili olmuyor. ayrıca çok zor durumlarda (ilaca ulaşamıyorsanız) zeytinyağı veya özellikle fındık yağı kullanabilirsiniz. bir pamuğa biraz döküp yanan bölgelere sürerseniz acısını alıyor, kızarıklık konusunda çok bir şey beklemeyin. şampuan konusunda ise pirdolin dışında etkili bir tavsiyede bulunamıyorum. ellerinizi kafanızdan uzak tutun.

    bir de, yüzünüze sabun, su ve kolonya vb sürmemeniz gerekebilir. doktorlar genelde bunu söylediler. "yüzünü hiç yıkama" dedikleri için sabahları sadece gözlerimi ıslatıyorum. bir de jilet yerine makina ile traş olmamı önerdiler. jileti vurunca yüzüm panayır gibi oluyor.

    suratınızda önüne geçemediğiniz bir kızarıklık varsa ve sürekli insanlar "yüzüne ne oldu geçmiş olsun" demeye başlamışlarsa, en azından psikolojik olarak toparlanmak için bir parça fondoten kullanabilirsiniz, sadece aşırı kızarıklığı azaltmak için. cilde iyi gelmeyeceği kesin, ama artık insanlarla yüz yüze rahatça konuşabildiğiniz için rahatlama yaşıyorsunuz. eğer evde takılıyorsanız fondoten kullanmanıza gerek yok zaten.

    bugüne kadar bana en iyi gelen şeylerden biri de yer değiştirmek oldu. bulunduğunuz yerden uzaklaşın, tatile çıkın, yurtdışına çıkın. bir gün içerisinde etkisini göreceksiniz ama tekrar kürkçü dükkanına döndüğünüzde çok fazla dayanamayacaksınız. eğer ki yaşadığınız yer, şehir, ülke vs sizi ruhsal açıdan rahat bırakmıyorsa kalkın gidin, cesur olun, yoksa uğraşıp durursunuz ara ara gelen nöbetlerle. mali durumunuz elveriyorsa ve iş yoğunluğunuzu ayarlayabilir durumdaysanız, aralıkla şehrinizden hatta ülkenizden uzaklaşın.

    (düzeltmeler; deneyime bağlı olarak güncellemeler ile gelmekte.)


    #12968844 30.03.2008 21:22 ~ 21.08.2015 15:24 riverwind



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi legen wait for it dary -- 1 Eylül 2015; 23:32:05 >




  • Bu hastalığın diğer büyük etkeni kullandığınız su...

    Bende kesinlikle fark ediyor.

    Şimdi düşünğyorum bu hastalık bende ne zamandır var diye. Ne zaman evimden uzaklaştım oku-iş dolayısı ile hastalık başladı.

    Evde durduğum o kısa süren tatilimde bile su nedeniyle azaldığını gözlemledim ben.
    Örneğin bodrumdayım şuan ve kaldığım yerin suyu çok kötü duştan önce saçlarımda bişey yok iken duş sonrası bir anda acayip derecede kepeklenme ve yüzümde kızarma oluyor.


    Ayrıca, çok terleyen birisi iseniz buda etkiliyor.
    Güneşe çok fazla çıkmamaya başladım ve etkisi yine hemen belli oluyor. Ciddi şekilde azalma var. Taaki duş alıncaya kadar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatih33yucel -- 3 Eylül 2015; 4:24:57 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • burun etrafımda ,kaşlarımda,alnımda,yanağımda,bıyık bölgemde,igögsümde,sırtımda,saç diplerimde,özellikle ensemde,sürekli çıkıyor belli bir dönem çıkmıyor,tavsiyelerimi ve deneyimlerimi yazayım;
    1-hangi şampuanı kullanırsanız kullanın hastalık o şampuan ve ilaca bağışıklık kazanıyor ve tekrarlıyor,doktor sebamedin şampuanından ve eczacıya özel bir el ilacı hazırlatmıştı,hepsini düzenli kullandım ama tekrarladı,bununla yaşamaya alışmalı ve ilaçların hastalığı bitirmek için değilde hastalığı kontrol altında tutmak için olduğunu bilin,
    2-kola,alkol,mayalı yiyecekler,stres,üzüntü hastalığı dahada arttır.
    3-denize girdiğim dönemlerde hastalık 0 a yaklaşıyor deniz suyu çok iyi geliyor,belki tuzlu su ile hastalıklı bölgeyi yıkamak daha iyi gelebilir,bunu deneyeceğim.
    4-SICAK SU kesinlikle hastalığı azdırıyor,banyo yaparken su ılık olmalı

    7 yıllık hastalık süremde bana iyi gelen ve hala kullandığım momecon losyondur,tavsiye ederim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arabasevdası -- 3 Eylül 2015; 23:07:48 >




  • 
Sayfa: önceki 138139140141142
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.