Şimdi Ara

Seat Leon ve VW Golf

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
612
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, sizlere Seat Leon ve VW Golf'u aşağıdaki kriterlere göre karşılaştırabilir misiniz desem ne derdiniz

    1)yedek parça/servis fiyat uygunluğu
    2)sorunsuzluk
    3)2.el değeri

    Kafamda olan modeller 2 araç için de DSG şanzımanlı 1.6 TDI motora sahip versiyon. Leon 48 bin TL iken Golf'un en dolusu yaklaşık 56 bin TL. Bu aradaki 8 bin TL lik fark sizce gerçekten Golf'un hakettiği bir rakam mı ve neden? Fikirleriniz için şimdiden çok teşekkür ederim.



  • Bence haketmiyor.C segmentinde bir araca 56bin vermek bana mantıklı gelmiyor.
  • Leon kasa değitirebilir galiba ama siz bilirsiniz bence leon alın daha güzel bir tasarımı var
  • 56 Bin TL C sınıfına yatırma derim ne olursa olsun.
  • O paraya 0 olmasada 2.el çok daha iyi D sınıfı araçlar alınabilir. O aradaki fiyat farkı sadece prestij dedikleri ilginç şey varya odur. Tercih ikisi arasında olursa Golf ü alınır. Fakat dış görünüş olarak Leon çoğu kişi tarafından beğenilen bi araba.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi impossiblespeed -- 7 Temmuz 2010; 21:21:49 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: italianbmt

    Merhabalar, sizlere Seat Leon ve VW Golf'u aşağıdaki kriterlere göre karşılaştırabilir misiniz desem ne derdiniz

    1)yedek parça/servis fiyat uygunluğu
    2)sorunsuzluk
    3)2.el değeri

    Kafamda olan modeller 2 araç için de DSG şanzımanlı 1.6 TDI motora sahip versiyon. Leon 48 bin TL iken Golf'un en dolusu yaklaşık 56 bin TL. Bu aradaki 8 bin TL lik fark sizce gerçekten Golf'un hakettiği bir rakam mı ve neden? Fikirleriniz için şimdiden çok teşekkür ederim.

    Bu araçlar motorundan şanzumanına kadar aynıdır.Tabi golf iç kısımlarda daha kalitelidir.Ama ben olsam leonu seçerdim.




  • Leon alınır bana göre.

    8 bin tl parayı kenara koyun senelerce aracın mazotunu vergisini bakımını karşılar.
  • Daha Leon'un kasa değişimine en az 3 sene var.

    Aralarında hiçbir fark yok. Yürür aksam, şanzıman, motor ıvır zıvır herşeyleri aynı sadece kasaları farklı.

    Seat Leon 1.6 TDI Style DSG alınır, 8 bin lira ile de kasko, uzun süre yakıt, sigorta & muayene, triger değişimi gibi bir sürü gideri karşılanır
  • Leon bana da daha mantıklı geliyor aslında, yani platformların aynı olduğunu biliyorum (motor, yürüyen vs.) aklımı kurcalayan bu fiyat farkı. Acaba gerçekten golf bir çok bakımdan (konfor, sorunsuzluk vs.) daha üstün de bu şekilde bir fiyat mı çekilmiş onu merak ediyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: italianbmt

    Leon bana da daha mantıklı geliyor aslında, yani platformların aynı olduğunu biliyorum (motor, yürüyen vs.) aklımı kurcalayan bu fiyat farkı. Acaba gerçekten golf bir çok bakımdan (konfor, sorunsuzluk vs.) daha üstün de bu şekilde bir fiyat mı çekilmiş onu merak ediyorum.

    Şimdi şöyle bir durum var.

    Golf daha yumuşak süspansiyonlu ve biraz daha konforlu bir araç. Daha çok sakin sürüş karakterine sahip kişilere hitap eder.

    Ama Leon daha sert süspansiyonlarıyla Golf konforundan çok az ödün vererek daha iyi yol tutuşa sahip, biraz daha hızlı kullanıp virajlara marjinal girmeye çalışan kişilikte sürücülere hitap ediyor.

    Aradaki fiyat farkına takılmayın tamamen politika. Arada bu parayı, ki 8 bin liradan bahsediyoruz, hak edecek fazla bir şey olduğunu düşünmüyorum birkaç donanım dışında.

    Siz sürüş dinamiklerinize göre tercih yapın. Mesela Leon'da otururken daha alçakta hissedersiniz yola daha yakın bir spor araba hissi ama Golf'ün oturma pozisyonu daha yukarıdadır daha aile modu daha bir olgun insan formu yani. Anlatabildiysem ne ala.




  • dolu seat leon alacağıma az dolu vw golf almayı tercih ederim şahsen. seat'ada 48 bin tl çok fazla ne kadar iyi olursa olsun,konumu belli. bu kadar para gözden çıkartabiliyorsanız bari golf alında vw kullanıyorum dersiniz,her zaman daha avantajlı daha itibarlı daha kaliteli.
  • Herkese fikirleri için çok teşekkür ederim, bu 2 aracı kullanan yada kullanmış olanların başka yorumları var mıdır acaba bu konu ile ilgili?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.