Şimdi Ara

SEAGATE HDD'ler hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
701
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar;


    Depolama amaçlı sık sık disk alımı yapmaktayım. Şu sıralar da bir disk alımı yapmayı planlıyorum.

    İlk sorum; internet üzerinden bazı sitelerden düşük fiyatlar görmekteyim; bu tip sitelerden alım yapmada sorun yaşanıyor mu?

    İkinci sorum ise Seagate disk düşünmekteyim. 1,5 TB 7200 RPM 32MB cache ile 2 TB 5900 RPM 64MB cache disk arasında çok büyük bir fiyat farkı bulunmamakta. Sizce hangisini almak daha mantıklı? RPM hızından dolayı büyük performans farkı oluşmakta mı? Bugüne kadar hep 7200 RPM disk aldımda. Birde şöyle bir düşüncem var; genelde Seagate disk alırım ama acaba bu sefer, WD 1,5 TB Caviar Black mi alsam diyorum?

    Sorularım hakkında her türlü değerli düşüncelerinizi bekliyorum. Fikrini paylaşan herkese teşekkürler.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >



  • Internetten alışveriş için bilinmedik sitelere sırf fiyat için yönelmek sorun çıkarabilir. Kendini ispatlamış,herkesin bilip kullandığı sitelerden şaşmayın.

    5900 rpm ile 7200rpm arasında hissedilir bir performans farkı olacaktır.Yani testlere ve benchlere gerek kalmadan aradaki farkı hissedersiniz.
    7200 almanızda fayda var. Western Digital caviar black serisi hem performans hemde kalite ve sağlamlık bakımından o markanın en iyi serisi hddlerden biridir.
    Seagate markasıda kötü bir marka değildir fakat hangi modelini alacağınız önemli. WD Caviar blacki gönül rahatlığıyla alabilirsiniz. Eğer daha uygun fiyatlı birşey istiyorsanız Samsung Spinpoint serisine bakın. Kalitesi yeterli derecede.
  • 1 tb hdd alırken içindeki plaka sayısının az olmasına bakın derim zira önceden 3 plakalı 750 gb seagate kullanıyordum çok ses yapıyordu yerine 2 adet 500 gb tek plakalı aldım ve mutlu son
  • öncelikle hangi sitelerden bahsettiğiniz önemli..ben bugüne kadar internet üzerinden 100 üzeri bilindik ve bilinmedik sitelerden alışveriş yaptım.hiç sorun yaşamadım.sadece ürünü birkaç gün geç gönderme sıkıntısı oldu oda pek önemli değil

    gözünüze takılan site linklerini burda paylaşabilirsiniz,ona göre yorumlarız.

    ikinci sorunuz ise 32 mb ile 64 arasında fark yoktur,hatta 16 ile 32 arasında bile gözle görülecek bir fark yoktur.benim tercihim kesinlikle 1,5 TB 7200 RPM 32MB cache olandır..

    son sorunuz bence görecelidir.tercih meselesidir,forumda wd markasından şikayetçi olanlarda var,seagateden şikayetçi olanlarda var.ben şahsen 2 yıldır 500 gb seagate barracuda modeli kullanıyorum ve çok memnunum.benim önerim marka olarak seagatedir,farklı görüşlerde olabilir tercih sizin
  • Burada site ismi verilemiyor diye biliyorum ama belirteyim tabiii.

    webdenal . com ve webdenbul . com adında iki site var mesela.


    Marka konusunda allaha şükür bugüne kadar Seagate konusunda genelde bir sıkıntı yaşamadım. Bu yüzden Seagate'le devam etmek istiyorum aslında ama, WD Caviar Black hakkında çok iyi eleştiriler duydum. Bu yüzden kararsız kaldım.
    Samsung konusunda bir ön yargım bulunmakta mesela; yeni diskleri hakkında çok bilgim yok ama, eskiden birçok arkadaşım Samsung diskten bir hayli çektiler.

    Ayrıca "Seagate 2TB 7200RPM Expansion 3.5" Taşınabilir Disk ST320005EXD101-RK" bu diski sormak istiyorum size. Acaba içindeki disk hangi özelliklere sahiptir. Birde içindeki diski, dışarı çıkarıp kullanma olanağımız bulunmakta mıdır?(Taşınabilir disklerin devre yapılarına güvenmemekteyim de)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi judge980 -- 1 Temmuz 2011; 13:27:53 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.