Şimdi Ara

Scart mı - HDMI Kablo mu? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
1
Favori
19.843
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Teşekkürler bilgilendirme için. Bunları sorduğum iyi oldu almayı düşünüyordum vazgeçtim. LCD televizyonların bazı modellerinden usb üzerinden MKV dosya oynatma özelliği var alırken buna dikkat edeceğim. En kötü pcden görüntü aktarrım yine HD izlerim.
  • dün 800tl'ye bimeksten samsung 32d4000 aldım. özellikle maç vb. yayınlarda nesnelerin insanların uzak çekim yapıldığı planlarda netlik yok insanların yüzleri belli değil gölgeli görünüyor normal tv'de böyle bir sorun yoktu. tv'mi next ye-2000cx superplus uydu alıcımla kullanıyorum. bağlantı şeklim s-link altın uçlu scart kablo. elimde uyduruk 2rcax2rca male kablo vardı onunla av bağlantısı yaptım ama yine scartın kalitesi daha iyiydi. sonra tv'nin kitapçığına baktım. bağlantı da kalite sıralaması hdmi (en fazla) 1080P, component (1080p'ye kadar), av (480i) ve son olarak scart. harici modunda bağlantıda (yani scart) dtv out yalnızca mpeg sd video ve sesi destekler diyordu.
    buna göre yapabileceklerim component 1080p'ye kadar dediğine göre 6tl'lik s-link slx481 3rcax3rca male s-video kablo alıp(görüntü için), elimde mevcut olan 2rcax2rca male(ses için) ile birlikte uydu alıcımın yuv çıkışından component bağlantı ile tv'ye bağlamak olacak. beklediğim görüntüyü elde edemezsem uydu alıcımın boyutu çok büyük olduğu için goldmaster micro-10 hdmi receiver (136tl) veya nextstar minix hd receiver(245tl) alabilirim.
    alıntı olarak şunu aktarıyorum; Component baglanti, analog baglantinin en kayipsizidir. Hdmi nin avantaji sesleri de aktarabilmesidir. Cok kaliteli component kablo kalitesiz bir hdmiye gore daha iyi goruntu verebilir. Hdmi çıkış digital video ses ve v-h çıkışıdır bu baglantıdan çok daha farklıdır video sinyalleri sayısal gider ve vertical horizantel sinyalleri,de sayısaldır.Bu nedenli lcd tv nin tam versiyon hd video girişi olması önemlidir.Destekliyor olması sadece normal s bandı versiyonu gibidir.
    sonuç olarak component, av, scart = analog; dvi, hdmi = digital görüntü aktarımı yapıyor.

    benim samsung32d4000 televizyonum ile ilgili tek memnuniyetsizliğim bu tv görüntü kalitesi. onun haricinde samsung led tv'lerde 4'ten 9'a kadar seri yapmış. benimki 4 serisinden samsung 32d4000. en beğendiğim özelliği flv, mkv, mp4, avi formatındaki videoları kalitesini düşürmeden başka bir deyişle "neyse o" deyip izletmesi oldu. üstelik benim izlediğim filmlerin boyutu 25mb ile 500mb arasında değişmesine rağmen. videoyu izlerken ister orjinal ister 16:9 ister tüm ekrana yayarak izletme özelliği de çok hoşuma gitti. mesela bu sabah son durak 5'i izledim film sinemadan elde çekim olmasına rağmen bunu tv'de seyretmek büyük zevkti. altyazı özellikleri ile oynayabiliyorsunuz senkron kayması için sn ayarlama, türkçe karakter, karakter boyutu ne ararsan var. bu video işlemcesini hakikaten çok güzel yapmışlar. gomplayerdaki gibi sağ ok sol ok tuşuyla 10 snlik hızlı atlamalar yapılabiliyor. tv'nin sesi de inanılmaz. mesela benim odam küçük olduğu için sesi 5-10 arasında kullanıyorum yoksa ses çok yüksek geliyor. benimki bu özellikleriyle serinin en alt modeli olduğuna göre ledtv alacaklara tavsiyem samsung ledtv'nin herhangi bir serisini tercih etmeleri olacaktır. mesela 100hz-200hz, dlna, 2x usb, full hd özelliklerini barındıran zengin özellikli bir model olabilir.




  • LÜTFEN YARDIM EDİNNN.... Daha yeni LG led ekran tv aldık evdeki uydu alıcısı hd değil bazen kanalları değiştiriken küçük çizgiler oluo ekranda bazende alt yazılar hızlı geçerken bulanıklaşma bunun kabloyla bir ilgisi varmıdır yokmudur hiç anlamam bu işlerden yardımcı olabilirseniz çok sevinirim
  • Scart daha iyi gorunti veriyor.monster scartlar var tavsiye ederim cok iyi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.