Şimdi Ara

Satılık VOLVO S70 T5

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
3.809
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, sadece haftasonları kullandığım aracımı, daha küçük şehiriçinde kullanabileceğim bir otomobille takas etmeyi ya da satmayı düşünüyorum.

    Kısaca araçtan bahsedeyim;

    Çok nadir bulunan manual T5'lerdendir. Araca LPG hiç takılmamıştır. Yıllık vergisi 250TL'dir. (125TL*2)
    Ortalama yakıt tüketimi 8.4lt, uzun yolda 7lt civarıdır. (Video en aşağıdaki Youtube linkindedir, yokuş aşağı-yokuş yukarı-düzde anlık tüketimden bizzat takip edebilirsiniz.)
    Kısaca özelliklerinden bahsedeyim.
    -Cruise Control, (Hız sabitleyici.)
    -8 hoparlörlü her biri 20watt rms gücünde. (Video'da dinleyebilirsiniz. )
    -Çift bölgeli dijital klima
    -Sunroof
    -Deri koltuk,direksiyon simidi ve kapı içi döşemeleri
    -ABS
    -Çekiş kontrol sistemi
    -Volvo Alarm sistemi
    -Far yıkama ve sis farları
    -Isıtmalı ve elektrikli yan aynalar
    -Ön koltuklar elektrikli ve ısıtmalı, sürücü koltuğu ekstra 3 kişi için hafızalı.
    Çalışmayan hiçbir aksamı yoktur. Araçta değişen yoktur. Yakın bir dostumdan almıştım sadece sağ arka çamurlukta boya var diye biliyorum. Plaka açık istediğiniz sorgulamayı yapabilirsiniz. Borcu harcı yoktur. Muayenesi 1 yıl daha vardır.
    Bir sonraki bakımı 240000km'de, lastikleri yeni aldım. Takımı 1200TL (Dunlop Z serisi 300km hıza kadar dayanıklı ve 2013 yapımı, kadran 260 ve bunu görebilen bir araçtır. Bu nedenle Z serisi lastik aldım. Aküyü yeni aldım.
    Özellikle şehiriçinde kullanabileceğim B segmenti ve yüksek modelli araçlarla ilgileniyorum.Dizel Toyota Yaris ve 1.5 Mazda 2 i, fiat grande punto 1.4turbo ile de takas düşünürüm. Mantıklı olabilecek diğer takas önerilerine de açığım.
    Araç haftaiçi Kocaeli'nde, haftasonları İstanbul'dadır.
    Anlık yakıt tüketimini çeşitli koşullarda görebilmeniz için videoyu ekte paylaşıyorum: Dosya boyutu 400mb olduğu için sahibinden.com'da paylaşamıyorum. Video programında bir kesitini kesmek yerine apaçık bir şekilde bütününün görmenizi isterdim. Link yayınlamaya da sistem izin vermiyor. En kısa sürede videoyu kırpıp koyacağız artık.Ama youtube'a 1998 volvo s70 t5 instant fuel consumption olarak yazarsanız benim videom çıkacaktır. Sahibinden ilan no: 156224556







  • Hocam müzik zevkine bayıldım, günlerce blues dinleyebilirim :)

    Yıllarca tepindim, büyük motor uzun yolda daha keyiflidir, hem korkulan kadar fazla yakmaz, hatta az yakar, hem hızını sabitlersin yokuşta bayılmazsın diye. Dinletemedim kimselere :)

    Yakın zamanda almayı umduğum bir terfi durumum var. Tahminen 1 ay içinde belli olacak. Beklediğim gibi bir ücrete yükselirsem ve siz de arabayı hala satmamış olursanız size ulaşacağım.

    Saab 9-5 mi S70 mi diyordum kafamda, ancak Volvo daha cazip geliyor.
  • Darkguard D kullanıcısına yanıt
    Eyvallah üstad, uzun yolda yeri gelir beyefendi gibi takılırsın ve gaza basmayı unutursun. Yeri gelir 5.20diesel evet yeni kasa 5.20 diesel'lere kafa tutarsın.
    Yeni Mercedes A serileri CLA'lar falan mezen olurlar. Açıkcası Sahibindenden bir c30 sahibiyle konuşacağız, düşünüyorum takası onunla ama bakalım kısmet bu işler, araç duruyor halen ancak durdukça daha kötü oluyor. Çünkü kıymeti her geçen zaman artıyor. Kaplatmayı düşünüyorum bu aralar. Yeni araçların hiç birisinden haz alamıyorum. Böyle bir yan etki yapıyor araba. Benimkisi şart değil bu araçları şiddetle ve inatla incele derim. Saab konusunu bilemem ama madem Volvo konusunda meraklısınız şöyle diyeyim bagaj amortisörlerin arızalandı.2'si için servis 400TL fiyat çekti, parçacımı aradım. Orjinal Made in Sweden bagaj amortisörlerim yepyeni ve garantili olarak 2 haftaya geliyor, adet fiyatı 50TL :).
    Parça sıkıntısıda yok diyebilirim. 10lt'nin üzerine çok zor çıkılıyor araçla, uzun yollar bir keyif oluyor. Prins tüp taktıranlar var 30krş larla geziyorlar bilgine. Benim tüpe fobim olduğu için takmıyorum. Kolay gelsin.




  • Tüp konusunda ben de biraz çekingenim hiç içime sinen bir şey değil bagajda koca bi gaz tankıyla dolaşmak. Genellikle uzun yolda kullanacağım için S60 S70 veya S80 düşünüyorum zaten şehir içinde pek işim olmuyor, evden çalışıyorum. Herkesin dilinde yok çok yakar, yok parçası bulunmaz, yok ikinci eli az, sakız olmuş bunlar. Volvo sahipleriyle konuştuğumda ise tam tersi cevaplar alıyorum. Parça konusunda dediğiniz aslında bütün markalar için geçerli. Bugün bir opel servisinin (bile) verdiği parça fiyatıyla, müdavimi olduğunuz bir parçacının vereceği fiyat en az %50 %60 oynar. Zaten tank gibi araba 6 - 8 litre arası yakıyor, yaksın yani helal hoş olsun, yaksın yiğidim derim :)

    Saab'dan tamamen uzaklaştım diyebilirim. Ancak alacağım araç, gerek konfor, gerek performans, gerek sürüş keyfi ve en önemlisi güvenlik sebeplerinden dolayı ya S60 2.5T olacak, ya S70 olacak :)

    Bir ara C30 düşünmüştüm ben de ancak fazla ufak olmasından dolayı vazgeçtim :) Bir de benzinli motorları pek tutmadı sanırım. Bulunmuyor piyasada. Bende de dizel fobisi var da :)

    Cevabınız için teşekkür ederim. Sizlere de kolay gelsin.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Darkguard

    Tüp konusunda ben de biraz çekingenim hiç içime sinen bir şey değil bagajda koca bi gaz tankıyla dolaşmak. Genellikle uzun yolda kullanacağım için S60 S70 veya S80 düşünüyorum zaten şehir içinde pek işim olmuyor, evden çalışıyorum. Herkesin dilinde yok çok yakar, yok parçası bulunmaz, yok ikinci eli az, sakız olmuş bunlar. Volvo sahipleriyle konuştuğumda ise tam tersi cevaplar alıyorum. Parça konusunda dediğiniz aslında bütün markalar için geçerli. Bugün bir opel servisinin (bile) verdiği parça fiyatıyla, müdavimi olduğunuz bir parçacının vereceği fiyat en az %50 %60 oynar. Zaten tank gibi araba 6 - 8 litre arası yakıyor, yaksın yani helal hoş olsun, yaksın yiğidim derim :)

    Saab'dan tamamen uzaklaştım diyebilirim. Ancak alacağım araç, gerek konfor, gerek performans, gerek sürüş keyfi ve en önemlisi güvenlik sebeplerinden dolayı ya S60 2.5T olacak, ya S70 olacak :)

    Bir ara C30 düşünmüştüm ben de ancak fazla ufak olmasından dolayı vazgeçtim :) Bir de benzinli motorları pek tutmadı sanırım. Bulunmuyor piyasada. Bende de dizel fobisi var da :)

    Cevabınız için teşekkür ederim. Sizlere de kolay gelsin.

    s60 ve s80 için elektronik ekipmanın fazlalığından dolayı sık arıza lambası yanması gibi bir şeyler işittim, ancak net bilgim yok. s80 t5 kullandım. Tartışmasız hayatımda kullandığım en konforlu ve nefes kesici araçtı taaa ki bir dostumun 3.20 diesel'ini kullanana dek.
    s80 t5 diyebileceğim tek şey yolu unutun ve uçan halı üzerinde pürüzsüzce kayın. Ortalama 12lt civarı yakarsınız ama. Aynı motor benim aracımda var yaklaşık 200-250kgın verdiği avantajla ve manual vitesin verimiyle yakıt ortalama 9-10 larda geziniyor.
    Yine yaptığım araştırmalar bana gösterdi ki, 200.000km'yi geçtiğinde Volvolarda kronik gibi olan bir Şanzıman arızasıyla karşılaşma ve yüklü miktarları servise ödemek gerektiği gerçeğini gördüm.
    Bu yüzden ben Manual seçtim. Ayrıca uzun yolda cruise ve el gazın olduğu için sanki otomatik gibi oluyor.
    Otoban kullanımlarında tüm yeni nesil dizel, ve benzinli araçlar canını sıktımı derslerini verir geçersin. Birde bakarlar köşeli ve eski görünümlü bir araçtan bu dersi hazmedemez ve çıldırırlar, o daha da zevkli olur.
    Alıp, almaman önemli değil ama haberin olsun ben zaman zaman pazar akşamları istanbul'dan, izmit'e geçerim araçla, akşam 22:000 gibi çıkarım bakırköy'den o tarafta yolunuz düşerse beklerim hem muhabbete hem de bu ayrıcalığı yaşamaya.
    A bu arada geçenlerde kazara bir porsche panamera'ya bindim. Kesinlikle etkileyici bir araç , 3.0 dizeldi. Arkadaşım biraz sıkıştırdı aracı, bilgisayar oyunu gibi gidiyordu sanki Gran turismo oynuyormuşsun gibi ama beni çok etkilemedi çünkü benim arabamda buna yakın gidiyor ve daha çok motor sesini alarak beni tatmin ediyor dedim, üstelik çok da uygun fiyatlara bu keyfi yaşıyorum, geçiniz dedim. :D Ama bak BMW 3 serisi bir başka ona söyleyecek lafım yok. Keşke vergilendirmeler makul olsa da herkes 3 serisinin yolu pençeleyen yol tutuşunu hepimiz yaşayabilsek beraberinde de efsane yakıt tüketimleri ve kemik gibi sağlam hissiyatı veren araç yapısıyla beraber.
    Son olarak yakıt tüketimim ortalama 0.45TL-0.55TL (%75 uzun yolda + %25 şehiriçi kullanımla) arası dalgalanıyor. (Tüpte 0.35TL ve 0.30TL gibi oluyormuş.) Bugün bir taksiye bindim 1.4 hyundai accent 0.25TL yakıyormuş gazda, 0.35TL olsa çok mu sence? :)
    Kusura bakma mevzuyu sen açtın ama. :)
    Başınızı ağrıtmadım inşallah, herkese keyifli forumlar. (Beklerim skype nickname: kocaday )



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kocaday -- 24 Mayıs 2014; 20:54:18 >




  • Baş ağrıtma gibi bir şey söz konusu olamaz lütfen :) S60'ları oldukça fazla araştırdım, hala sürekli okumaya devam ediyorum, hakkındaki tek kronik problemin şanzıman "takılması" olduğunu söylüyorlar. 2000 tl gibi bir masrafı varmış, kaldı ki bunu arızayı yapacak diye bir şey de yok yani tamamen her araçta olduğu gibi şans işi. Sıfır km Porsche 991 alıp defalarca servise gidip problemini çözemeyen insanlar da var nitekim :) S80 ile S60'ın aynı fiyatta olması hatta kimi yerde S80'in daha ucuz olması çok cazip gibi görünüyor ancak E ile F segmenti arasında bir araç olduğundan sanırım parçaları S60'a göre daha pahalıymış. Bilemiyorum ne kadar doğrudur tamamen kulaktan dolma bilgi :)

    Bundan 5-6 sene önce 2000 model bir 3.16i'm vardı E46 kasa. Çok severdim o aracı ancak inanılmaz hantaldı. Uzun yolda performansı fena değil 1285 kilo araç 105 beygir ancak otobanda 210'a kadar yolu oluyordu. Ayrıca sizin de dediğiniz gibi 2000 model olmasına rağmen çok başarılı yol tutuşu vardı. Gel gelelim kalkışlarda bildiğiniz AS 950 ile anca kapışıyordu :)http://www.youtube.com/watch?v=025llXwFRjw şuradaki videoyu da ben çekmiştim bu arada, kalkışı hantal olsa da frene bastığım gibi yapışıyordu yola :) (Videonun kalitesinin kusuruna bakma artık malum yıl 2009 :) yanlış hatırlamıyorsam Toshiba G900 ile çektim videoyu :) )

    Neyse konuya dönecek olursak alacağım aracı mümkünse otomatik istiyorum çünkü yıllarca manuel kullandım. Kullandığım tek otomatik araç 1.2 palio idi :)) araç demeye dilim varmıyor da neyse. Bu yüzden biraz da otomatik vitesin keyfini süreyim diyorum. Eskiden otomatik vitese şiddetle karşıydım ancak yaş ilerledikçe sanırım insan konforunu daha çok düşünüyor :)

    Yakıt tüketimi pek sorun değil dediğim gibi, haftada 5 buçuk gün evden çalışıyorum. Gezip tozmaya 1 buçuk günüm var :) 1 buçuk günde de varsın yaksın yani. Her gün işe gidip gelen bir insan olsam o zaman oturur bi düşünürüm maaşın yarısını benzine vermeli miyim diye :) 45 55 kuruş arası sizin aracın kasasına göre gayet makul bence. Bu araca kafayı takmadan önce 97 Camaro düşünüyordum, başka birşey almam diyordum (en sakin kullanımla km'de 80 kuruş :) ) ancak sadece duyguyla hareket etmeyip duygu+mantık şeklinde düşününce S60'ın her açıdan daha sağlıklı olacağı kararına vardım :)

    Bu arada İzmir'de yaşıyorum, oralarda olsam çok isterdim aracı görmeyi, sizinle tanışmayı sohbet etmeyi ancak biraz ters kalıyor sanırım :))



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darkguard -- 24 Mayıs 2014; 22:46:36 >




  • Darkguard D kullanıcısına yanıt
    bostancıda ramazan usta var
    hem saab hem volvo ya bakar
    benım arac s70 olmasına ragmen usta kesınlıkle saab dedı :)
  • mrb arkadaşlar 99 model s70 t5 otomatik vites ile aranızdayımm..forum görüs ve önerileriniz için tskler.artık s 70 ciyim:)
  • Saolasın Darkguard benimde yazlık izmir'de. İzmir'de, İzmir'lilerde bir başkadır.

    Bu arada ben arabamı satmaktan vazgeçtim. Dediğim gibi değerini veren olursa sadece alıp gidebilir.

    Kullanırken aldığım hazzı ve mutluluğu bu fiyatlara başka modellerde bulamıyorum.

    Sailoristanbul sanada hayırlı olsun. Güle güle, kazasız belasız kullanman dileğiyle.
  • Aku baslarini cikarinca teyp gitti
    Altunizade / volcar da hallettik
    Volvonun serviside servismis, ayrica musteri temsilcisi Hakan beye yardimlari icin cok tesekkurler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kocaday kullanıcısına yanıt
    Tskler kocaday..İstanbul da s70 cilerin toplantisi falan varmi...bu arada kutup basinj sokunce teyp 4 haneli kod istiyor...bilmiyorsaniz sokmeyin bence:) yada teybi sokun üzerinde yazio olabilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sailoristanbul

    Tskler kocaday..İstanbul da s70 cilerin toplantisi falan varmi...bu arada kutup basinj sokunce teyp 4 haneli kod istiyor...bilmiyorsaniz sokmeyin bence:) yada teybi sokun üzerinde yazio olabilir

    sailoristanbul ben işimin yoğunluğu nedeniyle pek takip edemiyorum. O sifreyi servisten oğrendikten sonra sağlam bir yere kaydetmek lazım.Aksi takdirde 2 saat boyunca aracı akü on konumuna getirip beklemek gerekir.
  • Arkadaslar 1999 model Volvo s70 t5 imi satmayı (225 beygir lpg li.)düşünüyorum..aracim 10 gün kadar İstanbul da durucak sonrasında ise ankarada bulunacak...ggeniş ve büyük olduğu için satmayı düşünmekteyim kucuk ufak C 30 gibi temiz aracı olan varsa takas düşünebiliriz.sahibindene ilan koymadim..gerekli bilgiyi telefon ve whatsuptan foto atabilrim..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 97-98 yıllarında ülkemizde bayide 99.000 Dm (Alman Markı)'ye satılan özel bir araç s70 t5'ler.
  • Bu arada aracımı satalı çok oldu.
    İlgi, alakanıza teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.