Şimdi Ara

Şarjlı Piller Hakkında Her Şey (729. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
17.661
Cevap
366
Favori
1.943.884
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 727728729730731
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: philosopherx

    elimde çok sayıda varta 2500-2700'lük ready to use aa piller(8-10)
    duracell 2600'lükler(6)
    gp 2700 ve 2050 uzun süre dolu kalanlardan var(4+4)
    bunların kapasite ve sağlıklı çalışma durumu hakkında test edebileceğim bir cihaz var mıdır?
    galiba atabanın şarj cihazları refresh gibi birşeyler yapıp hantal pilleri biraz da olsa aktifleştiriyordu
    uzun zamandır fazla ilgilenemedim teknoloji de değişmiş olabilir
    işe yaramayacak olanları temizlemek istiyorum , ne önerirsiniz?

    Merhaba, 2700 lük ready to use üretilmedi henüz 2700mah ve Rayovac üretimi Çin malı Duracell 2600 leri hepsini çöpe atın, 2500mah Varta larında işe yarayacağını sanmam bütün modelleri takip etmiyorum Varta'da 3-5 senede bir anca vasata yakın pil üretebiliyor. Gp 2050 ler ready to use ise düzelebilir. Ataba 508 discharge özelliği ile 3-4 defa manuel deşarj-şarj yaparsanız faydası olabilir. Diğer atabalar 908-998 falan pil katilidir hızlı şarj ettiği için 508 bile 500ma ile sınırdadır.

    Teknoloji gelişti ama eskiden 30 yıl geriden takip ederdik şimdi 10-15 yıl geriden geliyoruz.

    Bütçenize göre pil kullanma sıklığına ve çokluğuna göre birşeyler bakabilirsiniz. Bütçeniz ve zamanınız varsa varsa hobi olarak uğraşmak istiyor istiyorsanız Ataba 508 yada La Crosse RS720 tipi cihazlar deneyebilirsiniz.

    http://ru.nkon.nl/charger/nimh/la-crosse-bc-720-charger.html

    Ama bence uğraşmaya gerek yok, bütçenize göre alın kaliteli taze yeni nesil pil ve şarj cihazı rahatınıza bakın.

    Ayrıca Varta,Duracell falan kalite değidir sadece 2100 mah Varta 4 lü paket 12-15 lira olursa idare eder, Duracell şarjlı pil üreticisi değildir made in China olanlar genelde berbat ve bayattır sadece made in Japan olan Eneloop üretimi ucuz versiyonu alınabilir. Profesyonel olarak kullanmayacaksanız 1900-2000mah civarı pil tercih ederseniz daha ucuz ve uzun ömürlü olur, pil kapasitesi arttıkça şarj olabilme sayısı ve ömrü azalır. 2700 mah piller bayat ve eski nesil durduğu yerde biten 1 yıl anca dayanan pillerdir tercih edilmemelidir. Mümkün olduğu kadar pilin yeni üretim olduğunu bilmiyorsanız Teknosa,Bimeks, Vatan gibi 1 milyonculardan pil ve özellikle şarj aleti+pil set almayın genelde bayattır.

    Amatör kullanım için Türkiye'den sadece EneloopBQ-CC17 yada Duracel CEF14 + Eneloop- Fujitsu, Duracell 5 yıl(Eneloop ucuz versiyonu made in Japan yazan), Panasonic min 1900mah, Energizer, Gp ReCyko+ kalite sıralaması ile bütçenize uyan,indirim kupon vs işinize yarayanı alabilirsiniz. (Kalite sıralaması ben ve yakın çevremdekilerin tecrübesine,şikayet sayısına göredir, Energizer fazla yaygın olmadığından ve fazla indirim olmadığından kesin bilgim yoktur)

    Şarj cihazı;
    http://urun.n11.com/sar...eneloop-yeni-P106115514

    http://urun.n11.com/sar...-aleti-aa-aaa-P60879118

    Pil;
    http://www.sanalpazar.c...0-sarj-japan/i-46213951

    http://urun.n11.com/sar...u-paket-yeni-P106114715

    http://www.birikimpille...0dec580d04Wlvx_GADET=16

    http://www.hepsiburada....-li-paket-p-OFISDUR2400

    http://urun.n11.com/sarj-edilebilen-pil/panasonic-ready-to-use-1900-mah-2li-sarjli-kalem-pil-2-paket-P100013123
    (Panasoniclerin 4 tanesini 7 liraya almıştım Migros indiriminden, böyle indirimleri takip edebilirsiniz)

    http://urun.n11.com/sar...em-pil-6-adet-P68314161

    Yurtdışında ise seçenek çok

    http://ru.nkon.nl/charger/nimh.html

    http://ru.nkon.nl/charger/multichemistry.html

    http://ru.nkon.nl/rechargeable/aa-size.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkanbirol -- 16 Nisan 2016; 18:28:08 >
  • philosopherx kullanıcısına yanıt
    Bu konuda otorite olmamaklar birlikte, 4-5 sene önce aldığım yeni nesil şarjlı pillerimi; oyuncak uzaktan kumandalı tekne ve arabadan, akvaryum hava motoruna, iş ve evdeki mousedan, cep telefonu için powerbanka vb. hemen hemen heryerde kullanmama rağmen hizmet süreleri hemen hemen aynı. Sanyo, Gp, Varta, Sony, Panasonic hemen hemen tüm bilindik marka pilleri kullanıyorum elimde yoksa 60 kadar vardır. Kullandığım cihaz Maha'nın c808m (bu markayı Türkiye'de sadece Tüv Türk'de araç vizesi testinde gördüm, yurt dışından almıştım) serisi. Pil kondisyonu için sıfırlayıp tekrar dolduruyor ömrü uzatıyor sanırım.
  • Sayın sakallıyan verdiginiz bilgiler icin tesekkur ederim ancak cihazı türkiye sitelerinde goremedim,ayrica fiyati da 80-100$ araliginda görünmekte, biraz tuzlu sanki...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bipekkan B kullanıcısına yanıt
    Merhabalar hocam. Bu derin bosaltma nedir nasildir aciklarsaniz sevinirim , yeni bir teknoloji sanirsam

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • sakallıyan S kullanıcısına yanıt
    Bir pil katili cihaz daha 2 amper hızlı şarj 1 amper soft şarj pes doğrusu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba, Forumdan Volkan arkadaşın açıklamaları doğrultusunda (buradan verdiği bilgiler ve uzun uzun yanıtları için kendisine teşekkür ediyorum) nkon sitesinden ilk defa olmak üzere şu siparişlerde bulundum daha çok çocukların kumandalı oyuncaklarında ve canavar gibi pil tüketen lg smart tv nin smart kumandasında kullanmak için:  Şarjlı Piller Hakkında Her Şey

    cc16  Şarjlı Piller Hakkında Her Şey 4 saatte şarj ettiği söylenirken cc17  Şarjlı Piller Hakkında Her Şey 7 saatte şarj ediyor.

    Yabancı bir sitede "Bu iki şarj cihazının incelemesi yapılırken hızlı şarj cihazı olan cc16 örneğin 2100 defa şarj edilebilen eneloop pillerin genel ömrünü kısaltır; 2100 defa değil de 1700 defa şarj edebilirsiniz ancak. Sonra pillerin ölür. Bunun dışında normal şarj cihazı olan cc17 den bir fark olmaz" deniyor. Buna istinaden ben hızlı şarj edeni tercih ettim. Benim için pilin genel ömrü önemli değil 1700 1500 defa şarj benim için az değil. Önemli olan kullanım esnasında şarj ederken uzun beklememem. Piller ölünce tekrar alırım sorun değil. Şimdi

    1. Bu bilgi doğru mudur?

    2. Hızlı şarj ile yapılan misal %100 doluluk oranı kullanım süresi yavaş şarj ile yapılan %100 doluluk olranı kullanım süresine eş midir? Yani diğer bir ifade ile hızlı şarjın, pilin genel ömrünü kısaltmasıyla birlikte o anki anlık dolumun süresi de kısa olur mu? Yoksa %100 dolum olduktan sonra batarya aynı performansı sergiler, hızlı ya da yavaş şarj ile dolmuş olması fark etmez mi? Yok o anki anlık dolumun ömrünü de kısaltırsa ne kadar fark eder? Şayet böyle ise hızlı şarjın esprisi nedir? Yani kısa zamanda yüksek şarj oranına ulaşıp anlık ihtiyacı görmek mi?

    2. Şarjlı pillerin dolumundan daha önemlisi s7 edge'i hızlı hatta kablosuz şarj ediyorum. Sürekli hızlı şarj etmenin bir zararı olur mu? Bataryanın genel ömrü açısından olsun ya da o anki dolumun kullanım süresi açısından olsun? Tabii bu soru 1. soru ile alakalı zannımca. Gerçi doldurulabilir piller ni-Mah telefon bataryaları ise lityum diye biliyorum. Bu bir fark oluşturur mu bilmiyorum. Deniyor ki hızlı şarj sadece acil durumlarda kullanılmalı, onun dışında normal şarj edilmelidir. Yoksa pilin genel ömrü de kısalır, her ne kadar %100 dolu olarak gösterse de kullanım süreniz de kısalır. Bu doğru mudur? Yani kısaca eneloop piller için ve s7 edge veya bir diğeri telefon bataryaları için hızlı ve normal şarj kullanımı nasıl olmalıdır?

    3. Son bir husus: Telefonlar için kablosuz ve kablolu şarj bir fark oluşturur mu s7 edge için konuşuyorum marka belirtmek gerekebilir belki diye, tam bilmiyorum. Yani sürekli kablosuz şarj etmenin bir sakıncası var mı? Arada bir kablolu şarj etmek gerekir mi? Yoksa nasıl istersek öyle mi olmalı?

    Değerli bilgiler içeren yorumlarınızı sabırla bekliyor, saygılar sunuyorum.





     Şarjlı Piller Hakkında Her Şey



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi timucinpusat -- 19 Nisan 2016; 16:35:19 >
  • Merhaba devamlı 4 pil şarj edecekseniz 550ma sorun olmaz sanırım ancak 1-2 pil için 1100ma çok fazla bence teorik olarak. Siparişiniz kargoya verilmedi ise info@nkon.nl ye mesaj yazarak iptal edebilirsiniz yada şarj cihazını değiştirip farkını para iadesi isteyebilirsiniz, size kalmış bir şey. Ben her zaman hızlı şarj cihazı ve 4 pil yerine,yavaş şarj cihazı ve 8 pil(4 lü dönüşümlü kullanım ve yedek olarak) tercih ederim
    2 cihazı karşılaştırmak için ancak profesyonel fotoğrafçı olmak lazım 1 gün Hızlı şarj cihazını bir gün yavaş şarj cihazını dönüşümlü olarak kullanmak lazım. Ben BQ-CC16 hızlı şarj cihazını sadece Eneloop Pro set olarak fotoğrafçılara satıyorum çünkü tepe flaşında 4 pil kullanıldığı için mecburen 4 pil şarj ediyorlar. Normal kullanıcıya satmıyorum pahalı ve gereksiz olduğu için yoksa hızlı şarj cihazı diye daha çok satarım çünkü 4 pili 4 saatte şarj etse de üstünde 2 saat yazıyor.

    http://ru.nkon.nl/charger/nimh/panasonic-eneloop-bq-cc16-quick-charger-with-4aa-eneloop-pro-batteries.html

    Japonya'da ve Asya'da o kadar çeşit ve pil kombinasyonu var ama Avrupa'da benim istediğimpilsiz BQ-CC17 ve BQ-CC17+ Eneloop Pro yok maalesef.

    Beni şaşırtan SkyRc MC3000 gibi en gelişmiş şarj cihazında Eneloop şarj modlarında AA pil için 1000-1200 ma gibi akım olması.(Video da 6.dk dan sonra)

    https://www.youtube.com/watch?v=Ks8pmYw2pqU
    Bu mesaja eklenen görseller:

     Şarjlı Piller Hakkında Her Şey Şarjlı Piller Hakkında Her Şey



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkanbirol -- 19 Nisan 2016; 20:59:15 >
  • Eneloop,Panasonic Evolta, Gp ReCyko gibi yeni nesil durduğu yerde bitmeyen pillerde hızlı şarj cihazının hiçbir espirisi yoktur. Çünkü piller 1 yıl sonra bile enerjisinin %80-90 ını koruduğu ve kullanıma hazır olduğu için aceleye gerek yoktur. Hızlı ve yavaş şarj cihazı üretim maliyeti olarak aynıdır. Hızlı şarj cihazı ortalama 3 kat pahalıdır ve pilin ömrü de 2-3 kat kısa olacağından tüketiciler 6-9 kat fazla kazıklanmış olacaktır.

    http://www.hepsiburada.com/duracell-cef-27-pil-sarj-aleti-p-OFISDURCEF27

    http://www.hepsiburada.com/duracell-cef-14-pil-sarj-aleti-p-OFISDURCEF14SARJ



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkanbirol -- 19 Nisan 2016; 21:06:18 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ebayusuff

    Merhaba, Forumdan Volkan arkadaşın açıklamaları doğrultusunda (buradan verdiği bilgiler ve uzun uzun yanıtları için kendisine teşekkür ediyorum) nkon sitesinden ilk defa olmak üzere şu siparişlerde bulundum daha çok çocukların kumandalı oyuncaklarında ve canavar gibi pil tüketen lg smart tv nin smart kumandasında kullanmak için: 4 saatte şarj ettiği söylenirken cc17 7 saatte şarj ediyor.
    ........................
    Yabancı bir sitede "Bu iki şarj cihazının incelemesi yapılırken hızlı şarj cihazı olan cc16 örneğin 2100 defa şarj edilebilen eneloop pillerin genel ömrünü kısaltır; 2100 defa değil de 1700 defa şarj edebilirsiniz ancak. Sonra pillerin ölür. Bunun dışında normal şarj cihazı olan cc17 den bir fark olmaz" deniyor. Buna istinaden ben hızlı şarj edeni tercih ettim. Benim için pilin genel ömrü önemli değil 1700 1500 defa şarj benim için az değil. Önemli olan kullanım esnasında şarj ederken uzun beklememem. Piller ölünce tekrar alırım sorun değil. Şimdi

    1. Bu bilgi doğru mudur?

    2. Hızlı şarj ile yapılan misal %100 doluluk oranı kullanım süresi yavaş şarj ile yapılan %100 doluluk olranı kullanım süresine eş midir? Yani diğer bir ifade ile hızlı şarjın, pilin genel ömrünü kısaltmasıyla birlikte o anki anlık dolumun süresi de kısa olur mu? Yoksa %100 dolum olduktan sonra batarya aynı performansı sergiler, hızlı ya da yavaş şarj ile dolmuş olması fark etmez mi? Yok o anki anlık dolumun ömrünü de kısaltırsa ne kadar fark eder? Şayet böyle ise hızlı şarjın esprisi nedir? Yani kısa zamanda yüksek şarj oranına ulaşıp anlık ihtiyacı görmek mi?

    2. Şarjlı pillerin dolumundan daha önemlisi s7 edge'i hızlı hatta kablosuz şarj ediyorum. Sürekli hızlı şarj etmenin bir zararı olur mu? Bataryanın genel ömrü açısından olsun ya da o anki dolumun kullanım süresi açısından olsun? Tabii bu soru 1. soru ile alakalı zannımca. Gerçi doldurulabilir piller ni-Mah telefon bataryaları ise lityum diye biliyorum. Bu bir fark oluşturur mu bilmiyorum. Deniyor ki hızlı şarj sadece acil durumlarda kullanılmalı, onun dışında normal şarj edilmelidir. Yoksa pilin genel ömrü de kısalır, her ne kadar %100 dolu olarak gösterse de kullanım süreniz de kısalır. Bu doğru mudur? Yani kısaca eneloop piller için ve s7 edge veya bir diğeri telefon bataryaları için hızlı ve normal şarj kullanımı nasıl olmalıdır?

    3. Son bir husus: Telefonlar için kablosuz ve kablolu şarj bir fark oluşturur mu s7 edge için konuşuyorum marka belirtmek gerekebilir belki diye, tam bilmiyorum. Yani sürekli kablosuz şarj etmenin bir sakıncası var mı? Arada bir kablolu şarj etmek gerekir mi? Yoksa nasıl istersek öyle mi olmalı?

    Değerli bilgiler içeren yorumlarınızı sabırla bekliyor, saygılar sunuyorum.
    ..........................

    @ebayusuff,
    1 - Yabancı sitede verilen bilgiler sadece teorik olarak doğru. İş hesap kitaba geldiğinde verilen hatta firmaca verilen bilgilerin pratikte hiçte mümkün olmadığı ortaya çıkar. İlk önce o şarjlı pillerin 1000-2000 defa filan şarjını geçin bir kalem. Laboratuar ortamında elde edilen sonuçlar pratikte hiç gerçekçi değildir. En başta son tüketicini kullanım tarzı ve bu pillerin hakkındaki bilgisi. Örneğin sizin yaklaşımınızda "pilin ömrü benim için önemli değil"dediğiniz anda olay bitmiştir. Değil, bırakın normalde 350-400 şarj edebileceğiniz bu pilleri 50 defa şarj edebilirseniz çok şanslısınız. Çünkü özellikle Ni-Mhd pillerin ömürlerini kısaltan en önemli nokta hızlı denilen şarj cihazlarıdır. Tabi hızdan ne anlıyorsak. Pillerin üzerinde yazan bir değer vardır. Derki bu pil atıyorum 2000 mA anma kapasiteli bir pil için 200 mA ile 14 saatte şarj olur. Normalde şarj süresi 10 saat gibi olabileceği görünürse şarj yada deşarj sırasında "verim" denen bir kavram vardır. İlaveten akıllıda olsa akılsızda hiç zaman boş bir pil atıyorum 200 mA ile şarja başlamaz ve verimde hiçbir zaman %100 değildir yani pil ve yada herhangibir cihaz bir devr-i daim makinesi değildir. Lise 1 fizik dersinde termodinamiğin 2 önemli yasasından bahsedilir.

    Birinci yasa: Enerji yoktan var edilemez ve yok edilemez, sadece bir biçimden diğerine dönüşür yani başlangıçta 100 birim enerji varsa en sonunda da farklı biçimlerdeki enerjinin toplamı da 100 birimdir.
    İkinci yasa: Bir enerji kaynağından enerji çekip buna eşit miktarda iş yapan ve başka hiçbir sonucu olmayan bir döngü elde etmek imkânsızdır.Entropiyi anlatan bu yasa tüm doğal olaylarda düzensizlik artar demektedir. Başlangıçta 100 birim yararlı enerji varsa son durumda kesinlikle 100 birimden az olacaktır.

    Aradaki şarj süresindeki bu 4 saatlik fark işte bu yasadan kaynaklanır. Normal tip Ni-Mhd pillerde bu şarj akımının % 50 fazlasına kadar bir problem yaratmadan şarj yapılabilir. Daha fazlası pilin içinde oluşan ısıyı pil üreticilerinin verdiği Max. ısı değeri olan 40-45 oC yi çok yukarılara çıkartır bu ise pilin içinde gaz çıkışına neden olur ve pilin gaz deşarj delikleri yok yada tıkalıysa pili patlatır, açıksa elektrolitinde dışarıya çıkmasına,sızmasına neden olur.Bu da pil ömrünü kısalttığı gibi ısıdan dolayı oluşan deformasyon bazen pilin kullanıldığı yuvada sıkışmasına neden olabilir. Özellikle aldığınız piller oldukça kaliteli ancak standart şarj akımı dışında pil üzerinden akıtılacak bu değerden yüksek akımlara karşı çok hassastır ve kolayca elektrolit dengesi bozulabilen yapıdadır. Bu nedenle bu pillerin şarj akımlarının en fazla 2000 mA için 250 mA' i aşmaması önerilir. Dolasyısıyla bu piller için akıllı şarj cihazları ve ısıl koruma devresi aktif etkili yani pil belirli bir ısıyı geçerse (~ 35-37 oC) şarj akımını düşüren hatta şarjıda kesebilen şarj cihazları önerilir.
    Kısacası aldığınız pilleri ortalama 350-400 defa şarj/deşarj edebilirseniz ki en önemli şart normal şarj akımları ile bunu ortalama kullanma süreniz ve şarj sürelerini dikkate aldığınızda yaklaşık 3-4 yıl rahat kullanırsınız demektir. Gerisi laf-ı güzaftır.
    Sonradan fark ettim şöyle bir cümle kurmuşsunuz. "Şayet böyle ise hızlı şarjın esprisi nedir? Yani kısa zamanda yüksek şarj oranına ulaşıp anlık ihtiyacı görmek mi?"
    Bir kere Ni-MHd pillerde hızlı şarjda ASLA %100 seviyesine ulaşmak mümkün değildir. Kimyasal reaksiyon bu kadar kısa sürelerde tam oluşamaz. Oluşan KABUK Şarjı (Skin Charge) dediğimiz yüzeysel şarjdır ve şarj akımı ne kadar yüksek, dolayısıyla şarj süresi ne kadar kısa ise verimde o derece düşüktür. Bir örnek vermek gerekirse 15 Dk. dan vazgeçtim 2500 mA lik anma kapasiteli bir pili 1 saatte şarjı gerçekleşiyorsa şarj yüzdesi %70 civarındadır yani tam tersine asla yüksek şarj oranına ulaşamazsınız sadece anlık kullanıma uygundur.

    2 - Sorunuza gelince Li-Ion yada Li-Po pillerde hızlı şarj nasıl mümkün oluyor? açıkçası yaptığım tahsil ve yaklaşık 45 yıllık tecrübeme rağmen bana bunu teknik gerekçelerle açıklayan ne yerli nede yabancı bir kaynak tüm araştırmalarıma rağmen ne buldum ne görebildim. Bu piller Ni-Mhd veya Ni-Cd pil özelliklerinden çok farklıdır.
    Bunun olabilmesinin ohm yasasına göre bir tek şartı vardır, o da pilin iç direncinin farklı imalat yöntemleri ile düşürülerek pilden yüksek şarj akımının akıtılabilmesidir. Çünkü Ni-Mhd pillerde hızlı şarj ancak şarj voltajının ortalama 1.55 V üstüne çıkarılmasıyla mümkündür. Li-Ion serisinde ise bu şarj voltaj değeri ASLA 4.2 V veya bir diğer tipte LiFePo4 3.6 V üstüne çıkarılamaz. Çünkü ISI bu pillerin KATİLİ' dir çıkarsa aniden kısa sürede patlar. Diğer bir konu gerekçesi ne olursa olsun Lithium bazlı şarjlı pil yada bataryaların hızlı şarjında pilin %100 verime ulaştığı ASLA söylemez.
    Telefon olsun hatta elektrikli araçlardaki son gelişmiş bataryalarda hızlı ve std şarj imkanı var. Ancak şu andaki imkanlarlarda bu araçlar örneğin 500 km üstü menzilde mutlaka ekstra bir şarj istemekte ve bu şarjında hızlı olması gerekmektedir. Ancak normal şarj ile ortalama 500 km menzil, hızlı şarjda 300-350 km düşmektedir. Telefonda ise örneğin ben Z3 compact kullanıyorum en az 3 saat şarjda kaldığı zaman kullanmaya bağlı olmakla birlikte 2.5 gün giden şarj eğer powerbank ile şarj ettiğimde tek şarj ve aynı kullanım şartlarıyla bazen 4 gün gittiği oluyor. Evvelce kullandığım Sony Eric.' 8 yıllık telefonumun K 790' nın pili kendi şarj cihazı ile aynı şartlarda ortalama 3.5 gün giderken Powerbank ki 4400 mA'lik 20 papele A-101' den aldığım HI-LEVEL ile kullanım süresi tam 10-11 güne çıktı. Nedeni ise telefonun org. hızlı ve powerbank ile kendi haline bırakılmış şarj akımları arasındaki fark. Kısacası görünüşte yeni teknoloji getirilirken elbette birşeyleride kaybediyoruz. Üstelik ne kaybettiğimizin farkında bile değiliz. Çünkü örneğin cep telefonlarına gerekli gereksiz bir yığın ekler gelirken bir yumurta pişirmesi kaldı (!) adeta telefon ki bence adı kaldı yadigar bu ne halt olduğu belli olmayan cihazlarda telefon ek özellik (Option) hale gelmesi ancak buna karşın pil teknolojisinde gelen yeniliklerin artan cihaz akımlarını karşılayamaması sonucu farklı ayak oyunlarıyla tüketicinin gözünü boyamaya dönüşmesinden başka birşey değildir. Aynen "cambaza bak" örneği gibi.
    3 - Kablosuz şarj hk. açıkçası bir şey bilmiyorum. Hep aklıma nedense bir tarihteki kordonsuz ütüler geliyor ama onlarda aslında farklı bir kablolu ütü. Bence her nasıl enerji, kablosuz olarak aktarılabiliyorsa kendi orj şarj cihazı ile şarj arasındaki fark verim açısından olabilir ki firma önerdiğine göre mantıken şarj cihazlı yani kablolu şarjın batarya ya verebilme ihtimali zarar her ne kadar ise sakınca o kadardır diyebilirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 19 Nisan 2016; 21:16:47 >
  • Arkadaşlar,
    Bu aralarda son 10 gündür, net'e giremiyorum. En son 2006 Nisan sonunda işletmeye verdiğim bir cihazın 10 yıllık son bakımını yapmak için Ankara' dan bir hafta-10 gün için ayrılacağim.Son hafta değişim süresi gelen bir parçanın aranması ile geçti. Araya örneğin bugün aracın bakımı geldi bu günü de öyle öldürdüm. Daha cevaplayabilirsem bir yığın PM var. Bir hafta-10 gün sonra görüşmek üzere.
  • Çok teşekkür ederim açıklamalarınız için her ikinize. Yorumlarınızı bir kaç defa okuyup anlamaya çalıştım özellikle teknik açıklamaları. Öneriniz doğrultusunda hızlı şarj etmekten vazgeçip satıcı ile görüşüp siparişi güncelleyerek hızlı şarj cihazı olan 1 adet cc16 yerine cc17 normal şarj cihazından 2 adet sipariş verdim.

     Şarjlı Piller Hakkında Her Şey

    Teleon için anlaşılan o ki:

    Hızlı şarj iyi değil. Gerekmedikçe kullanmayacağız. Bataryanın genel ömrünü ve dolum sonrası kullanım süresini kısaltıyor. Kısa sürede dolmasını gerektiren bir durum olmadıkça hızlı şarj etmeyeceğim


    Kablosuz şarjın ise bataryaya zarar vermediğini yada diğer bir ifade ile en fazla kablolu şarj kadar zarar verdiğini düşünüyorsunuz. Bu durumda ben telefonun ayarlarından hızlı şarj seçeneğini kapatarak telefonumu kablosuz şarj etmeye devam edeceğim. Kablosuz şarj daha pratik.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi timucinpusat -- 20 Nisan 2016; 14:10:01 >
  • Uzun arayışlar ve buradan konu hakkında bilgi sahibi ( bipekkan- volkanbirol -SAMET/ ) arkadaşların tavsiye ve fikirleri doğrultusunda Siparişini vermiş olduğum

    Duracell cef-14 ve duraceell 2400 mah pillleri iade ederek Panasonic bq-cc17 + 8 eneloop 2100 pilleri volkanbirol arkadaşımızdan aldım. Kendisine ilgi alakasından dolayı

    ve burada fikir ve tavsiyelerde bulunan arkadaşlarımıza Teşekkürler ederim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bipekkan

    quote:

    Orijinalden alıntı: akyildizemre

    quote:

    Orijinalden alıntı: bipekkan

    quote:

    Orijinalden alıntı: akyildizemre

    hocam ni cd ppilleri bu gün ölçtüm voltajları 0 çıkıyor yani tamamen sıfırlanmışlar. sanırım bunların işi bitmiş siz ne dersiniz.

    @akyildizemre,
    Voltaj 2 nedenden sıfır olabilir ya 5-6 sene beklemiştir yada içten kısa devredir. Elinizde ne gibi imkan var bilmiyorum. Şahsen ben bunu anlamak için 10.000 uF bir elektrolitik kondezatörü 20-25 VDC ile şarj ederim ve kondenzatörün +/- dikkat ederek şarjlı kondenzatörü pile değdiririm. Eğer kısa devre varsa hatırı sayılır bir "şaklama" ile kondenzatör deşarj olur. Kısa devre yoksa kısa bir atlama yaparak pil az biraz şarj olur. Ölçtüğünüz 0.6-0.7 V veya daha fazla bir voltaj gösterir. Hemen şarja bağlarım ve 2-3 defa şarj deşarj ederek pili canlandırırım. Eğer kısa devre varsa bu kondenzatör işini 2 veya daha fazla Pil kısa bir deşarjla şarj olana kadar tekrarlarım. Genellikle bu kısa devre noktasal oluyor ve kondenzatör üzerindeki gerilim ve yüksek akımla bu kısa devre kopar açılır ve pil normale döner. Bu işlem Ni-Mh' ler içinde aynen geçerlidir.
    Biz bu işlemi fi tarihinde S/B ve renkli TV resim tüplerinin flamanlarında oluşan oksitlenmeyi hatta grid'lerdeki oksidasyonu yok etmek, gidermek içinde yapardık "Şoklama" filan denirdi. Eskiler bilir

    hmm. kondansatör kolay hocam. onu bulurum. 20 v da adaptör var 19 v lik. onla dediklerinizi yaparım bakalım inş kurtarabilirim pilleri.

    @akyildizemre,
    Şimdi açıklamamda eksik kalan bazı şeyler var. 10.000 uF olması yetmiyor.Farklı bir kavram daha var, kondenzatörün akım taşıma kapasitesininde yüksek olması gerekiyor. Bu da kondenzatörün büyüklüğü (Hacmi) ile doğru orantılıdır.
    Bendeki 10.000 uF/30 VDC çapı 7.2 cm ve yüksekliği ise 12.2 cm 200 amperlik eski bir redrösörün filtre devresinden sökmüştüm. Müzik seti amfilerinin besleme katında kullanılan Küçük hacimli yüksek uF' ler olmaz ama çareside yok değil. Örneğin 6 adet Rubicon-SHOE vb markaların 6800 uF/50V elektrolitiklerini paralel bağlarsanız ~ 40.000 uF ama akım taşıma kapasitesi 10000 uF' ye eşit bir kapasite elde edersiniz.
    Belki 40 yılda bir kullanırsınız ancak bu kondenzatör grubunu el yapımı nokta kaynağı yapmaktada kullanabilirsiniz
     Şarjlı Piller Hakkında Her Şey


    35v 47000uf uygun mudur hocam. LINK

    hocam bir de kullanılan güç kaynağını 12v yüksek bulmuşlar (yakış miktarı sert deniliyor) . bu iş için özel 5.5 v 40 amperlik dc kaynağı yeterli demişler. sizin görüşünüz nedir?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drfettah -- 24 Nisan 2016; 14:59:21 >
  • 3 AA Pili D Boy Pile Çevirici Adaptör geldi ihtiyacı olan aşağıdaki linkten alabilir

    http://urun.n11.com/ozel-pil/3-aa-pili-d-boy-pile-cevirici-adaptor-P110717309

     Şarjlı Piller Hakkında Her Şey
     Şarjlı Piller Hakkında Her Şey
     Şarjlı Piller Hakkında Her Şey
     Şarjlı Piller Hakkında Her Şey
     Şarjlı Piller Hakkında Her Şey
     Şarjlı Piller Hakkında Her Şey
  • drfettah D kullanıcısına yanıt
    @drfettah,
    Cuma gunu Ankaraya donecegim.Neti kurcalarken mesajinizi gordum.
    Linkteki kondenzator tarif ettigim kondenzator.degeri yuksek ve gercekten kaynaklanan teli,lameli deler atar. Bunu 4700 uF olanı yeter. Ben bu aleti kullanirken güc kaynagini voltaji ayarlanabilir kaynak kullandim. 0-24 Volt 1 Amper. Elimde hazir vardi ayrica yapmadim.Neyi kaynatacaksam ilk önce 8-10 V rasgele seciyorum sorun yoksa o voltajda yapiyorum.
    Oyle 40 amperlik guc kaynagi filan isi bilmeyenlerin salladigi bir konu. Cunku kaynagi yapan guç kaynagi degil. Onun gorevi sadece kondenzatoru doldurmak o kadar. kaynagi yapan kondenzator.Tristor onun icin var dugmeye bastiginiz anda tristor iletime geciyor ve konden zatör prop uclarindan kısa devre oluyor ve kondenzatordan bosalan yüksek akimli voltaj kaynagi yapiyor. Onun icin akim tasima kapasitesi yuksek kondenzator gerekir diyoruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sayin hocam 15v 1100mah de 16v 1F lik buyuk kondansatör ile kurulan tristörlü duzenekte puntalama gercekten stabil. Cok guzel bir duzenek kurmaya calisiyorum step out dedigimiz dolumdan sonra sarji kesen ara devre duzenekli bir cihaz yapmaya calisiyorum linkteki kondansator guclu 68bin uf olup 35, 50 ya da 63 v gucte olani mevcut. siparis verirken 50v olan ustteki modeldeki kondansatore hesapta benzer gucte. Sonuclari bir ay icinde burada yazacagim. 6awg kablo elektrotlari tutmaya yetecektir. Ben 12v 1amperlik bir guc kullanmaya calisacagim dedigim gibi burada onemli olan capacitorun sarj olayi. 15v 1 amperrlik bir dc guc kaynagi ilk modelde dedigim kondansatoru 16saniyede sarj ediyor. Yani 16saniyede bir tur bekleniyor. Benim surem muhtemelen daha uzun olacaktir. Deneyerek farkedecegim. Saygilarimla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drfettah -- 28 Nisan 2016; 23:16:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elimde bir adet fazladan x starvc4 sarj cihazı vardır ilgilenenlere 90 liradan veririm

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1.2v 2700 mah 2 adet varta sarjli pilleri kac voltluk adaptor ile sarj edebilirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: triyaki43

    1.2v 2700 mah 2 adet varta sarjli pilleri kac voltluk adaptor ile sarj edebilirim

    Adaptör ile şarj etmek derken biraz kapalı soru olmuş, hani şarj cihazını kullanıyorsunuz?
  • Bu şarjlı pil konusunda çok kafam karıştı her çeşit markadan aldım hepside 2700 mah kafasına göre bazen geç bazen erken bitiyor sinirden makineyi parcaladim bir daha fotoğraf makinesi alırsam bataryali olanlardan alacam.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 727728729730731
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.