Şimdi Ara

Sapphire özel tasarımlı yeni bir Radeon HD 5770 daha hazırladı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
4.359
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Standart fan yükte bir miktarr ses yapıyor. Bu fan sistemi bu açıdan da sessiz ise fiyatına göre tercih edilecektir.
  • Ben bu forumda 5770 ile ilgili en fazla test yapıp paylaşan biri olduğumu düşünüyorum.. Timeguard arkadaşımız resmen burada tabiri caiz ise bas bas bağırmıştı crysiste yaptığı teste karşılık aynı ayarlada 5770 testi yapabilecek birisi varmı diye.. O kadar kart sahibi kılını bile kıpırdatmadı.. çeşitli (oclu ocsuz) test sonuçlarını buradan paylaştım.. artı daha aldığım ilk zamanlarda yaptığım çeşitli test sonuçlarına artı olarak birde sistemde nvidia kartı da takılı olarak nvidia&ati kartı aynı anda çeşitli testlere tabi tututp yine burada paylaşmıştım. test ortamında 5770 ile ilgili heryerde bir katkıda bulunmaya elimden geldiğince çalıştım. @sahafiec arkadaşım acaba tüm bunlardan haberin varmı da böyle ileri geri sırf komnuşmuş olmak için mesaj atmışsın. sana göre tüm bunları yapmamın sebebi mesaj atmış olmak mı?? O halde bunlar boş işlerse ve sadece mesaj atmış olmak ise, senin attığın mesajların kime ne kadar faydası oldu onu bir görelim istersen??? Kaç kere elindeki kartı test edip bu konuda bilgi sahibi olmak isteyen insanların istifadesine sundun acaba?? Yoksa mesaj atmış olmak için mi bütün mesajların? Ne kadar düşüncesizce mesajlar atıyorsunuz??

    @cz

    sana şunu söyliyim.. bu kartı tanıyabileceğim kadar tanıdım.. Yeterince farklı koşullarda çeşitli testler yaptım. Platform değişikliğine gitseniz dahi şöyle bir gerçekle karşılaşacaksınız.. her kart oc yapıldığında aynı oranda performans artışı sunmaz bunu zaten biliyorsun.. Ve bu kartıda istediğiniz kadar oc yapın elde edeceğiniz ekstra performans kart için ekstra volt vermek için uğraşmaya değmeyecek kadar.. Artı kart ile tam olarak ilişiğini kestiremediğim ama sonuçları karta bağlı test sonuçlarını dahi paylaştım burada.. oc'lu kartın sistemde render sonuçlarını olumsuz etkilediği sonucunu bu topikte yine paylaşmıştım.. (tabi bazı arkadaşlara göre amaç konuya derinleşmek değil mesaj atmış olmak. adı lazım değil baş harfi sahafiec çünkü kendisinin engin bilgi ve tecrübelerini burada hemen hemen her topikte bulmak mümkün, onun mesajlarının yanında bizim yaptığımız çalışmalar sönük kalıyor)

    Artı bu kart ile ilgili kendisine oldukça güvenebileceğimiz bir arkadaş olan Nevi şahsına münhasır arkadaşımızın yaptığı bazı bellek testlerinde, kartın bellek hızını artıdığımızda kartın performansına negatif etki yarattığını gördük. Böylesi bir durumun varlığı bile kartın oc. ile max. performansının oldukça sınırlanmış olduğunu anlamamızda zor olmasa gerek.. yani istesenizde bellek performansını, artırdığınız bellek hızı ile orantılı olarak artıramıyorsunuz. Çünkü bi noktadan sonra performansı artırmıyor aksine azaltıyor.. konu ile ilgili testleri yine bu topik altında bulabilirsiniz.

    Böylesi bir kartı Corei7 li bir sistemde test ettiğinizde ise zaten kartın değil işlemcinin karta olan etkisinden bahsedebiliriz.. Kart yine aynı kart işlemcinin değişmesi kartın daha yüksek bellek hızlarında daha düşük performans vermesi gerçeğini değiştirmeyecek.. Orana göre q6600de 3kare farkediyorsa corei7 de de aynı sisteme oranla bir fark söz konusu olacaktır.. Yani işlemci değişti kart uçucak harikalar yaratıcak kartın beklediği işlemci buydu diye bir durumun söz konusu olmadığı zaten aşikar.. Kartın hesap gücü belli oc potansiyeli belli.. Farklı işlemcilerin kartın oc potansiyelini değiştiremeyeceğide açıktır.. Zaten konumuz da bu.. İşlemcinin değişmesi kartın oc potansiyelini değiştirmez.. Bu konu ile ilgili zaten ben bir çok test yapıp burada paylaşmıştım.. Ama başka kimsenin yaptığı bir testi görmedim 5770 adına.. bazıları sadece konuşuyor bilsede konuşuyor bilmesede.. Baş harfini söylememe gerek var mı??




  • bende yorum yapayim bari :)

    Sapphire radeon hd vapor-x 5770'i 2 haftadir satin aldim 100 euro'ya ve kullaniyorum , sistemin oldukca iyi ,

    Ve harika sonuclar aldim , isi sorunu asla yok (en azindan bende) , en yeni oyunlarda bile maximum 55 dereceye cikiyor isisi , bostayken 40 derece isisi var kartin.
    Fan sesini simdiye kadar hic duymadim diyebilirim , directx 11 olup olmamasi beni ilgilendirmiyor zaten en azindan simdilik zaten piyasada kac tane directx 11'li oyun varki.

    Uzun sözün kisasi cok kücük bir paraya , cok büyük performans almak istiyorsaniz bir GPU'dan site bu karti siddetle öneririm.

    Bu arada amd freak degilim , simdiye kadar geforce kartlarindan hic sasmadim , bu ilk amd cekirdekli kartim , ve amd ailesine bende katiliyorum yavas yavas.

    Son olarak bu kartin en iyi tarafini söyliyeyim , simdiye tüm oyunlari desteklemesinin yanisira gelecek senelerdeki cikacak oyunlardada rahat performans saglayacak. yani ben öyle okudum alman donanim sitelerinden birinde...

    Neyse fazla övmiyim nazar degmesin iyi günlerde kullanayim...




  • tarih epeyi bi geçmiş ama kişisel olarak yorum yapmak istedim 5770 kullanıcısı olarak sölüyorum kart fp olarak gayaet tatminkar grafik olarakta doyurucu bence nekadar ekmek okadar köfte :)
  • Valla bende bu kartın aynısı almayı düşünüom 2. el alsammıki kafam karıştı
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.