Şimdi Ara

Sapphire 4GB GDDR5 bellek kapasiteli Radeon HD 5970 hazırlıyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
4.956
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • gta 4 bile 1gbdan fazla bellek yemez
  • bunlara bişey fiyosunuz arkadaşlar. Bakın görüm 2 seneye ne kartlar çıkacak sadece resimlerine bakmakla yetinecez Şu anda ortalık kızıştı 2 firmada birbirinden üstün kartlar çıkartmak için çalışıyor bunlarda gazoz kapağıyla alınmıyor :) onun için alan arkadaşlar hayırlı olsun 2 senesini kurtardı en azından
  • Bundan bir kaç yıl önce inceleme yazılarında bile "512 MB Ram tüm uygulamalar için yeterli, 1 GB bellek tamamen pazarlama stratejisi" diye yazılar okuduk. ondan sadece 1 yıl önce "512 MB kullanan uygulama yok. 256 MB Ram yeteri" diye yazılar vardı. ihtiyaçlar katlanarak arttığına göre 4 GB bellek fazla değil bence. Özellikle de Dx11 oyunların sayısının artması ve BlueRay disklerin varlığı ile artık 20 GB-40 GB'lık kurulum DVD'si olan, doku yüzeyleri şaşılacak kadar geniş ve detaylı oyunların çok uzakta olmadığını düşünüyorum. Özellikle de artık Full HD ekranların piyasada hakim olduğu düşünülürse.
  • GTA IV 2560*1600 çözünürlükte full detayda 1,6 GB ekran kartı rami yiyor. Çift GPU lu kartlarda Efektif bellek miktarı 1GB değil yine 2Gb oluyor. Youtube da adamın 1600mb ekran karttı rami yediği kısmı gösteren video vardı. GTA IV dışında hiç bir oyun bu kadar ekran kartı rami yiyemiyor.
    Eyefinity ile 6*2560*1600 çözünürlüğe ulaşan oyunlar belki 4GB ekran kartı ramine ihityaç duyarlar.
  • ATI özel tasarımlı 5970'lere yeşil ışık yaktıysa daha çok modeller türeyecektir.
  • Crysis'e bu karta göre oyun yap deseler çok rahat 4 GB ramin tamamını çok verimli şekilde kullanan oyun yaparlar ve öyle bir oyun olduğunda o kaliteyi düşünün :) Bence hızlı şekilde artsın ki her firma kaliteli kaplamaları rahat rahat kullansın. Donanım yetmeyince optimize edemiyorlar deniyor oyun şirketlerine...
  • Bu kart 8 sene gider niye gitmesin, 7-8 yıllık dönemin orta/düşük segment kartı olan fx5200 bile hala kullanılıyorken, döneminin en iyi kartı 5970 8 de gider 10 da 4 gb ram şuan ki şartlarda aşırı gereksiz duruyor ama en iyisi bende olsun diyenler için iyi bir çekim olabilir.
  • 6 gb falan da cıkarırlar yakında..........

    gereksiz bence ama bi açıdanda gerekli olabilir eyefinity de cok yuksek cozunurlukte gpu basına 1gb yetmeyebilir
  • 4GB a ilk adım olsa gerek masaüstünde.. hadi hayırlısı... bir zamanlar 1GB tada gereksiz diyenler çoktu.. zamanı gelince 4GBta standart olur...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: makedonn

    ati bu işlerle ugrasacagına oyun optimizasyonuna önem verip ,driverlarını güncellesin,ve firmalarla antlasma yapmaya baksın,ancak ozaman nvidia nın rakibi olur tam olarak...


    İyi de zaten şu anda tüm oyunlarda en iyi performansa sahip ekran kartını ati üretiyor zaten. Yani anlaşma yapsa da yapmasada piyasadaki tüm oyunları en iyi oynatan kart atinin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: makedonn

    ati bu işlerle ugrasacagına oyun optimizasyonuna önem verip ,driverlarını güncellesin,ve firmalarla antlasma yapmaya baksın,ancak ozaman nvidia nın rakibi olur tam olarak...


    İyi de bu işlerle uğraşan ATI değil ki, üretici firmalar. ATI'in yaptığı özel tasarımlara izin vermek sadece.

    Geri kalan kısmı iki taraf da yapsın..
  • DDR ramlere yeni bir zam dalgası ile vga'larda %10luk fiyat artışı gündemdeymiş, kartın fiyatı rekor olabilir.
  • meydan boş olunca atı koşturuyorlar :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: EXcom_Zkko


    quote:

    Orijinalden alıntı: makedonn

    ati bu işlerle ugrasacagına oyun optimizasyonuna önem verip ,driverlarını güncellesin,ve firmalarla antlasma yapmaya baksın,ancak ozaman nvidia nın rakibi olur tam olarak...


    İyi de bu işlerle uğraşan ATI değil ki, üretici firmalar. ATI'in yaptığı özel tasarımlara izin vermek sadece.

    Geri kalan kısmı iki taraf da yapsın..

    ondan kastım ,nvidia oyun firmaları ile antlasma saglayarak kendi driverlarına göre optimize ettiriyor oyunları buda ati ye göre avantaj saglıyor piyasada oyunlar konusunda nvidianın söz sahibi oldugu kesin ,ati cephesine göre...ayrıca atinin sitesi bana gerçekten cok basit geliyor sanki usb wireless adaptörünün driverinin sitesi gibi,milyarlık kartlar sunuyor halen driverlar konusunda herkes düsünüyor, en azından nvidia her ay bası bir driveriyle yeni çıkan oyunlarda performans artısı saglatıyor kullanıcılarına gerçi bunun parasını gene tüketiciden hayli hayli alıyor orasıda farklı bir nokta,sonucta nvidianın bütçesi ie atinin bütçesi bir değil,amd atiyi bünyesine alarak batma eşiğine gelmişti bir ara...




  • bnde normali var ve gta 4 de ful detey acdıgım da 1600 MB lık bır yer kaplıyor ama kart bana mısın demıyor en ufak bır sonradan gelme yok 4870x2 kullandım ondada ful detey acdım onda ufakdan gec gelmeler oluyordu ama bu kartın uzerındekı işlecilere bellekler zaten az daha fazla ram i kaldırır ve kullanır saat hızlarıda yalandan bce kartın yanndakı yazılımlarla hic zorlanmdan o seviyeye cıkıyor ve saglıklı calışıyor ..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: OZKNaln

    bnde normali var ve gta 4 de ful detey acdıgım da 1600 MB lık bır yer kaplıyor ama kart bana mısın demıyor en ufak bır sonradan gelme yok 4870x2 kullandım ondada ful detey acdım onda ufakdan gec gelmeler oluyordu ama bu kartın uzerındekı işlecilere bellekler zaten az daha fazla ram i kaldırır ve kullanır saat hızlarıda yalandan bce kartın yanndakı yazılımlarla hic zorlanmdan o seviyeye cıkıyor ve saglıklı calışıyor ..

    allah bozmasın, benim gtx 295 de sorun cıkartmıyor çok şükür tabi 5970 in yanında ne kalır oda ayrı bir mesele...
  • Şu an quadro kartlarda falan var bu kadar bellek miktarı,gerisi için 4gb belleğin anlamı yok.Ha tabii kart kaldırır kaldırmasına,fakat yinede normaş 5970 gayet iyiydi.
  • onlar için normalden %5-7 arasıonda fazla olsun yeter. zaten bu kartlarda bölü 2 gibi ram çalıştırıyor sanırım yani 2 gb olacak normal aslında. faiyata da çok yansımaz. ki zaten bu kartlar çok üst seviye kartlar ancak biz yorum yapabiliriz :)
  • 4gb yi lüzumsuz olarak gören arkadaşlar 2gb lık bi 5870 e "mantıklı" yorumu yaparlardı heralde.
    mesele şu ki bu kart o 4gb lik grafik belleğini 2gb gibi kullanabiliyor. iki grafik işlemci iki farklı işlem yapabiliyor ama, 2 bellek grubu aynı şeyi işliyor. yani bellek kapasitesi bölü 2.
    bu durumda 2 adet çok güçlü grafik işlemci için 2gb anormal bi kapasite değil, gayet getiri sağlayabilecek bi rakam. yani 2gb lık bi 5870 nasıl abes gelmiyorsa/gelmezse, bu karttaki 4gb bellek hiç abes gelmemesi lazım.
    dediğim gibi 2 tane güçlü gpu ve toplamda kullanılabilir 2gb bellek. gayet normal ve olması gereken miktar bence. o 2 gpu dam tam verim ancak bu şekilde alınabilir.
  • gtx480 in x2 sinin de yolda olduğu haberini alan Ati ve iş ortakları, ne yapacağını şaşırdı. 4Gb lık kartı çıkartarak neyle neyi kıyasladığını sanıyorki Ati? Olmayan rakibinimi geçecek yani anlamadım:) Netice itibarı ile nVidia piyasayı ve Ati'yi çok iyi yönlendirebiliyor:)
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.