Şimdi Ara

Samsung kendi grafik birimlerini geliştiriyor olabilir (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
463
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Mutlaka Anti Samsung bir yorum ekleyip yazının sonuna sonra kaynak vermek büyük saçmalık. Yorumunuzu kaynakta görmediğimiz için kaynak dışına çıkıp yorum yaptığınızda mutlaka Yorum: diye başlayarak yorumunuzu yazmanız kaynak dışına çıktığınızı mutlaka belirtmeniz gerekir.

    Buda başa baş performansın yorumunuza karşı gerçekler

    http://browser.primatelabs.com/geekbench3/compare/752193?baseline=783363

    Birşeyi başka birşeyle karşılaştırıp % 30 farka başabaş diyemezsiniz. Bu hem matematiği inkar etmek demek hem de ahlaki değil

    Kolay gelsin
    Samsung kendi grafik birimlerini geliştiriyor olabilir

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • zaten bir samsung düşmanları exynosu kötülüyor

  • Ya bırakın ya kimi kekliyorsunuz siz ayak üstü? Samsung'un testlerde hile yaptığının haberi burada yankılandı. Bırakın 2-3 tane testle kendinizi kandırmayı, ilk önce rehbere 0.3 saniyede girin sonra testlerde uçarsınız.

    Samsung resmen fakir gördüğü ülkelere ucuz mal yollamış-yolluyor. Her şeyi de ben göstermeyim size. Bu kadar hazırcı olmayın açın gugıl'ı hangi ülkelere şu ucuz işlemcilerini yolladığına bakın.
    Dediler ki; Türkiye kardeş ülke, biz onlara züperini yollayalım, Amerika, İngiltere sürünsün

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • olmayadabilir

  • Samsung androidden kurtarsın kendini bu yazılım güncelleme işine bir çare bulunması lazım :D tizeni verseler s3 için falan :D
  • quote:

    Ancak her halükarda ARM'a çekirdek lisansı dışında grafik birimi lisansı da ödeyen firma bunların en azından birinden kurtulmayı amaçlıyor.


    Ödediği lisans bedelinin, harcayacağı ARGE giderlerinden daha fazla olması gerekir, amaçlardan biri buysa. Bu devirde sıfırdan özel GPU geliştirmek, cross-licence (çapraz/karşılıklı lisans anlaşması) olmadan, başkalarının patent-lisans-teknoljilerine hiç bulaşmadan, bi özelliğin kullanılması için yükümlülük ödemeden bunu yapabilmek imkanzıs gibi bişey. Bu yüzden firmalar arasında yapılan anlaşmalar, alınan kullanılan lisanslar vs. var (AMD ARM'dan o şekilde teknoloji kullanılıyor mesela, gerekli görüldüğünde süresi dolduğunda yenileniyor bunlar).

    Mali'ye lisans ücreti verirken, bunun değişik versiyonunu kimsenin ayağına basmadan yapmak mümkün olmamalı(aşırı derecede esnek olarak kabul edilen patent ve yöntemler sağolsun, ekrana çizilecek görüntünün son halini tutan geçici bellek alanı / frame-buffer, bu tarz fazla genel lisans durumlarını aşmak kolay değil).

    Lafı getireceğim yer, astarı yüzünden pahalı olur. Eğer amaç olarak alıntı yaptığım yer ele alınırsa.

    Yükümlülükleri bi şekilde ödemem derler, uzadıkça uzar dava vs. denir, bu sefer de işin içine rekabetçi mimari kurmanın zorluğu girer.

    Bişeylerin gelişmesi açısından elbette iyi olur, ama küçük dünyamdan bakınca nereye kadar arge gerekir ne kadar masraf gerekir bana düşündürücü geliyor.

    Exynos için ne kadar özelleştirme farklılık yapılıyor mimari farklılık anlamında bilmiyorum (gerçi direk ilgili değilm). Atıyorum Qcomm gibi L0 cache tarzı mimaride ne kadar değişiklikleri var bilmiyorum. ARM CPU için erişilebilir kaynak ve bunu değiştirme imkanı bana daha fazla gibi geliyor. İşin bu tarafına da yönelseler daha çok yol alınabilir belki. Sonuçta GPU geliştirmek, rekabetçi olacak şekilde hemde kolay değil. Kaynakları CPU kısmına yönlendirmek, en azından ellerindeki imkanlar ile daha iyi sonuçlar verebilir(burda daha mimari temelinde yaklaşıyorum, Samsung'un sahib olduğu üretim tekniklerini yok sayarak yazdım. Aynı ARM mimarisini daha farklı üretim tekniği ile güç tüketimi, çıkılabilecek max frekans, yüklere göre frekans/güç dağılımının iyileştirilmesi, belli frekansı sürmek için daha az transistöre ihtiyaç duyulması faln hep üretim tekniği/tasarımı ile alakalı. CPU için mesela eklenecek L0 cache'i, daha büyük bi L2 cache'i sahip oldukları/iyileştirdikleri üretim teknolojisi ile çip alanında farklılaşma olmayacak noktaya indirebileceklerini varsayın. O zman bahsettiğim şeyler daha da önem kazanır. Ha aynı şey GPU tarafında da geçerli olur kabul, Mali'yi daha farklı hale sokabilirler mesela). E eğer yapabiliyorlar ise önce ellerinde imkanı detayı daha ulaşılabilir kaynağı olan CPUlar için yapsınlar o zman, neredeyse sıfırdan geliştrilmesi gereken üstüne yazılım altyapısı için ilave arge gereken bi durum için değil. Broadcom bile driver geliştirmede kısmen sıktıntı yaşadığı için açık kaynakçılardan destek peşine koşuyor. Kolay iş değil GPU kısmı.




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.