Şimdi Ara

Samsung Galaxy Note 7 ve kriz yönetimi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
769
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Samsung'un yeni gelecek note telefonuyla beraber kullanıcıların ilgisini cezbedecek bir ikramla geleceğinden eminim.

  • Samsung batarya sorununu çözse şimdiden satmaya başlamıştı bile güzellim özellikler çöp oldu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir sonraki modelde daha düşük fiyat politikası açıkçası tüketicide "küçülmeye gidiyorlar kaliteden ödün vermeye başladılar" algısı oluşturabilir ki bu durumu daha da kötüye götürebilir...

  • Note 7'ler neden patlıyor anlaşılamadı mı yani?? Allah Allah. Milyar dolarlık şirket problemin kaynağını bulamamış. Bence de sabotaj olabilir.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: LOSSLESSGAME

    Kamera modülü video konusunda gayet iyiydi. Yalnız fotoğrafarda megapixel düşüklüğü yüzünden (16/9 formatta 9.1 megapixel çekiyor) fotoğraflara yakınlaştırma yapıldığında kalitede bozulmalar oluyordu. Öncelikle tüm sorunlardan arındırılmış, sonrasında kamera modülü yükseltilmiş ve muhtemelen S8'de olacağı gibi 6 GB ram ile gelen bir NOTE 8 çıkarsalar, fiyatı da 3000 TL altına konumlandırsalar ben yine alırım. Pili de 4000 mAh yaparlarsa iyi olur. Tabi patlamamak kaydıyla.

    Patlamamak kaydıyla

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: NeroWin

    Erdi abi geçtiğimiz gün Note 7'nin patlama olayının nedeni ile ilgili bir yerde bir haber gördüm ve kendi sitemde haberini yaptım. Sorun olmazsa paylaşayım. Bu olayın doğruluk payı var mıdır? Sen daha iyi bilirsin.

    http://www.teknovudu.com/galaxy-note-7nin-patlama-sebebi-simetrik-tasarim-olabilir/

    orda bir takım resimlerde paylaşılmış eğer sallamadılarsa mantıklı olabilir




  • Donanım anlamında zaten gayet güzel bir cihaz olan s7 edge'in sonrasında üretilecek olan telefon zaten note serisinin bugüne kadarki en güzel cihazı olacaktı. Ama samsung bu sefer kavisli tasarımı öyle bi noktaya getirdi ki Samsung markasından nefret edenleri bile kendine aşık eden bir cihaz ortaya koydu. Note 7 belki de samsungun ürettiği bugüne kdar ki en başarılı cihaz olacaktı. En yüksek satış rakamlarını elde edecekti. İşte bu kadar beğenilen bir cihazda kamera arızaları dokunmatik problemi Vs gibi problemler olsa bunlar yeni üretimlerde düzeltilebilecek ve satış rakamlarına yansımayan ya da çok az yansıyan problemler olacaktı. Öyle bir problemi olmalıydı ki bu cihazların, tüm güzelliğine rağmen satın almak isteyenleri el çektirecek kadar büyük bi sıkıntısı olmalıydı. Bi elektronik cihazı en tehlikeli yapacak şey patlaması, yanması olabilirdi ancak. Birileri düğmeye bastı ve olması gereken oldu. Samsung işin içinden çıkamadı, sorunu bulup çözdüğünü sandığı cihazlarda dahi patlama yanma devam etti. El mecbur tüm note 7ler toplatılmaya başlandı. Samsung büyük mali kayıplar yaşadı. Marka algısı zedelendi. Bu olaylar tam da en büyük rakibin lansmanına yakın tarihlerde başladı. En çok rakibinin vatanında yaşandı, haberi yapıldı. Belki de bu iki marka büyük çekişme yaşayacakken biri battı biri çıktı...

    Benim aklıma sabotajdan başka ihtimal gelmiyor. Hele de samsungun bu sorunun nedenini bulamaması aklımdaki bu ihtimali güçlendiriyor.

    Ben de samsungu yıllardır sevmeyenlerdenim. Ama note 7 o kadar güzel bi cihazdı ki bence, deseler ki bu elimizdeki note 7 güvenli, garanti etseler, öyle olduğuna kanaat getirsem, emin olsam yine bu cihazı alabilirdim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mail_er -- 16 Ekim 2016; 2:28:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • işte erdi reisin farkı bu makaleye bakar mısın ?

  • Firmalar 3 Ayda bir telefon çıkartmaktan vazgeçsin, eskisi gibi yılda bir adam gibi telefon çıkartsınlar.En azından ar-ge ve test için 1 yıl süreleri olur. Patlayacaksa da test esnasında patlar.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: alperen_69

    quote:

    Orijinalden alıntı: NeroWin

    Erdi abi geçtiğimiz gün Note 7'nin patlama olayının nedeni ile ilgili bir yerde bir haber gördüm ve kendi sitemde haberini yaptım. Sorun olmazsa paylaşayım. Bu olayın doğruluk payı var mıdır? Sen daha iyi bilirsin.

    http://www.teknovudu.com/galaxy-note-7nin-patlama-sebebi-simetrik-tasarim-olabilir/

    orda bir takım resimlerde paylaşılmış eğer sallamadılarsa mantıklı olabilir

    Evet bu idda banada mantıklı geliyor. Eğer ortada bir komplo yoksa, telefonun tasarımından yada donanımından kaynaklanan bir hatanın bu olaylara sebep olması muhtemeldir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: wacd

    Firmalar 3 Ayda bir telefon çıkartmaktan vazgeçsin, eskisi gibi yılda bir adam gibi telefon çıkartsınlar.En azından ar-ge ve test için 1 yıl süreleri olur. Patlayacaksa da test esnasında patlar.

    Note serisi ayrı bir segment ve yılda 1 adet çıkıyor zaten.
  • Note 6 diye devam etsin.
    Galaxy S serisine bagli kalmamali ( Galaxy s7 modellerindeki gibi ekran cozunurlugu kamera Ram ve islemci ve KASASIYLA AYNISI OLMAMALI )

    Pentile ekran yerine efektif piksel olarak daha yuksek ama FULL HD ekranda kalsin . AMOLED olmasi da gerekmiyor AMOLED li secenek te olabilir .

    Islemciler Snapdragon veya Exynos olarak her iki model de gelebilmeli Amerika gibi bircok ulkede bu secenek var Turkiye ye de gelmeli .

    Gomulu uygulamalar kaldirilmali. Smasung Magaza sindan veya Google Magazasindan zaten indirilebilmektedir.

    Pentile ekran diye daha fazla islemci RAM daha fazla batarya somurmesine sebep olmakta ( Pentile neymis guc tasarrufu sagliyor ! ama pratikte reel dunyada pek bir avantaji yok )


    Note7 de ekrani 1080 veya 720 cozunurlukte yapilsa da yapilan birco testte bir performans artisi veya bataryasinda olumlu bir katkisi yoktu bu yuzden TouchWiz cok mantiksiz aptalca verimsiz olmustur .

    Note7 S-Pen ozellikleri Note5 teki kadar fonksiyonel degil hatta bu durum Note7 kullanicilarini cileden cikartmaktadir ! Samsung belli ki Note7 de ustunkotu hazirlanmis.


    Samsung un Turkiye yapilanmasi da kokten degismeli . Boyle bir yapilanma Turkiye de kabul edilemez :

    SAMSUNG ELECTRONICS ISTANBUL PAZARLAMA VE TİCARET LTD. ŞTİ

    Nerde Samsung Turkiye ?

    Nerde Samsung Kurumsalligi ?

    Cunku Turkiye, Hollanda ya bagli bir sirket olarak kurulmus !? ... Turkiye Muduru de Hollanda dan atanmis ki basi da bir yabanci . Turkiye yi Turkiye tuketici cikarlarina gore savunacak degiller !

    Note7 degisim deki rezaleti gorduk ! Galaxy S7 Edge 64 GB modeli yerine 32 GB vermeleri tam bir rezalet ! Madem 32 GB verilecek 600 TL yerine 900 TL farki iadesi yapilmali idi !

    Note7 degisim veya iade sureci sefaf degil 444 lu hatti arayin detaylari ogrenin deniliyor ! Sefaflik yok ! Halka acik degisim veya iade icin tum olasi FAQ ( SSS ) duyurusu yapilmali idi ama YOK YAPILMADI !

    Samsung Yetkili servisler 2 yildir cok kotu hizmet vermekte.

    Bu kotu hizmet farkindaligi Samsung tan sogutmaktadir .

    Olay sadece Note7 fiyaskosu degil .

    Samsung un Turkiye deki hizmet algisini da herhalde CI.A filan komplo teorileridir diye SUSMAK MI GEREKIR ?




  • Sabotaj olma ihtimali çok yüksek.

  • Bu is seni de oldukca hayal kirikligina ugratmis belli ki erdi, ama yazinin sonunu oyle baglamissin ki az pusucu degilsin sen de

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mokinto

    quote:

    Orijinalden alıntı: wacd

    Firmalar 3 Ayda bir telefon çıkartmaktan vazgeçsin, eskisi gibi yılda bir adam gibi telefon çıkartsınlar.En azından ar-ge ve test için 1 yıl süreleri olur. Patlayacaksa da test esnasında patlar.

    Note serisi ayrı bir segment ve yılda 1 adet çıkıyor zaten.

    Adı farklı olunca Samsungun senede 30 küsur farklı model çıkardığı gerçeği değişmiyor. 30 küsur modele arge yapıp odaklanmak destek vermek test etmek var birde 1 kaç modele...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • "Apple ve keriz yönetimi" başlıklı bi haber de gelmeli bence pazarlamadan gizli toplumsal reklamdan falan bahsedersiniz ;)

  • smart1978 kullanıcısına yanıt
    Ekranın 2K olmasının bir nedeni var, VR.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kusura bakmayın samsung bu isi eline yuzune coktan bulastirdi, hatayi anlayamdık ne demek , hatayı bulamadıysan ne halta değişim programı baslatiyon o zaman uretimi durdursaydın, sabotaj teorileri pek inandirici değil, kim sabotaj yapmış, ortada yok, iki firmanın olayıda farklı bir kere bunları benzetmek sacma, eskisi gibide değil nefes alsanız haber oluyor, adam uçuğa biniyor anons geliyor.

    piyasadan pay kapmak adına milletten önce çıkartıyor telefonları, devamli yeni özellikler koyuyor tasarım komplekslesiyor, yeterince test edilmeden piyasaya suruluyor telefonlar, cok bariz bu belli, gecen sene note 5'te kalem sıkıntısı olmadı mı,tasarım hatasıydı, muhtemelen benzer bir sıkıntı var, belki üretim işleminde tasarım ile uyuşmayan bir sıkıntıda olabilir.

    bu tarz yazılar ismarlama gibi geliyor bana , sizi kastetmiyorum haberin orjinal kaynagında yok efendim kullanılamayacak su kadar telefonu iscilerin onunde imha etmis, e millet getirsin eski samsung telefonlarınıda o rehberi zor acilan telefonları imha etsinde goreyim o zaman.

    kapitalizmin kendi ayagına sıkmasını kahramanlık hikayesiymis gibi anlatmayın millete.




  • Mesajım bulunsun

  • Erdi beyin videoları ve metin halindeki haberleri gerçekten hoşuma gidiyor ama birkaç haberinde (inceleme videolarının altındaki metin şekli dahil) diğer haberlere kıyasla daha fazla kelime hatası (anlam bozukluğu değil kelime direk yanlış yazılıyor)
    Olduğunu farkettim. Klavyede bir sorunu olabilir pek tabi. Suç atmıyorum yanlış anlaşılmasın. Kendisi donanımhaberin incisi sayılabilir sanırım. Ama kelime hatalarını söyleyeyim dedim yine de.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.