Şimdi Ara

Samsung D980 Çift Hat Dokunmatik Ekran Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
3.298
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Geçen Kasım ayında arızalanan d880 yerine garanti kapsamında değişim ile verilen D980 Dokunmatik ekran çift hat telefonumda dokunmatik ekran ile ilgili sorun yaşıyorum. Doğal olarak telefonun açılışına şifre koydum, ancak dokunmatik ekrandaki kayma nedeniyle ekran tuş klavyesinde şifreyi giremediğim için telefonu açamıyorum. Tuş klavyesi 1 2 3 < /4 5 6 # /7 8 9 0 diye sıralanıyor, 1 tuşuna basmak için kayma nedeniyle 7 ye 2 için 8 e 3 için 9 a geri için 0 a basmam gerekiyor, ancak 2. ve 3. sıradaki tuşlara erişme imkanım olmuyor. Bir açabilsem şifreyi iptal edecem de, artık hiç çalışmaz oldu, ilk başlarda arada bir sorun çıkıyor sonradan düzeliyordu, ama artık hep sorun var. Telefonu garanti kapsamında servise götürcem ama, telefon rehberimde çok önemli numaralarım var, son yedeklemeden bu yana bir daha telefonuna ulaşamayacağım bir sürü numara kaydettim. Bu numaralara ulaşıp kaydettikten sonra servise vermek istiyorum. Malumunuz servis hafızadaki bilgilerin korunmasını garanti etmiyor.
    Sorun için geçici çözüm önerisi olan var mı? En azından telefon rehberimi kurtarsam.
    Teşekkürler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gidivar -- 15 Eylül 2010; 0:19:32 >







  • Merhaba,
    Bugün tesadüfen düzeldi problemim ve hemen rehberi yedekledim ve şifreyi kaldırdım. Maalesef bu sevincim uzun sürmedi ve hala devam ediyor sorunum. Servis yolu gözüktü yani.
    Aslında servise vermeden kendim fabrika ayarlarına dönerek sorunu çözebilirmiyim diye düşünüyorum. Bunun için hangi kodu kullanmam gerektiğini bilen var mı?
    Hadi, hiç olmazsa bu konuda yardımcı olun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gidivar -- 15 Eylül 2010; 3:16:47 >
  • telefonun menüsünde fabrika ayarlarına geri dön diye bir seçenek varmı ayarlarda birde orayı denemeye çalış ama pek olacağını sanmıyorum.kullanmadan servise ver zaten orada herşeyi yedekliyorlar.büyük ihtimal daha yeniyse değişim kararı çıkacaktır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: azizerkan07

    telefonun menüsünde fabrika ayarlarına geri dön diye bir seçenek varmı ayarlarda birde orayı denemeye çalış ama pek olacağını sanmıyorum.kullanmadan servise ver zaten orada herşeyi yedekliyorlar.büyük ihtimal daha yeniyse değişim kararı çıkacaktır.


    Yanıt için teşekkür ederim. Her ne kadar şifreyi iptal ettiğim için telefonun açılışıyla ilgili sorunum ortadan kalkmışsa da, dokunmatik ekrandan ulaşabildiğim menü, rehber, ve tuş takımı gibi yerlere ulaşamadığımdan dediğiniz özellik var mı yok mu göremiyorum. Sadece yeşil arama tuşu arcılığıyla son aranan/arayan numaralara erişip onların arasından seçim yapabiliyorum. Bereket ki son aranan numaraları uzun süredir silmemiştim ve neredeyse telefonu kullanmaya başladığımdan bu yana aranan numaralar kayıtlı :) Bu telefonun bu özelliğini seviyorum. Şimdiye kadar kullandığım telefonlar içinde son aranan numaralarla ilgili bu kadar ayrıntılı rapor tutana rastlamamaşıtım. Bir numarayla 100 kez görüşsem, 100 görüşmenin de ayrıntısını (arama saati ve süresi) kaydediyor.




  • Hadi hayırlısı, telefon serviste, artık sonuç bekliycez.
  • merhabalar aynı arıza ile bende son 3 gündür karşılaşıyorum. herhangi bir sonuç aldınızmı bilgi verebilirmisiniz? saygılar.
  • Merhaba,
    D980 dokunmatik ekran çift hatlı telefonda, 2010 Haziran ve Eylül aylarında dokunmatik ekranın ve kamera flashının arızalanması nedeniyle telefonu 2 kez servise vermiştim, her ikisinde de telefonun bazı parçaları değişerek sorun çözüldü, ancak bir kaç gün öncesinde aynı sorun tekrar ortaya çıktı ve ben de cep telefonunu servise verdim.
    Sorun yine aynı ve internet üzerinden kontrol ettiğimde aynı parçanın 3. kez değişimi ile sorunu çözmüşler.
    Ne varki, ben telefonun aynı arıza nedeniyle 3. kez servise gitmesi ve aynı parçanın 3. kezdir değişmesi nedeniyle, telefondan iyice soğudum. Hatta diyebilirim ki dokunmatik ekran telefonlara karşı bir alerji bile oluştu bende. Değişim talep edeceğim ama kafama takılan bir kaç konu var. Telefon değişimden geldiği için böyle bir hakkım var mı? Zira önceki telefonun garanti süresinin dolmasına 1-2 ay kala değişim yapılmıştı, yeni telefon 2 yıllık garanti süresiyle geldi. Herhalde bu telefonun değişim ya da para iadesinin önceki telefondan bağımsız değerlendirilmesi gerekir diye düşünüyorum. Hani, paramı iade etmişler, ben de (salak gibi) gidip aynı marka başka bir telefon almışım gibi değerlendirilmeli diye düşünüyorum.
    Bu konuda farklı düşünen ve nasıl bir yol izlemem gerektiği konusunda önerisi olan var mı?


    Not: Yahu bundan önce kullandığım 2 telefon da Sony Ericsson'du. ilki Ericsson R520 M (uzunluğu nedeniyle biraz hantal görünmekle birlikte inceliği bu hantallığıını tolore ediyordu) hiç arızalanmadı, ancak dış kasası kullanım nedeniyle yıprandığı için arızalı bir telefonun dış kasası ile değişim yapmıştım ve hala temiz bir görünümü var (Hem Bluetooth hem kızılötesinin olması ve dahili modemi nedeniyle bir zamanlar cep telefonundan internete bağlananların vazgeçilmez telefonuydu) Bu telefonu ikinci hattım için 2 gündür sorunsuzca kullanmaya devam ediyorum Şarzı bile en az 2-3 gün daha gidecek gibi görünüyor. Sonraki telefonum da Sony Ericsson K300i idi. Bu telefon da bir kez servise götürdüm, o da düşmesi nedeniyle kırılan ekranı içindi. Garanti kapsamı dışında olduğu için ekran değişimi için servis 65,00.-TL isteyince yaptırmaktan vazgeçip telefonu geri aldım. Ekranını parçacıdan 18,00.-TL'ye alıp kendim değiştirdim. Her iki telefon da halen canavar gibi çalışıyor. Bu iki telefonun yerine aldığım Samsung ise malumunuz. Bir kez garantiden değişti, değişimden gelen de önceki ikisi 2 ayrı aynı arızadan olmak üzere 3. kez aynı arıza nedeniyle serviste.

    ______________________________________________________________________________________________________________________
    Cihazın Modeli_________________:Geliş Tarihi__: Onarım Tarihi: Değişen Parça Kodu :
    SAMSUNG D980 BLACK GSM TELEFON _ 18.06.2010___ 23.06.2010 ___CAMERA MODULE D980 | TOUCH PANEL D980 | SCREW-MACHINE
    SAMSUNG D980 BLACK GSM TELEFON _ 16.09.2010___ 25.09.2010 ___CAMERA MODULE D980 | TOUCH PANEL D980 |
    SAMSUNG D980 BLACK GSM TELEFON _ 07.03.2011___ 08.03.2011 ______________________.| TOUCH PANEL D980 |

    Değişim Tarihi ____: 19.11.2009
    Garanti Bitiş Tarihi : 19.10.2011



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gidivar -- 19 Mart 2011; 2:14:18 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.