Şimdi Ara

Samsung 46C750 - LG 47LD750 Karşılaştırması (Subjectif Değerlendirme)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
898
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Burada yazdıklarım tamamen subjectif görüşlerim. Kimseye katılmasını da beklemiyorum. Sadece görüşlerimi paylaşmak istedim. Kullanan arkadaşlar da bu iki model TV arasıda kendi görüşlerini paylaşırlarsa sanırım aşağıda belirtttiğim konuları kendilerince eleştirip gerekçesi ile belirtirlerse bilmediğim, bilmediğimiz eksiklerimizi de gidermiş oluruz.

    Dün de ben Cevahirdeki Teknosa ya gittim. iki model vardı kafamda sadece LG 47LD750 ve SAMSUNG 46C750. Sebebi Aradıgım fiyat aralığındaki ve özellikteki (2500-2800 TL. 200 HZ.) TV ler bunlar. Aynı görüntü vardı tüm TV lerde. Yalnız hepsinden önce bir şeyi farkettim. Samsung da TV'ye direk karşıdan degilde hafif yandan baktıgımda görüntüde puslanma oluyordu. Ama LG de ne kadar yandan bakılırsa bakılsın hiç bir puslanma yada renk kaybı yoktu. Evet Samsunga tam karşıdan bakıldığında parlak panel dolayısı ile nisbeten canlı duran bir görüntü var ama. LD750 ile aralarında özellikler dışında bir fark görünmüyor. LG de renk ayarları ile oynanmış olabilir mi bimiyorum. Netlikte ve canlılıkta bu kadar farkeder mi?

    TV lerdeki Görüntüde deniz kenarı ve nehir görüntüleri vardı. LG deki renk çok canlı ve gerçekçi ve her bir su dalgasının yakamozun en ufak ayrıntısı belli idi. Samsung da da bu böyle ama dediğim gibi samsung da az kenera geldiğinizde görüntü puslanıp dumanlanıyordu görüntüye tül inmiş gibi. Herkes her daim 90 dereceden izleyemeyeceğimize göre bu bir eksi puan.

    Bir de şu parlak panel sorunu. Yarasa değiliz ki her daim karanlıkta TV izleyelim. Işıklar ayna gibi yansıyor. Birisi çıkıp oraya takılırsan bu senin sorunun diyebilir. Ama ben eski tüplü TV lerdeki gibi Karşıdan yansıma soruna dayanabiir miyim bilmiyorum. Kaldı ki TV yi koyacagım Salonun yanında ve karşısında koca koca pencereler var.

    Şu Clouding denen sorunu kısmen görmek mümkün C750 de. Görüntünün bir yeri tamamen gece karanlığını veriyor burda o Clouding sorunu C750 de belli oluyor. Görüntü üzerinde beyaz lekeler var gibi. Ama ortam ışıklı olduğu için çok ta fazla belli olmuyor sanırım karanlık ortamda daha da belli olur. Belkide benim gözüm yanılmıştır. Ama LG de hiç bir şey yok görüntü her daim stabi ve aynı. Parlak panel dolayısı ile midir bilmem.

    Bunşarın dışında Samsung her formatı oynatıyor deniyor. Harici media Player var zaten. Benim gibi gözünde Astigmat olan biri için gavur eziyetinden beter 3D izlemek. :) Nedendir bilmem daha düne kadar 3400 TL seviyelerinde olan C750 ler her magazada 2800 TL.'ye indi agız birliği etmişcesine. Şansa bak ki LG de ise oynama olmadı.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.