Şimdi Ara

sakat bir kedi hakkında yardım !!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
12.360
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • @glyph

    haklısın burada en ciddi yorum senin ki sanırım. ben öldürme taraftarında hiç olmadım zaten. Fakat sakat bir kediye bakmadan önce de düşünürüm . bu yükü kaldırabilecekmiyim diye. 6yaşında bir köpeğim var. eğer ölüm mü sakatlık mı deseler . sakat olmasını tercih ederim.

    yorumunu ciddiye alıcam.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: canawar85

    @glyph

    haklısın burada en ciddi yorum senin ki sanırım. ben öldürme taraftarında hiç olmadım zaten. Fakat sakat bir kediye bakmadan önce de düşünürüm . bu yükü kaldırabilecekmiyim diye. 6yaşında bir köpeğim var. eğer ölüm mü sakatlık mı deseler . sakat olmasını tercih ederim.

    yorumunu ciddiye alıcam.

    Ne güzel 6 yaşında bir köpeğin varmış. Çok sevindim senin için. Benim köpeğim yaşasa 6.5 aylık olacaktı şu anda. Hala sinirsel aşamadayken her sara nöbetinde dilini parçalayıp, durmak bilmeden, bilinçsizce ağladığı, etrafında dönüp durduğu o zamanları dün gibi hatırlıyorum. Ölümünde babamı bile ilk kez ağlarken gördüm. Yaşam çok değerli bir şey gerçekten. Ne kadar yaşarsan o kadar iyi. Sen de kardeşin de gerçekten çok iyi insanlarsanız. O hayvanın acısını hissediyorsunuz. Elbette senin kararın ve gerçekten zor bir karar alacağın. Belki yakın bir çevrenizde biriyle bakabilir ve bakana yardımcı olabilirsiniz. Bu da bir çözüm olabilir. Hem tek etmez, hem de bakımın yardımcı olursunuz.




  • 4 gündür bakıyoruz aslında ve bu kadar bağlandık . ben ayağa kalkacağını sanarken bu şekilde olamasına çok üzüldüm . aslında onu her gördüğümde bu üzüntünün artacağından korkuyorum.

    benim gözümün içine bakışı bile beni fena parçaladı . biraz dolaşması için bıraktığımız da direk bizim ayaklarımıza yaslayarak uyuyor . şimdi hislerimi anlatmakta biraz zorluk çekiyorum. Ama onu her gördüğümde

    üzülmek istemiyorum.

    benim köpeğim bile ona annelik yapabilecek tarda . Biz şimdilik kardeşimle beraber kalıyoruz . o benden daha kötü oldu. Sanırım bizde kalmasını o da istiyor.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: canawar85
    benim gözümün içine bakışı bile beni fena parçaladı . biraz dolaşması için bıraktığımız da direk bizim ayaklarımıza yaslayarak uyuyor . şimdi hislerimi anlatmakta biraz zorluk çekiyorum. Ama onu her gördüğümde

    üzülmek istemiyorum.

    benim köpeğim bile ona annelik yapabilecek tarda . Biz şimdilik kardeşimle beraber kalıyoruz . o benden daha kötü oldu. Sanırım bizde kalmasını o da istiyor.

    Ah ah. Benim annem hayvanları sever, ama uzaktan. Elini bile sürmez. Köpeğimiz onun ilk temasta bulunduğu hayvandı. Kucağına bile almıştı soununda, o kadar çok seviyordu. Ablam gecenin dördünde distemper teşhisi konulduğu gece hüngür hüngür ağlıyordu dışarıda, köpeğimiz o haliyle sürüne sürüne onun ayaklarına gidip yalıyordu. Babam o kadar uzak durmaya çalışmasına rağmen hayvan yine bacakları titreye titreye yine de ilk ona giderdi. Hayvanlarda hep insanlara karşı büyük bir sevgi bekleme isteği var. O bakışlar senin de dediğin gibi. Bazen nöbetlerden sonra öyle bir bakardı ki oturup ağlardık, dayanamazdık. Çok zor bir durum. Sokağa bıraksan zaten ölecek. Bakımevinde de nasıl bakılacağı meçhul. Çok zor bir durum şu an bakabilecek durumdayken bakmaya devam edin en iyisi. İlerisini şimdi düşünmeyin. Çok kısa vadeli bir çözüm bu ama şu an için en iyi çözüm bu sizin için.




  • Bu arada bu konu yok olmasın, lütfen buraya yazmaya devam et. Ayrıca aşağıdaki bölüme de yani Evcil Hayvanlar bölümüne de bir başlık açmanda yarar var. Her şekilde burada veya öbür başlıkta bu konuyu kaybetmeyeceğiz.

    http://forum.donanimhaber.com/forumid_543/tt.htm
  • dostum ben zamanında yavruyken tamamen sakat bir kedi bakmıştım. ayağa bile kalkamıyordu. biberonla besledik,altını günde 3-4 defa temizlerdik. 6 ay sonra mucize oldu ve kedi iyileşti. normal yaşantısına döndü..
    kesinlikle uyutmayın. biraz büyüyene kadar (kendine gelene kadar) bakın belkide o ayakları ileride iyileşecektir. kedi bakmakla çok büyük bir sevap işliyorsunuz....
  • quote:

    Orjinalden alıntı: canawar85

    @-ouzzz-

    engelli biri olabilirsin seni anlayış ile karşılıyorum. fakat o kediyi sokaktan alan ve evde bakan , iyileşmesi için hastaneye götüren zaten biziz. haklıyı , haksızı ayırt ederken lütfen daha dikkatli davran . Ben ve kardeşim o kediyi hergün görerek beslediğimiz üzüntü çok fazladır. bunu anlamanı bekleyemem .

    Ben burda kendimden bahsetmedim kardeş tamamen senden ve kediden bahsediyorum. Benim engelli olup olmamamdan bahsrtmedim.
  • bende bizim bahçede bir kedi bakmıştım ayakları tutmuyodu o günden sonra hiç sakat kedi almamaya kendi kendime söz verdim,kedinin hali o kadar kötüydi ki miyavladıkça içim acıyodu,birde maddi durumda beni biraz zorladı götürürüm veterinere 500 lira falan tutar diye götürememiştim iki gün baktım sonra öldü ama o kadar zor bir şeyki öyle uzaktan anlaşılmaz besle uyutma demek kolay ama bi bilseniz normal kedi bile bakmak zordur kaldı ki bu arkadaş kediyi temizlemek zorunda.Ben uyutulması taraftarıyım tabiki Allah'tan ümit kesilmez Allah acil şifalar versin.
  • Kedi acı çekmiyorsa uyutulmamalı bence. Ama birde çiş sorunu var sanırım. Çok üzücü bir durum yanlış birşey söylemek istemem.
  • kesinlikle kediyi bırakmayın ya uyutturun yada besleyin ama önerim uyutturmanız ve kardeşin için ise başka bir evcil hayvan almanız.
  • Dışarıdaki ortam ve sağlık durumuna bakılırsa uyutulması minik yavru için daha iyi olcaktır. Çok kötü oluyorum bunu söylerken bile bende evde kedi besliyorum. Ve sizi çok iyi anlıyorum. Allah sabır versin küçücük canıyla çekeceğine uyutulması daha iyi olacaktır.
  • Düşün felçsin bacaklarını kullanamıyorsun tuvelete dahi gidemiyorsun yaşamakmı ölmekmi BENCE ölmek


    ALLAH KORUSUN ...
  • Arkadaşım kediyi uyutmak falan çok vahşi çözümler, hele sokağa salmak çok daha kötü. Madem sahiplenmişsin hayvanı, bakabileceğin kadar, 3 gün, 3 ay,3 yıl nereye kadar dayanırsan bak. Ve kediler ilginç hayvanlardır, umulmadık şekilde iyileşebilirler, veteriner bile şok olur. Bence sakın öldürme hayvanı, bir canlı bu, Allah korusun senin ayakların tutmasa, seni öldürmeye çalışsalar ne hissedersin?

    İdrar kesesi olayı problem, senin rahat bakman için hayvana belli aralıklarla su verirsin. 4 saat - 8 saat tarzında. Hem hayvancağız tuvalet sıkıntısı çekmek, hemde sende idrar kesesiyle uğraşmazsın.

    Kardeşin bağlandıysa hayvana, aman deyim sakın öldürmeyin. Hayatınız boyunca unutamazsınız yaptığınız hatayı.
  • Geçmiş olsun ,görünen o ki sinir hasarlarında sıklıkla görülen bir durumla karşı karşıyasınız, bu gibi hastalarda karşılaşılan 2 önemli problem vardır, 1- İdrarını kendi istediği zaman yapamaz sürekli siz yaptırmak zorunda kalacaksınız 2- Kakasını istemsiz olarak yapar, Eğer ortada bir sinir hasarı varsa çok büyük ihtimalle idrar kesesini ve bağırsakları innerve eden sinirle de hasar görmüştür, bu durumlar göz önünde bulundurulduğunda bu çocuk hayat boyu bakıma muhtac yasayacaktır,yaşam kalitesinin nekadar iyi olacağı sizin ona nekadar iyi baktığınızla doğru orantılıdır. Hergün kesinlikle en az 2 kere çiş yaptırmalısınız, bunun dışında kakasını istemsiz yapacağı için vucudunun pekçok yeri pislenecek çünkü arka bacakları üzerinde sürüneceği için kendi kakasının üzerine bulaşma ihtimali yüksek, zemin üzerinde sürüneceği için zamanla derisi üzerinde sürtünmeye bağlı açık yaralar oluşacak ve özellikle kendi kakası açık yaraya temas ettiğinde çocuk enfeksiyon kapıp hasta olacak...Evet bunların hepsi olacak,, önemi olan sizin bunlara nasıl reaksiyon gösreteceğinizdir, eğer "bunlar benim için problem değil ne gerekiyosa bıkmadan yaparım" diyosanız lütfen uyutulmasına izin vermeyin..Geçmiş olsun




  • quote:

    Orjinalden alıntı: canawar85

    acı çekmiyor diyorum . nereden acı çekiyor diyorsunuz.




    hayvanların dili yok ama sakat olmak onlar için de acı verici olsa gerek. Bence ötenazi hakkı tanımalısınız hayvana
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ®OoLaStoO®

    Düşün felçsin bacaklarını kullanamıyorsun tuvelete dahi gidemiyorsun yaşamakmı ölmekmi BENCE ölmek


    ALLAH KORUSUN ...

    Bence de ölmek. Bir insan bu kararı verebilir. İnsan eti ağırdır. Ama bir insanı her gün tuvalete taşımak, bakmak ile bir kedinin bakımı aynı şey değil. Bir hayvandan bahsediyoruz, bir şekilde bakılabilir bu hayvan. Arkadaş ve kardeşi şu anda bakabiliyorlar. En kötü ihtimal bakımevine vermek zorunda kalırlar. Öldürmek neden ? Ne olur böyle konuşmayalım. %99 ölüme mahkum bir köpek için %1 sakat, kör bile olsa yaşaması için mücadele ettim. Yine olsa yine baştan mücadele ederdim. Mantık kuralları ile işlemiyor hayatta her şey. Sizin gözünüzün için bakıyor her gün acı acı, kolay mı sanıyorsunuz öldürmeyi bu kadar bir canlıyı ?




  • Ankarada yaşıyorsanız Dikmende Dikmen caddesi üzerinde arkadaşımın oğlunun açtığı TUANA Veteriner Kliniği var. Veteriner hekim Zafer bey çok yakın bir arkadaşımın oğludur. Adımı verip giderseniz seve seve ücretsiz bir şekilde yardımcı olur.
  • saol hepiniz çok yardımcı oluyorsunuz. öldürmeyi hiç bir zaman düşünmedim fakat bu sorumluluğuda üstlenecek maneviya ta sahip olup olmadığım konusunda kararsızım. Onu her gördüğüm de üzülmek istemiyorum. Belki iyileşeceğini sandığım için bu kadar üzüldüm zamanla alışabilirim. galiba en mantıklı karar vermek için biraz zamana ihtiyacımız var.

    Kardeşim eve getirdiği için kucağından alamıyoruz . Şimdi omur ilik zedelenmesine karşı iğne yapıyorlar (kartizon olması lazım). Zamanla durumu beraber gözlemleyeceğiz fakat pek iyileşeceğini sanmıyorum .yanlız şunu belirtim ki arka bacaklarında az da olsa tepki var.

    iyileşmesini o kadar çok istiyorum ki sadece 4 gün baktığımız bir kedi bile bizi kendine bağladıysa Allah kimsenin oğluna , yakınına yaşatmasın. gerçekten çok zor bir durum

    @kemal959 dostum saol yanlız istanbuldayım.
  • kardeşim, belli ki veterinere vs para harcamışssın , Allah senden razı olsun...

    bakmayı göze alamayacaksan, kedi sitelerine ilan ver, belki bu şekilde bakmak isteyen birileri çıkabilir...

    ayrıca olaya dini açıdan bakmak istersen :http://www.sorularlaislamiyet.com/subpage.php?s=show_qna&id=11712
  • Bir canlıyı herhangi bir sebebden dolayı öldürmek çok büyük günahtır!!! ne olursa olsun sakın bunu yapmayın.

    Allah her canlıya bir dert verirken diğer yandan sabırınıda vermiştir!

    o hasta zayıf acınacak halde diye uyutmak öldürmek asla bizlerin görevi değildir!

    imkanlar doğrultusunda müsaitseniz eğer, o canlıya bakmaya çalışın derim

    ama yok ben yapamayacağım derseniz, onu kendi haline bırakabilirsiniz.

    sonuçta doğa kanunu bu yapılacak başka birşey yok
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.