Şimdi Ara

SAHİBİNDEN ARAÇ KİRALAMAK!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
11.214
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkeze merhaba;

    Araç kiralamayı düşünüyorum, ancak merdiven altı tabir edilen tanınmamış yerler ile çalışmak istemiyorum. Sağlam firmalar da malum pahalı. Bu konu hakkında araştırma yaparken sahibinden araç kiralayanların olduğunu gördüm.
    Merak ettikerlim,

    Sahibinden araç kiralamanın dez avantajları nelerdir ?
    Araç sahibi ile bir sözleşme doldurmak gerekir mi ?
    Ve ya daha önce kiralamış olanlar nasıl bir yol izlediler?

    Bu soruların cevaplarını merak ediyorum. Lütfen kiralama işi ile ilgili deneyimi olan ya da detaylı bilgisi olan arkadaşlar cevaplasınlar.
    Malum sağlam bir şirketten 80 tl ye kiralanan araçlar, sahibinden 25 tl ye kiralanabiliyor. Arada muazzam fark var. Bana sahibinden kiralamak daha cazip gibi geldi. Hem her hangi bir sorunda orta yolu bularak anlaşmak daha kolay olur. Uzatmayayım, sizlerinde düşüncelerini merak ediyorum...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nightsdanger -- 19 Mart 2009; 2:59:01 >



  • sahibinden ancak tanıdığından kiralarsın öteki türlü kimse sana arabasını güvenipte veremez yada 20milyarlık senet imzalattırır birde sözleşme.ister arabayı çal götür ister pert et adamı ırgalamaz verir senedi icraya seni veya kefilini süründürür.Sende ona güvenmezsin senet deyince tabi ozaman bu iş yaş anlayacağın.
    dostun tanıdıktan rica ederek olur başka türlü zor yada şöförlü kiralarsın sahibiyle günlük 100 lira falan
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Gerzek Şaban

    sahibinden ancak tanıdığından kiralarsın öteki türlü kimse sana arabasını güvenipte veremez


    Yukarıda ki açıklamamda dikkat edersen sahibinden kiralık araç ilanı olduğunu gördüm. şeklinde bir açıklama var. Heralde ilana geri dönecek olan kiralayıcı kişilerin % 1'i tanıdık çıkar...
    quote:

    yada 20milyarlık senet imzalattırır birde sözleşme.ister arabayı çal götür ister pert et adamı ırgalamaz verir senedi icraya seni veya kefilini süründürür.


    Adamın arabasının çalınma riski var diye 20 milyarlık senet imzalatmak yerine, polise çalıntı ihbarı yapar. Böylece hukuki açıdan aynı oranda hakkını aramış olur.




  • Bu konuda kimsenin söyleyecek bir şeyi yok galiba ?
  • çalıntı ihbarı diyorsunda, bir çok firma kontak üzerindeyken çalınmaya ödeme yapmıyor. yani belkide hepsi. senetsiz zaten vermez kimse arabayı. imkansız yani. veriyorsa da sen alma sakın. bu kiralayanlar bence merdiven altı tabir edilen tanınmamış yerden daha sakat..
  • O zaman yapıcak bişey yok, en az 100 tl yi gözden çıkarıp sağlam firmalarla çalışmak gerek. Onlarında kasko anlayışı her şey dahil midir (hatalı olsan bile) o da bir çelişki...
  • Googleda budget haftasonu fırsatları diye bir aratmanızı öneririm. Ancak bu tarz uluslararası firmaların araçları rent a car aracı oluyor yani arac herhangi bir şahsın üzerine değil. Dolayısıyla focus megane tarzı araclar için 25 yaş sınırı aranıyor. Ve kredi kartı şartı aranıyor. Kredi kartınızdanda 800Tl cıvarı bi provizyon çekiliyor. Yani o kadar limit kapatılıyor. Ve lastik patlamasından tutunda, camın patlamasına kadar kasko belirleyebiliyorsunuz. Şahsen ben tüm kaskoları istiyorum. Bence böyle yerlerden kiralamak daha mantıklı. Eğer kaza yaparsanızda zaten aracın kaskosu var. Yannız kiralayan kişi aracı kullanmak zorundadır. Yoksa herhangi bir kaza anında kasko şirketi parasını ödemez. Onun haricinde zaten kasko hasarı karsılıyor. Siz sadece aracın serviste kaldığı gün kadar kira parasını yatırıyorsunuz. Aslında o kadarda korkulcak birşey yok. Birde alırken aracın sağına soluna bakın, çünkü aracı teslim ederken iyice inceliyorlar. Sonradan şurda şu çizik yoktu siz yapmışsınız gibi olmasın. Bazı firmalarda vardır. Araçlar şahsın üzerinedir. Burdada yine tam kaskolu olarak bir sözleşme doğrultusunda aracı kiralarsınız. Ancak burda birazda iyi niyet önemlidir. Sizin içinde-firma içinde.
    Kolay gelsin




  • Evet dediğiniz doğru, ancak misal biri gelip çamurluğa vursa, o araç en az 1 hafta serviste yatar. Bu da günde en iyi ihtimal 100 tl den 700 tl eder + 100 de kiraladığım günü eklersek 800 tl eder. Ben çok sağlamcı davrandığım için bu riski de almak istemem. Bir ek ödeme ile bu sorundan da kurtulmak mümkün müdür ?
  • İşte o risk hep olacak malesef. Ancak ne yapabilirsiniz mesela geceleri aracı sokağa değilde özel bi otoparka koyabilirsiniz. Ama o konuda yapacak birşey yok. Bende kiraladığım zaman hep bu gelir aklıma. Hele vw yada opel gibi bi araç alırsanız o arac servisten zor toplanır.
    Edit: Yanlış anlaşılmasın, bu markaların servisleri çok kalabalık olduğu için sıranın gelmesi çok uzun sürer ve cebimizden cıkan parada cok olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest -- 22 Mart 2009; 23:15:29 >
  • http://www.carpuzz.com/


    bu firmada gayet ucuz fiyatlara küçük araçlar kiralıyor. isterseniz bir göz atın
  • Yalnız bu firma günlük 100km sınırı koyuyor.
  • Hocam bunlar gerçekten karpuz gibi araçlar :) Bu araçlar ile bir davete gidilmez. Ayrıca tek şubesi olması ve üstüne km sınırlaması olması da ayrı sorun...
  • AVİS den kirala! (veya buna benzer profesyonel-kurumsal şirketlerden)
    sıradan rent a car cılarda kaza yaparsan kaza masraflarını sana ödetmiyorlar ama tamirde kaldığı müddet aracın günlük kiralama beedeli sizden kesiliyor. AVİS te veya diğer profesyonel-kurumsal şirketler böyle değil. kaza veya benzeri durumlarda prosedürleri uygulayarak hiç mağdur olmuyorsun.
  • Zannetmiyorum. Aviste de kaza durumunda aracın serviste yattığı süreyi kiracıdan talep ediyodur. Şöyle düşün, misal tek günlük kiralayan birinin araca zarar vermesi durumunda (kimin haklı haksız olduğu önemli değil) tahmini 1 hafta serviste yatmasını, dolayısıyla yattığı gün kadar gelir kaybını, hangi firma neden üstlensin ki ? Sonuçta kar amacı nedeniyle var olan bir firma, tek günden tahmini 100 tl kazanacak diye 800tl yi riske atamaz. Hem bu düşünce suistimale de yol açar, adam gidip keyif için bi yere patlatır arabayı o zaman...
  • benim aracım kaza yaptı, 1 haftalığına kaskom bir araç temin edecekti,
    kasko şirketi sıradan bi rent a car cıya yönlendirmişti, işte onların, tamir süresince günlük kiralama bedeli isteriz talebine karşılık ben onlardan kiralamadım. AVİS ten kiralamak istediğimi söyledim. neyse ayarlandı 1 hafta süresince gönül rahatlılığı ile kullandım.
    kesinlikle kurumsal ve profesyonel bi şirkletten araç kiralayın.
  • Yani aracın serviste yattığı gün kadar kira ödemek zorunda kalmadınız öylemi ? Bu çok iyi bir şey, peki bu özellik için ayrıca bir ödemeniz oldu mu ?
  • Merhabalar.önce kendimi tanıtayım.Ben Karaca Rent a Car firmasının sahibiyim.net te bikac sey ararken tesadüfen forumdaki yazdıklarınızı okudum.Bazı bilmek isteyipde sormaya cekindiginiz seyler oldugunu gördüm.Öncelikle arkadaslar her insan herseyi yapacak olursa profesyonellik diye bir kavram ortadan kalkar.bunu belirtmekde fayda var.Bir arkadas rent a car firmalarından degilde sahiplerinden arac kiralamak dahamı dogru acaba diye sormus.ben kısaca aralarındaki farkı anlatayım
    1-)Firmadan kiralayacagınız aracla basınıza gelebilecek her türlü sorunda sizinle ilgilenip sorununuzu cözecek konunun uzmanları vardır.örn:arac sahibi istanbulda ve siz allah korusun kaza yaptınız ama ankarada...Aracın yol yardımı arac ruhsat sahibi bulunmadan asla size yardım etmeyecektir.Aracın trafik sigortası iptal olacaktır.Kasko hic bir sekilde size ödeme yapmayacaktır.Arac sahibide kalkıp yanınıza gelmeye dünya kadar laf edip (arabamı mahvettin ben sana adam gibi kullanman icin vermistim...vs.sözlerle size destek olmakdan ziyade köstek olup moralinizi bozacaktır.(İstisnalar haric).
    Ama araba kiralamayı gercekten bilincli yapan bir sirketten arac kiraladıgınızda basınıza gelebilecek her türlü sorunda bir danısman size yol gösterecek ve yanınızda olacaktır.
    Reklama girecek biliyorum ama Karaca Rent a Car dan fiyat almadan arac kiralamayın derim ben...
    0 212 581 30 91 / 0 212 581 40 91
    0 532 710 30 33 / 0 532 480 50 33
    0 541 780 08 78 / 0 541 501 09 93
    LALELİ CAD.NO:8/B GAZİOSMANPASA/İSTANBUL
    DİLEK KARACA



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _KrC_ -- 6 Nisan 2009; 18:05:54 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.