< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
RYZEN 7000 PBO2 CURVE OC-UV AYARI (2. sayfa)
-
-
Arkadaşlar merhaba Yeni sistem topladım yakın zamanda, 7600 işlemcim var Arctic LIQUID FREEZER II 240 sıvı sogutma ve cooler master macun sürülü boşta 50 derece oyunlar 70 - 75 bazen 80 bile sıcrıyor normal m sizce ? curve ve po ayarlarını değiştirmem gerekir mi ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi derlemeler -- 10 Mart 2024; 5:53:7 > -
Normal ama işlemci ısınsa da ısınmasa da bu ayarları yapmak mantıklı zaten hocam. Daha stabil ve rahat çalıştırırsınız.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Peki 7600x değilde 7600 da nasıl olmalı ayarlar ?
-
Siz 70-70-70 girin hocam ilk ayarları. 2. Ayarları All Core Negative ve -25 veya 30 yani aynı şekilde yapabilirsiniz, 2. ayar aynı olur. Eğer bu şekilde testleri sorunsuz geçerse 65-70-70 yine geçerse 65-65-65'e kadar bir zorlarsınız. İşlemcinizin max tüketimi 65w olduğu için max güçte serin ve sabit çalışır.
70 - 70 -70 yaptım. 25 şeklinde oyunlara 5 derece düştü
Mis gibi, güle güle kullanın. Bazen 10 dereceye kadar farkediyor.
Şuan 65 bandında bazen 68 falan oluyor çok tşkler. Bios uptade yapmıştım ayarları yeniden yaptım...
-
PPT, TDC 75 değerlerini girdim Boost Clock Override ellemedim Curveyi 25 yaptım İşlemci 65w tdp ile çalışmasına rağmen 87 86 dereceleri görebiliyordu sizin ayalardan sonra 76 dereceyi geçmiyor teşekkürler değiştirmem gereken ayar varmı? Soğutucum ARCTIC Liquid Freezer II - 360
-
Hocam benim boşta 48-50 derecerde dolaşıyor neden acaba?
PPT = 110
TDC = Auto
EDC = Auto
Curve Per Core = -25
Thermal Throttle = 90°
7600X - Arctic 360mm
Stres testinde 75° civarı.
(Thermal Grizzly Kyronout kullanıyordum, 1 yıl geçti değiştirdim, Thermal Grizzly Kyronout Extreme sürdüm bu sefer, normal versiyon varken sanki daha iyiydi boşta, ama bu diğerinden daha iyi olmasına rağmen boştaki değer bu şekilde)
-
Merhabalar 7500f için 360mm Sıvı soğutucu ile şuanki stabil sonuçlarım.
PPT'yi 100
TDC'yi 100,
EDC'Yİ Auto
Curve Negative 15
MAX CPU Boost Clock Override 200
Ekstra Bellek gecikmesi düşükmek için AGESA 1.0.0.7c and MSI High-Efficiency Mode Boosts Gaming Performance by up to 12%
High-Efficiency Modu tightest
-
Askerdeydim, kusura bakmayın. Bence yok, güle güle kullanın.
-
7600X için gayet normal hocam. Maalesef aşırı ısınan bir işlemci. Havalar da sıcak malum, kışın biraz daha aşağı inecektir. Hava sirkülasyonu ve kasanın konumu da önemli.
-
Bayağı coşkuyu vermişsiniz ama değerler güzel. Tam yükte nasıl hocam?
-
Sistemi sattım alan arkadaş render vs işlerde kullanıyor. 1 saatlik işlem sonucunda max 78c görmüş fanlar standartta günlük kullanımda oyunlarda 60-63 arsında geziniyor.
-
Gayet ideal hocam. Render için de güzel değerleri bence. Güle güle kullansın diyelim.
-
Kalas demek doğru değil ama silikonu müthiş değilmiş en azından hocam, onu biliyorsunuz. Evet belli bir limiti var her işlemcinin. Bazısı 80W 80A ile tamamen istediğimiz frekansları verirken bazısı biraz daha güç istiyor. Onu deneme yanılma ile buluyorsunuz en başta da belirttiğim gibi. Siz bulmuşsunuz zaten, güle güle kullanın.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X