Şimdi Ara

RX-8 Yakıt tüketimi ve motor hakkında bilgisi olanlar paylaşsın Lütfen... (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
79
Cevap
4
Favori
189.220
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Herkese Merhaba Arkadaslar.

    Cok degerli yorumlarin bulundugu guzel bir yazisma takip etmekten cok zevk aldim.Konu hakkinda derinlemesine bilgi sahibi olan arkadaslardan olusan forumlarin tadi hicbiryerde bulunmuyor.Oncelikle bunun icin degerli yorumlarini bizlerden esirgemeyen arkadaslara tesekkuru borc bilirim.

    Ben 2. el bir MAZDA RX-8 almak niyetindeyim;

    1) 2.el bir RX-8 alirken hangi hususlara dikkat etmek gerekir?
    2) Hangi model yili digerlerine gore daha basarilidir?
    3) Istanbul'da tavsiye edilen servis ya da usta varmidir?

    gibi sorular vardi kafamda.Bunlarin coguna burda yanit buldum.Tavsiye edebileceginiz temiz RX-8 ler varsa sevinirim ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hunterapo -- 27 Aralık 2011; 21:34:15 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hunterapo

    Herkese Merhaba Arkadaslar.

    Cok degerli yorumlarin bulundugu guzel bir yazisma takip etmekten cok zevk aldim.Konu hakkinda derinlemesine bilgi sahibi olan arkadaslardan olusan forumlarin tadi hicbiryerde bulunmuyor.Oncelikle bunun icin degerli yorumlarini bizlerden esirgemeyen arkadaslara tesekkuru borc bilirim.

    Ben 2. el bir MAZDA RX-8 almak niyetindeyim;

    1) 2.el bir RX-8 alirken hangi hususlara dikkat etmek gerekir?
    2) Hangi model yili digerlerine gore daha basarilidir?
    3) Istanbul'da tavsiye edilen servis ya da usta varmidir?

    gibi sorular vardi kafamda.Bunlarin coguna burda yanit buldum.Tavsiye edebileceginiz temiz RX-8 ler varsa sevinirim ...

    Merhabalar,

    2. el mazda RX-8 almak niyetinde olduğunuzu yazmışsınız. Ben 2010 model Mazda RX-8 aracımı ihtiyaçtan dolayı (nişan) satıyorum. Araçta boya hatta en ufak çizik bile yoktur. Araca çok özen gösterdim. Modifiye yoktur. Fabrikadan nasıl çıktıysa o şekildedir. Bakımları tam ve zamanındadır. İlgilenirseniz ilan:
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mazda-2010-mazda-rx-8-r3-hasarsiz-bakimli-tertemiz-3m-korumali-58215326/detay/




  • yok hocam dedıgım gıbı askıy aldım heyecan yapmıstım ne guzel:D neyse nasıp kısmet diyelim şimdi opel astra gtc ye sardım nasip bakalım ne olacak
  • İyi günler arkadaşlar.

    Okulumu Kıbrısta okuyorum ve arabaya ihtiyacım var.Kendi arabama yazık etmemek için Kıbrıstan araba almayı düşündüm ve kafama rx8 ler yatıyor.ucuz bi fiyata çok temiz 2007 model 70.000km de bi rx8 buldum.Araç gerçekten sıfır gibi.Sahibi mazdanın özel yağlarından kullandığını söylüyor.Rotary motor hakkında bi bilgim olmadığı için nelere dikkat etmem gerekir? Ayrıca bi sorunu olsa kıbrısta nasıl halledebilirim bir bilgisi olan var mı?
  • arkadaşım bende kıbrısta yaşıyorum arabaya bir sorun olursa halledeceğin yer çok sanayide yerler var ki kıbrısta türkiyeden daha çok rx8 vardır sanırım :))) arabanın hastalığı sürekli yağ eksiltmesi buda kullandığı motordan kaynaklanıyor bunları takip etmen gerek birde arabanın motoru düzgün kullanımda 200.000 km kadar gider de senin düşündüğün araba 70.000 km ve bu arabanın geçmişini bilmiyorsun aldığında araba elinde patlarsa ne yapıcan. bence başka bir spor araba bak.
  • Bulamıyorum ki abi alabileceğim araçlar çok kısıtlı.Golf Tsi falan baktım ama öyle göremedim internette.Kendi arabamı getirip getirmeyeceğim bi kesinleşse Çangar'a gidip bakacağım neler var
  • Arkadaşlar forumumuzda kıbrıslı arkadaşlarımız var Rx-7 olsun Rx-8 olsun..Forumumuzdan ulaşabilirsiniz araç hakkında bilgileri ;) www.re78.net
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ChipTuning Uzmanı

    biz bir rx8 e sandık motor getirttik ve taktık USA dan..

    maliyeti ile ilgili bir karıştırayım dosyayı..bikaç gün içinde yazarız..

    hocam RX-8 e Wankel dışında bir motor takılabiliyomu bu konuları pek bilmiyorum çok saçma bir soru sorduysam kusura bakma



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Forvenor -- 8 Ekim 2012; 23:13:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fiat Marea Aracım var, 1998 Model ve çok bakımlı (1 damla yağ yoktur motor kısmında) 11 LT'den aşağıya benzin yakmıyor İst. Şehir İçinde. Daha Önce Saab900 Aracım vardı oda 13 LT'den aşağıya düşmüyordu. Şimdi Rx8 mi Fazla yakıyor, Yoksa bu saydığım Mütevazi Marka-Modeller mi?
  • Seneye aracın kredisi bitince mazda almayı düşünüyorum. Rx-8 kafamda uzun zamandır var ancak son donemde gelen mx-5'ler de özellikle fiyatı ve cabrio olmasi ile kafamı kurcalamıyor değil. Arada cok fark vardır tabi ama ikisini de kullanan tanıyan varsa yorum bekliyorum.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir buçuk aydır bir arkadaşımdan aldığım 2009 RX-8 kullanıyorum. Aldığımda 19.500 km.'deydi, ben 2000 km. yol yaptım. Şehir içinde 17 litre civarı yakıyor. Motor düzgün bakımla 150-200.000 km.ye kadar gidiyormuş ama tabi kullanıma da bağlı. Yeni motor fiyatı 6 silindirli bir arabanın rektifiye fiyatı kadar dediler ama henüz servise sormadım. Bu kadar kullanımı keyifli bir araba kullanmamıştım. Benzin çok yakıyor ancak bakım masrafları düşük. 20.000 bakımı ön balata değişimi dahil 350 TL. tuttu. Vergisi düşük.
    Toyota GT86 veya Subaru BRZ şu anda bu arabaya alternatif arabalar gibi görünüyor. Bu arabaların fiyatı 130bin civarında. Bu arabalar RX-8'den 30 beygir daha güçsüz. RX-8 kadar iyi yol tutuyorlar mıdır emin değilim.Bu arabalarda en az 11-12 litre yakarlar diye düşünüyorum. 2 yaşında temiz bir RX-8 rahatlıkta 60.000 civarı bir paraya alınabilir. Bilemiyorum belki de ben bu şekilde kendimi rahatlatıyorum ama düşük vergi, düşük bakım maliyeti ve düşük araba maliyeti hesaplandığında RX-8 but tip arabalar arasında çok iyi bir seçim gibi görünüyor bana.




  • http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mazda-mazda-rx8-mat-siyah-hayran-kalacaginiz-bir-makina-111495018/detay

    şu ilandaki arkadaş 50.000 de motor yaptırmış. motoru neden bu kadar az gidiyor?
  • Neden bozulmuş satana sormak lazım. Her araba sorun çıkarır, sahibinden.com sitesinde başaka arabalar için de bir sürü ''garanti kapasamında sandık motor geldi, değişti'' gibi ilanlar var. Onno ustanın bir yazısını okumuştum motor ömrü aslında ne kadar km. yaptığıyla değil, ne kadar devir yaptığıyla ölçülür diyordu. Maalesef devri ölçmek mümkün değil.Spor araba diye devamlı 9000 devir zorlanan bir arabanın motoru daha çabuk gidecektir haliyle. Ben her 5000 km.'de yağını değiştiriyorum. Arabayı günlük kullanıyorum, çok da zorlamam, bazen 9000 devir yapıyorum. 26.000 km. oldu henüz hiç bir problem yok.
  • RX-8'lere noesferat arkadaşın baktığı gibi bakmak gerek, fiat linea'ya bakar gibi değil. Yabancı forumlardan okuduğum wankel motoru korumak için gereken kural listeleri vardı. Biri bu 5bin'de bir değişen yağ mevzuu biri de aracı her kullandığınızda bir-iki defa 10bin rpm devir sınırına dayamak idi. Tabi ki sürekli zorlamak asla önerilen bir şey değil. Bu işin ustası değilim ancak denilenler bu.

    Türkiye'de ikinci elden rx8 almak büyük risk ancak; iyi baktığını bildiğim bir tanıdığım olsa mutlaka denerdim.




  • Merak edenler için yeni tecrübelerimi paylaşayım dedim. Geçen ay bir arkadaşı ziyaret için Zonguldağa gittim. Depoyu fulledim en fazla 140 km. hıza çıkıp , genelde hız limitlerine uygun seyahat ettim. Fulledikten 320 Km. sonra tekrar depoyu doldurdum 165TL.'na doldu. Bence fena değil. Ankara -Zonguldak arası yol çalışması var. Bu arabalarda stepne olmadığı için biraz ter döktüm ve dönüşte çökmüş bir bölgede altını vurdum maalesef. Alçak araba problemleri.
    Geçen hafta servisteydim kırmızı bir RX-8 vardı. 60.000 km'de yeni motor takılmış. Sorduğumda usta çok ''bu araba çok yanlamış 100.000- 150.000 sorunsuz gidenler var dedi'' bilemiyorum ustanın yalancısıyım. 0 motor 12.000 TL+KDV dedi. Geçenlerde %30 kampanya varmış 7.000TL+KDV fiyata veriyorlarmış. İlgilenlerin bilgisine.
  • Arkadaşlar bir rx8 kullanıcısı olarak aranıza katılıyorum. Öncelikle böyle bir başlık açıldığı için gerçekten çok sevindim.
    araç hakkında bilgi vericek olur isem;
    araç 4 kişilik olmasıyla akranlarına nazaran büyük bir avantaj sağlıyor
    araç performans bakımından çok çok iyidir fakat burada bir parantez açmak istiyorum(ben aracımı ilk aldığımda 36bin km de idi. ilk aldım motoru yırtıyorum fakat beklediğim performans malesef ki yoktu. Servise götürdüm yağını değiştirdiler. Özel bir yağ koydular. 1 ay ancak geçti yağın azaldığını fark ettim. Yine servise götürdüm aynı yağdan takviye yaptılar. bu işlem 2 kez daha devam etti. Ve sonra sonra arabanın açıldığını fark ettim. Araba öyle bir hızlandı öyle bir güçlendi ki tanıyamadım neredeyse. Kısacası demek istediğim araçtan hakkını verecek bir motor ve eşliğinde performans bekliyorsanız mazda servisinde bulunan özel yağdan koydurun onlar zaten biliyorlar. Ve yağ seviyesini takip edin. Ben 5 bin km olmadan değiştiriyorum. aracımın performansı şu anda acayip bir şekilde iyi.)
    aracın yol tutuşu çok harika virajlarda arkadan itişli bir arabaya aşina iseniz çok rahat edersiniz ve virajlarda hiç korkmazsınız.
    aracın kullanımı çok zevkli. Vitesleri tıkır tıkır geçer. Direksiyonu hafiftir şehir içinde yormaz hızlanınca ağırlaşır hakimiyete yardımcı olur.
    aracın bakımlarıda ciddi bir biçimde ekonomiktir.
    aracın motorunun öyle hoş bir sesi var ki sanki bir fabrikada koca bir makina çalışıyor. Ekzos attırmanıza bile lüzum yok bence. motorunun sesi yeter cezbetmeye.
    gelelim yakıt konusunaaa. arkadaşlar bu aracı şehir içinde sakin kullanırsanız kalkışı yapıp 2. viteste devir 3 veya 3.5 yüklenip vitesi boşa alırsanız yakıt tüketimini 13 lere kadar düşürebilirsiniz. Şimdi bazı yırtık arkadaşlar bu araç öyle kullanılır mı diyecekler. Biri sürtünüyor artistlik yapıyorsa kalkışta vites 1 vites 2 kökleyin sonra boşa alın en az 10m fark koyarsınız dikiz aynanızdan izlersiniz o aracı. fazla sündürmeye lüzum kalmıyor yani. zaten şehir içi sündürsen ne kadar sündüreceksin her yer lamba olmuş memlekette. uzun yolda da 130kmh lik ortalama bir hızla giderseniz 14 litreyi kesinlikle geçmez tüketimi.
    aracı nasıl kullanırsak uzun ömürlü ve az yakıt sarf ederiz diyecek olursanız. Devir 3.5 i geçmezseniz ve 2bin devirlerde sabit yolculuk yaparsanız motor uzun ömürlü olur ve yakıttanda ciddi oranda kar elde edersniz. ayrıca her 80-100km arasında bir defa dip gaz yaparsanız motorun turbo parçalarınada yüksek oranda özel yağ pompalamış olursunuz ve bu yağlanmaya bağlı olarak motor ömrünü uzatmış olursunuz.
    şimdi genel bir sohbet etmek gerecek ise;
    eğer aracım spor olsun basınca gitsin tipi güzel olsun dikkat çeksin hemde fiyatı vergisi uygun olsun diyorsanız mazda rx8 i öneririm. ben bunu almadan önce honda s2000 alıcaktım. aynı tip sayılır honda bana göre daha hoş duruyor. Pek bir özellik farkıda yok ikiside başa baş. performans aynı zaten(honda s2000 0-100 hızlanma 6.2 mazdanınki 6.4) bir fark yok. hatta şoförlüğe bağlı olarak hondayı geçebilirsiniz bile! ama fiyat farkına gelicek olursak honda neredeyse iki katı mazdanın. ne lüzum var. bir yan verirken toparlayamasanız aracı perde çıkarsanız 80 milyarı çöpe atmak var 40 milyarı çöpe atmak var ;) bakım parça fiyatlarının arasındaki farkta evinizin alışverişini gördürür size. Yakıtlarıda aynı sayılır hiçbir fark yok 3-5 tl ancak oynar 100km de.
    aracımdan çok memnunum arkadaşlar. Tavsiye ederim herkese şiddetle. araçı satın alıcak olduğunuzda kazalı olup olmadığına değil motorunun yüzdesine bakınız. expertizde %kaç çıkıyor bu önemlidir. ve yağı çok dikkat ediniz. Her yağ yağlamaz her yağ doyurmaz bu aracı. onun haricinde yan verilmiş olsun hor kullanılmış olsun 200bin km hiç sorunsuz kullanırsınız (yağını düzenli ve özel yağından koydurduğunuz takdirde)
    bu araçlar çok amaçlı bana göre. şehir içi de kullanılır rahat bir şekilde uzun yolada gider konforlu şekilde hızda yapar havada atar. birtek dağa bayıra gelmez oda cazibesinden dolayı. değilse 10cm yüksek olsun aracın kasası samimi söylüyorum dağa bayırada gelir!
    hiç korkmayın alın derim. Hatta satıyım demiycem oğluma kadar kalıcak bu araba baba yadigarı :)
    Herkese iyi günler diliyorum umarım yardımcı olmuşumdur biraz olsun...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ogzkrgz

    Arkadaşlar bir rx8 kullanıcısı olarak aranıza katılıyorum. Öncelikle böyle bir başlık açıldığı için gerçekten çok sevindim.
    araç hakkında bilgi vericek olur isem;
    araç 4 kişilik olmasıyla akranlarına nazaran büyük bir avantaj sağlıyor
    araç performans bakımından çok çok iyidir fakat burada bir parantez açmak istiyorum(ben aracımı ilk aldığımda 36bin km de idi. ilk aldım motoru yırtıyorum fakat beklediğim performans malesef ki yoktu. Servise götürdüm yağını değiştirdiler. Özel bir yağ koydular. 1 ay ancak geçti yağın azaldığını fark ettim. Yine servise götürdüm aynı yağdan takviye yaptılar. bu işlem 2 kez daha devam etti. Ve sonra sonra arabanın açıldığını fark ettim. Araba öyle bir hızlandı öyle bir güçlendi ki tanıyamadım neredeyse. Kısacası demek istediğim araçtan hakkını verecek bir motor ve eşliğinde performans bekliyorsanız mazda servisinde bulunan özel yağdan koydurun onlar zaten biliyorlar. Ve yağ seviyesini takip edin. Ben 5 bin km olmadan değiştiriyorum. aracımın performansı şu anda acayip bir şekilde iyi.)
    aracın yol tutuşu çok harika virajlarda arkadan itişli bir arabaya aşina iseniz çok rahat edersiniz ve virajlarda hiç korkmazsınız.
    aracın kullanımı çok zevkli. Vitesleri tıkır tıkır geçer. Direksiyonu hafiftir şehir içinde yormaz hızlanınca ağırlaşır hakimiyete yardımcı olur.
    aracın bakımlarıda ciddi bir biçimde ekonomiktir.
    aracın motorunun öyle hoş bir sesi var ki sanki bir fabrikada koca bir makina çalışıyor. Ekzos attırmanıza bile lüzum yok bence. motorunun sesi yeter cezbetmeye.
    gelelim yakıt konusunaaa. arkadaşlar bu aracı şehir içinde sakin kullanırsanız kalkışı yapıp 2. viteste devir 3 veya 3.5 yüklenip vitesi boşa alırsanız yakıt tüketimini 13 lere kadar düşürebilirsiniz. Şimdi bazı yırtık arkadaşlar bu araç öyle kullanılır mı diyecekler. Biri sürtünüyor artistlik yapıyorsa kalkışta vites 1 vites 2 kökleyin sonra boşa alın en az 10m fark koyarsınız dikiz aynanızdan izlersiniz o aracı. fazla sündürmeye lüzum kalmıyor yani. zaten şehir içi sündürsen ne kadar sündüreceksin her yer lamba olmuş memlekette. uzun yolda da 130kmh lik ortalama bir hızla giderseniz 14 litreyi kesinlikle geçmez tüketimi.
    aracı nasıl kullanırsak uzun ömürlü ve az yakıt sarf ederiz diyecek olursanız. Devir 3.5 i geçmezseniz ve 2bin devirlerde sabit yolculuk yaparsanız motor uzun ömürlü olur ve yakıttanda ciddi oranda kar elde edersniz. ayrıca her 80-100km arasında bir defa dip gaz yaparsanız motorun turbo parçalarınada yüksek oranda özel yağ pompalamış olursunuz ve bu yağlanmaya bağlı olarak motor ömrünü uzatmış olursunuz.
    şimdi genel bir sohbet etmek gerecek ise;
    eğer aracım spor olsun basınca gitsin tipi güzel olsun dikkat çeksin hemde fiyatı vergisi uygun olsun diyorsanız mazda rx8 i öneririm. ben bunu almadan önce honda s2000 alıcaktım. aynı tip sayılır honda bana göre daha hoş duruyor. Pek bir özellik farkıda yok ikiside başa baş. performans aynı zaten(honda s2000 0-100 hızlanma 6.2 mazdanınki 6.4) bir fark yok. hatta şoförlüğe bağlı olarak hondayı geçebilirsiniz bile! ama fiyat farkına gelicek olursak honda neredeyse iki katı mazdanın. ne lüzum var. bir yan verirken toparlayamasanız aracı perde çıkarsanız 80 milyarı çöpe atmak var 40 milyarı çöpe atmak var ;) bakım parça fiyatlarının arasındaki farkta evinizin alışverişini gördürür size. Yakıtlarıda aynı sayılır hiçbir fark yok 3-5 tl ancak oynar 100km de.
    aracımdan çok memnunum arkadaşlar. Tavsiye ederim herkese şiddetle. araçı satın alıcak olduğunuzda kazalı olup olmadığına değil motorunun yüzdesine bakınız. expertizde %kaç çıkıyor bu önemlidir. ve yağı çok dikkat ediniz. Her yağ yağlamaz her yağ doyurmaz bu aracı. onun haricinde yan verilmiş olsun hor kullanılmış olsun 200bin km hiç sorunsuz kullanırsınız (yağını düzenli ve özel yağından koydurduğunuz takdirde)
    bu araçlar çok amaçlı bana göre. şehir içi de kullanılır rahat bir şekilde uzun yolada gider konforlu şekilde hızda yapar havada atar. birtek dağa bayıra gelmez oda cazibesinden dolayı. değilse 10cm yüksek olsun aracın kasası samimi söylüyorum dağa bayırada gelir!
    hiç korkmayın alın derim. Hatta satıyım demiycem oğluma kadar kalıcak bu araba baba yadigarı :)
    Herkese iyi günler diliyorum umarım yardımcı olmuşumdur biraz olsun...

    öyle bi güzel yazmışsınız ki gelde alma şimdi




  • Usta mazda rx8 hastasının işidir. Bir kere şunu söyleyeyim. Asla unutamayacağınız bir araba olacak. 1.3 motorlu 231 hp li bir araç. 231 hp güç üreten araçlar da malum 6 litre tüketmiyor yani. Wankel i pistonlusu farketmez. Fazla devir çevirirseniz motor çabuk eskir. Ancak devir çevirmeden wankelin tadı alınmaz. Bence gerçekten seviyorsanız bu işe girin. Ama unutmayın ki 200.000e yaklaştıkça motor yavaş yavaş teslim olacak.
  • merhabalar. Rx8 almayı düşünüyorum elimdeki bütçe yaklaşık 40000 kadar. internet üzerinde motoru bitik olmayan ama genede tamamen güvenemediğim bir araba alsam. motoru komple yenilesem 7000 ile 10000 civarı diyorsunuz yaklasık fiyatı. randıman alırmıyım sizce ?
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.