Şimdi Ara

Resmi olarak açıklandı: İthal cep telefonlarına ek vergi gelmiyor! (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
218
Cevap
0
Favori
3.789
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • "Vestel ek vergi talebini geri çekti" yazısını neden büyüttünüz yoksa vestel onu büyütmeniz için size para mı verdi? Şu açık ve nettir, bu olay vestelin çok büyük zararına oldu bilinçli kullanıcı tarafında, bir vestel çalışanı görüyorsa ona şöyle diyorum "noldu şimdi, daha mı iyi oldu?", vestel kendi kuyusunu kendi kazdı, artık eski imajlarını yakalamak için çok çabalamalılar, bu taleplerini geri çekmeleri yaptıkları şeyi örtmez, çıkıp Türk milletinden özürdilemeliler, çünkü bu yapılan milliyetçilik değil Türk milletine bir hakarettir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guhong01 -- 7 Mart 2016; 19:48:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Armin van Buuren* kullanıcısına yanıt
    Kime 5 lira kazık çaksam diye düşünen mahalle bakkalı imiş demekki. Benim güvenim bu konularda çok keskin, bi kere gitti artık gelmez. Kıyamet kopsa vestel karalistemde kalır

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Artık vergilerde vergi gelmeli, para yetişmiyor maşallah şu yollara bak be

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şimdi kalktı mı kesin ne zaman düzelecek bu fiyatlar?
  • Paralel LG g4 1250 e düşmüş daha nasıl güzellik olabilirki yetkili satıcılar bizi dolandırıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şimdi telefonlar ucuzlayacak mı?
  • Geri vitessss

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ek vergi gelmiyor diye sevindirecek hale getirdiler ya yazıklar olsun.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam ona gereken tepki chance.org' da gösterildi. Kampanya Ama gerekli hamleler yapıldı mı? Bence yeterli değil.

    Zaten düzenleme geliyor AKK' ye. Ama kalkması muhtemel değil. Sonuç olarak her şeyde olduğu gibi internette de pahalıyız ve kısıtlamalarımız var.
  • Vestel tokati yiyimce akli basina geldi ama bu saatten sonra is isten gecti vestel cop bile almamda aldirmamda.
  • vestel ithal ürünlerden iyi telefon yapsın onlardanda pahalıya satsın ama malına güvenemedigi için kolay yol vergi tabi
  • Lemansky kullanıcısına yanıt
    vergi gelmedi ki kalksın
  • Muhammet1993 M kullanıcısına yanıt
    Anladığım kadarıyla devleti senin babanın yaptığı bağışlar geçindiriyo veya bizim devlete biri maaş veriyo öyle geçiniyoru? Maden bizim 3 KURUŞLUK vergimizle yapılmıyor bunlar e o kadar vergi nereye gidiyor ? Açıkçası Osmanlı'nın son dönemleri gibiyiz, batıyoruz ama saraylarımızla hava atmaya çalışıyoruz(Dolmabahçe Olayı) İsmin bide ne güzel Muhammed gibi bi ismin var. Lakin üsluba ve akıl yaşına bakınca o ismi sana verenlere saydırmamak elde değil gibi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Koca devletin düştüğü duruma bak vestel talebini geri çektiği için devlette ek haraçtan vazgeçmiş miş ek vergiden..peeh..Alice de harikalar diyarında..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu, senin verdiğin 3 kuruş vergiylemi hastane köprü yapılıyor diyip bide bu cümleden sonra karşısındaki arkadaşa nohut beyinli diyen ey bezelye beyin...ey troller efendisi...ey hayalet..
    Senin aldığın hava haramdır be.. devlet aslında senin gibi oksijen israflarından hava vergisi almalıdır ve alınacak bu vergiye de bu forum razıdır..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi search in vain -- 8 Mart 2016; 1:22:38 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1 kuruş 1 lira etmiyor yalnız 100 kuruş bi lira ediyor.Yukardaki en üstte yorumu bulunan arkadaşa açıklarsınız.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: javaprof

    vestel alın aldırın bu türkiye düşmanları forumda bile bile karalıyorlar vesteli türkiye gelişemesin diye vestel türkiyenin en büyük teknoloji firması bir sürü mühendis ekmek yiyor bu vatan düşmanlarının yazdıklarına inanmayın.vestel kalitesiz mal üretiyorsa niye türkiyenin her yerinde vestel mağazası var niye 5 milyar dolar ihracat yapıyor başka 5 milyar dolar ihracat yapan var mı vestel batsın onun yerine heryerde apple mağzaları açılsın bizim batıseverlerde bayram etsin yok öyle dava.vestel almıyorsanız da arçelik casper general mobile alın vatana hayrınız dokunsun.

    Yani hem java ile çalışan adamsın hem de neler yazıyorsun ya.

    Yahu ben de evimde Vestel kullanıyorum ama tarafsız bakıyorum olaya.

    Vestel yöneticileri akıllı davransalardı gerçekten teknoloji geliştiren bir şirket olabilirlerdi.

    Adamların kendi avm lerinde bile Apple store var.

    Hani bana bugün Vestel'i verseler yarın sınıf atlatırım ve benim gibi birçok insan var bu ülkede ama bu ülkeye gerçekten bu ülkedeki insanlar zarar veriyor.

    Ve hepsi de cehaletten aslında.

    Casper ve General Mobile'a gelecek olursak eğer, Casper da montaj sanayi. Vestel de montaj sanayi aslında ama kendi tasarımlarını yapıyor. ODM yani. Doğrudan çinden veya güney kore den ithal ettiği parçalar hatta cihazlar oluyor ama televizyonları için konuşacak olursak anakartlarını ve modüllerini kendi tasarlayıp üretiyor. Gerekli IC üreticilerinden SOC lisanslarını almış sonuçta. Koy mühendisi, koy makineyi bas gitsin.

    Casper ne yapıyor, açmış Ümraniye'de bir tesis, orada Çinden ithal ettiği kasaya MSI, Pegatron, Foxconn marka giriş seviyesi donanımları takıyor, bilgisayar ürettim diye satıyor. Logosunu değiştirdi, reklama yatırım yaptı, general mobile gibi cihaz ithal etti, biraz düzeltmiş gibi göründü imajını. Ama yine son kullanıcıyı kandırıp durdu aslında.

    Mesela ülkemizde gerçekten teknoloji geliştiren firmalar olsa biz onlara sahip çıkarız.

    Ama her adımda bürokratik engel koyan ve fahiş derecede vergi alan bir hükumet modeli olduktan sonra kim niye üretici olsun ki?

    Para 14 senede tonla değer kaybetti. Dolar oldu 3 lira. Ben yarın fabrika açmak istesem bu makinelerin her birini 3 tane fiyatına alacağım,

    O makineleri alırken her birine yine 3 tane makinenin vergisi kadar vergi vereceğim,

    O kadar insan çalışacak bunların primleri, giderleri, firmanın giderleri

    Ben ürünleri fabrikadan çıkartırken yine vergi eklenecek ürünün fiyatına ve ben ona göre ürünün kalitesini ayarlamak zorunda kalacağım

    Ben o kadar çalışırken hükumet sadece oturduğun yerden hazine dolduracak, bana sadece vergiyle yük olacak, var mı böyle bir hükumet modeli hocam ya!

    Allah akıl vermiş, yapmayın n'olur böyle.




  • Bu vergi olayında çakallık aslında maaşın insanlara net olarak söylenmesinden kaynaklanıyor. Kimse demiyor ki senin maaşın aslında şu kadar. Bunun şu kadarı sgk primi, gelir vergisi, damga vergisi, şu vergisi, bu vergisi diye. Öyle deseler aslında anlayacaklar maaşlarından ne kadar kesinti yapıldığını. Kaç kişi maaş alınca maaş bodrosuna bakıp verdiği vergileri, primleri görüyor?

    Devletin örtülü ödenek adı altında ne kadar parayı kendilerine harcadıklarını görmez bunlar. Vergilerin nasıl çarçur edildiğini de görmezler. Köprü yaptı derler ama köprüye verecek parayı sorsan veremeyecek kişiler bunlar hep. Akıllanmayacak, koyun gibi yaşamaya devam edecek bir ülkeyiz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ivb -- 8 Mart 2016; 1:48:58 >

  • Belki bir Vestel çalışanı okuyordur diye yazayım. Çevrede kimse vestel almaz aldırmaz.

  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.