Şimdi Ara

Resmi olarak açıklandı: İthal cep telefonlarına ek vergi gelmiyor! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
218
Cevap
0
Favori
3.786
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • gelse ne olur gelmese neolur ,fiyatlara baksanıza 2000 tl üst düzey telefon fiyatlarına pahalı diyorduk şimdi 3000 3500 tl
  • Maymun Doktoru kullanıcısına yanıt
    Ne yalan söyleyeyim ben de öyle biliyordum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sen yerli üretici olarak ürününün kaliteli ve nispeten ithal ürünlere göre ucuz yaparsan zaten tüketici bunun karşılığını verir. Firma olarak yetersiz kaldığın alanı böyle vergi numaralarıyla kapatmaya kalkarsan ters teper. Aslında insanımız yerli üründen yana en azından bende öyleyim ama göz göre göre de iş görmeyen bi cihaz alınmaz hele ki güçlü rakiplerine karşı.

  • yerli üretim türk malıymış peh,montaj de şuna kardeşim avrupanın en büyük montaj üssü vesteldir işte o kadar başkada bir mok yok,sen üret biz senin telefonunu alalım ama şimdi yaptığın gibi saçma salak donanımı saçma salak tasarımla birleştirp anasının gözü paraya biz sokuşturmaya kalkmadan yapmadan lazım,bakın son vestel reklamına ayağınıza kadar getiririz biz vesteliz,halkın markasıyız cart curt elin garibine yedirecekler akıllı adam bulaşmaz bu mendebur markaya

  • quote:

    Orijinalden alıntı: gurkanse

    hahahaha tükürdüklerini yaladılar sonunda... ama ne olursa olsun VESTEL ALMA ALDIRMA! biz tüketicileri düşünmek yerine,sırf yaptıkları 3 kuruş etmeyen telefonlarını 1000tl den satın almaya zorlamak için ithal telefonlara 2 kere vergi gelmişti.şimdi hangisi geri çekildi ? ithal telefonların fiyatlarına konulan ek vergi geri çekilecekse bir indirim olması gerekiyor ama nerde bu indirimler ?

    gerekli fiyat revizesi yapılmadıktan sonra resmi gazetede yayınlanmış yayınlanmamış ne farkeder?



    Ek vergi gelmedi hiç. Başvuru yapılmıştı ve çalışma yapıldı sadece. Başvuru çekilince de çalışma sona erdi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dr20mouse

    Ek vergi gelemeyecek deniyor ama malum firmalar gelecek dedikodusunu duyunca fiyat arttırmışlardı şimdi o fiyatları düşürecekler mi?


    Kur yükseldi diye artırmış olmasınlar.

  • Ek vergi gelip gelmemesi aslında pek bir anlam ifade etmiyor. Devlet çok yüksek oranda vergileri zaten hep alıyordu, bir de bu ek vergi gelseydi tüy dikilecekti sadece... Yeni yıl itibariyle 1300 tl asgari ücret paravanıyla beraber (kaldı ki bu "asgari ücret arttırımı" manipülasyondan öte bir şey değil) herkesin bildiği üzere neredeyse tüm tüketim ürünlerinde zamlanma oldu(gıda, teknolojik ürünler vs.). Bunun konumuzla ilgili olan kısmı ise ucuz telefonların(giriş seviyesi-tuşlu vb.) vergisi(ötv+kdv) en az 190 tl ye çıktı, maliyet ve kar ile birlikte son fiyatı siz hesaplayın... Bu durum ise pahalı telefonlara yani fiyatı 800-900 tl üzerindeki telefonların fiyatlarına pek etki etmeyecek (fiyata oranla ucuz telefonlara göre daha az vergi yükü sebebiyle). İşin tuhaf yanı ise sürekli "millilik" ten dem vuran devlet yönetenlerinin bu uygulaması türkiye pazarındaki "milli" firmaları etkileyecek. Zira görece olarak çoğu daha düşük seviye telefon satışı yapan firmalar. Bunun sonucunda kaçak artışıyla da beraber vergi açığı ve ekonomi açığı ise kaçınılmaz. Her neyse... Devletler soyar, öldürür, süründürür halklar ise daha fazla acı ve sefalet için kendilerini devlete koşulsuz teslim eder...





  • Bir kere Vestel yerli telefon üretmiyor Çin'e yaptırıyor. Telefon üretecek bir teknolojimiz şu an yok. Türkiye'deki bütün yerli görünen mobil telefonlar Çin malı teknik tasarıma sahiptir. Kasa ve yazılım kısmında bizim firmalarımızın istekleri doğrultusunda yapılır.
  • yabancı markalara ek vergi koyacaklarına yerli üretimi desteklemek için yerli firmalardan alınan vergi oranını düşürseler daha iyi olmaz mı? yerli telefon bilgisayarlar böylece daha da ucuzlamış olur ve satışları artar.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: 1myst

    Erken seçim mi geliyormuş ?

    Başkanlık turu varya ondandır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vestel insanlara bedava venus dagitsin insanlarda ithal almaz. Hadi delikanli vestel sana secenek sunuyom kabulmu

  • böyle bir saçmalık var mı ya da doğru mu ?
    yurt dışından gelecek iphone pasaportuma kayıt ettirecem burada sorun yok. iphone 1 yıl uluslararası garantisi olması için ekstra para vermem gerekiyormuş ya da o gelen ülkenin hattıyla açılıp bir kez internete girince garanti kapsamına giriyormuş bu işlerden anlayan var mı ?

    bir de pasaport kaydı yapmak için gürcistana giriş çıkış yaptıktan sonra kayıt edecem olur sanırım :D

  • Klasik sözü söyleyeceğim, Vestel'de ithal telefonlar kadar iyisini yapsın alalım. :)



    Bu arada hazır başkanlık mevzuları dönerken bunun gibi gelişmelerin yaşanmasına şaşırmayın. :D

  • quote:

    Orijinalden alıntı: fatihcanery

    YA millet vesteli boklama derdine düşmüş,hadi diyelim ki vestel dedi ki ek vergi konulsun.madem yerli tüketiciyi destek ise vestelin tel.larından vergi alınmasın denilebilirdi .vestel günah keçisi oldu çıktı

    Vestel zaten yerliye indirim olsun demedi çakallık yapıp ithale ek vergi gelsin diye başvuru yaptı. Bir şeyden haberin yok bari araştır öyle korumaya çalış. Araştırma kapasiten yoksa konuları okusaysın bilirdin zaten olayın aslını o da yok demek ki.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sanki lg apple samsung herşeyi kendi üretiyor. Alayını foxconn gibi çinliler üretiyor çoğu zaman. Vestel de tasarımı kendi yapıyor parçaları burada montajlıyor. Şuanda birçok dünya markası üretimini vestele yaptırıyor aynı foxconn'a yaptırıldığı gibi. O nedenle vestel düşmanlığı yapacağınıza almıyorsanızda üç kuruş menfaatinizi ülke menfaatinden üstün görme huyunuzdan vazgeçip vestel aldırmam aldırtmam diye yırtınmayın. Almayın çekilin kenara.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vestel'i desteklemek gibi bir amacım yok fakat bir düşüncemi dile getireceğim.

    Vestel bu kararı almadan önce muhtemelen devlete yerli üretim telefonları vergiden muaf edin diye bir teklif sunmuştur. Önceden Honda sunmuştu bu teklifi yanlış hatırlamıyorsam. Fakat devlet kabul etmeyince. Vestel bunu önermiştir çaresizlikten. E devlette biliyor para var.

    Dayanırlar mi hiç. Hem reklam olacak,hem para. Yerli üretimi destekliyoruz diye vergi getirmek... E zaten gözü kapalı oy verenler var onlara da gösteri yapar.

    Vestelin bence bu önergeler yerine F/P bir ürün,ve mükemmel bir müşteri hizmetleri oluşturması lazım. Başka türlü Akıllı telefon pazarında bırakın dunya'ya açılmayı Türkiye içinde satamamaktan piyasadan çekilir...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Return to Monke -- 6 Mart 2016; 15:03:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkes bir olup bir şeyler yaparsa demek ki sonuç alınabiliyor. Biz boykot ederken o firmayı savunanlar utansın şimdi. Aynı şey Akk rezilliğine karşı da yapılmalı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Howard Stark

    Vesteli desteklemek gibi bir amacım yok fakat bir düşüncemi dile getireceğim. Vestel bu kararı almadan önce muhtemelen devlete yerli üretim telefonları vergiden muaf edin diye bir teklif sunmuştur. Önceden Honda sunmuştu bu teklifi yanlış hatırlamıyorsam. Fakat devlet kabul görmeyince. Vestel bunu önermiş. E devlette biliyor para var. Dayanırlar mi hiç. Hem reklam olacak,hem para. Yerli üretimi destekliyoruz diye vergi getirmek... E zaten gözü kapalı oy verenler var onlara da gösteri yapar. Vestelin bence bu önergeler yerine F/P bir ürün,ve mükemmel bir müşteri hizmetleri oluşturması lazım. Başka türlü Akıllı telefon pazarında bırakın dunyaya açılmayı Türkiye içinde satamamaktan piyasadan çekilir...

    hocam %100 üretsinler birşeyler düşünülür ama chipseti dışardan al ekranı dışardan al sonra yerli üretimi de.. bu biraz acizliktir. yerli montaj telefon satıyoruz desinler. devlet esnek davranip madem öyle vergiden muaf etseydi. ek vergi ne demek ya. herşey vergi oldu. ötv yi kaldırmaları gerektigi halde daha kaldırmıyorlar. pişkin pişkin bir de araba begenmiyorlar aglıyorlar. ayip ya.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nevfel

    Sanki lg apple samsung herşeyi kendi üretiyor. Alayını foxconn gibi çinliler üretiyor çoğu zaman. Vestel de tasarımı kendi yapıyor parçaları burada montajlıyor. Şuanda birçok dünya markası üretimini vestele yaptırıyor aynı foxconna yaptırıldığı gibi. O nedenle vestel düşmanlığı yapacağınıza almıyorsanızda üç kuruş menfaatinizi ülke menfaatinden üstün görme huyunuzdan vazgeçip vestel aldırmam aldırtmam diye yırtınmayın. Almayın çekilin kenara.


    Kimse Vestel'e montajcı olayından dolayı laf atmıyor ki. Bu ülkede çeşitli avantajlar ve teşvikler ile mal üretiyorsa kalkıp o fiyatları çekmeyecek arkadaş. Gerekirse Snapdragon 820'li telefonu 1500 TL'ye satacak. Bizden niye Xiaomi, LeTV, Meizu çıkmıyor: işte bu yüzden. Adam kendi ülkesinden gücü almak yerine, kendi ülkesini soyulacak kaz gibi görüyor. Bak Xiaomi'nin ürünlerine, beyaz eşya haricinde Vestel'in örnek alabileceği bir firma. Ama hala kafalarının dikine gidiyorlar, marka değeri kaybediyorlar sadece.





  • ugacomtr U kullanıcısına yanıt
    Hocam işin siyasi tarafı var maalesef şuan. "Milli" üretim diye baktığımız gıda ve tekstil hariç çoğu sektörde gerçek milli üretim olamaz zaten. Montaj yapılır üzerine Marka ismi yazılır dağıtılır. Şuan Vestel'in yeni bir işlemci veya ekran üretebilecek güçte olduğuna inanmıyorum. Çünkü teknoloji alanında zayıflar.

    Vestel bu piyasada yeni. Çok eski değil. Samsung,LG,Apple gibi firmalarla kıyaslanamaz. Ancak Belirli çin malı firmalarla (Xiamo gibi firmalar )kıyaslayabilirsiniz. Fakat vestel 'in bulunduğu durum onlardan da kötü olduğu için bu durumda. Halbuki çinliler gibi yapsalar ne var ki...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.