Şimdi Ara

RamSan-620: 5TB kapasiteli, dünyanın en hızlı SSD'si (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
9.500
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Rapid.... server olarak kullansın işte.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _AMADEUS_ -- 27 Nisan 2009; 11:06:15 >
  • abi böle haberleri yapmayın gereksiz ya o endüstiriyel pazarlar için bir ürün gereksiz bireysel satışı olmıyacaktır olsa bile 10-20 bin dolarlara pek aramızda mal alabilen yok galiba daha türkiye ye 30 gb - 60 gb ı geldi onlar bile çok pahalı
  • araba değil ev ya da arsa satmak gerekebilir bunu almak için
  • 7200rpm ile yola devam.
  • Ramsan Ram sanayiimi oluyor? :D
  • tek diskte 2TB kapasiteye ulaşılan bir günde 5TB için öyle ahım şahım bir olay diyemem .. tek farkı yüksek hıza sahip olması ve anormal güç tüketmesi...
  • Bizim millet ne kadar çok seviyor, yorum yapmayı. Herkez sallıyor birşey, sallayamayanda işin makarasında.
    Biliyorsan konuş.......... diye başlayan bir özlü söz vardır ama idrak edebilen pek yok sanırım.

    Yorumlar içler acısı;

    - bu ssd nin hem watt değeri çok yüksek enerji tüketimi var hemde agırlık deli bir agırlık vede sessizlik beklerken fanlarla birlikte geliyor hem bukadar maliyet hem bu kadar dezavantajla birlikte geliyor ben buna gelişiyoruz diyemem arkadaşlar kusura bakmayın lütfen.bu ssd muhtemelen bir power ampli görüntüsünde olacaktır saçmalık sadece hızı olaganüstü o kadar başka bir artı beklemesin bu ssd bizden.

    Bu yorum üzerine ne kimse kusura bakar, nede sizden birşey bekleyebilir daha, pes doğrusu.

    - tek diskte 2TB kapasiteye ulaşılan bir günde 5TB için öyle ahım şahım bir olay diyemem .. tek farkı yüksek hıza sahip olması ve anormal güç tüketmesi...

    Sizin bahsettiğiniz bu 2 TB kapasiteli diskler, ev kullanıcısı ve ufak ölçekli sunucular için. Tek yapıda 5 TB büyük ölçekli sunucular da kimi sistemler için muazzam denebilecek bir rakamdır. Şöyle basit bir örnekleme yaparsak hız ve güvenliğin önemli olduğu sunucu disklerinde 150-300 GB gibi kapasiteli mekanik diskler kullanabiliyoruz. Serverlar için pc 'ler kadar fazla mekanik disk seçeneği yok ve kapasiteler daha küçük, buna göre 5 TB çok iyi bir rakam.

    Kurumumuz ana sunucusunda 4tb veri var günlük 4gb birikiyor 60.000 kullanıcı erişim sorgu upload vb işlemler yapıyor. Daha yeni 33 milyon dolarlık alım yaptılar. Her ne olursa olsun hıza ihtiyacı olanlar fiyatı ne olursa olsun alır bunları. Ama 32gb de olsa 100$ civarına düşseler bir an önce. Valla 50tb 7200rpm disk çıksa bile umrumda değil. Süpersonik hız istiyoruz.

    Bari müdavimler bu arkadaşın yorumundan bir feyz alabilselerdi.
    Hayatında SAN,NAS,Cluster projelendirmeyi geçtik görmemiş insanların aman bende bir çey çizittireyim diye yazdığı malesef gereksiz yazılar cehaleti gösteriyor ve iyide olmuyor.

    Sonuç olarak bu disk yapısı FC ile çok iyi bir sonuç sağlar, projelerdeki bazı ihtiyaçları tek kalemde gidermiş olur. Türkiyede de bu tip cihazları kullanabilecek epey IT uzmanımız ve kurumumuz bulunmakta.




  • guyverland
    haklısın bencede en azından 500 Terabyte falan olsa hani neyse bu devirde adamlar teknoloji diye 5 tb çok az
  • Yüksek kapasiteli SSD istiyordunuz.Alın size 5TB
  • Arkadaşlar haberde anlatılan birim sıradan ev kullanıcıları için değil.

    Serverlarda yer alan depolama birimlerinin yaydığı ısı veya güç gibi faktörlerden daha çok verinin hızlı bir şekilde aktarılması önemlidir. Buda verimi etkiler.

    @Batuist odandaki bilgisayar için üretilmedi.
  • http://www.donanimhaber.com/Western_Digital_kurumsal_kullanim_icin_2TB_kapasiteli_sabit_disk_hazirladi-13748.htm

    Haberinden bakarsak, 1.000.000$'a harddisk olarak:

    3039,5 tane 2TB harddisk alabilirsiniz yaklaşık kapasiteniz 7077 TB yani 7 Petabyte olur... (doğrusu 6PB olacak gece gece beyin durmuş artık)

    Sonra 500.000$ ile istemediğiniz kadar işlem gücü ve sistem kurarsınız, donanımların 7/24 çalışmasını sağlayacak birkaç noktayada dikkat ederseniz:

    Raid ağları ile kurulu olan 6PB kapasiteli ve saniyedeki veri aktarımı (100MB saniye diye çok düşük bir değer verirsek) 303900 MB/Saniye olan bir sunucu ağınız olur.

    Güç tüketimide 4 watt'tan 12KW/S yapar, ki server ağınız kat kat daha fazla enerji çekecektir.

    Yanıt süreniz (internetten download hızınında max 48mbps [5-6mb/saniye] olduğunu düşünürseniz) 15-16 ms civarında olacaktır.

    Tahminen Rapidin Türkiye temsilcisi falan olursunuz...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chembond -- 4 Mayıs 2009; 5:29:16 >




  • Sevgili canerpense, güzel bir hesap yapmışsınız. İlk bakış olarak mantıklı görünüyor.
    Düşünceme gelince, bahsettiğiniz haberdeki diskler workstation ve ufak çaplı sunucular için üretiliyor.
    Bunu SATA arabiriminden de anlayabilirsiniz. Orta, büyük çaplı sunucular ve datacenter ürün çözümlerinde yaygın olarak SAS ve FC arabirimi kullanılıyor. Min. SAS ürünlerine bakılıyor gibi düşünebiliriz.
    Google ve bazı Callcenter 'lar sizin bahsettiğiniz tipte raid dizeleriyle çalışabiliyorlar, onların yapıları için haberdeki diskler uygun. Google özellikle sunucu lab. larını farklı dizayn ediyor.
    Sizin hesapladığınız şekilde o kapasitelere ulaşılabilir fakat sistemin işletiminde büyük sunucular için başka handikaplar olmakta.
    O haberdeki fiyattan şuan çok daha düşük kapasiteli SAS sunucu disklerini alabiliyoruz.
    RamSan ürünleri büyük ölçekli sunucu ve alt yapılar için arabirimi ve özellikleri dolayısıyla daha uygun, tabiki SATA disk birim başı maliyeti daha düşük olabilir fakat üretim oranı ve yaygınlık oranı düşünüldüğünde o kadar büyük ve fazla SATA
    arabirimi dizesi ürünleri maliyeti bu tip sistemlerden ve SAS dizelerinden daha fazla çıkabilir.
    Büyük ölçekli projeler (Hız, güvenlik, kapasite ihtiyacının büyük olduğu) genellikle pc işlemcileri veya sunucu işlemcileri, kapasite ile ilgilide diskler Fiber C. dizeleri halinde gerçekleştiriliyor.
    Tabi FC benzeri başka büyük arabirim ürünleride şuan bulunmakta.
    Eskiden değerlendirmeye daha az alınan fakat son yıllarda daha fazla değerlendirmeye alınan güç harcama ile ilgili uygun olan projelerde sanallaştırma yoluyla tasarruf sağlanabiliyor. Bazı çok büyük dizeli projelerde sanallaştırma kullanılamıyor tabi.

    Batuist kişiliğini yazım tarzı ile zaten ele vermekte, üstüne daha fazla birşey söylemeye lüzum yoktur.




  • SATAII teorik olarak 3GB saniye SATAIII ise teorik olarak 6GB saniye aktarım sunuyor. Kendileri eski SCSI sisteminin yenilenmiş versiyonları oluyorlar. Bence çoğu diskin erişim süreleri 8-16ms arasında değişmekte ve bu sunucular için yeterli bir rakam.

    SAS(bildiğimiz SCSI yada skazi) yada SATAII bağlantılarda teoride yaklaşık band genişliği sunuyor. Sadece bağlantı çeşidinden değil, kullanılan harddiskin (solid statelerde dahil) yapısından dolayı erişim süresinde mikrosaniye cinsinden fark oluyor. FC olanlar ise oldukça düşük erişim süreleri vermelerine karşın oldukça pahalı diskleri destekliyorlar.

    Birbirine özel routerler ile bağlı ve 1,5kw PSUların birden çok sistemi çalıştırdığı yaklaşık 300 istasyon kurarsak-ki bu kadar harddiske oldukça fazla bir rakam bence-(yada siz rock mount server kullanırsınız oda olur, sadece daha pahalı olur ve biraz daha az yer kaplar) İnternet erişiminizin dehşet bir hızda yani 100 GB/Saniye genişliğe sahip olduğunu bile hayal edersek 300GB/Saniyelik bir veri aktarım kapasiteniz sizi bekliyor olur.

    Böyle bir ağ ile Google'a rakip olamazsınız tabiki işlem gücü bakımından (hatta çok komik kalırsınız yanında) ama depolama kapasitesinde adınız ve sözünüz geçer.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chembond -- 4 Mayıs 2009; 5:27:09 >




  • Forever mekanik



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cossolina -- 5 Mayıs 2009; 1:49:49 >
  • taşımak içinde yanında el arabası da versinler :D
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sertacaygun

    SSD'nin olmadığını farz edin, 5TB'lik HDD alın, ya da depolama birimi alın, bir kenara atın. Şirketinizin geleceğine harcayın o parayı.



    Harbi he.

    20 Tane 1TB lık HDD ile.

    10 tanesi raid 0 yapılsa. Kalan 10 tane de o raid0 a raid1 yapılsa.


    Maliyet = 3000TL

    1Gbit saniye kadar da bant genişliği olur.


    Ya da 60 tane diyelim 3Gbit saniye bant genişliği ve 30GB kapasite.

    Ve 60KG

    Ayrıca bir tane de buzdolabı kadar alan.



    Yani evet maliyete bakınca daha mantıklı gibi geliyor. Ama firmalar için sorun bu değil. Zaten bunları alan da öyle orta ya da küçük ölçekli firmalar değil. Bunları alan firmalar ancak çok büyük firmalar olur.


    Bu ürünün işletme maliyeti daha düşük olur.

    Zira :

    1 - HDD mekaniktir mekanik = olası sorun.

    2 - Bunlar daha az yer kaplıyor 60 tane HDD nin bakımı da ayrı dert.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DigitalWorld -- 30 Kasım 2009; 0:48:26 >




  • vay Türk malımı hocam bu

    Ram Sanayi dsadsd
  • Benim villayı satayım da alayım şundan bir tane
  • BUNU ALIRIM BİLGİSAYAR MASAMA KOYARIM ÜZERİNEDE ANNEMİN DANTELLİ MASA ÖRTÜSÜNÜ SERERİM ANCA O KAPATIR BUNU

    ama güzel hareketler bunlar bunları yapsınlarki piyasa kızışıp fiyatlar çabuk aşağı insin..
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.