Şimdi Ara

raid nasıl yapılır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
580
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • slm arkadaşlar 2 adet 500 gb hardiskim var raid yapmak istiyorum sitelere bir göz attım fakat benim sisteme göre bir cevap bulamadım raid nasıl yapılır yardımcı olursanız sevinirim
    sistem özelliklerim
    işlemci: intel i5 750
    anakart: asus p7p55d le
    ram: 2*2 kingston hyperx 1600 mhz cl9
    ekran kartı: sapphire 6850 toxic
    hdd: 500 gb wd blue caiver+500 gb wd black caiver
    psu: xigmatek 700w 80 plus



  • iyi performasn için diskler aynı olmalı. Bunu göz önünde bulundurun. ama illa yapıcam derseniz anakrt pdf indirin en kolay anlatımı görsel görebilrsiniz...
  • bi blue cavier daha elimde var olmasa onu takarım ama bana teoride biraz anlatırsanız daha iyi anlarım yani bios ta hardiski nerde raid e çevirebilirim
  • hdd lerin özelliklerine baktım blue caiver 16 mb öbelleği var green caiver in 32mb ön belleği var (önce black demişim prdon) 2 blue caiver raid yapsam daha mı iyi olur yoksa green caiver daha iyi performans veririmi
  • Rad0 için performasn diskleri kullanmanız gerekir ki Raid0 zaten performans demektir. Yani green serisi , Blue serisi 5400 RPM gibi düşük seviyeler tercih edilmemelidir.

    Eğer imkanınız varsa 1 adet daha caviar Black alın gayet güzel performans alırsınız. bende 2 adet Caviar black kullanıyorum 140-170 MB/sn hızları sorunsuz görebiliyorum.

    Raid içerisinde hız 60-90 MB/sn değerlerde. Asus'un sitesine girip anakartınızın pdf'sini indirin. herşey görsel olarak mevcuttur.

    NOT: Raid için farklı boyutlarda disk kullanmayınız!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stm -- 20 Mart 2011; 16:05:22 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: stm

    Rad0 için performasn diskleri kullanmanız gerekir ki Raid0 zaten performans demektir. Yani green serisi , Blue serisi 5400 RPM gibi düşük seviyeler tercih edilmemelidir.

    Eğer imkanınız varsa 1 adet daha caviar Black alın gayet güzel performans alırsınız. bende 2 adet Caviar black kullanıyorum 140-170 MB/sn hızları sorunsuz görebiliyorum.

    Raid içerisinde hız 60-90 MB/sn değerlerde. Asus'un sitesine girip anakartınızın pdf'sini indirin. herşey görsel olarak mevcuttur.

    NOT: Raid için farklı boyutlarda disk kullanmayınız!

    Yanlışınız var galiba. Benim bildiğim greenin performansı düşüktür bluenin performansı güzeldir. Yoksa yanlış mı biliyorum?
  • Green olan Depolama amaçlı kullanılabilen 3. sınıf bir disktir. 5400-7200 arası devri vardır. okuma hızı 60-80 MB/sn dir.
    Blue olan ÇEvre dostudur 2. kalite bir üründür.Daha az ses problemi vardır. ortalama okuma hızı 80-90 MB/sn dir.
    Black olan seri tam bir performans ürünüdür. Raid düzeneğinde mükemmel sonuçlar verir. ortalama okuma hızı 100-120 MB/sn dir. Black seirisi ürünler marka için kategorisinde 1. sınıf niteliğindedir!
  • Böyle olduğunu biliyorum ben yanlş anlamışım kusura bakmayın. Black için raidde kulannılır çok ses yapıyor diyorlar. Blueyi sistem diski olarak kullandığımızda samsung spinpoint f3 le kıyaslasak nasl olur sizce blue?
  • Raid0 ın amacı performans ise amacına en uygun çözüm Black serisi olur. Blue diskleri hiç kullanmadım forumda kullananlardan yorum alınabilir.
    Ayrıca ses problemi bende oluşmadı.

     raid nasıl yapılır
  • quote:

    Orijinalden alıntı: stm

    Raid0 ın amacı performans ise amacına en uygun çözüm Black serisi olur. Blue diskleri hiç kullanmadım forumda kullananlardan yorum alınabilir.
    Ayrıca ses problemi bende oluşmadı.

     raid nasıl yapılır


    raid yapmayacağım zaten. yapsam black. ancak sistem kuracağım. teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vahit.lafci -- 21 Mart 2011; 18:47:54 >
  • cevaplarınız için teşekkür ederim fakat hardiskler 7200 d/d ve 16 mb ön belleği var önce kullandığım birisi green caiver di (önce black caiver diye tanıtmışım yanlışlık oldu) 32 mb ön belleğe sahip ben 2 side aynı olsun diye ben arkadaşla blue den bire tan e amıştık onun blue caiveriyle benim greeni değiştirdik şu anda 2 tane blue var w7 puanı da 5.9 birçok hdd ye aynı puanı veriyor yani ben raid yaparak hiç performans arttıramazmıyım daha eski sistemlerde bile yapıyorlar bu hdd ler çok eski sayılmaz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: asiatic

    cevaplarınız için teşekkür ederim fakat hardiskler 7200 d/d ve 16 mb ön belleği var önce kullandığım birisi green caiver di (önce black caiver diye tanıtmışım yanlışlık oldu) 32 mb ön belleğe sahip ben 2 side aynı olsun diye ben arkadaşla blue den bire tan e amıştık onun blue caiveriyle benim greeni değiştirdik şu anda 2 tane blue var w7 puanı da 5.9 birçok hdd ye aynı puanı veriyor yani ben raid yaparak hiç performans arttıramazmıyım daha eski sistemlerde bile yapıyorlar bu hdd ler çok eski sayılmaz

    blacktaki gibi performans alamazsın ancak çok iyi performans alabilirsin. harddiskinin şu anki değerleri 2ye katlanıcaktır(tahminen) blueyi kullanıp yorum yapar mısın disk hakkında?
  • Raid yapsanız bile Windows deneyimi size 5.9 puan verecektir.
  • yokmu arkadaşlar beni bu konu hakkında bilgilendirebilecek ben birçok form sitesinde bakıyorum nerdeyse hepsi eski pc ler için (disket oluşturacan gibi vs) disket mi kaldı yani yeni sistemlerde nasıl yapılır bunun hakkında bilgi almak isterim
  • aynen arkadaşlar ben de merak ediyorum
    bugün 1tb lik xavier black 64mb cache aldım sata 3 iki tane aldım ve raid yapacam.
    ilk defa yapacam bunu nasıl yapılıyo bilmiyorum bi yardım şart sanırım...
  • Windows 7 de disket yerine flashbellek, rom yada hdd sürücü yüklemek için kullanabilirsiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.