Şimdi Ara

q9550 3.6 ghz + hd 6850 overclock tecrübesi--edit: 3.76 ghz + gtx 660 eklendi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
2.068
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • dovahkiin_16 kullanıcısına yanıt
    Hocam kusura bakmayın konuyu hortlattım, benim bi sorum olacaktı.

    Ben yeni bir sistem topluyorum ilk parça olarak ekran kartını aldım ve şuanki sistemimde bir denemek istedim. Aldığım kart Asus GTX 770 DirectCuII 4Gb.
    İşlemci Q9550, anakart Asus P5Q3 Deluxe, ram 4GB DDR3 1333 Mhz OCZ. Bu sistemde kartı denedim. İşlemciyi 3,6 Ghz'e oc ladım, ramleri hiç ellemedim. Fps olarak net bir sayı veremiyorum ancak Crysis 3 ü herşey high olacak şekilde akıcı bir şekilde oynadım. Sizin bahsettiğiniz ormanlı bölüme daha gelmedim o ayrı. Benim size bir kaç sorum var. 1:1; 5:3 gibi oranlardan bahsetmişsiniz. Benim sistemim için ramleri de oc'a dahil edersek en ideal değerler kaç olur acaba? Yani işlemcimi kaç ghz'e kadar çekebilirim işin içine ramleri de dahil ederek?
  • Selamlar anakartimdaki voltaj kondensator sorunundan oturu voltaj artiramiyordum onu cozdum 3.8 ghzdeyim su an 1.25v ile. Bakin bu islemcinin carpani kilitli oldugundan fsb artirmak gerekiyor. Genelde iyi bir p45 anakart 450-500 fsb arasinda bir yere kadar kaldirabiliyor. Ben 449da durdum cunku ramlerim 800 mhz ustune gitmek istemedim. Dedigim gibi biostan ayarlari degistirirken ram carpani kisminda 'd' kodlu olani secip fsb'nin tam iki kati olacak sekilde ayarlamaniz grekiyor, yani sizin durumunuzda 4.0 ghz icin ram 940mhz'ye dusurulmeli.(Fsb:470) Sozkonusu durum fsb ram esitligi olarak adlandiriliyor ve stabiliteye katkisi buyuk. (1:1) bunun performansa kotu etkisi olmuyor merak etmeyin ramde hizin neredeyse hic etkisi yok onemli olan miktar.

    Ozel mesaj ile yazdiginiz passmark olayina gelince, skorlar eist, cpu step falan kapatinca 5600e cikiyor bunlar acilinca 5300e dusuyor. Sizin durum ile ilgili yorum yapabilmek icin oncelikle passmark degerlerinizin resimlerini gormem gerekiyor. Eger aciksa c1e, speedstep gibi power saving ozelliklerini kapatip bir daha denemenizi de tavsiye ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • dovahkiin_16 kullanıcısına yanıt
    Tamam hocam dediklerinizi yapıp tekrar deneyeceğim sonucu paylaşırım teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ozan406 kullanıcısına yanıt
    Sorun değil, faydalanırsanız ben mutlu olurum
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.