Şimdi Ara

Punto sürtme hasarı. Tahmini işlemler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
746
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar otoparkta yol üzerine parkeden hanzoların arkasındaki yere gitmek isterken duvara aracı sürttüm. Özel hayatımdaki sıkıntıdan dolayı gergin olduğumdan, araç sarsıldığında küfrü basıp ite ite soktum içeri girdim. Çıkacağı varmış diyorum, 500 lira bin lira neyse giden para olsun, sağlık olsun. Dalgınlık, moral bozukluğuyla sürttüğünde bastım geçtim :).

    Satarken boya var diyip, kaç liraysa fiyat kırılır. Servisine götürmücem, malum boya yerüne komple değiştirmek isterler kapıyı. Kapıda gece baktığımda bir şekil bozukluğu yoktu. O alanı bölgesel mi sokmak lazım, yoksa komple mi. Ama kapı altında ayrı yerde eziklik var. İşte oraya ne olur bilmiyorum.


     Punto sürtme hasarı. Tahmini işlemler Punto sürtme hasarı. Tahmini işlemler Punto sürtme hasarı. Tahmini işlemler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Fotoğrafla çizdikleri, öyle boyat. Sıkıntı yapamazsın satarken

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi bir özel servis ortalama 500 arası ister. araç pastel beyaz ise kapı yarım, çamurluk çizgi altı boyanır.
  • Size tavaiyem önce bir zınpara ve pasta geçin, leke kalır içinize sinmezse boyatın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çizik giderici pasta ile denemeni tavsiye ederim. Büyük ölçüde gidecek gibi duruyor.
  • Boyayı izleri pasta ile bir alın hocam, resimleri saklayın, en fazla 500 lira tutar, trafiğe çıkan her araçta okur böyle şeyler, öyle abartı bir düşme olmaz ikinci el fiyatı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pek bir problem gözükmüyor. Araç zaten kirli. Çizik gibi gözüken yerler kir olabilir. İyice bir yıkanıp pasta cila ile gayet azalır. Sarı renk boya çıkar diye dusunuyorum. Pek boyatmaya bence gerek yok pasta ciladan sonra karar verirsiniz. Gecmis olsun.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dayım ikitellide kaportacı, ona götürücem öncesi ve sonrası resimleri atarım. Boya üzerine yapışanların bir kısmı gider illaki ama elimle sürttüğümde bıyayı geçip astarı kaldıran belki saça kadar gisen kısımlar vardı. Boya olması sorun değilde kapıda olmasa da kapının sağ altında boşluk var, parça ezildiğinden ilk fotoğrafta yandan çektim o kısım için. İşte o kısım ne olur onu merak ettim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eğer siyahlıklar da sarılar gibi boya ise çok kolay çıkar ve bir kalın bir de hare giderici pasta kullanarak kendiniz de halledersiniz. Ama biraz kas gücü gerekecek :) makine varsa işiniz çok daha kolay olur. Önden İPA ya da bir Gazyağı kullanarak lekeleri çıkartmayı deneyin(ipa daha etkili olur.). Kalanıda duruma göre 3000 lik zımpara ardından da orta pasta ve yün ped ile pasta çekerek çiziklerden kurtulabilirsiniz. Umarım vernik tabakası çok zedelenmemiş hatta boya kazınmamıştır. Yoksa rötuştan başka çare yok. Dayınız kaportacıymış gerçi o görüncede bir fikir verir mutlaka. Ama sadece resimlere bakarsak çok büyük bir işi yok gibi, en fazla yarım saatte halledilir gibi duruyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.