Şimdi Ara

PTT KOLİ HİZMETİ..KARGOCULARI ZENGIN ETMEYELIM...BENCE SICAK (38. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.043
Cevap
2
Favori
237.408
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Posta ücreti alıcıdan tahsil, olayını çok geveze falan değilseniz yaptıramazsınız. Adamlar anlamıyolar sistem nasıl işliyor.

    yok öyle bişey yalan..

    Kadın bana "sizden alalım karşıdan alınca muhasebede sorun yaşıyoruz, yok alınan ücret 1 ay sonra geliyormuş, biz size aktaracakmışız bilmem ne vıdıvıdıvıdıvıdı" çorba olmuş herşey ya.

    dedim tamam şurdan alın 3 lirayı.

  • Dün akşam İzmir'den kargoya verilen koli, 2 saat önce elime ulaştı. İzmir - İstanbul arası kargo için 18 saat gayet iyi ve kısa bir süre.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: EuphoriA

    Bulaşın PTT' ye bulaşın arkadaşlar. 1 sene içerisinde yurtdışından gelen iki paketim kayboldu. Son olarak Ağustos sonunda İngiltere' den verilen 3 paketten haber alamıyorum. Kimse yurtdışında kaybolmuştur, gönderilmemiştir v.s demesin. Alım yaptığım adamlar neredeyse %100 olumlu feedback li ebay satıcıları yada Türkiye' ye çatır çatır mal gönderip şikayet almayan şirketler. Bir kaybolur anlarım ikide kötü şans derim 5 tane paket yahu ayıp be.

    Bugün telefon ettim dağıtım merkezine. Yahu diyorum ki bölgeme bakan dağıtım görevlilerinin telefonunu verin teslim süresi geçmiş paketler var. Adam papağan gibi takip numarası diyor başka birşey demiyor. Elime ayağıma sinirime hakim olacağımı bilsem yerlerine gideceğim ama adam devlet memuru sıfatını taşıyor. Şu son 3 paketin akibeti kesinleşsin bildiğim heryere şikayet edeceğim.

    Daha dün Kanal D Haber' de İstanbul' da otoyol kenarına atılmış yüzlerce fatura, ekstre v.s zarfı gösterdiler. Özelleştirme lafı edilincede bıy bıy bıy bıy. Özel şirkette bir müşterinin paketleri sürekli kaybolacak ya da şirket görevlisine teslim edilmiş yüzlerce zarf yol kenarında bulunacak bakın ne oluyor. İşlerini adam gibi yapamıyorlarsa özelleştirsinler çürüklerin yerlerine adam gibi iş yapacak birileri bulunur. Sağlam olanada zaten kimse dokunmaz.

    Tavsiyem uzak durun PTT' den. Özel Kargo şirketlerinde hiçte değilse bağırıp çağıracak yakasnına yapışılacak birileri oluyor.


    Kayıtlı ve imza teslimli kargoyla alırsanız hiçbirşey olmaz.

    Ben de eBay'dan defalarca ürün aldım, kayıtlı - imza teslimli aldıklarımdan hiçbirisi kaybolmadı.
    Gidip en ucuz, ne olduğu belirsiz hava postasıyla alırsanız başına herşey gelir, haberiniz dahi olmaz.

    Amerikadan, "USPS Priority Mail veya Express Mail" ile al bak nasıl geliyor kapına.
    İngiltere için de "Royal Mail - Airsure" idi galiba.

    Her zaman kayıtlı posta ile gönderim isteyin. Eğer elinize ulaşmazsa satıcıya mesaj atar para iadesi veya tekrar gönderim alırsınız.
    Sigortalı ve kayıtlı gönderimler eğer kaybolursa satıcı zarara uğramıyor zaten parasını posta servisinden alıyor.
    O yüzden para iadesi ve 2. ürün gönderimi konusunda problem yapmıyorlar.

    Singapurdan aldığım, kayıtlı bir üründe başıma gelmişti böyle bişey. Ürün ulaşmadı, satıcı hemen para iadesi yaptı, hiç sorun çıkarmadı bana.




  • Ptt kargo cumartesi yada pazar günü de teslimat yapıyor mu arkadaşlar ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: EuphoriA

    Ne güzel yazmışsınız. İki tane devlet yönetimi altındaki kuruluşun anlaşması ile sunulan posta seçeneğinin bu denli aşağılık duruma düşmesi şüphesiz PTT' nin marifeti.

    Fırsatını bulunca kayıtsız diye adamların paketi buharlaştırmaları doğal yani. Yada paketin çalınmaması için illa adamların üzerine numarayla zimmetlememiz gerekiyor. Görev haysiyeti, şerefide bu zaten. Ayrı satıcılardan çıkan 3 paketten bahsediyorum. Bu 3 satıcıda dolandırıcı mı? Ya da Royal Mail' in tarafıma şahsi kıllığı mı var? Karalistede filan mıyım? İstanbul PİM binlerce paketin içinden adıma olanları tespit edip mi iç ediyor? Ya da mantıklı olan o 3 paketin eninde sonunda yollarının birleştiği son dağıtım aşamasında mı buharlaştığı?

    Ne idüğü belirli kayıtlı paketin gümrüğü v.s geçtim "dağıtım aracında" 10 gün süründürüldüğünüde şahit oldum. Google' dan biraz araştırın kabak gibi adres ortadayken adres bulunamadı denilip satıcıya boş geri dönen kayıtlı paketler dahil neler var.

    Bende kaybolan iki paketim sonunda paramı geri aldım. 2 ay sonra benzer ürünler ararken aynı satcılara rastladım. Birisi absürd kargo rakamıyla UPS seçeneğini dayamış diğeri ilanına büyük harflerle silah ve dikta rejiminin hakim olduğu birkaç Afrika - Asya ülkesi ile birlikte Türkiye' ye kesinlikle gönderi yapmadığını belirtmiş. Ne güzel değil mi? 3 kuruşa dışarıdan birşey getirip faydalanıyoruz başıboşluk, denetimsizlik, açlık yüzünden o da mundar ediliyor. Ağaların 10$ lık paketi teslim edebilmesi için 40$ kayıtlı posta ücreti ödememiz normal. Konu zaten Katıtsız Posta = Kayıp Posta aşamasına geldiyse telekomdan sonra PTT nin kıçınada tekmeyi gönül rahatlığıyla bassınlar. Özel yönetim tepelerine çöktüğünde görürler kayıtsız postayı, devlet memurluğuna sığınmayı bilmemneyi.

    Son olarak mesela 15-20$ lık pakete çalınmasın diye 30 -35$ kayıtlı posta ücreti ödediniz mi hiç? Çalınmasın diye verdiğiniz farkla ne bileyim "yemek yerdim, t-shit alırdım, hayır işlerdim" gibi birşey düşünüyor musunuz?


    Ben zaten koşun en pahalı kargoyu alın demiyorum. Tecrübe oluşmaya başlayınca hangi ürünün geleceğini hangi ürünün gelmeyeceğini anlarsınız.
    10$'lık bir ürün için 30$ kargo ödemeyin, değerine uygun kargo seçin ama ucuz ürün için ucuz kargo nedeniyle, paketin kaybolmasını da göze alın.

    Zaten değerli, 60 70 dolar ve üstü, ürünler için ucuz kargo seçmek saçmalık olur. Kayıtlı postayla almak gerek.

    PTTyi savunmuyorum, devlet kuruluşu olduğundan memurlar salla başı al maaşı yapıyor resmen. Yurtiçi hizmeti geçtim, ayıptır yani yurtdışından ürün alınmış, belli ki emek harcanmış. O konuda kesinlikle haksız PTT, çalışanlar o maaşın hakkını nasıl ödeyecek merak ediyorum doğrusu.




  • @DiabloXT,

    ümit abicim, arkadaş sanırım yurtdışından parfüm alıyor,
    malum ptt çalışanları da koklayıp beğendikten sonra cuk cebe indiriyor,
    ben bir kere ev adresimi yazdım 35günde geldi, yurtdışından Türkiyeye girişi 2 gündü düşün,
    diğerinde ise gelmedi..
    gel gör ki sonradan uyanıp Ankara Emniyet Müdürlüğünü adres olarak verincei 5.günde geldi tıkır tıkır,
    çünkü adam biliyor, gelmezse ya da geç gelirse öttürüleceğini, o yüzden de normal getiriyor,
    ama gel gör ki diğer türlü sallamıyorlar, bunların hesabını nasıl verecekler bilemiyorum,
    ama PTT nin yurtdışından gelen kargolara davranış biçimi hiç ama hiç hoş değil,
    hoş yurtiçinde de aynı halt ama, bir nebze teslim ediyorlar yine de




  • Doğrudur abi tahmin edebiliyorum zaten. Yurtdışından mal almak zaten apayarı bir risk.

    PTT işini adam gibi yapsa, diğer kargoların yüzüne bakılmaz da işte.

    İşlerinizde, Allah kolaylık versin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cello1907

    evet haklısınız ptt kargo en iyisi.istanbuldan denizliye ptt kargo ile yolladım
    4 kilo tuttu ve 4 tl verdim.
    aynı kargoyu yurtiçi sürat ve aras a sordum 16tl dedi
    enteresan bir fiyat farkı.ne gerek var kargoya

    EN İYİSİ PTT


    İstanbuldan Denizliye 4kg lık bir ürün yurtiçi kargo ile adres teslim 10,34 TL yapıyor. Haberli şube teslim 9 tl yapıyor. Ayrıca Sürat ve aras kargo daha hesaplı.
    http://www.yurticikargo.com/ne_kadara_ana_test.asp buraya girip hesaplayabilirsin.




  • Arkadaşlar çok sık kargo gönderimi alımı yapıyorum ptt kargo diğerlerinin 3'te 1 fiyatına çalışıyor , Bursa'dan Diyarbakır'a Logitech z-5500 14tl'ye yolladım.Başka bir açıklamaya gerek duymuyorum.

    Diğer kargolardan daha sorunlu olduğu konusunda şikayetler var ben de çok duyuyorum ama 3 misli fiyat verirken de canı acıyor insanın
  • benim Ödemeli olarak İzmir e gönderdiğim nokta vuruşlu yazıcım şubede 15 gün bekledikten sonra bana geri iade edildi. Koliyi açtığımda yazıcının içindeki parçaların dağıldığını gördüm. Yazıcı 90 TL değerindeydi. Fakat kargo yolculuğundan sonra satılabilme özelliğini kaybetti. Şimdi tamir edilmeyi bekliyor. Büyük ihtimalle benim yazıcıyı düşürmüşler.
    Geçen PTT şubesinin camında bir kedi yavrusunun boynundan tutmuş ve sürükleyerek götürüyordu. Üstünde de "Kargonuz GÜvenli Ellerde" diye yazıyordu.
    Bizim kargoların ne kadar güvenli ellerde oldukları ortada işte. :)
    Aslında resmini çekmiştim. İsterseniz buraya resmini de koyarım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gurkan1983

    Ya arkadaşlar hala neyin hesabını yapıyorsunuz, sizlere başıma gelen olayları anlattım. Bu yaşadıklarımın yarın sizlerinde başına gelmesi kaçınılmaz. Belki ptt kargo ile 20 sefer ürün gönderdiniz sorun yaşamadınız, ama bir gün öyle bir ürün elinizde patlar ki o zaman yandım anam dersiniz. Hiç bir şekilde kimseye derdinizi anlatamıyorsunuz. Bi kere alıcı ödemeli diye birşey yok. Alıcı ödemeli gönderirseniz hem sizden hem karşı taraftan ücret alınıyor. Kargoyu alan şahıs kargosunu aldığına dair bağlı olduğu ptt ye gidip sizen bulunduğunuz yerdeki ptt ye faks çektiriyor, sizde elinizdeki makbuzunuzla gidip ödediğiniz ücreti bu şekilde alabiliyorsunuz. Ve tüm bunlar sadece 3 TL için yapılıyor. Çoğu kişi lanet olsun diyor paralarını almaya gitmiyorlar. Onlarında amacı bu zaten. Her şube günde böyle 30 keriz düşürse, bütün ödenilen paralar aynen cebe iniyor. Dün istanbul dan mersin tarsus a yurtiçi kargo ile parfüm gönderdim. Şube teslim haberli sadece 4,40 TL para ödedim ve inanmassınız tam 13 saat sonra ürün teslim edildi. Hemde siteden dakika dakika kargonun nerede olduğunu takip ettim. Ptt kargonun hiçbir esprisi kalmadı. Hem çalışanları dingil hemde işlerini adam gibi yapmıyorlar. Ancak gönderecekseniz en az 5 kilodan fazla ürün gönderin, ancak öyle kar edersiniz. Tabi oda paramparça karşı tarafa ulaşmazsa.



    hakkında şikayet olmayan karogu şirketimi var kardeşim hepsinde bi sorun hepsinde bi sorun ben ptt yi kaç yıldır kullanıyorum 50 kere laptop alıp gönderdim en ufak sorun yaşamadım ilçelere geç geliyo bu gerçek ama merkezlere normal kargo gibi 1 günde gidiyo ama şahsen şu çok övülen benimse sinir oldugum yurt içi gibi adi dehiller en azından bi laptop a şubeden teslim ihbarsız sigortasız yani hiç bişeysiz gönderiye 25 milyon alcak kadar adiler bunlar onun için şaşmam ptt den adam gibi yapın kolinizi hiç bi sorun çıkmaz hee malınızın faturası varmı oke sigortalı gönderin o zaman hiçmi hiç sorun çıkmaz 100 kişi burda övüyo 3 kişi laf ediyo buda normaldir %100 müşteri memnuniyeti hiç bi yerde yoktur bizde yazdıklarına bakınca senin kargo firmasında çalıştıhını düşünüyorum....




  • Teknik Servisine gonderilmek uzere ptt kargoya kardesim tarafindan teslim edilen paketin kayboldugu ve tazminat talep edebilmeniz icin su adrese kaybolan urunun tazminatini belirttiginiz bir dilekce gonderin diye bir yazi geldi 15 gun sonra.

    Bakalim 230 Tl lik telefona ne kadar tazminat verecekler. Allahtan ustune kardesim icindeki telefondur diye yazdirmis yoksa bir hak talep edemezdik.
  • şehir dışına 3 adet cd göndereceğim en hızlı ve sağlıklı olarak ptt'nin hangi servisi ile gönderebilirim ve bana tahminen kaça patlar?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erend

    şehir dışına 3 adet cd göndereceğim en hızlı ve sağlıklı olarak ptt'nin hangi servisi ile gönderebilirim ve bana tahminen kaça patlar?

    APS ile gonderin 2 gune kesin gitmiş oluyor,ben laptop bataryasını 5 tl ye gonderdim geçen hafta,sizinki 3 tl olsun...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hypericum

    UPS ile Mersin Aydıncık'a gönderdiğim 3.5 kg lık koli için 28 YTL verdim
    Kafama edeyim


    anlaşması olana farklı fiyat yaparlar

    01-05 kg. 3 tl + kdv + aydıncık 5 tl fark = 8,54 e bızden alıyrlar
  • 4 gun oldu ıztanbuldan ızmıre kargom gelmedı... dun dagıtıcıya verılmıstı sımdı ıkıncı adrese sevk yazıyor.. bunun anlamını bılen varmı.. normalde 1 gunde gelır kargolar adresıme.. pttde daha once cok getırdı...

    ptt yı artık kullanmayacagım... en azından sen dıye hıtap eden, cumle kurmayı bılmeyen , klavyede bir adresı 10dk da yazan, çağa ayak uyduramayan elemanlarını değiştirene kadar...
  • valla ptt de iyi de mng veya yurtiçiyle kargoya vermeyin bişeynizi özellikle yurtiçi çalışanları ney hepsi rezillik
  • PTT ile 850gr kutuyu,İngiltere'ye 11,75 liraya yolladım.6-7 günde ulaşır dediler.Herşey gayet uygundu bir tek memurun sarıp sarmaladığım paketi makinenin lensini görene kadar açması dışında,gerçi o da normaldir sonuçta içinde ne olduğunu görmeleri gerek.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alper__38

    valla ptt de iyi de mng veya yurtiçiyle kargoya vermeyin bişeynizi özellikle yurtiçi çalışanları ney hepsi rezillik


    en ıyı kargo yurtiçi kargo... elemanları guzel dıyalog kuran genc ınsanlar.. ptt dekı gıbı dede degıl
  • ptt kargo gibisi yok valla kocaman monitoru evden alıp eve teslim samsundan ankaraya 18 liraya gönderdiler hemde 1 günde teslim... otobusle yollatıp taksi tutsam daha pahalı :)

    yurtiçi kargoya sakın vermeyin 1 haftaya ancak teslim ettiler bi kağıt parçasını... bir ara da yurtiçi ile bilgisayar kasası yollamıştım vidaları ezilmiş kasa yamuldu adamlar sallamıo ki atıolar ne olursa...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boçi -- 7 Kasım 2009; 2:57:18 >
  • 
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.