Şimdi Ara

PROTEZ SAÇ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
1
Favori
1.475
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, herkese hayırlı forumlar…

    2013 yılından beri protez saç kullanıcısıyım. Aranızda beni tanıyanlar vardır mutlaka . Son zamanlarda protez saç kullanan ünlülerin artmasıyla, tekrar popüler olan protez saç hakkında özet bir bilgi vermek istediğim için bu konuyu açtım. 7 yıldır protez saç kullanan biri olarak, insanların sömürülmesine ve kandırılmasına dayanamadığım için , tüm bildiklerimi paylaştığım bir blog sitesi kurdum ve buradan da size tanıtmak istedim.

    Bu başlıkta size protez saçı ana hatlarıyla beraber özetlemek istiyorum. Geniş ve kapsamlı bilgi için tıklayın.

    Protez saç nedir ?

    Takma saç yada yapıştırma saç diye de tabir edilen protez saç ; temel olarak , tül veya poliüretan tabanlı altyapılara, gerçek insan saçının yada fiber saçların enjekte edilerek dikilmesiyle oluşturulan sistemdir. İhtiyaca göre kullanılan bu altyapı materyalleri tamamen tüketicinin talebi ve kullanım amacına göre tercih edilir.

    Saç dökülmesinden rahatsızlık duyan herkesin yaptırabileceği protez saç ; genellikle hızlı sonuç verebilen ve doğal görünümlere kavuşma olanağı veren bir sistemdir. Bu sebeple , Dünya genelinde protez saç kullananların sayısı gün geçtikçe artmaktadır.

    Protez saç, sanıldığı kadar yeni olmayan, 1945 yıllarında Hollywood yıldızlarının da  kullandığı geliştirilmiş peruk sistemidir.

    Protez saçın peruktan farkı ;

                   -  Bir takım medikal yapıştırıcılarla kafaya sabitlenebilmesidir.

                   -  Kullanılan yapıştırıcı çeşidine göre, 10-15 gün kadar sorunsuz kafanız kalabilmesidir

                   - % 100 e varan doğal görünüme sahip olma imkanı,

                   -  Protez saç ile kolay duş alınabilmesi

                   -  Sorunsuz spor yapılabilmesi,

                   -  Yüzülebilmesi

                   gibi bir çok madde, protez saçı peruktan ayıran en önemli özelliklerdir.

    Protez saç bantları , bandı , yapıştırıcıları ?

    Protez saç bandı veya bantları , protez saçınızın kafanıza sabitlenmesi için kullanılır. Bir çok çeşit protez saç yapıştırıcısı vardır. Temel olarak ikiye ayrılır ;

    1-) Protez Saç Bandı

    2-) Protez Saç likit yapıştırıcıları.

    Tamamen kullanım amacına göre üretilmiştir. Mesela uzun süre tutuş istiyorsanız farklı bir yapıştırıcı, hijyenik/anti alerjik kullanım istiyorsanız farklı bir yapıştırıcı, doğal görünüm için farklı bir yapıştırıcı, konforlu ve rahat bir tutuş istiyorsanız farklı bir yapıştırıcı kullanmanız gereklidir.  Bütün bu talep farklarının oluşması, birden çok çeşit protez saç bandı ve yapıştırıcılarının üretilmesine sebep olmuştur.

    Hangi durumda hangi protez saç bandı tercih edilmelidir ?

    Mavi protez saç bandı ne amaçla kullanılır ? gibi sorular aklınıza takıldıysa, bloğumda detaylıca okuyabilirsiniz.


    Doğal Protez Saç Nasıl olmalıdır ?

    Şüphesiz ki protez saç kullanıcılarının en çok aradığı özellik, görüntü de doğallıktır. Kimse “kafandaki ne be “ diye garip sorularla rahatsızlık duymak istemez. Bu yüzden mümkün olan en uç noktadaki doğallığı tercih ederler.

    Protez saçta doğallık öncelikle şakak çizgisinin görüntüsüyle başlar. Şakak bölgesinde doğal olmayan herhangi bir görüntü, üstünüze kötü bakışları çekmek için yeterlidir.

    Daha sonra protez saçın, orijinal saçınızla birleştiği yerlerdeki doğallık göze çarpar. Bu bölgede doğal bir görüntü için; protez saçın renginin, saç tonunun(ince telli , kalın telli) , saç dalgasının ve saç yoğunluğunun, orijinal saçınızla aynı yada %90 oranla benzemesi gereklidir. Bu durum sağlandıktan sonra güzel bir görünüm elde edilebilir.

    Bunun içinde bilmeniz gereken temel kriterler var ;

                  -  Mümkünse protez saçı özel olarak ürettirin.

                   -  Protez saçın ; renk tonu, saç teli ve yoğunluğu( gürlüğü) , yanlarda kalan orijinal saçınızla en az %95 eşleşmelidir

                   - Tül yada thin skin tabanlı bir sistem kullanmalısınız.

                   - Protez saçın diplerindeki düğümlerin doğru bir şekilde ağartıldığından emin olmalısınız. Bu özellik, sakak bölgesindeki saçları geriye yatırdığınız da protez saçın, sanki kendi kafa derinizden çıkıyor görünümü verir. Bu da doğallığı arttıran güçlü özelliklerdendir.

                   Doğal bir protez saç istiyor iseniz, bu yukarıdaki 4 temel kriter olmazsa olmazdır. Puzzle gibi, bir parçayı çıkarırsanız, resimin bütünü bozulacak ve anlamsızlaşacaktır.


    Detaylı bilgi.



    Uzun Ömürlü protez saç ;

    Protez saçın uzun ömürlü olması için, altyapı malzemesinin poly tabandan yapılması gerekir. Sağlam ve dayanıklı yapısı nedeniyle tercih edilen bu malzeme kalın olduğu için doğal bir görünüm sağlamaz, sağlayamaz.

    Uzun ömürlü protez saç kullanmak isteyenler yada kullananlar genellikle şakak çizgisini ön plana çıkarmayan saç stilleri edinirler. Çünkü saçlarını geriye doğru taradığından ortaya çıkan şakak çizgisi doğal bir görünümden uzaktır. Eğer sizin de şakak çizgisini ortaya çıkarmayan bir saç modeliniz varsa, poly taban bir protez saçı 1-2 sene arasında kullanabilirsiniz. Eğer profesyonel bir kullanıcı iseniz, 5 yıl gibi bir süreleri görmek bile mümkün.

    Protez saçın ömrü ne kadardır ? Protez Saç ne kadar dayanır ?

    Bu sorunun cevabı  doğrudan; protez saç altyapısının çeşidine göre ve kullanıcının acemiliğine göre değişir. Tül altyapılar genellikle 3 ile 9 ay arası bir kullanıma sahiptir. Poly tabanlı altyapılar ise yukarıda da değindiğim gibi senelerce kullanılabilir.


    Detaylı bilgi için tıklayın


    Protez saç neden ölür  ?

    -         Protez saçlarda kullanılan bazı yapıştırıcıların bıraktığı kalıntılar, tül altyapılarda gözeneklerin içine girer ve zamanla gözenekleri tıkar. Bu kalıntılar, saç düğümlerine yapışır ve saçın zamanla kırılmasına yola açar. Kırılan bu saçlar dökülür ve kelleşir

    -         Kullanılan bir takım kimyasallar, protez saçın yapısına bozarak sertleştirir. Bu da saçın kırılarak dökülmesine veya düğümlerinin kırılmasıyla ünitenin ölmesine sebep olur.

    -         Altyapının yırtılması sonucunda protez saç kullanılamaz duruma gelebilir. Duruma göre tamiri olabilir. Ama her geçen gün daha hızlı yıpranacaktır.

    Protez saç bakımları

    Protez saçın kafaya sabitlenmesi için kullanılan tüm yapıştırıcıların belli bir ömrü vardır. Ömrünü tamamlayan bu yapıştırıcılar zamanla tutuculuk özelliğini kaybeder. Bunun sonucunda ; Temizlenmesi ve yenisiyle değişmesi olayına protez saç bakımı denir. Protez saç bakımı , periyodik olarak yapılması gerekir. Mesela 10 gün de bir bakım yapmanız gerekebilir.

    Protez saç bakımı,  cildinizin durumuna ve kullandığınız yapıştırıcı türüne göre değişiklik gösterebilir. Bunun en ideali max 10 gün de bir bakım yapmaktır. Sıcaklık ve terleme bakım sürenizi kısaltabilir.

    Bu konu ile ilgili detaylı bilgi için tıklayın.

    Protez saç bakım fiyatları ;

    Türkiye genelinde, protez saç merkezlerinde yapılan bakımların maaliyeti minimum 70 TL den başlar. Şehir ve semtine göre 500 TL’lere kadar çıkabilir bu fiyat.  Ortalama 10 günde bir bakım yapmanız gerektiğini düşünürsek, bir sene de 36 kere bakım yaptırmanız gerekebilir. Her bakımı 100 TL’den yaptırdığınızı düşünürsek; senelik 3600 TL kadar masrafı olacaktır.

    Evet protez saç kullanmak maliyetli bir iş J

    Bu maaliyeti daha aşağılara çekmek tabi ki mümkün. Acemilik sürenizi atlattıktan sonra , evde kendi protez saç bakımınızı kendiniz yapabilirsiniz.

    3600 TL olan fiyatı senelik 250-500 TL arasına çekebilirsiniz. Protez saçınızın kendi bakımını nasıl yapacağınızı öğrenmek için tıklayabilirsiniz.



    Protez Saç fiyatları

    Türkiye’de protez saç merkezlerinde protez saç 2500-12 000 TL arasında uygulanabiliyor. Protez saç üretiminde Dünya ‘da birinci sıra Çin’dir. Çin piyasasında ortalama bir saçı 120-160 dolar arasında alabilirsiniz. Protez saç merkezlerinin 1 birime alıp 10 birime satması ise tam bir insanlık suçu. Üstüne üstelik mağdur ettiği insanlarda cabası. Hayır adam memnun kalsa tamam değer de, ama harabe bir uygulama yapıp, 10 misli fazla para aldıkları için, bu savaşı açıyorum J

    - Çinden protez saç nasıl sipariş edilir ?

    - Protez saç çeşitleri nelerdir?

    - Evde Protez Saç bakımı nasıl yapılır ?

    - Protez Saç çıkar mı ?

    - Protez Saç belli olur mu ?

    gibi popüler soruların cevapları için sitemi ziyaret edebilirsiniz. Ayrıca yeni faaliyete giren, bilgi ve tecrübenin paylaşıldığı yegane, Türkiye’nin ilk ve tek protez saç formuna üye olup, aramıza katılabilirsiniz.

    Son olarak ;


    - Hiçbir maddi çıkarım yok. Kendi işimde gücümde bir adamım .

    - Hiçbir protez saç merkeziyle alakam yok.

    - Tamamen kandırılamayan bir topluluk için uğraşıyorum.

    - Türkiye’de protez saç merkezlerinin işini düzgün yapması için bilgili bir topluluk oluşturmaya çalışıyorum.

    - Güzel bağlar ve dostluklar kurmak için sizi de foruma bekliyorum.

    Kalın sağlıcakla




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kayıpkovboy -- 3 Mart 2021; 12:55:27 >







  • hocam sitenize giremiyorum ,oysa daha 1 ay önce siteye girebiliyordum yardımcı olur musunuz

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.