Şimdi Ara

Projeksiyon Cihazı Tavsiyeleriniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
784
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam arkadaşlar,

    araştırmalarıma göre kafamda beliren modeller var bu forumda da gerekli yerleri inceledim lakin sonuç olarak bir karara varamadım bunun için sizlerinde tavsiyelerinizi alayım dedim. Aşağıda kullanım alanı ve özelliklerimi sıralayacağım. şimdiden teşekkürler

    - DLP daha iyi denilmiş youtube da videoları inceledim yorumları okudum. Bu yüzden DLP modeller üzerinden gideceğim (LCD daha keskin ve net görüntü denilmiş bir tek bu kısım kafamı karıştırdı)

    - Cihazı odamda kullanacağım odam yaklaşık 30 metre kare ve kolon, kiriş ve sair çıkıntılardan münezzeh olmasa bile (zaten olmassa olmaz) konumlanma itibari ile münezzeh ve halis yerlerdedir.

    - Kullanacağım yer ile duvar arasında yaklaşık 4 metre mesafe vardır. Lakin odamın dışında salonda kullanmak istediğim vakit mesafe 5.5-6 metreye çıkma dahilindedir.

    - Çok pahalı bir şey almak istemiyorum max. 1500 tl lakin 1000 civarı (kredi kartı tek çekim) meblağ müreccahtır.

    - Kullanım alanı olarak ise sadece bilgisayarımı bağlayıp film veya dizilerimin keyfine bakmak olduğunu beyan etmek yeterli olacaktır. Gündüz bir vakittede verim alabileceğim bir alet olması sanırım ansilümanının yüksek olmasına bağlı, buda ssanırım lamba ömrünü kısaltıyor. Film kısmısı zaten akşam seyredilir bilemedin keraat vaktinde seyredilir.

    - Birde default 16:9 (yani 4:3 sonradan geçişli) olsa çok makbule geçer.

    - Aslında diyorum ki "optoma pico" da yeter. Yetmez mi ? Lakin çözünürlük yüksek olsa iyi olur. pikonunki 480x320 olsa gerek.

    - Çözünürlükde 1280x700 civarı olursa daha iyi olmaz mı ?

    - Aşağıda vereceğim modelleri hepsi burada ofis kullanımı sınıfına koymuş lakin home cinema sınıfındaki cihazların en ucuzu 2 civarında aşağıdaki cihazlarla verim alamaz mıyım ?

    Düşündüğüm modeller :

    - Optoma HD65 (ist. bilişimde 1444 tl tek çekim, hepsiburada 1600 civarı)

    - Optoma EP727 (ist. bilişimde 900 tl tek çekim)

    - Toshiba TDP-T45 (ist. bilişimde 1000 küsür tek çekim)

    - MITSUBISHI HC1600 (ist. bil. 1400 tl tek çekim)

    herkese teşekkürler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emirvahdet -- 4 Haziran 2009; 17:15:04 >







  • - ACER P5260E DLP

    - Benq MP512ST


    bunlarıda listeye ekliyorum
  • MP512ST Kullanıyorum ve memnunum.Tabii gönül bütçe biraz daha yüksek olsaydı daha iyi bir cihaz isterdi ama bu cihaz da şu an için beklentilerimi karşılıyor.Yakın mesafeden geniş görüntü vermek için yapılmış bir cihaz.Yaklaşık 3 hafta oldu alalı ve memnunum.
  • Bende en son olarak ya onu almaya yada acer ın bi tane short throw cihazı var onu almaya karar verdim (x1230-s). yarın son bir inceleme daha yapıp kısmetse birini alcağım. uzun mesafelerde 30 metre karelik bir odada pek bir verim alamayağımı farkettim. bir sorun yaşamadı iseniz ve memnunsanız bende ondan almak isterim. neticede çok zevk alayım sanki burnuma yapışıyormuş gibi görüntü alayım merakında değilim. orta kalite ne kötü ne çok çok iyi olmasına gerek yok. bana gerekli zevki versin yeter istiyorum. mp512 isteklerimi karşılar sanıyorum.
  • Ben de aynı beklentiyle aldım çünkü benim salon büyük ama kiracı olduğum için tavana asma şansım yoktu ve ortalıkta dolanan bir alet istemiyordum en azından duvarın 2-3 metre önüne bile koysan cihazı ayakaltında dolanmıyor.Görüntü ve parlaklık çok iyi.Acer için bişey diyemem ama bu cihazı alırken karşılaştırmıştım.Herks Benq'dan ayrıldıktan sonra kaliteyi düşürdüğü hakkında görüş verdi.Umarım yardımcı olmuşumdur.
  • Teşekkürler hocam oldunuz tabii ki. acer 1250 küsür benq ise 750-800 yani fazla para vermeye gerek yok kafamda zaten benq vardı benim. Fakat lamba fiyatlarına bakınca acer' ınkiler 400 civarı iken benq 700+

    Gerçi şöyle bir şeyde var, günde ortalama 1 film seyretsem ki o kadar kullanmam beni en az 3 sene idare eder o cihaz. Zaten o zamanda lamba yenilemeye gerek kalmaz daha iyi bir cihaz alınır. tekrar teşekkürler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.