Yeğenimden ötürü girdiğimiz stresli haftayı rahatlamış şekilde kapattık. Uzatılan süre içinde değişiklik yapma gafletinde de bulunduk. Bakalım kaderine nasıl etki edecek.
Merhaba halamın kız torunu ilk tercihlerin olmaması ihtimaline karşı başlıkta da geçen İTÜ Gemi İnşaatı ve Gemi Makinaları Mühendisliği, Özyeğin Endüstri Mühendisliği, Yeditepe Endüstri Mühendisliği ve KOÇ Kimya Biyoloji Mühendisliklerini nasıl sıralamamız gerektiği ile arada kaldık. Son tercihlerine de İstanbuldaki bilimum Endüstriyel Tasarımlar yazılacak. Forumda farklı bakış açılarında faydalanmak istedim. Verebileceğim bilgiler bu kadar ile sınırlı anonim kalmak adına. Tavsiye vereceklerden mümkünse endüstriyel tasarım lisans düzeyinde okunmalı mıdır? Görüşlerinizi alabilirim.
https://www.asus.com/tr/events/infoM/activity_asus-a620-b650-x670-am5-campaign
burdan bilgi alabilirsiniz ben kaçırdım
Adata SU630 1.92gb SSD alınır mı?
Sistemimi yeniliyorum. Uygun fiyata başlıktaki ürünü gördüm. Adata güvenilir firma ama sosyal medyada SU serisi SSDler ile ilgili bazı olumsuz yorumlar okudum. Bu konuda tecrübesi olan arkadaşlar ne dersiniz?
Amd ryzen 9 7900x3d için RAM önerisi
Merhaba, amd ryzen 9 7900x3d işlemci ve asus rog strix x670e-e anakart (+rtx 4090 ekran kartı) için şimdilik iki ram seçeneği belirledim. Daha önce de gskill kullandığım için ona yöneldim ama corsairleri de merak ediyorum doğrusu. Ancak bazı ramlerde uyum sorunları duyumları nedeni ile sizlerin naçizane önerilerine açığım. Anakartın uyumlu olduğu ram listesine göz gezdirdim. Sizlere İlk sorum şimdiden 64 gb olarak alıp uzun soluklu bir alım yapayım mı? Diğeri ram hızları ve cl değeri ideal olarak ne olmalı? Expo desteği şart mı? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler
seçeneklerim:
- G.Skill Trident Z5 Neo RGB 32 GB (2x16) 6000 MHz DDR5 CL30 F5-6000J3038F16GX2-TZ5NRC Ram 4800tl
- G.Skill 64GB(2x32) Trident Z5 Neo RGB 6000mhz CL30 DDR5 AMD EXPO Ram (F5-6000J3040G32GX2-TZ5NR) 8100tl
50K altında satılan rtx 4090
Son iki haftadır rtx 4090ları takibe almıştım. Evet bir ürün aldım ama bayram haftası almadığıma pişman oldum çünkü son indirimler olduğunu sezinlesem de stok durumunu gözden kaçırınca başka alıcılar uygun fiyata kapmış oldular. Elbette döviz kurları tırmanmadan önceki birkaç hafta da önemli fırsatlar sunmuştur ama keşke ile netice alınmıyor ki!
Son haftalarda Kah vatan gece indirimleri kah HB anlık indirimlerle olsun gigabyte gaming oc 49.9K, zotac amp extreme airo 45.8K, zotac trinity düz 43.3K ve oc 44.5K, pny 46.5K fiyatları gördü. Ancak an itibariyle ne bu indirimlerden ne de eski kdv oranlarından eser kaldı. düz zotac trinity bile 47.8K küsürden 48.6K'ya ulaştı ancak görebildiğim kadarı ile hala en düşük fiyat bu üründe ve vatan satıyor. MM'ın zotac stokları tükenmiş gözüküyor. Ayrıca bu fiyatlar için kk'na peşin fiyatına taksit avantajları da mevcuttu. Hala kart arayışında olanlar için sizin de tespit ettiğiniz alternatif RTX4090'lar varsa paylaşımlarınızı rica edeceğim.
Gece onikiye kadar indirim olur mu diye takip etiğim ürünlerde indirim olmayınca birini hb diğerini amazon tr üzerinden aldım. O sırada kontrol ettiğim vatanbilgisayar ve birkaç perakendecinin sayfasında ulaşılamıyordu takriben on dakika sonra girdiğimde ise fiyatlar yukarı yönlü güncellenmiş idi. HB gece yarısını 20-30 dk geçtiğinde bile eski fiyatlardan devam eder iken bir saat geçtiğinde onlar da güncelleme yapmıştı. Ancak Amazon Türkiye bu saate kadar hala eski vergi oranını içeren fiyatlarla satış yapıyor. Umarım kurumsal fatura kesilenler için baş ağrısı bir duruma yol açmaz. Bunun dışında işini son ana bırakanlar için %2 de olsa avantajlı fiyat barındıran geçici bir durum söz konusu. Gece kuşları için bu başlık belki yardımcı olur.
Yeni rtx 4090 ekran kartı almıştım. Hiç takıp denemedim bile elimde evga 850w psu var. Almadan önce 4090ların atx 3.0 istediğini okumuştum ona göre psu yenilemeyi kabullenmiştim. Ancak Yeni bir psu alayım derken şu 12 + 4 pin fiyaskosu ve atx 3.0 standartının gpu bağlantısını daha güvenli hale getirmek adına oldukça kısa bir süre içinde yenileneceğine dair farklı sitelerden makaleler okudukça yeni psu işini rafa kaldırdım. Daha önce hiç bu kadar kısa sürede standart değişimine şahit olmamıştım. Ancak ekran kartını da güvenliği şaibeli bir arabirime emanet etmek de istemiyorum.
bu konuda teknik bilgi sahibi arkadaşların görüşünü alırsam sevinirim. Bugüne kadar üst düzey ekran kartı kullanıcıların da psu yenilediğine dair başlıkları okumuştum, onlar da görüşlerini paylaşırsa şu arafta kalanlar için iyi bir referans olacaktır.
Coil whine sorunu çıkarmamasıyla ünlü zotac ekran kartlarının donanımda amiral gemisi olan AMP sürümleri için güzel bir gelişme oldu.
Ekran kartı piyasasının MSI ve ASUS fanları ile domine edildiği tek kutuplu bir dünyada rekabetin önemini en fazla döviz kurları altında ezilen biz pc kullanıcıları bilir. Rekabet kaliteyi ucuza almayı sağlayan bir kısayol. Hepimiz etinden tırnağından artırdığını arıza çıkarmayacak, stabil çalışacak ve yük bindirdikçe emsallerine göre yarı yolda bırakmayacak parçaların arayışındayızdır. Ancak öyle bir donanım piyasası oluştu ki perakende sektöründe markaların sayısının artması kafa karışıklığına ve uygun fiyatlı ürünlere karşı kuşku taşımamıza, kaliteyi ucuza almamızın önüne geçmeye başladı. Hem bilgi kirliliği hem de önyargılar mevcut.
Ekran kartı dünyasının eski markalarından Zotac ürettiği AMP Extreme ARIO versiyonu kartlarında düşük ısıl değerler elde edilmesi ile adını duyurmuştu. Özellikle 40 serisinin üst segment işlemcili kartlarda ısınma kullanıcıları endişeye sürükleyecek kadar sorun olabiliyor. Sağlam bütçe ayrılan ekran kartlarında da soğutma büyük önem taşıyor. Bununla birlikte şeffaf kasa dizaynları ekran kartının ışıklandırma ya da dizaynını önemli hale getirdi.
2023 yılında düzenlenen IF Design ödüllerinde Zotac’ın Nvidia 40 serisi AMP Extreme ARIO ekran kartı dizaynı Golden A’ Design Award 2023 almaya hak kazandı.
Haber kaynağı: https://www.zotac.com/us/news/zotac-wins-if-design-award-gdusa-award-’-design-award
|
İlgi Alanları: yeme içme gezme, ses
[link=http://forum.donanimhaber.com/m_102736046/f_//tm.htm]< |
edebimizle adabımızla ağzımızın tadıyla güzel alışverişler yapalım |
Son Giriş: 3 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 3 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1.708
İkinci El Bölümü Mesajları: 131
Konularının görüntülenme sayısı: 502.199 (Bu ay: 4.032)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 495 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Sıcak Fırsatlar