Selamlar arkadaşlar,
Öncelikle konunun bir polemik konusuna dönüşmemesini rica ederim. Bu niyetle yorum yapacakları başka konulara davet ediyorum.
Geçtiğimiz ay eşim için satın aldığım Fabia 1.0 DSG 2021 araçta rolanti devrini biraz yüksek buluyorum. özellikle 1. vites dur kalklarda devir 1000 devirin biraz üstünde kalıyor ve aracı frenler ile tutmaya çalışıyor gibi hissediyorum. Birkaç sn bekledikten ve frene güçlü bastıktan sonra 1000 devir civarında kalıyor ve araç ancak yerinde durmaktan memnun gibi davranıyor. Bu yakıt tüketimini de çok yükseltiyor. Dur kalk trafiklerde tüketim 13 litrelere kadar çıkıyor ki bu çok fazla. Kendi kullandığım 1.2 TSI 110 manuel Octavia ile aynı şartlarda tüketim 8-9 litre civarını geçmiyor. Genel olarak az yakmak Octavia ile çok çok daha kolay. Akıcı yolda Fabia'nın tüketimi Octavia ile benzer, hatta bir tık düşük oluyor ki şehir içi fabrika tüketimleri de Fabia 5.9, Octavia 6.1 ama dur kalk trafikte bu sürekli hareket etme çabası tüketimi çok etkiliyor.
Sözün özü ilk otomatik tecrübem olduğundan merak etmekteyim. Bunun bir ayarı var mıdır? Ben gaza dokunmadıkça araç bu kadar gitmeye çalışmasın istiyorum sadece. DSG kullanan diğer arkadaşlar da bunu tecrübe ediyorlar mı sormak istedim. Herkese teşekkürler.
|
Beylikdüzü'nde TürkNet kullanan var mı?
|
|
|
i5 4460'mı yoksa 6. nesil yeni sistem mi?
|
|
50-60.000 Arası Araç Tavsiyeniz Var Mı?
|
|
Bu aralar araba satmak mantıklı mı?
|
Son Giriş: 10 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 14 sa.
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 2.705
İkinci El Bölümü Mesajları: 96
Konularının görüntülenme sayısı: 23.752 (Bu ay: 526)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1.991 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Motorlu Araçlar Dünyası