MSİ X570 Anakartım, her nasıl becermişmişsem?! işlemci soketi ve besleme devrelerinden birine hasar vermişim. Büyük ihtimalle kasa değişiminde olmuştur diye düşünüyorum.
Kasa değişiminden sonra PC sorunsuzca çalışmaya devam etti ama bir süre sonra(tam hatırlayamıyorum) bir gün Bilgisayar açma düğmesine basınca PC açılmadı.
Anakarta güç geliyor, Mystik Light fanlar falan çalışıyor, ama EZ_Debug Bir türlü CPU'yu geçemiyor, Sürekli CPU Debug ledi yanık kalıyordu.
Geçen hafta Türkiye'deki tek yetkili servis olan ServisPoint'e gönderdim. İnternette araştırınca, haklarında epey bir olumsuz eleştiri yazılmış. Açıkça, tereddütlerim oluştu.
Ertesi gün beni aradılar, kırık direncin, işlemci soketindeki eğik pinin resmini atmışlar, kullanıcı hatası olduğunu ve garanti dışı kalacağını söylediler.
Resimler kabak gibi ortadaydı, birşey diyemedim. Kaderime razı oldum. Tamam neyse gereği yapın dedim. 280 TL + KDV tamir ücreti için onay istediler verdim.
aradan 6 gün geçti, bugün (9 mart) beni aradılar, parçaları değiştiklerini, eğik pini düzelttiklerini ve test edince anakartın sorunsuzca çalıştığını söylediler. Böylelikle, bekledikleri gibi (işlemci soket arızalarında çok büyük sorunlar olabiliyormuş) büyük sorunlar oluşmadığı için, anakartı garanti kapsamına soktuklarını ve halen de garantisinin devam edeceğini söylediler.
Bir anda 300 TL masraftan yırtıp, üstüne kullanıcı hatası diye garanti dışı kalmaktan kurtuldum.
Hatta, yüzsüzlük ettim; USB 3.0 soketleri çok ters yerde olduğu için kasanın bağlantı kablosunu takarken pinlerini kırmıştım onu da yapar mısınız dedim. Severek kabul ettiler.
Bundan sonra ServisPoint'e laf söyletmem, benim için KRAL oluyorlar kendileri.
Yakın zamanda Ryzen 5600X tray CPU almayı düşünüyorum, takipteyim. Malum soğutmasız, fansız gelecek.
Başlıktaki Sıvı soğutmayı, Tabii ki üstün markalarla kıyaslamayacağım. Amacım Tray aldığım CPU'ya, fan yerine idare eder bir sıvı soğutma, biraz Renk(ARGB) falan katmak ve tabiiki de maliyet.
Deli dehşet O/C düşkünü değilim. Yeni nesil anakartlar ve cpular o işi stabil olarak kendiliğinden yapıyor zaten(MSI anakartım var, Gamin mode XMP vs)
Şimdi gelelim sadede;
bu soğutmaya hemen çöp, para israfı falan yazacak arkadaşlar mümkünse yazmasın. ben derdimi yukarda anlattım.
İyi bir fiyatla İncehesaptan aldım.
https://www.incehesap.com/gamepower-skadi-360-fiyati-48461//
Güvenlikle ilgili, sistem crash ile ilgili sorun yaratır mı?
ürün çok yeni hakkında bir inceleme bulamadım, uzak dur diyecek arkadaşlar mümkünse detaylı sebeb yazabilir mi? Daha önce ICEBERG modelini kullananlar izlenim yazabilir mi?
Kullan, öyle sağından solundan suları fışkırtıp, sistemini de telef edecek değildir heralde, hatta deneyimlerini de burda paylaş, millet de faydalanır der misiniz?
Ya da bunu alacağına, 240lık bilinen (CM, Corsair, MSI vs) bir ürün al, ödeyeceğin fiyat farkı ve ürünün küçülmesi gözardı edilebilir, görselliği de salla gitsin, aldığın markaya hiç güvenilmez mi dersiniz?
Ürün az önce kargodan elime ulaştı, vereceğiniz cevaplara göre iade edeceğim ve tavsiyeniz doğrultusunda değişim yapacağım. Malum değişim süresi sınırlı hızlı dönüşleriniz için şimdiden teşekkürler.
Edit: Kutuyu açtım ve ilk izlenimlerimi yazdım. Belki ilerde detaylı inceleme ve resim atabilirim.
MSI AEGIS BOŞ KASA
seasonic focus plus gx-650 vs fx-650
|
G-Skill F4-3200C14D-16GFX MSI MPG X570 Gaming pro carbon
|
|
Bir garip Rx580 vs win 10 Sorunu!!
|
Anakart İPTAL! Yok Sitem falan..
|
Acil Yardım!! S2 Garanti için Sayaç Sıfırlama
|
Acil Telefon Tavsiyesi
|
|
Son Giriş: geçen yıl
Son Mesaj Zamanı: 2 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 215
İkinci El Bölümü Mesajları: 6
Konularının görüntülenme sayısı: 12.599 (Bu ay: 86)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 82 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware