Arkadaşlar merhabalar. Tam emin olmamakla birlikte galiba DSL ya da VDSL hattım var.Eski bir türk telekom modemim var şu an ortalama 55 60 civarı hız almaktayım yalnız interntte son zamanlarda kopmalar yaşıyorum modem ömrünü doldurdu gibi ısınmaktan sarı oldu.
2000-2500 Tl civarı bir modem tavsiye edebilir misiniz ? Teşekkür ederim.
Arkadşlar merhaba bu konuyla ilgili 1-2 yazı gördüm klima sisteminin farklı bir düzenekten veya aküden güç aldığına dair. Bununla ilgili bilgisi olan yazabilirse sevinirim iyi forumlar.
Opel LSPİ için hangisini seçmeliyim ?
Arkadaşlar merhaba.
1.6 T 170 lik insignia sahibiyim.
Bildiğiniz gibi OPEL'in bu motorlarında LSPİ problemi var. Dikkat ederek kullanıyorum ancak SON ZAMANLARDA dikkatimi çeken bir şey oldu.
Eğer; Liqui MOLY DEXOS1 GEN2 kullanırsam LSPİ az oluyor ancak olduğunda ÇOK FENA oluyor inanılmaz ses geliyor çok fazla vuruntu oluyor.
Eğer; SHELL HELİX HX8 AG 5W30 5 L-DEXOS 1 GEN2 kullanırsam vuruntu sayısı fazla ama ses az oluyor. Sanki yağın tamamı tutuşmamış gibi az vuruntu sesi geliyor.
Liqui moly tercih etmek istemiyorum (sülfür yüüznden)
Ne yapmalıyım ?
İnsigniamın benimle dalga geçmesi
Arkadaşlar merhaba. 2014 model 1.6T 170 lik insigniam var otomatik. Bahsedeceğim problem radyatör fanı ile ilgili.
2023 Eylül ayında araca yakıt alıp sonrasında çalıştırdığımda (Sıcak motor) birdenbire fan açtı, peşinden 1 km yol yaptım ve aracı parkettim. Normalde kontak kapatıldığı zaman fan duruyor yalnız bu sefer durmadı.
Herhalde çok ısındı deyip eve çıktım, 15 dk sonra geldiğimde fan hala çalışıyordu. Bir gariplik olduğunu farkettim, araca bindiğimde hararetin normalde olması gerekenden aşağıda durduğunu gördüm, fanın kapanmış olması gerekiyordu ancak kapanmamıştı. (Normalde kontak kapandığında fan da kapanıyor) Sigortasının yerini buldum, sigortayı çıkartıp geri taktım, fan durdu.
Bugün aracı yaklaşık 15 dakika biraz zorlayarak sürdüm. Ardından durduğumda fanın çalıştığını farkettim, durması için bekledim durmadı. Aracı kapattığımda fan çalışmaya devam etti. Sigortayı çektim durdu, yalnız bu sefer geri taktığımda fan tekrardan son kademe çalışmaya devam etti. Sanayide 2 ustaya sorduğumda termostat ve sigorta kutusu dediler.
Sorunun termostattan kaynaklandığını düşündüm (En azından termostat müşürü veya fan müşürü gibi bir şey olabilir dedim ). Aracın kaloriferini sıcağa alıp en son seviyeye getirip aracın içine vererek biraz sürdüm, ( FAN SİGORTASINI TAKMADIM ) çok uzun süre yokuş aşşağı gittiğimde kaloriferin de etkisiyle hararetin bayağı düştüğünü gördüm ( 70 derece civarına ).
Sonra düzlüğe geldiğimde hareret tekrardan normal seviyesine geldi. Aracı birazcık zorladığımda hararetin sabit kaldığını gördüm, bu da bana termostatın çalıştığını düşündürdü. Evin önüne geldim, kaputu açtım sigortayı taktım.
Fan olması gerektiği gibi araba kapalıyken ÇALIŞMADI.
Bu aracın derdi nedir ?
Arkadaşlar merhaba. Ufak bir arazide yaklaşık 55 kök ağacım var. Yalnız bu ağaçlar 3 yaşını geçmelerine rağmen meyve olarak çok verimsizler. Çiçek tutuyor yalnız bir süre sonra çiçekler dökülüyor. Belirtilere baktığımda potasyum eksikliği gibi geldi ancak toprak analizinde potasyum çok fazla görünüyor. Analizi buraya atııyorum, buna göre nasıl bir gübre vermeliyim bu ağaçlara ?
https://i.hizliresim.com/db2ixon.jpg
Danıştığımız kişiler üre ve 13.18.15 önerdiler. Yardımlarınız için teşekkür ederim şimdiden.
|
Yan daire ile internet hız farkı
Arkadaşlar merhaba. 15 senelik bir binada oturuyorum. Eski sistem kablolar var, internetten alabildiğim hız maximum 75 megabit civarı.
Karşı daireme bir arkadaşım taşındı onun alabildiği maximum hız 8 megabit civarında değişiyor. Bu fark sadece daire içi kablolardan mı kaynaklanıyor, bunu nasıl çözebiliriz ?
Modemin kablosu klasik eski stil, kırmızı kırmızıya yeşil siyaha bağlanmış.
Hava soğuyunca marş uzaması
|
İnternet bu kadar hızlı mıdır bende ?
Burada bence bir yanlışlık var ama. Oturduğum bina 2008 yapımı kablolar falan eski bayağı. Bu hızları almam normal görmüyor bence.
Arkadaşlar merhaba. 36 ay senetle motosiklet almayı düşünüyorum neye dikkat etmeliyim ?
Son Giriş: 7 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 2 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 882
İkinci El Bölümü Mesajları: 6
Konularının görüntülenme sayısı: 104.766 (Bu ay: 2.899)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 421 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Motorlu Araçlar Dünyası