i7 11700K için düşük CL yüksek MHz F/P RAM tavsiyesi
Selam. Aynı anda çok fazla sekme video ve oyun açık kullanan birisiyim. Şu an kullandığım sistemde 16 GB RAM yetmemeye başladı. Bundan dolayı 32 GB RAM'e geçmeyi düşünüyorum.
8x4 veya 16x2 olması fark etmez. Fiyat performans olarak alabileceğim en yüksek MHz değerinde en düşük CL değerine sahip RAM'i almayı istiyorum.
Ben biraz gezinirken bu RAM'leri gördüm:
Bana önerebileceğiniz daha iyi fiyata daha iyi performans gösterecek RAM var ise tavsiyelerinizi bekliyorum.
Sistemim;
İşlemci: Intel i7 11700K.
Anakart: MSI Z490 Carbon ek X
Ekran kartı: Zotac 3070 Ti AMP.
RAM: Kingston HyperX 16 GB DDR4 2666MHz ( bu çıkan RAM'leri evdeki diğer i7 6700K sisteme aktaracağım. )
3000 TL'ye bunu da gördüm.
Mantıklı mı sizce?
Fiyat - performans Custom sıvı soğutma sıvısı tavsiyesi
Fiyat / performans Custom sıvı soğutma sıvısı arıyorum.
Biraz araştırdım ama 2 firma hariç satan bulamadım. Ben mi yanlış aratıyorum acaba?
Tasarım değişikliği ve bakım yapacağım için renkli sıvı ihtiyacım var.
Önerebileceğiniz uygun fiyatlı bir şeyler var mı?
Custom loop tavsiyesi
Selam. Halihazırda bulunan sıvı soğutma sistemimde yaşadığım sıcaklık sorunlarından dolayı loop değiştirmeyi düşünüyorum. Bu seferki döngüye SSD'yi dahil etmeyeceğim.
Sistemde 2 adet radyatör var. Birisi 360mm diğeri 240mm şeklinde. İşlemci ve GPU çift radyatör ve tek pompa ile soğutulacak. Yapabileceğim en sade ve şık ayrıca soğutmaya en uygun düzeni yapmak istiyorum.
Bu işte bilgisi olan neyin ne olduğunu bilen arkadaşlardan varsa tavsiyelerini almak isterim.
Şu an için benim bir fikrim var. Paylaştığım görseldeki ilk fotoğraf benim mevcut sistemim. Diğer fotoğraf ise yapmayı düşündüğüm loop.
Selam. İşlemcimi güncel Prime 95 programı ile teste soktuğumda çekirdekler 100 dereceye çıkıyor. Aida64 programı ile CPU, FPU ve cache seçili iken 92 derece civarlarında sadece FPU seçer isem yine 100 dereceyi aşıyor.
İşlemci stok halde. Stok olmasına rağmen Aida64 ile kontrol ettiğimde 1.450 gibi voltajlara çıkıyor. Bios güncel.
Acaba custom tasarımında falan mı bir sıkıntı var yoksa işlemci veya anakartta mı bir sıkıntı var?
Sistem;
İşlemci: Intel i7 11700K
Anakart: MSI Z490 Carbon EK X
Ekran Kartı: Zotac 3070 Ti AMP
RAM: Kingston HyperX 16 GB DDR4 2666MHz
PSU: Corsair RMx 750W 80+ Gold
SSD: Adata XPG S40G 512 GB
Monitör: Asus MG278Q 1440P 144Hz 1Ms
İşlemci Soğutucu;
Custom Sıvı Soğutma İçin Pompa Önerisi
Kasa Toplamak İstiyorum Yardımcı Olur Musunuz ?
|
Son Giriş: 10 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 10 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 18
İkinci El Bölümü Mesajları: 3
Konularının görüntülenme sayısı: 1.952 (Bu ay: 58)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Dahili Bileşenler