Şimdi Ara

Prize su sıçradı,şartel atıyor !?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (5 Mobil) - 1 Masaüstü5 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
24.417
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Balkonu yıkarken yerden 30 cm yükseklikteki prize su sıçradı ve direk şartel attı gidip 2-3 kere şarteli kaldırmayı denedim lakin atmaya devam etti.5 ara 1 ana şartel var 4 şarteli kaldırırken sıkıntı yok lambalar yanıyor 3 odadaki prizler çalışıyor lakin son 1 şartele bağlı olan 3 priz şarteli kaldıramadığımdan dolayı çalışmıyor.Su sıçrayan prizi sökerek su giren tüm aksamlarını ve içini büyük oranda peçete vs kuruttum ve geri prizi yerine taktım.Sigortanın başına gidip o son 1 küçük şarteli kaldırdığımda ise tüm şarteller atıyor.

    İşin özü 1 priz nedeniyle internetin pc nin bağlı olduğu 2 prizimi kullanamıyorum,su giren prizi incelediğimde kablolarında veyahut bağlantılarında bi sökük ya da çıkık göremedim ne yapmam gerektiği konusunda yardımcı olursanız sevinirim...

    Dipnot:Konuyu konudışında açamadığımdan dolayı buraya açmak durumunda kaldım,konu dışına taşırsanız sevinirim [Admin,mod vs]







  • Öncelikle 220 V ile uğraşmak hayati riskler taşıdığından müdahale yetkisi olan bir elektrikçiye yaptırmanızı tavsiye ederim.

    Elektrikçi şunları yapacaktır:

    1) Arızaya neden olan balkondaki prizi söküp; o prize gelen kabloların birbirine değmeyecek ve kimseye zarar vermeyecek şekilde güvenli biçimde ayrık olduğuna emin olduğunda; sigortayı tekrar açacaktır (sigorta şartelini indirecektir):

    Sigorta yeniden atarsa sorun prizde değildir.
    Atmaz ise sorun prizdedir:

    Ya hala bir yerlerinde nem vardır. Ya da zarar görmüştür ve priz değiştirilmelidir.

    2) Birinci madde uygulandığı halde (priz sökülmüş; prize gelen kablolar ayrık ve güvende) sigorta yeniden atıyorsa bu maddeye geçilir.

    Bu aşamada sürekli atan sigortanın elektrik çıkış ( prize doğru giden kabloların başladığı uç) bölümündeki kabloların ucu sigorta çıkışından çıkarılır/sökülür.

    -Yani arıza yapan sigortaya 220 V getiren kablo (giriş) takılı iken (Kontrol kalemi ile giriş kontrol edilir enerji geldiğine emin olunur);
    -Sigortadan prize doğru çıkan kablolar (çıkış) sökülüp ayrılmıştır: Sigortanın çıkışı boştadır.

    Bu halde iken sigorta tekrar açılır (şartel indirilir)

    Sigorta yeniden atarsa sorun "sigortanın kendisindedir" ve değiştirilmelidir. Suyun balkondaki prize girdiği arıza durumunda devreye giren sigorta bu sırada bozulmuş demektir.

    Atmaz ise bu sefer sorun büyük ihtimal sürekli atan sigortanın çıkışından prize giden "kablolardadır"
    ve bu diğer seçeneklere göre daha masraflı bir durumdur. Duvar içinden geçen kabloların yeniden çekilmesini gerektirir. En zayıf ihtimal de budur.

    İhtimaller bunlar.

    Eğer sorun sigortada ise elektrikçinin B tipi 16 A (Amper) lik bir otomatik sigortayı alıp; arızalı sigortanın yerine takması gerekir.

    İnternetten baktığım en ucuz siemens (diğer markalar da olur, aynıdır) B tipi 16A otomatik sigorta:

    https://www.google.com/shopping/product/5877404206075669368?q=otomatik+sigorta+16A&biw=1247&bih=726&prds=hsec:online,paur:ClkAsKraX9o7S9LQ2bI3jSDEMfJhfd8esblKSZqBQIySzhgea4NZlFvRGIFdOH94zemOBO-g6ESpzN1zkMOwJQGMoYZluCCrPmg5Lyk2qW3gXMSk1U9Om5U7pxIZAFPVH72wB5NekvXk4lBIRNH4mcBCMCpwWA&sa=X&ved=0ahUKEwjPvsqx4qniAhW8xMQBHVgLC84Q2SsIKw



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ferhatas -- 20 Mayıs 2019; 12:56:33 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.